Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

Andrew 04-24-2011 14:20

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 286148)
Semmelweis Egyetem - Egészségügyi Ügyvitel Szervező... az a baj, hogy ilyen "nesze semmi fogd meg jól", avagy mindenből egy kicsit szak. Pár tantárgyunk a teljesség igénye nélkül: anatómia, bonctan, élettan, egészségügyi jog, mikro-, makroökonómia, menedzsment, minőségügy, kontrolling, biostatisztika, programozás, algoritmuselmélet, szoftvertechnológiák, távközlő hálózatok, latin, statisztikai döntéstámogatás... szóval nagy a katyvasz. :D és mivel egyedül vagyok infó érettségivel ezért általában mindent az alapoktól kellett kezdeni, már ahol ez megoldható volt... az infós tárgyakat a BME-n hallgattuk, van amikor külön, de általában valamilyen BME-s szakkal együtt... így pl a programozás az alapoktól indult, de a távközlő hálózatokat a mérnök informatikusokkal együtt tanultuk. Szóval az elsőn tanulás nélkül átmentem a gyakorlati vizsgán 5össel, míg a másikon iszonyatosan örültem a 3asomnak!

A vizsgaidőszak meg azért lesz "könnyű", mert csak a átmenni kell, nem megyek mesterképzésre, hanem inkább ELTE - Programtervező Informatikára. :)

Hümm, ez tényleg eléggé zavaros :D

Dew 05-18-2011 08:26

tegnap meghalt a windows-om.... még jó, hogy már megvolt az ubuntu teleptő pendrive.... :p egyenlőre nem igen találok semmit, még telepít egy rakat frissítést... meg az összes szavamat aláhúzza, gondolom angolra van állítva a helyesírásellenőrző... de nagyon rajta vagyok az állítgatáson... :)

Dew 05-18-2011 08:28

esetleg kisegíthetnétek egy "programlistával", hogy Ti miket ajánlotok erre-arra... mert még az életbe nem használtam egyiket se.... :)

Ati 05-18-2011 08:42

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 287396)
esetleg kisegíthetnétek egy "programlistával", hogy Ti miket ajánlotok erre-arra... mert még az életbe nem használtam egyiket se.... :)

Rég volt. amikor linux volt az aktív oprendszerem, de akkor firefox volt böngészőnek, ma egy chrome-ot mindenképp megpróbálnék. gimp, mint grafikai szerkesztő. A többi meg adott az oprendszerrel, ha semmi nagyon extrát nem akarsz csinálni. WINE, ha windows-os progikat akarsz futtatni, bár ezt sose próbáltam, hogy mennyire működik.

Dew 05-18-2011 08:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287397)
Rég volt. amikor linux volt az aktív oprendszerem, de akkor firefox volt böngészőnek, ma egy chrome-ot mindenképp megpróbálnék. gimp, mint grafikai szerkesztő. A többi meg adott az oprendszerrel, ha semmi nagyon extrát nem akarsz csinálni. WINE, ha windows-os progikat akarsz futtatni, bár ezt sose próbáltam, hogy mennyire működik.

Köszi a gyors választ!!

egyenlőre egy gnome commander (valami total commander féleség) telepítésével küszködök... azt írjak írjam be ezt meg azt, de mindegyikre hibát dob ki... :p

hát szükségem lenne valami ilyesmikre:
Total Commander
uTorrent
InfarView (a beépített képnézegető nem tetszik)
ftp kliens
notepad++ -hoz hasonló szerkesztő
kmplayer - vagy valami jó filmnéző
esetleg valami html, php programozási környezet (de a notepad++ -os cucc is elég)
valami vírusírtó (szerintem dualboot-ban lesz a windows-zal aztán azt átnézhetném linux alól)

De még nézegetem, hátha van valamelyiknek linuxos változata is, és akkor nem kell újat keresni.

Ati 05-18-2011 09:43

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 287398)
Total Commander

mc (midnight commander)

Quote:

ftp kliens

ennek alapból kellene lennie rajta. írd be, hogy "ftp", és már fut is.

Quote:

notepad++ -hoz hasonló szerkesztő

Pico, joe, ez utóbbi szépen színezi is a szintaktikát.

Quote:

esetleg valami html, php programozási környezet (de a notepad++ -os cucc is elég)

A fentiek, de persze kell mellé apache és php, hogy futtatni is tudd őket.

Dew 05-18-2011 12:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287400)
A fentiek, de persze kell mellé apache és php, hogy futtatni is tudd őket.

Köszi a tippeket! :) (nem kell, mert online szerkesztem, szóval csak az ftp, meg a szerkesztő kell jó legyen)

Viszont az ubuntu 11.04es nagyon nem nyerte el a tetszésem, sehogy sem tudtam úgy beállítani ahogy szerettem volna, szóval felraktam a kubuntu 11.04et... ez már egész jó! :) még megnézegetem, hogy hogy tudnám kicsit azért leegyszerűsíteni, nem kell ennyi ugráló mindenféle, de a rendszere jobban tetszik egyenlőre! :)

Andrew 05-18-2011 13:09

Quote:

Köszi a gyors választ!!

egyenlőre egy gnome commander (valami total commander féleség) telepítésével küszködök... azt írjak írjam be ezt meg azt, de mindegyikre hibát dob ki... :p

hát szükségem lenne valami ilyesmikre:
Total Commander

Én Krusader-t hassználok, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyedül a lemezegység gombsor hiányzik, de nem vagyok benne biztos, hogy az elviekben értelmes lenne-e.
Quote:

uTorrent

Az Vuze-zal (Azureus) teljesen meg voltam elégedve. Szobatársam a Deluge-re esküdik.
Quote:

kmplayer - vagy valami jó filmnéző

Szerintem a VLC Player ideális választás.
Quote:

Ebben sajnos nem tudok segíteni... Én java-ztam, arra meg NetBeans-t használtam :) És nem tudom, hogy jó-e az másra is...
Quote:

valami vírusírtó (szerintem dualboot-ban lesz a windows-zal aztán azt átnézhetném linux alól)

De még nézegetem, hátha van valamelyiknek linuxos változata is, és akkor nem kell újat keresni.

Vírusirtót nem használok :o De nem vagyok benne biztos, hogy a linux-os vírusirtó szűrne windows-os vírusokra is :D A pendrive-vírusokat meg kézzel szoktam irtani :p

Böngészőnek meg nyugodt szívvel tudom ajánlani a Chromium-ot, tökéletesen, gyorsan teszi a dolgát.
Arra vigyázz majd, hogy ha vindózt telepítesz linux után, az megeszi a Grubs-ot, így csak a win-t lehet majd indítani - illetve utána szenvedni kell majd, hogy visszajöjjön a linux...

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 287403)
Köszi a tippeket! :) (nem kell, mert online szerkesztem, szóval csak az ftp, meg a szerkesztő kell jó legyen)

Viszont az ubuntu 11.04es nagyon nem nyerte el a tetszésem, sehogy sem tudtam úgy beállítani ahogy szerettem volna, szóval felraktam a kubuntu 11.04et... ez már egész jó! :) még megnézegetem, hogy hogy tudnám kicsit azért leegyszerűsíteni, nem kell ennyi ugráló mindenféle, de a rendszere jobban tetszik egyenlőre! :)

Helyes, KDE FTW! :D

Remedy 05-18-2011 13:25

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 287404)
Arra vigyázz majd, hogy ha vindózt telepítesz linux után, az megeszi a Grubs-ot, így csak a win-t lehet majd indítani - illetve utána szenvedni kell majd, hogy visszajöjjön a linux...

Dehogy kell szenvedni, bebootolsz livecdrol es egy parancsot kell kiadni. :)

Andrew 05-18-2011 14:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 287406)
Dehogy kell szenvedni, bebootolsz livecdrol es egy parancsot kell kiadni. :)

Megkíméltél az utánanézéstől, így már tényleg nem szenvedés :D

All times are GMT +1. The time now is 07:18.