Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

wand 10-28-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38559)
Nézd ezt is lehet 2 oldalról nézni. Az egyik ahonnan te vizsgáloda másik pedig, hogy a klántámadás az orik egymáshoz viszonyított értékétől függően csökkentett eredménnyel járnak. Ha ez így van akkor alapból be van építve a klántámadási rendszerbe, hogy a nagyobb orik előnyből rajtolnak. Ha ezt az előnyt számszerűsíteni lehetne és visszavenni belőle pld termeléscsökkentéssel vagy költségnöveléssel az előnyöket élvezők oldalán akkor a az előnyök-hátrányok szaldót ki lehet hozni nullára. Egyszerűen csak jó határokat kell megállapítani.

nézd, klántámadásba az van beéptve, hogy ha a legnagyobb orik mérete haramada a két klán között akkor nulla a foglalás.
ha ezt az elvet akarnád átvinni a termelésre is, akkor az csak úgy lenne elképzelhető, hogy a piacon ne lássák ugyanezek a klánok egymás áruját (vagy %osan kevesebbet lássanak), ez viszont kivitelezhetetlen.

de egyébként mondj "jó határokat" és majd átszámoljuk, hogy tényleg jók-e :)

monro 10-28-2006 11:53

A nagyorik előnye helyett - kisorik támogatása

És mi van ha megfordítjuk a dolgot és azt mondjuk, hogy mindenki termel annyit amennyit akar, de bevezetjük a területfüggő termelésbónuszt mondjuk.

Top 1-20% - termelése alap 100%
Top 21-30% - termelése 105%
Top 31-40% - termelése 110%
Top 41-50% - termelése 115%
Top 51-100% - termelése 120%

Hozzá lehetmondjuk venni, hogy ha bármiből 25% fölött van az épületszám annak a termelése 1%-ként romlik 20%-ot. Tehát 30% kovácsműhely esetén mondjuk csak 25% termel mivel a többi 5% romlása kiüti a termeléstöbbletet.

Itt sem kőbe vésett a leírt % érték...

monro 10-28-2006 11:55

Quote:

Originally Posted by wand (Post 38562)
nézd, klántámadásba az van beéptve, hogy ha a legnagyobb orik mérete haramada a két klán között akkor nulla a foglalás.
ha ezt az elvet akarnád átvinni a termelésre is, akkor az csak úgy lenne elképzelhető, hogy a piacon ne lássák ugyanezek a klánok egymás áruját (vagy %osan kevesebbet lássanak), ez viszont kivitelezhetetlen.

de egyébként mondj "jó határokat" és majd átszámoljuk, hogy tényleg jók-e :)

A fene akarja átvinni... Én elveken vitatkozom. Nem igazán vagyok híve a csökkentgetésnek eztmár mondtam korábban is, de ha nincs jobb ötlet akkor vitassuk meg azt ami van :)

wand 10-28-2006 12:08

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38563)
És mi van ha megfordítjuk a dolgot és azt mondjuk, hogy mindenki termel annyit amennyit akar, de bevezetjük a területfüggő termelésbónuszt mondjuk.

Top 1-20% - termelése alap 100%
Top 21-30% - termelése 105%
Top 31-40% - termelése 110%
Top 41-50% - termelése 115%
Top 51-100% - termelése 120%

Hozzá lehetmondjuk venni, hogy ha bármiből 25% fölött van az épületszám annak a termelése 1%-ként romlik 20%-ot. Tehát 30% kovácsműhely esetén mondjuk csak 25% termel mivel a többi 5% romlása kiüti a termeléstöbbletet.

hát ez min is változtatat Fegya javsalatához képest?:)
itt max nem a nagyoriknak kell + termelőket építeni ugyanakkor klánméretnél, hanem a kicsiknek kell kevesebb. a végeredménye ugyanaz.

wand 10-28-2006 12:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38564)
A fene akarja átvinni... Én elveken vitatkozom. Nem igazán vagyok híve a csökkentgetésnek eztmár mondtam korábban is, de ha nincs jobb ötlet akkor vitassuk meg azt ami van :)

nincs? ott az enyém, nem biztos, hogy tökéletes, de az eddigieknél igazságosabb. :)

monro 10-28-2006 12:17

Quote:

Originally Posted by wand (Post 38565)
hát ez min is változtatat Fegya javsalatához képest?:)
itt max nem a nagyoriknak kell + termelőket építeni ugyanakkor klánméretnél, hanem a kicsiknek kell kevesebb. a végeredménye ugyanaz.

Nem egészen...
Fegya javaslata a nagyorik előnyének megnyírbálása ez pedig a kisebbek hátrányának a csökkentése. A nagyok nem vesznek észre belőle semmit mégis ugyanazt a célt érjük el. A kicsik meg örülnek.

1. NAgyobb "tömegeket" kell felvásárolnia a nagyorinak ha uralni akarja a piacokat
2. Az 1.pontból kifolyólag több pénz jut a kisebbeknek a nagyok profitjának a rovására
3. A kisebbek kevesebbet vásárolnak a nagyok "drágán visszarakott" áruiból
4. Nagyobb seregeket lehet otthon etetni a feltörekvő klánoknál is

És mindez a kicsikre közvetlenül hat, nem áttételesen mint Fegyáénál.

monro 10-28-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38563)

Akkor annál már jobb ez a megoldás a fix leszabályozásnál.

wand 10-28-2006 12:20

egyébként elkezdhetnénk összeszedni, hogy eddig miben értünk egyet.

ha jól rémlik:

1. a bankok kamatának maximalizálásban. Én 300 millát írtam/nap, te 180-at ha jól rémlik, a kettő között kiegyezhetünk mondjuk 250-ben?

2. a katonaképzés költségeinek a növelésében, a mostani max 150 aranyról felkéne vinni 3000-ig (szerintem)

3. a szükséges max építőanyag mennyiségnek a megduplázása.

kb ennyi ha jól rémlik.

lévén az nagyorikat akarjuk "szivatni", szerintem a 3. pontot 10.000 hekinél kéne bevezetni, a katona képzést meg, úgy hogy 1 milla pontnél érje el a 3000 aranyat.

ha ezekkel mindenki egyet értene, akkor mehetnénk tovább a bányákra, tanyákra könyvtárakra, katona termelésre

wand 10-28-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38569)

1. NAgyobb "tömegeket" kell felvásárolnia a nagyorinak ha uralni akarja a piacokat
2. Az 1.pontból kifolyólag több pénz jut a kisebbeknek a nagyok profitjának a rovására
3. A kisebbek kevesebbet vásárolnak a nagyok "drágán visszarakott" áruiból
4. Nagyobb seregeket lehet otthon etetni a feltörekvő klánoknál is

mondtam már, a lényeget tekintve uyganaz a bajom mint fegyáéval
ha két 5M pontos klán áll egymás mellett lés az egyik 10x500k a másik 5x1M
akkor ha önellátóak, vagy csak ugyanzt a termelést akarják kihozni, a nagyoknak több termelő épületre van szükségük mint a kicsiknek, tehát uyganakkora klánban kevesebb barakkot tarthatnak, tehát katonai előnyt jelent a kisebbeknek klnánban.

monro 10-28-2006 12:32

Quote:

Originally Posted by wand (Post 38572)
mondtam már, a lényeget tekintve uyganaz a bajom mint fegyáéval
ha két 5M pontos klán áll egymás mellett lés az egyik 10x500k a másik 5x1M
akkor ha önellátóak, vagy csak ugyanzt a termelést akarják kihozni, a nagyoknak több termelő épületre van szükségük mint a kicsiknek, tehát uyganakkora klánban kevesebb barakkot tarthatnak, tehát katonai előnyt jelent a kisebbeknek klnánban.

Viszont feleannyi sereget etetnek otthon, úgy hogy közben túltermelésük van (jövedelmük keletkezik) pedig kisebb területen van tanyájuk(a területükhöz képest), mint a kisebb oris klánnak.

All times are GMT +1. The time now is 17:55.