Originally Posted by Massza Rex
Láma:
Szerintem meg igen. :o
Term az élőholtok nem tartanak bányát, raktárt, a barakkon és házon kívül csak kevés bankot és könyvtárat, a pénzt teki írásból keresik a fosztás mellett.
1000 hekin így kényelmesen lehet 25e fölötti elit létszám.
Az elf 1000 hekin mennyi íjászt is tart (term mind tornyozva) 6000-7000?
7000 íjász elf max védelemmel kisebb erő mint 40000 elit.
morál azonos
10% faji bónusz kapott az élőholt hisz 1e heki már ált. 4 szint
nincs benne a nagyobb célpontért járó +10% sem
Azért csak 25e körüli elitszám mert tételezzük fel, hogy üres kocsmát is tartanak az élőholtak a morál magasan tartása miatt, valamint számos könyvtárat (kb 40) a bevétel miatt.
Már pedig ha az egyik élőholt elindul 20e elittel akkor 2 társával ez pont 40e...
Az elf betámadva, persze hazakísérheti a támadót íjászokkal (hisz csak 5e elit van otthon), de nem sok köszönet lesz neki benne...
Maradva az előző példánkon 25 e elit van ottthon.
Óriás támadót számolva kell neki kb 17000 elit a beütéshez. (előző feltételrendszer is tartva, azonos morál, nincs fel-le bónusz, stb)
Szerintem 1000 hekin nem minden szövi tud kiízzadni 4-5 db 17e sereget, sőt jó ha kettőt össze tud hozni (főleg a klasszkis 2 hadi 1 vari 1 toli felállásban) és neki is kell védelmet hagynia otthon, hisz a 40e sereg őt is visszakísérheti, no meg a fránya krónikázok is...
Persze ezek csak számok, meg spekulálás, de azért nem látom én azt a fene nagy "elporoljuk 4-5 sereggel hiába van otthon mind" helyzetet. A betegség pedig viharral kombinálva elég rossz dolog. Főleg mivel a hadis orik ált kevés varit tartanak...
Azt elsimerem, hogy hiába hagyok otthon 5e elitet, ezt be lehet ütni 5-20 sereggel is, hisz 3,5e elitet seregenként már könnyebb kiizadni...
|