![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt mondtad,hogy sok ilyen embert ismersz,mint te... Hogy is vna ez? |
Quote:
|
Quote:
Jössz itt nekem,hogy vallásosság ide-oda szent ismerősök szent emberek. Komolyan olyan álszent dumát vág itt le mindenki hát siralom. Nézze már mindenki magába aztán kell beszólogatni... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Majd ha megtapasztaltad magad nem csak a roma ügyben akkor lehet más lesz a véleményed... |
Quote:
|
Quote:
Írsz itt mindent de nem olvastad el így nehéz a dolog. Ha elolvastad és nem érted miről van szó akkor ehh... Ha nem olvastad és így beszélsz akkor ehh... |
Quote:
|
Nem akarok beleszólni a vallástörténetbe srácok, de a cigányokat maximum valami hindu vallásban teremtette az ő istenük.
Legalábbis én a Bibliában nem olvastam arról, hogy Ádám vagy Éva cigány lett volna... (megjegyzem, a Talmudban sem olvastam ilyet, sőt, a koránban sem, bár abból csak részletek vannak meg nekem...) Feltételezem az egyéb vallások (görög kat, luteránus kálvinista evangelikus angliká stb stb stb....) szent könyveimben sem szerepel ilyen. Tehát aki a vallásra alapozza, hogy a cigányok emberek, az nem ismeri a vallásokat. Egyes egyedül a hindu vallás ilyen, azt meg beismerem, én nem ismerem. De azon kívül sehol sincs szó semmilyen isten által teremtett cigányokról... |
Quote:
|
Quote:
szerk: Von megelőzött :) Nem gondolod, hogy 'kissé' túlzás amit írtál? Mellékesen meddig tervezitek Harcosok alá adni a lovat saját hülyeségeitekkel? Ez már tényleg felér egy legalja műsorral, ahol egy ideje nem Harcosoknak van mit szégyellnie. |
Quote:
|
Stimmt, dea tanaik eltérnek egymástól némileg, az ortodox lutheránusok nem 100%-ban egyeznek az evangelikusokkal, akiknek nagy része kikeresztelkedett zsidó, legalábbis az 1930-as évek óta.
Mindegyik vallás a keresztény bibliára épül, mégsem ugyanaz. Ahogy az anglikánok is tulajdonképpen keresztények, csak egy kis vita akadt a pápával, és kivonták magukat a "pápai fennhatóság" alól... |
Quote:
A második igaz, sok a kikeresztelkedett zsidó az evangélikusok közt, de csak azért sok, mert kevés evangélikus van, és így arányban nagyobb, mint a katolikusok meg a reformátusok közt. A másik meg hogy az evangélikus vallás az egyik legvilággibb és legemberközelibb a keresztények közül, Luther tanainak hála. De ez már egy másik topic témája lehetne, igaz ez chat, itt nem lehet offolni :) |
Xeper, miért túlzás?
Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz. Minden vallásra jellemző, hogy a benne foglalt teremtett népek leszármazottai isteni teremtmények... Éppen arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a vallásra alapozni, hogy "ki ember meg ki nem" az elég.... mondjuk úgy furcsa megközelítés... Feltételezem Shiva egyetlen eszkimóval se került közelebbi kapcsoaltba, így az eszkimók nem emberek?... |
Quote:
Csak ez maradt le :) Quote:
Ne keverd a személyes meggyőződésedet mondvacsinált bizonyítékokkal, mert eléggé visszásan sülhet el! |
Felhívom a figyelmed: nem én vezettem le, hogy a cigány nem ember! Én ilyet sehol nem írtam, éppen azt próbálom elmagyarázni, hogy a vallás ezt az álláspontot (amit nem én írtam) nem támasztja alá.
Úgyhogy tényleg nem értem miétr az én hsz-eimmel van a gondod. |
Quote:
Quote:
|
Vagy nem olvastad el minden hsz-emet, vagy valami itt nem stimmel.
A cigányokat más hozta fel, mint példa. Nem én. És a példánál maradva pontosan azt bizonyítottam, hogy a VALLÁSOK tanai alapján nem lehet senkit embernek, vagy nem-embernek tekinteni. Az sem igaz, hogy én csak a cigányokra írtam, mert DIREKT elvonatkoztatva kitértem az eszkimókra, csak hogy ne a "cigány" szón lovagoljon mindenki.......... (úgy látom, nem sok hatása volt. ez speciel szomorúsággal tölt el :() Pontosan azt írtam, amit írni akartam. De hogy leegyszerüsítsem, hogy mindenki megértse.... Egy olyan vallásban, ahol az adott isten fehér embert teremt, a fekete nem ember. Ahol egy adott isten fekete embert teremt, ott meg a fehér nem az. Alapvetően meg minden egyed, aki genetikailag az ember fajba tartozik, az ember. A vallásnak ehhez semmi köze, tehát fogalmam nincs miért mondod pont az ellenkezőjét annak, amit írtam. |
Másra gondoltam, és mást is írtam.
|
Quote:
Quote:
De a többi írásod tényleg nem erre terelte a gondolatokat. |
Quote:
És egyikben sincs szó fekete bőrű emberről. Egy darabról sem. A teremtés környékén meg aztán pláne abszolút semmi. De ez fordítva is így van, nem hiszem hogy egy középafrikai néger törzs vallásában a fehér ember megjelent, mert kb az életükbe nem láttak olyat, nme is tudják, hogy létezik. Erre bizonyíték a fehér ember vándorlása során átélt tapasztalatok, amik azt mutatták, hogy a fehér embert vagy le akarták vadászni, mert nem tudták mi az, vagy istenként tisztelték, mert nem tudták mi az... Nincs csúsztatás. Utoljára írom le, hogy mindez arra bizonyíték, hogy a vallás semmilyen körülmények között nem alkalmas arra, hogy valakiről eldöntsük ember-e vagy sem. Az, hogy te - vagy bárki más- ebből azt szűri le, hogy a cigányok nem emberek... Az a saját szíve joga, engem ne keverjen bele. Mert én ilyet nem írtam. Azt viszont megemlítem, hogy erkölcsileg lehet embertelenül viselkedni, amit az érintett rassz előszeretettel meg is tesz. Erkölcsileg én sem tartom őket emberinek. De attól még genetikailag azok. Ezt senki el nem vitathatja. A vallásnak meg ehhez nem sok köze van. (Kivéve egy vallást, ami konkrétan leírja, hogy kik tekintendők embernek, és kik nem! Tehát nem tudom miért állítasz olyat, hogy egyetlen vallás sem tér ki erre. De igen. Kitér. Idézzek belőle?) |
Az utobbi x hozzaszolasnak mi koze van Harcosokhoz, ugy megis? :)
|
Kiemelt hsz Xeper részére:
"Valamint előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél." (Zeror hamar l0lb.) "Az idegennek magva, aki nem-zsidó, barommag." (Jebamoth 94b. Tosephot.) "Idegen az, aki nincs körülmetélve és idegen vagy pogány mindegy." (Berachoth 47b. Gittin 70a., Abodá zara 26b., Tos.) "Egyszer Eabba ben Abuha Illés prófétát a nem-zsidók temetőjében találta. Ekkor megkérdezte őt, hogy egy adósnak lehet-e fizetési meghagyást küldeni. Majd pedig így szólt hozzá: Hisz a mester pap, hogyan időzhet tehát egy temetőben? Az pedig így felelt: A mester nem tanulta a tisztasági törvényeket, mert Simon rabbi azt mondja: A nemzsidók sírjai tisztátalanok, mert írva vagyon: Ti pedig, nyájaim, az én legelőm nyájai, emberek vagytok. (Ezekiel 34., 31.) A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak. (Baba mezia 114b.) |
Quote:
Egyébként meg, hogy a kérdésedre is válaszoljak, Harcosok feszegette ezt a vallás témát, szóval miatta kaphatott szárnyra. |
Quote:
Egyébként elég sok, mert éppen Harcosok és Tsobi vívott vallástörténeti csatát egymással. Mi meg ehhez szólunk hozzá. :) |
Quote:
|
Quote:
A lényeg az volt, hogy Xeper kijelentette, hogy ilyen utalások nincsenek is. De vannak. Van, hogy egy vallás kimondja, ki ember, és ki nem. (persze a saját szemszögéből... ez nem befolyásolja, hogy valójában minden embernek született egyed ember...) Egyébként megtisztelnél, ha keresnél a Bibliában akár ehhez hasonló szöveget is, merthogy én nem tudok arról, hogy ilyen gyalázatos, mocskos módon írna a Biblia bárkiről is.... Még arról sem ír hasonlót sem, aki Jézust keretszhalálra ítélte. A zsidók meg mindnekire (rád is!) azt mondják, hogy állat vagy, nem ember, a magzatod/spermád barommag, és ha meghalsz, még holtadban si tisztátalan leszel. (Később taglalja azt is, hogy nagyon is illik leköpni a gójok (nem-zsidók) sírját...) Garantálom, hogy egyetlen más vallásban sincs ilyen mértékű fajgyűlölet, mint az érintettben... |
Attól függetlenül,hogy ínyemre van a téma,ez hogy kapcsolódik Harcihoz? :p
|
Mint már írtuk, úgy, hogy Harcosok felhozta a vallás témát a saját topicjában, így úgy éreztük, van létjogosultsága. :)
|
Quote:
http://biblia.hit.hu/ Quote:
|
te nagyon el vagy tévedve.... vagy direkt basztacc....
Harcosok mondott valami olyat, hogy vallási alapon mindenki embernek tekinthető... Tsobi mondott olyat, hogy ő nem tekinti embernek a cigányokat. Én mindkettejüknek válaszolva, a NEM ÁLTALAM felhozott kérdésben egyidejűleg mindkettő véleményt "cáfolva" megemlítettem, hogy: vallási alapon NEM lehet sem besorolni, sem kirekeszteni valakit az "emberek" sorába/sorából. Te meg úgy állítod be, hogy én azt állítom, hogy a cigányok (még midnig ezen lovagolsz..................) SZERINTEM (???) nem emberek. Te vagy ne mtudsz olvasni, vagy összekeversz valakivel. Vagy csak szivatsz. Olyan dolgokat adsz a számba, amiket nem mondtam ki. De hogy te is megértsd végre: 1. nem cigányoztam, ez egy adott (más által adott!) példa volt, amire reagáltam 2. nem ebben a vonatkozásban írtam, direkt más néppel példáloztam 3. direkt megkérdőjeleztem azt, hogy vallási alapon meg lehet-e különböztetni ember fajú egyedeket 4. nem állítottál igazat, amikor azt írtad, hogy egyetlen vallás sem tér ki az emberi faji kérdésre 5. bebizonyítottam, hogy kitér, nem is kicsit, konkrétan bele próbál szólni genetikai tényekbe 6. ebben egy darab csúsztatás nem volt, ismétlem, vagy nem olvastad minden HSZ-em, vagy direkt szelektíven olvasod, vagy összekeversz valakivel 7. pontosan azt a konklúziót emeltem ki, hogy minden egyed, aki genetikailag embernek született, az is, függetlenül az emberi alfaji (rasszok) hovatartozásától! 8. utoljára leírom, hogy ezen a tényen egyetlen vallás sem tud változtatni, pedig igenis van olyan, amelyik megpróbálja (sikertelenül, mert sajnos egyetlen egy könyv sem tud versenyre kelni DNS láncok tanúbizonyságával...) 9. ezt most már kb 6-odszor írom le (kb.), de te még mindig azt mondod, hogy "cigányozok" Légyszíves fejezd be, ne mosd össze a hozzászólásaimat semmivel, mert most már kezd idegesíteni.... |
ui:
10. nem vagyok zsidó vallású, főleg nem zsidó vallásalapító, tehát megkérlek, hogy NE nekem ródd fel hibaként, hogy a zsidó vallás alapkönyveiben (Talmud, Schulchan Aruch) ilyen mértékű megvetés tapasztalható a világ összes más népe ellen. Szeretném felhívni a figyelmed, hogy egyik (fentebb említett) könyvet sem én írtam! |
ui2:
11. én eddig is és most is azt mondom, hogy minden rassz (azaz alfaj, pl: europid, mongoloid, negrid, stb...) ember, és egyenértékű. vannak azonban olyanok, akik erkölcsileg eláássák emberi mivoltukat, és embertelen tetteket követnek el. ez szintén rassztól független, lehet az cigány, kínai, német, vagy eszkimó, minden... a lényeg az, hogy aki erkölcsileg embertelen, azt én erkölcsileg nem tekintem embernek, ebben egyet értek Tsobi-val! ez nem azt jelenti, hogy genetikailag nem azok. azok. de erkölcsileg nagyon messze állank tőle... |
Hová tűnt Harcosok ?:)
|
Hová tűnt Harcosok ?:D:D:D
|
All times are GMT +1. The time now is 13:29. |