![]() |
Quote:
Pl biztos sokat segítene a gyengébb klánoknak, de alacsonyabb szinteken is egy-egy szintlépés után az átépítésben is nagy haszna lehetne... 1. Spec én még soha nem voltam túlélő és soha nem is leszek sztem, mert számomra (már elmondtam h miért) nem nyújt igazi előnyöket. Óriással pl előbb lennék kereskedő mint túlélő. Ráadásul nem kell feltétlenül sok bankot építeni attól h valaki kereskedő. Ha sok pénzt mozgatsz akkor a kereskedő szem.mel járó fele pénzlopás +pl 10 bank már eléggé megfogja a pénzt. +/- 10 barakk meg nem fog számítani semmit. A 10 bank pedig egyeseknek elég arra h az önköltséget megtermeljék. Ettől függetlenül nem kell meggyőzni a túlélő szem előnyeiről. Egyrészt mert nem lehet:), másrészt meg ha más számára ez vonzó akkor hát válassza ezt. A téma nem ez. 2. Egy tanyafree orit egy tolis hamarabb kicsinál mint egy varis(szerintem). Persze ha már tanyafree akkor valamit nyer is rajta szval ha bent van akkor lehet h szétszedi a varist/tolist/hadist... Pl egy tanyafree vari, vagy toli ori is létezik... No de ez sem téma most. |
Quote:
azért írtam h varis nyír ki mert gondoltam egy toli lesz tanyafree. egy hadis ha sokat támad akkor éheztet 4.szintől -persze onnan már nincs annyi támadás |
Sziasztok
Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege. A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet. A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát :confused: ) védi és a kereskedést segíti. Javaslatok: - Tehát X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne. - Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra. - A piacra kitett árú azonnal megjelenne a kínálatban nem fél-három óra múlva. - A piacról visszatérő árut kevésbé lopnák mint jelenleg (- 50% ?). Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi. Így lenne egy raktárt védő személyiség is. Szerintem színesítené a játékot. Mi a véleményetek? :confused: |
Quote:
1. nem olyan rossz de az 50% rengeteg. meg fentebb felesleges is sztem. 2. hát ez nem egysszerű végülis lenne funkciója a piacnak -és végre kioszthatnám már az ezért ajánlott zöldemet:D- de.... 3. nem véletlenül van ez a rendszer a feldolgozásra való tekintettel. 4. ezt nem értem ha egy árut kirakok a paicra és visszajön akkor már csak a felét lopják? vagy ha kiteszem 10szer akkor azt csak ~0,0001 % lopják? vagy ez olyan mint az első? ez így hülyeség maga ez a személyiség sztem nem rossz ötlet de nem ennyire radikálisan. végülis a toli ellen védne. ami a törpöknek kedvezne. de a fontossági sorrendben nem törne az élre.. |
Quote:
ha kereskedelemből van nagyobb mennyiség, az úgyis megy piacra ahogy visszajött. a kereskedőnek inkább a pénze lehet otthon hosszabb ideig, de annak a védelmére szintén van már mechanizmus. Quote:
az első nem igazán hiszem hogy megérné... mármint azért sok piacot tartani más épület helyett, hogy többet lépjek a piacra... ha meg nagyon kevés piac épület kellene, akkor meg akár simán fel is emelhetnénk a személyiséghez tartozó belépések számát.... a második arról szól, hogy a kereskedő szeretné kontrollálni azt az árut is, ami kint van a piacon, hogy tervezhető legyen annak a nagy mennyiségű árunak a mozgatása, ami a kezében van. erre lehet mód, ha: 1. kontrollálni tudja pontosan mikor kerüljön ki az áru (így már ekkor tervezhető mikor ér haza) 2. meg tudja nézni a teljes kint lévő árumennyiséget (ez inkább az árképzésben segíthet, sok hasznot nem hoz, de bonyolult kezelni, és gondolom erőforrásigényes is) 3. bármikor hozzáfér a saját árujához (ez a legtutibb, ha belép, akkor áru nem veszik el, nem rabolják el stb. |
Quote:
-A piac mint épület hasznosítását már írtam asszem korábban. Szerintem célszerűbb lenne h az összterületből elfoglalt arányban adna %-os bónuszt. Hasonlóan mint az őrtornyok %-os bónuszt adnak a védekezésben. Itt is lenne egy maximum érték. PL. Bónuszként pedig lehetne h x%al növelné a piacról befolyó bevételt(az ott eladott javak ára). Ez a piaci árat nem módosítaná, csupán ha elad pl katonát 1000-ért akkor kapna pl +10%-ot rá, vagyis 1000+100 lenne a bevétele. Ez nagyobb kidolgozást igényelne, h pontosan mekkora legyen ez a bónusz, de nem kellene eltúlozni. Nyílván a 10%-hoz is egy pl 2000 ha-s orinak viszonylag sok piacot kellene felhúzni. (a szokásos 0 helyett mindenképp több lenne) -Kaphatna +X piacra lépést. Ez 1v.2-t jelentene max, de ez független lenne a meglévő piacok(mint épület) számától. -Az h azonnal megjelenjen egy kicsit erősnek tartom, talán szerencsésebb lenne h fix idő múlva kerül ki a piacra, pl a köv körváltás után. -ismét a lopás. Sztem az h kevesebbet lopjanak tőle nem jó irány. Az meg h mi jön vissza a piacról és mi nem az meg csak már bonyolítás. |
Új személyiség..
Sati ötlete tetszik!.. annál is inkább, hogy szükség is lesz rá.. (bár amennyire most változás állt be a feljutások feltételeiben, elgondolom, hogy mondjuk a 9 személyiségesek ott álldogálnak egymás popsijánál, hogy mindenkinek meglegyen a csoportelső 336 köre.. :D ) szóval nem fognak tolongani a 10 személyiségért.. de..kell!!
egyébbként tényleg kiszámíthatatlan lenne egy ilyen ori... :( már régen javasoltam azt, hogy lehetne a személyiségeket duplázni... vagyis nem mindig duplázni, hanem növelni az első személyiség hatását.. pl. a második tolvaj személyiségnél már összesen 2%-l nőne a körönkénti készültség..vagy.. a gazdálkodó2-vel már pl. +5%-l többet tertmel a bányája.. vagyis gazdálkodó1 az 10% + a gazdálkodó2 5% az 15%lenne összesen... Valami ilyesmi is lehetne... |
Quote:
Szerintem ez legalább olyan tápos mint a plusz faji vari, sőt, lehet még táposabb. Képzelj el egy 9x tudós óriást vagy gnómot... |
Quote:
Tehát megvan mind a 9 személyiség, plusz még mondjuk tudós2 (bár kérdéses a 7,5%, inkább dupla hatást mondok, 10%) 10. személyiségként szerintem megérdemli aki 10szer körebeforgott. |
sztem hagyjuk már ezt a megérdemli dolgot.... attól h 10 körbe fordulok ne legyek már én a császár -elnézést azoktól akik már fordultak v fordulnak 10.nek-
egy olyan személyiséget kellene keresni amit mindenki választhat nem az aki 10szer is átmegy... |
All times are GMT +1. The time now is 06:23. |