![]() |
Quote:
Átgondoltam, és asszem igazad van, tényleg csak a nagy klánok tudnák hatékonyan kihasználni az én javaslatomat, szal abban a formában nem jó. A tieddel viszont továbbra is megvan az a bajom, hogy követhetetlen, láthatatlan, és ami szerintem a legfontosabb, az ellenséges klán 80% barakkos orijai még csak nem is a teljes klánommal kell megverekedjenek, hanem kihagyhatják belőle az elfeket meg a gnómokat pl. Marad ellenük törpe ork meg óriás, és lehet ütni. Úgy vélem, továbbra is a nagyok fogják a kisebbeket ütni, már csak azért is, mert a 80% barakkhoz is kell egyéniben egy elég védett hely a pontlistán, nem akárki teheti meg. 20% malussal meg 60% barakkos részklán az életben nem ver be még egy törpékből kirakott célpontot se |
1etertek synkellel. pontosan ezt mondtam anno en is, de le lettem rokazva. sztem is az lenne a vege, hogy a kisebb letszamu klanok szepen szet lennenek verve, eselyuk sem lenne magasra jutni. a nagyobb klanok meg pont azert allnak ossze, hogy haderejuk osszeadodjon es vedjek a termelo orijaikat. ez a lenyege a klannak. mindenkinek megvan a dolga. az ugy konnyu, hogy kivalasztom a hadilag gyenge lancszemeket, megyek es leverem. akkor minek a klan?
|
Quote:
|
Quote:
Ez mondjuk igaz. Ha nagy létszámú a klán, akkor 2 termelőt be lehet védeni viszonylag simán ha a célpont klánnak is legalább felét kell jelölni támadásra. Viszont akkor is van egy problémám:) Éspedig a hadüzi. 20% malus és hadüzi, ami 24 órás felkészülési időt ad a célpontnak, gyakorlatlag kivitelezhetetlenné teszi a részklános támadást. Monro, közeledik az álláspont, most megint te jössz:) |
Azért ennek a bevezetése nem fog akkor ütésfelpezsdűlész hozni mint azt sokan várják.
Olyan érdekes, hogy itt 70-80 % barakkos orszagokrol beszélünk.A témához hozzászolnak azok akik olyn klánban vannak ahol ez megoldható.Többszázmillárdos tartalékok mögött lehet is. De egy normalis klán ahol nincs extrem lehetőség ilyen országok kiépítése lehetetlen.Azt mondom hogy jo ha 50%-ot elérnek barakkból.Ők a norma életbe nem vernek be semilyen részklánt, főleg nem teljest. Ha küld valaki hadüzit egy olyan klánnak ahol nincs olyna sok tartalék a 24 óra olyan mint halottnak a csók.Annyi idő ugyse elég hogy felkészüljön rá. Abban viszont igazat adok hogy extrem felépítésű országokat ellehetetlenítí.Ha egy törpe kihoz 50% barakot meg 15% tornyot amival mar biztonsagban van.Akkor egy rohadt bányája se lesz.:) |
Quote:
|
Quote:
Ha elküldi az extrém termelőit szabira akkor is nyer a csopi, sőt jó esetben beverhetik egész klánként emiatt ;) Rengeteg lehetőséget hordoz a javaslat. Akkor jön rá mindenki ha az összefoglaló alapján megpróbálja "fejben" levezényelni a saját klánja részklánosítását és ütését konkrét ellenfelet kinézve és felméri a válaszcsapás lehetőségét is. Mit hogyan kéne tennie hogy minimális kockázatot vállaljon a kitámadással... stb-stb |
Valóban nem hozna hatalmas felpezsdülést, de az extremitásokat valamelyest kiszűrné. Egy átlagos klán jó eséllyel valóban nem ütne, hacsak nem kerül a közelébe egy torz építésű termelő társaság -ekkor menne a hadüzi, kicsit helyrebillentve az egyensúlyt.
A 80% klánokkal való számolás csak azért volt, hogy lássa mindenki: egy normális országgal meg lehet fogni a legerősebb topos országot is, nem kell attól tartani, hogy a kicsik szívnak megint -csak akkor ha a kicsik rosszul építenek országot, de ez szerintem természetes is. |
Quote:
Visszatérek a rögeszmémhez. Neked az a célod, hogy ne legyenek egyesek bazi előnyben csak azért mert a pontlistán védett helyen vannak, azaz a környékükön nincs senki aki beverhetné őket. Ez jogos. Egyetértek Xeperrel is abban, hogy aligha van olyan klán, akár a kisebbek közül is, amelyik ne tudná ideiglenesen a társaság felén összehozni a 70% barakkot, főleg, hogy alighanem a hadisok lennének elsősorban azok akik részklánban támadnak, és nekik eleve több barakkjuk van mint a termelőknek. Viszont a 70% barakkhoz eleve védett hely kell a pontlistán, mert a 3k heki dzsumbujában aki megteszi, az veheti is fel az utolsó kenetet, mert a környezete legyilkolja... |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 01:50. |