![]() |
Quote:
Tehát egyrészt követő-ingadozó, másrészt maximalizált ár kellene a drágakőnek, és akkor nem lehetne annyra piacvezető, mint most előre sejtem. |
megállapíthatjuk most a nyersanyagok közül a fa és a kő a legértékesebb, utánnuk jön az agyag és végül a fém. mivel átlagáról besézlünk, ezért a drágakő soha nem lesz drágább sztem mint a kő vagy a fa, így azok helyett nem fog senki drágakőbányát tartani. fémet meg agyagot viszont eddig is termeltek, hiába olcsóbb mint a fa meg a kő. ráadásul ha sokan adnak el drágakövet a császárnál, akkor lemegy az ára ott, így ez elég kockázatos sztem ha valaki csak drágakőre épít, még mindig értelmesebb lesz fa meg kő bányát tartani sztem.
|
Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni :D
|
hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs. tehát: először eladom a birtokomban lévőt,és ha csökken az ár akkor veszem meg. ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam! Lopez |
Quote:
|
Quote:
Van ahol kiteszik a piacra kicsit olcsóbban de azzal nem nyersz sokat |
Quote:
Ha valaki hozzá szeretnbe szólni a témához, akkor kérem, hogy legalább annyival tisztelje meg a többieket, hogy elolvassa, hogy mit írtak eddig, és ne csak ilyen tiszteletlen módon beírjon valamit, ami már rég meg lett beszélve. Köszönöm. |
Szerintem engedjük szabadjára az árfolyamot. Igaz így csak jobban megéri tartani őket, de a kiélezett orik úgyse fognak tartani.
Olyan megoldást úgyse tudunk találni (pláne nagy változtatás nélkül), hogy majd mindenki hanyat homlok küldi ki a katonákat célszerű felfedezésre. Nagyon magasra úgyse megy fel az ára mert idővel sokan rászakosodnának. |
Azt hiszem eljött az ideje, hogy mindenkinek megköszönjem a hozzászólásokat és felvetéseket. Úgy látom, hogy leginkább a piaci árakhoz viszonyított maximum (de azért észszerű keretek között maximált) ár
az, ami tetszett a többségnek. Úgyhogy minden egyéb funkciót mellőzve, megtartva az eddigi működést, csak magasabb és piactól függő maximum árral, ez a megoldás lesz bevezetve. Hogy a piaci átlagáshoz, annak kétszereséhez vagy feléhez legyen a maximum közelebb, azt majd konkrét számok türkében lehet eldönteni, úgyhogy ez még képlékeny, hogy minden csoportban a legértékelhetőbb árak alakuljanak ki. |
Saját magamnak ellentmondva, máris mondom, hogy miért is nem lesz ez. ;)
Végignéztem az egyes csoportokat átlagárak tekintetében, 66 aranytól 3256 aranyig elég széles a skála. Vannak csoportok, ahol viszonylag egyszerűen lehet az árakat befolyásolni, akár a kitett áruk átlagárát, akár a ténylegesen megvett áruk átlagárát. Ez a drágakő árának felverésére teljesen jó, és nem is lenne ezzel baj, de attól félek, hogy ez a piac normál működését, amivel semmi probléma nincsen, felborítaná, ez viszont nem cél. Úgyhogy előző üzenetemet semmisnek tekintve folytassuk a témát. :D A 2000 arany körüli maximum ár nagy általánosságban szerintem jónak tűnik, feltéve, hogy lehetőleg ezt igen ritkán közelítse meg. A normál ingadozás mértékére már ráfér egy kis utánállítás, amikor ez a képlet készült, akkor még kevésbé kiélezett országok voltak, sokkal több bányával, úgyhogy azon az értéken, ami a "császárnak épp kell", erősen módosítok. És hogy azért a piaci átlagárak se legyenek teljesen feleslegesek, mégegy tényező bekerülhetne, ami fele a drágakő ára az előző tényezőn felül közelíteni próbál, ez lenne a piaci átlagár. Ez azonban nem minden körben számítana, csak igen ritkán, 3-4-5-6 naponta, vagy akár mégritkábban, teljesen kiszámíthatatlan időben véve egy átlagot, hogy ez a piaci manipulációt értelmetlenné tegye. Vélemények? |
All times are GMT +1. The time now is 07:27. |