Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 7.0 beta (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2972)

[HTPA]GeeForce 05-17-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 175148)
Szétosztottál pénzt, de az embereket előbb vagy útobb kisemmizik, mert a világ rendje.

Komolyra fordítva: ez uigyan olyan, mint amikor 95%-os katmolállal ütsz 5-öt és 3 nyilacskával felmegy, majd pár óra múlva egy kis pirossal elindul lefelé.

Nem ugyan olyan. Merőben más.

Ez olyan, mintha ütnél ötöt, a morálod %-os értéke megváltozna 95%-ról 100%-ra, de nem kapna zöld nyilat.

Értsd: nem zöld nyíl miatt menne fel 100-ra, majd csökkenne lassan, hanem egyszerűen maradna piros nyilas a katmorálod, csak átíródna a szám. Totál nem ugyanz. :S

Valezius 05-17-2008 20:46

Ez a morálváltozó elég misztikus dolog :D

Pepa 05-17-2008 20:55

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175155)
Nem ugyan olyan. Merőben más.

Ez olyan, mintha ütnél ötöt, a morálod %-os értéke megváltozna 95%-ról 100%-ra, de nem kapna zöld nyilat.

Értsd: nem zöld nyíl miatt menne fel 100-ra, majd csökkenne lassan, hanem egyszerűen maradna piros nyilas a katmorálod, csak átíródna a szám. Totál nem ugyanz. :S

Mivel mindkét morál egy-egy változó így van egy változási értéke körönként, aminek a legkisebb értéke lehet 0, vagyis stagnál. Katmoránál, ez a szám egynél kisebb szokott lenni, vagyis mi csak annyit látunk, hogy zöld nyíl és lassan megyeget fölfelé. Lakossági morálnál a pénzosztás olyan drasztikus növekedést eredményez, amit nem látunk, vagyis a változás azonnal és kap mellé egy folyamatos változási értéket, amit nyilacskákkal jelöl a rendszer. Olyan mint kapott rengésnél a lakossági morál rögtön csökken, plusz folyamatos fog csökkeni mellé.

Ez az én elgondolásom.

vityu 05-17-2008 20:57

Hát én csak annyit tudok, hogy amikor megfigyeltem a B-ben, a szövetségeseim folyamatos pénzosztók voltak, vagyis adták rendesen a népnek. 1,5milla arany ment nekik, hogy legyen morál. És naponta adták, míg én 2-3naponta adtam 100-200k aranyat, de csak, hogy ne menjen 90% alá. És attól a pénztől a népem boldogabb volt, mint az övék, és nem voltak 3nyilas morálesések, stb.
amúgy meg mi a fenének osztassz te 56millát 2500embernek ??? :D:D:D

[HTPA]GeeForce 05-17-2008 21:05

azért, hogy karácsonyfám legyen. erre maradt a kis piros nyíl.

biztos buta vagyok, de én még mindig nem értem... ráadásul totál vadi zsír új ország, nem hiszem, hogy a rendszeres pénzosztáshoz "hozzászoktak volna" a lakosok, mint a te esetedben...

talán ha 1 hetes az ország.volt 1 milliárd 56 milla pénzem, gondoltam kiosztok 56 millát, hogy szép kerek szám maradjon meg. vártam, hogy kék 100 legyen a morálom, és mellette 3x-os zöld nyilacska. erre lett 100% morál, meg piros nyíl.......

nem értem.

Druida 05-17-2008 22:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175166)
azért, hogy karácsonyfám legyen. erre maradt a kis piros nyíl.

biztos buta vagyok, de én még mindig nem értem... ráadásul totál vadi zsír új ország, nem hiszem, hogy a rendszeres pénzosztáshoz "hozzászoktak volna" a lakosok, mint a te esetedben...

talán ha 1 hetes az ország.volt 1 milliárd 56 milla pénzem, gondoltam kiosztok 56 millát, hogy szép kerek szám maradjon meg. vártam, hogy kék 100 legyen a morálom, és mellette 3x-os zöld nyilacska. erre lett 100% morál, meg piros nyíl.......

nem értem.

nekem is volt hasonló :(
80% morál, osztok, lett 95%, de ugyanúgy 2x piros nyíl :(:(:mad:
lehet, hogy volt vmi ami miatt az a két piri nyíl nem tűnhetett el? mert teljesen tanácstalan voltam én is :S

Tsobi 05-17-2008 22:31

Nálam ez mindennapos jelenség,nem nagyon foglalkoztam vele :p

Valezius 05-17-2008 22:58

Az ország eladással kapcsolatban lenne kérdésem.

Ha megveszek egy orit, akkor az nem kerül automatikusan összekapcsolásra.
Vagy lehet kérni, hogy kerüljön?

Ati 05-18-2008 08:28

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175195)
Az ország eladással kapcsolatban lenne kérdésem.

Ha megveszek egy orit, akkor az nem kerül automatikusan összekapcsolásra.
Vagy lehet kérni, hogy kerüljön?

KÉRNI nem lehet, ÖSSZEKAPCSOLNI lehet.

Synkel 05-18-2008 11:47

Nekem is a távolozási számbeírással van egy kis gondom. Rendszersen előfordul, hogy beírom a számot, kattintok, mire azt mondja, hogy helytelen, azt a számot írjam be ami az ablakban van. Kiad egy másik négyjegyűt, és azzal már működik. Eddig nem volt ebből gikszer, de ha időzített távolozásról van szó, és 2 mp-vel kv előtt eljátssza, abból probléma is lehet.

All times are GMT +1. The time now is 02:01.