Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

laci 08-08-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115965)
Elég sok olyan megjegyzés elhangzott, hogy az elfek ezután ki fognak halni. Nem tették. :)

Bocs, közben szerkesztettem ;)

Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.

-Ede- 08-08-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115967)
Bocs, közben szerkesztettem ;)

Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.

például én játszani fogom:Dcsak tolvajról hadisra épülök át:)

Synkel 08-08-2007 13:16

Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni

laci 08-08-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 115977)
Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni

Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.

-Ede- 08-08-2007 20:06

Quote:

engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)

Synkel 08-08-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 116044)
Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 116078)
engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)

Bevertem egy óriás hadist. Nem hiénáztam, hanem átütöttem ahogy illik. Az elf klántagjai még egy hét múlva is gyújtottak, gyakorlatilag értelmetlenül, merthogy egyiküknek se volt esélye se visszavenni a földet amit elvettem. Eleinte azt hittem, majdcsak megunják, aztán mikor rájöttem, hogy nem, próbáltam menekülni felfele. Pár sikertelen gömb, és 4!!! elf gyújtogatott...
Próbáljatok napokig úgy játszani, hogy az oriban nem csak a bányák tornyok és barakkok állnak, hanem a templomok és kocsmák is, aztán majd meghallgatom a véleményeteket a témáról. Tudom, nem kell gömbözni ha nem akarok benn égni az orimban... Klánszabi lett a dologból. Mikor visszajöttünk az eredeti két elf újrakezdte a gyújtást, a másik kettő nem folytatta szerencsére. Aztán találtam egy törpét, és eltávolodtam.
Az A középmezőnyében jelenleg 50% körüli, vagy esetleg annál is magasabb az elfek aránya. Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen. Elnézést kérek mindkettőtöktől, hogy nekem az A-s játék nem arról szól, hogy bebetonozom magam elfnek, és szép lassacskán felfedezek...

Gyula 08-08-2007 22:13

Quote:

Nem igazán értem, én még sosem találkoztam ilyen jelenséggel, hogy ok nélkül zaklassanak, sem engem sem a szövijeimet nem értek ilyen atrocitások.
Olyan volt hogy elfként az előttem lévő gnóm hadit begyújtottam többször, de nem szórakozásbol, észrevettem hogy sok esetben két három napig sem lép be az orijába és biztam benne hogy sikerül olyan emberhiányt csinálni nála, hogy ne menjenek a tornyai vagy esetleg a barakkokbol is dezertáljanak a katonák. Igy ki tudtam volna fosztani 40-45% elf barakkal is.

laci 08-08-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 116102)
Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen.

Már ne haragudj, de úgy állítod be, mintha a változtatások előtt nem lehetett volna megélni a rettenetes elfektől. Rádaásul ez a "macerás lenne" úgy hangzik, mintha olyasmiről beszélnénk, ami még soha nem történt volna meg, azaz a nem elbutított elf együttéléséről a többi fajjal. Azért elég sok éven keresztül működött a dolog, nem éreztem úgy, hogy az elfek mellett bármilyen másik faj esélytelen lenne.

Amúgy tök fölösleges már itt szaporítani a szót, akik nem bírták az elfet, örülhetnek; akik azt az elfet szerették, amelyik baj esetén vissza is tud ütni, azok bánkódhatnak; akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.

Ati 08-08-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 116107)
akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.

... és ez a lényeg, hiszen az elfnek mindig is ez lett volna a célja. :)

Gyula 08-08-2007 22:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 116108)
... és ez a lényeg, hiszen az elfnek mindig is ez lett volna a célja. :)

Igen, csak egy univerzális faj, igy sajnos elég egyoldaluvá vált.
A gyujtás és az ártózás malusza miatt két fontos taktikai elemet veszített el az elf.

Én azért szerettem az elfet mert bár nem tekivédett faj, de még is oylan univerzális volt mint a gnóm, ha szükség megkívánta mindhárom fegyvernemben megállta a helyét.

All times are GMT +1. The time now is 12:03.