Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

Never 09-25-2006 16:18

Csak egy kérdés:ha egy ori majd úgy dönt,hogy ő nem tudja a kisnégyesek feltételével teljesíteni a következő szintet,és lemond 2 személyiségéről,a fellépése után azért kap +1 újraindulási lehetőséget?

Kics 09-25-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by Never (Post 32535)
Csak egy kérdés:ha egy ori majd úgy dönt,hogy ő nem tudja a kisnégyesek feltételével teljesíteni a következő szintet,és lemond 2 személyiségéről,a fellépése után azért kap +1 újraindulási lehetőséget?

Szerintem ez nem lesz majd alku tárgya:))

Never 09-25-2006 16:26

Szerintem én csak kérdeztem,hogy tudjam :)

-Fegya- 09-25-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32511)
A felfedezés költsége is legyen egyenesen arányos a területtel. És nem feltétlenül katonai egységszám növekedésre gondolok. Felőlem akár maradhat 225 katona hekinként a max. , DE akkor innentől kerüljön drasztikusan több aranyba 1 heki felfedezése. Ez pld asszem azzal járna, hogy a katonai piac árai mérséklődnének...

Indítottam egy új topicot egy javaslattal a felfedezésről. Szerintem ott vitassuk meg.

Ati 09-25-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by Never (Post 32535)

Nem látom okát, hogy miért ne kaphatna. (Más kérdés, hogy külön topicban van szó ennek valamilyen korlátozásáról, de az egyfelől nem téma most, másfelől a darabszámot nem érinti, sőt szerintem ez az 1/A-n kívül mást egyáltalán nem nagyon érint, és most itt ne is menjünk bele.)

Colony 09-26-2006 10:58

Már annyi minden felmerült B-ből fordulásnál. Személyiség nélküli fordulási lehetőség, személyiségek leadása? stb.
Az utóbbi hozzászólásokat összefoglalva. Ha a játék elsődleges célja az 1/A és a kék számok a másodlagosak, akkor miért kellett bevezetni a B-ből fordulást? Ez akkor se tetszett és most se tetszik.
Szerintem személyiséget csak A-ból fordulásnál lehessen szerezeni.
Akkor nem kötelező, hanem aktív lenne az érintett csoport. Eddig csak dekkoltak egy helyben az országok ezer körig, most egy picit felfedeznek és utána dekkolnak, hogy a lenti országok fordulgassanak!
Jelenleg semmi motívációja nincs egy 10e hektár fölötti országnak a fordulásra.
Ha a forgolodó országok rálennének utalva, hogy oda menjenek és az A-ban megjelennek kék 5-ös 6-os stb. országok, akiknek elkell érniük a bizonyos Top%-ot, rálennének kényszerítve az éppen akkori aktuális Top országok leütésére. (és netán az éppen akkori aktuális top országok meg a fordulásra)

Ati 09-26-2006 11:04

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 32713)
Ha a játék elsődleges célja az 1/A és a kék számok a másodlagosak, akkor miért kellett bevezetni a B-ből fordulást?

Egyszerű: az A nem egy "1000 körös" csoport. Ha az A-ban valamit el akarsz érni, akkor arra már lent rá kell készülni, és ott pedig aztán végképp oda kell figyelned mindenre. Sok odafigyelést igényel, aki igazán játszik ott, az sokat van gépközelben, viszont akció azért valljuk be nincs ennyi az A-ban. Valamivel elüti hát az idejét, aki ott topon van, és visz mégegy, vagy még 2 országot.

Ahhoz, hogy ezek fordulhassanak, az A-s terveit nem fogja félbehagyni senki.

Colony 09-26-2006 11:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32716)
Egyszerű: az A nem egy "1000 körös" csoport. Ha az A-ban valamit el akarsz érni, akkor arra már lent rá kell készülni, és ott pedig aztán végképp oda kell figyelned mindenre. Sok odafigyelést igényel, aki igazán játszik ott, az sokat van gépközelben, viszont akció azért valljuk be nincs ennyi az A-ban. Valamivel elüti hát az idejét, aki ott topon van, és visz mégegy, vagy még 2 országot.

Ahhoz, hogy ezek fordulhassanak, az A-s terveit nem fogja félbehagyni senki.

Félre érthető voltam. Magát a B-ből való fordulást nem ellenzem, csak a személyiség megszerzését azt az A-hoz kötném. "Ha valamivel el akarja ütni az idejét" azt ne személyiségek szerzésével.

"...viszont akció azért valljuk be nincs ennyi az A-ban. Valamivel elüti hát az idejét..."

És ezen nem kéne változtatni vagy valami motívációt is adni?

Ati 09-26-2006 11:25

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 32717)
És ezen nem kéne változtatni vagy valami motívációt is adni?

Nem hiszem, hogy szükséges lenne, hogy minden körben megtámadjanak valakit, de ez semmiképp nem tartozik a mostani megbeszéléshez.

Deni 09-26-2006 11:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32719)
Nem hiszem, hogy szükséges lenne, hogy minden körben megtámadjanak valakit, de ez semmiképp nem tartozik a mostani megbeszéléshez.

Ez egy _stratégiai játék_, a neve is _hódító_ .. háború támadás ilyesmik.. :p

Én mindenfélképpen támogatnám, hogy személyiséget _csak_ A-ból fordulva lehessen megszerezni, hiszen az A is szerves része a játéknak.. Mivel szerinted is az "A" a játék csúcspontja, igenis mindenki tapasztalja meg és ha másik személyiséget akar, akkor dolgozzon meg érte.. Hozzáteszem szerintem ez még mindig humánusabb, mint bizonyos szinteken a top1 vagy akár a top1% elérése..

McLoad 09-26-2006 11:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32513)
Magyarul neked ez az elsődleges célod? :)
Hát hajrá! Csináld meg úgy is ha nem sétagaloppozni kell hozzá...
Te sosem akartál első lenni??? Na mindegy ha nem akarsz első lenni az a te dolgod, de ennek a játéknak a neve Hódító és nem pedig "gyüjtögető" vagy "ringlispír"...

Én egy orival játszom az igaz de nem miattam én végig csinálom az 1/a-s feltételeket is a probléma az, hogy egyesek azért tartanak betonelf orikat az 1/a-ban hogy a kis ori tudjon forgolodni. Ez viszont már egyáltalán nem kedvez az 1/a-nak. Melesleg mondtam egy olyan javaslatot is, hogy csak 1/a-ból való fordulással lehessen kis kékszámot szerezni. De ezt meg épp azok nem akarják akiknem könyebb 2/b-böl fordulni mint, hogy fel menjenek 1/a-ba. (Lehet, hogy épp te sem.) Legyen kötelezö minden orinak az 1/a a kis kék számokhóz!

Ati 09-26-2006 11:51

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 32721)
Én mindenfélképpen támogatnám, hogy személyiséget _csak_ A-ból fordulva lehessen megszerezni, hiszen az A is szerves része a játéknak.. Mivel szerinted is az "A" a játék csúcspontja, igenis mindenki tapasztalja meg és ha másik személyiséget akar, akkor dolgozzon meg érte.. Hozzáteszem szerintem ez még mindig humánusabb, mint bizonyos szinteken a top1 vagy akár a top1% elérése..

Hmm? Valahol nagyon elbeszélünk egymás mellett. A mostani javaslatban nem szerepel, hogy az A kihagyásával lehessen plusz személyiséget szerezni. Lehet a B-ből fordulva, *HA* az A-ban is teljesíti a feltételeket. Ha nincs országa az A-ban, akkor nem tud a B-ből fordulni.

Úgyhogy ha második személyiséget akar, akkor mindenképp meg kell tapasztalnia az A-t, és meg kell dolgoznia érte. Most is. Ezen a mostani javaslat nem változtat.

Ne térjünk ennyire el a témától. :)

Ati 09-26-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32722)
Én egy orival játszom az igaz de nem miattam én végig csinálom az 1/a-s feltételeket is a probléma az, hogy egyesek azért tartanak betonelf orikat az 1/a-ban hogy a kis ori tudjon forgolodni. Ez viszont már egyáltalán nem kedvez az 1/a-nak. Melesleg mondtam egy olyan javaslatot is, hogy csak 1/a-ból való fordulással lehessen kis kékszámot szerezni. De ezt meg épp azok nem akarják akiknem könyebb 2/b-böl fordulni mint, hogy fel menjenek 1/a-ba. (Lehet, hogy épp te sem.) Legyen kötelezö minden orinak az 1/a a kis kék számokhóz!

Ebbe az irányba ne menjünk.

McLoad 09-26-2006 11:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32725)

akkor a kis kék (3)-aknak már a negyedikért legyen kötelező az 1/a.

Colony 09-26-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32725)

Itt most jelenleg nem arról van szó, hogy a B-ből fordulás feltétele?
Lehessen B-ből fordulni, ha az A-ban van országod és teljesíti is a szükséges Top köröket. Viszont személyiséget ne kapjon ezért!
Csak az az ország kapjon személyiséget amelyik közvetlenül az A-ból fordul!
Vagy alapból elveted ezeket a javaslatokat, mert tényleg elbeszélünk melletted!

Ati 09-26-2006 12:03

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 32730)
Itt most jelenleg nem arról van szó, hogy a B-ből fordulás feltétele?
Lehessen B-ből fordulni, ha az A-ban van országod és teljesíti is a szükséges Top köröket. Viszont személyiséget ne kapjon ezért!
Csak az az ország kapjon személyiséget amelyik közvetlenül az A-ból fordul!
Vagy alapból elveted ezeket a javaslatokat, mert tényleg elbeszélünk melletted!

Amit írsz, azt úgy hívják, hogy zéróstart, és akár a B utolsó helyéről is használhatod, nem kell hozzá semmi top feltételt teljesíteni.

Nem támogatok semmi más olyan lehetőséget, ami "plusz személyiség nélküli" fordulást tesz lehetővé, hiszen ilyen már van, kár újra feltalálni a spanyolviaszt.

Arról beszélünk, hogy a plusz személyiségért mit kell teljesítenie.

Erre volt a javaslat, hogy a B-ben *ÉS* az A-ban is a szigorított feltételeket. (Ha 1 személyiséges országról van szó, akkor nincsenek szigorított feltételek, ezeket már megbeszéltük.)

Láma 09-26-2006 12:04

Quote:

Nehéz megérteni, hogy ahoz hogy az 1/A ban eredményesen tudjál játsznai, akár több hónap felkészülés szükséges? A 2/b-ből való fordulás elsősorban azért lehetséges, hogy az 1/A-s ország ne tartsa fel a többit. Ha valaki 1 országgal játszik és kék számokra hajt akkor így járt. A játék végcélja tényleg az 1/A nem pedig a minél több kék szám. Az "1/A ban orit tartok és 2/Bből fordulok" mindekinek elérhető, és az 1/A jelenleg nagyobb prioritású mint a kék számos fordulósdi. A klántámadások hatékonyságának esetleges emelésével a betonelfek játékra kényszerülhetnek

Visszatérve a témára, szerintem jobb lenne, ha az 1/A-s orinak is teljesítenie kéne a 2/B-s ori fordulásának feltételeit, sokkal reálisabb. Ezzel nehezithetjük a régebbi játékosok játékát, az újjakat pedig nem értinti a változtatás.

Deni 09-26-2006 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32731)
Arról beszélünk, hogy a plusz személyiségért mit kell teljesítenie.

és mi erre mondtuk, hogy az 1/A-t kelljen teljesítenie.. eleve nem értem, hogy hogy került ki a játékból az 1/A.. persze, ha kiskéktömeggyárra törekszünk, akkor nem szóltam..

mondjuk _tény_, hogy ezen javaslatnál nem vagyok tekintettel azokra, akiknek sok országuk van.. de nem hinném, hogy az lenne a cél, hogy mindenkinek minél több országa legyen.. ha igen, akkro sorry..

Ati 09-26-2006 12:12

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32732)
Visszatérve a témára, szerintem jobb lenne, ha az 1/A-s orinak is teljesítenie kéne a 2/B-s ori fordulásának feltételeit, sokkal reálisabb. Ezzel nehezithetjük a régebbi játékosok játékát, az újjakat pedig nem értinti a változtatás.

..... ööö...... ez volt a javaslat, igen......... :)

Ati 09-26-2006 12:13

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 32733)
és mi erre mondtuk, hogy az 1/A-t kelljen teljesítenie.. eleve nem értem, hogy hogy került ki a játékból az 1/A.. persze, ha kiskéktömeggyárra törekszünk, akkor nem szóltam..

Térjünk vissza az eredeti témára.

Láma 09-26-2006 12:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32734)
..... ööö...... ez volt a javaslat, igen......... :)

Valamikor volt olyan, is hogy 1/A ban mindig top30% kelljen, én azzal szemben preferáltam az új változatot:)

McLoad 09-26-2006 12:19

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32732)
Nehéz megérteni, hogy ahoz hogy az 1/A ban eredményesen tudjál játsznai, akár több hónap felkészülés szükséges?.

Én megértem viszont miért kell büntetni az 1 oris országok sorsát azokkal szemben akiknek van egy pasziv betonelf oriuk 1/a-ba. Én olyan megoldást akarnék ami mind a 2 csoportnak jó. Nem az a bajom, hogy az 1/a-s feltételeket kell teljesiteni hanem az, hogy ez nem vonatkozik mindenkire és ez IGAZSÁGTALANSÁG.

Ati 09-26-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32736)
Valamikor volt olyan, is hogy 1/A ban mindig top30% kelljen, én azzal szemben preferáltam az új változatot:)

Én ott tartok, hogy a B-ből való fordulásnál az A-s országnak is teljesíteni kelljen a B-s feltételeit. Ha a B-s országa 9 személyiségű, az A-s országa 1 személyiségű, akkor a B-ből való forduláshoz az A-ban is a top1 helyen kelljen lennie, függetlenül attól, hogy az az országa még csak 1 személyiségű.

Ez volt a javaslat.

Most kicsit belegondolva, fordított helyzetben lehet, hogy kicsit engedékenyebb lennék, és akkor is ugyanezt a feltételt kéne teljesíteni: ha a B-s országa még csak 1 személyiségű, de az A-s már 9, akkor ne kelljen az A-ban top1-nek lennie ahhoz, hogy a B-s országgal fordulhasson a második személyiségért. Erről lehet persze vitázni, ez ilyen extrém formában még nem merült fel azt hiszem. Látom van itt még pár eldöntendő kérdés. :)

Láma 09-26-2006 12:26

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32737)
Én megértem viszont miért kell büntetni az 1 oris országok sorsát azokkal szemben akiknek van egy pasziv betonelf oriuk 1/a-ba. Én olyan megoldást akarnék ami mind a 2 csoportnak jó. Nem az a bajom, hogy az 1/a-s feltételeket kell teljesiteni hanem az, hogy ez nem vonatkozik mindenkire és ez IGAZSÁGTALANSÁG.

Te komolyan elhiszed, hogy 1/A ban csak betonelf orik léteznek a top30 ban??? Mindenkire ugyanúgy vonatkozik, neki is van országa amivel fordulhatna, de másikkal fordul. Ez olyan magyaros, hogyha nekem fáj, fájjon neki is. Te is nyugodtan regelhetsz orit, nem tart vissza senki, ne mindig másban keresd a hibát...

Láma 09-26-2006 12:27

A következő javaslat az lesz, hogy töröljük el az elf fajt, vagy mégis mi?

McLoad 09-26-2006 13:13

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32739)
Te komolyan elhiszed, hogy 1/A ban csak betonelf orik léteznek a top30 ban??? Mindenkire ugyanúgy vonatkozik, neki is van országa amivel fordulhatna, de másikkal fordul. Ez olyan magyaros, hogyha nekem fáj, fájjon neki is. Te is nyugodtan regelhetsz orit, nem tart vissza senki, ne mindig másban keresd a hibát...

Én azokról beszélek akik csak azért tartanak 1/a-s orit , hogy a kicsi tudjon forgolodni. Mert vannak ilyenek is. Nem mindenki de vannak ilyenek is. A kérdésem még mindig az, hogy igazságos-e az, hogy valakinek muszály fel menni 1/a-ba és ott elöre menni másnak meg nem????

Ati 09-26-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32743)
Én azokról beszélek akik csak azért tartanak 1/a-s orit , hogy a kicsi tudjon forgolodni. Mert vannak ilyenek is. Nem mindenki de vannak ilyenek is. A kérdésem még mindig az, hogy igazságos-e az, hogy valakinek muszály fel menni 1/a-ba és ott elöre menni másnak meg nem????

Aki plusz személyiséggel szeretne fordulni, annak mindenkinek muszáj felmenni az 1/A-ba, és ott előremenni. Ez most is így van, és ezen a felvetett javaslat se változtat. Nem értem mikor, hogyan, és főleg merült fel ez a lehetőség, hogy ezt valakinek ne kelljen megtennie. Én erről nem tudok, ilyen nem lesz, és nem is volt szó róla. Ilyen volt régen, hiba volt.

Ati 09-26-2006 14:24

Összefoglaló #1

Amiket már megbeszéltünk:
  • A fellépési hektárnál nagyobb területű országok szabadság alatt körönként 1 hektárt vesztenek a területükből. Először az üres területek kerülnek levonásra, majd ha azok elfogytak, akkor véletlenszerűen valami. A hektárvesztés megszűnik, amint az ország visszatér szabadságról; a fellépési hektárt eléri; kiesik a pontlistából. (Anarchista csoportban a jelenlegi tervek szerint ez a módosítás nem él.)
  • Több személyiség esetén a jelenlegi top30% feljutási feltétel a következőképpen alakul:
(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 22%
(3) - top 15%
(4) - top 10%
(5) - top 8%
(6) - top 6%
(7) - top 4%
(8) - top 1%
(9) - top1 helyezés

Ati 09-26-2006 14:27

Összefoglaló #2

Amit épp most beszélünk:
  • Ha valaki a 2/B-ből fordul, miközben 1/A-ban van országa, akkor az 1/A-s ország azt a feltételt teljesítse, mintha ugyanannyi személyisége lenne, amennyi a 2/B-s országnak van. Ha a 2/B-s országnak kevesebb személyisége van, mint az 1/A-s országnak, akkor is elegendő a 2/B-s (ez esetben könnyebb) feltételnek megfelelni az 1/A-ban.
Ez a jelenlegi téma állása. Ezt folytassuk most, az ezzel kapcsolatos észrevételek jöhetnek most a napokban. Köszi.

Ati 09-26-2006 14:30

Összefoglaló #3

Ami szóbakerült, de majd csak az aktuális téma után térünk vissza rá:
  • Anarchista csoportban is bekerüljön-e a megemelt fellépési feltétel a többszemélyiséges országoknak.
Erről közben nyílt egy külön topic, hogy az anarchosok kitalálják, hogy kb mi az álláspontjuk, a topic itt található: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=850

Ez kb ott tart, hogy mivel mindenki elfelejtette a háború menüpont létezését az anarch legfelső szintjén, ezért nehogymár ezentúl egy háborús stratégiai játékban harcolni kelljen. A fenti topicban lehet erről beszélgetni, amíg végzünk itt az aktuális témával, majd itt is ki lehet fejteni, hogy ki mire jutott, és meg lehet próbálni meggyőzni engem arról, hogy ez így van jól, hogy csak felfedezni lehessen egy csoportban.

Ati 09-26-2006 14:33

Összefoglaló #4

Amik valamelyest kapcsolódnak a mostani felvetéshez, de más témák, és máshol van róluk a megbeszélés:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=852
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=498
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=656
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=625

(Csak témacímeket néztem, ha máshol vannak, akkor bocsi. ;))

McLoad 09-26-2006 16:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32748)
Aki plusz személyiséggel szeretne fordulni, annak mindenkinek muszáj felmenni az 1/A-ba, és ott előremenni. Ez most is így van.

Ez most nincs igy. Akinek van 1/a-s orija annak a második orija nem kell felmenjen a plusz személyiségért.

Ati 09-26-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32763)
Ez most nincs igy. Akinek van 1/a-s orija annak a második orija nem kell felmenjen a plusz személyiségért.

Hogy lehetne már valakinek 1/A-s országa úgy, hogy nincs az 1/A-ban?!?!?!?!?!?!?!

Ezt direkt csináljátok? Mert akkor kár beszélni a témákról, beteszem őket, azt szevasz.

Penya 09-26-2006 17:55

Megbocsáss Attila, de sztem most te nem érted h miről beszél Mc. Azt meg én nem értem h mi kapcsolata van a válaszodnak arra amit írt Mc.

Ati 09-26-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 32766)
Megbocsáss Attila, de sztem most te nem érted h miről beszél Mc. Azt meg én nem értem h mi kapcsolata van a válaszodnak arra amit írt Mc.

Mindenképp kell az 1/A-ban játszani, ha valaki plusz személyiséget akar magának. Egyetlen kivétel ez alól az anarchista csoport. Ha az anarchista csoporton kívül nem játszol az 1/A-ban, akkor nem tudsz plusz személyiséget szerezni.

monro 09-26-2006 18:25

Quote:

A betonelfeknek semmi köze a témához. Azokra is lenne ötletem vagyis már ki is fejtettem a klántámadások reformja topicban, de nincs közvetlen köze ahhoz, hogy a fordulós orik kapnak e személyiséget vagy sem.

Másrészről engem kb annyira izgat fel a személyiségek száma, mint Gobbi Hilda lehellete... Ami volt kékszámos orim eddig azokat mind töröltem, mert nem szeretek már a lenti csopikban játszani. Éppen ezért én a magam részéről támogatnám azt is, hogy csak 1A-t megjárt orik kapjanak uj személyiséget, DE ha belegondolok, mi lenne ha szeretnék lejjebb is játszani és nincs kedvem 15K hekiről az 5.-re lépni az 1A-ból akkor asszem zavarna, hogy mi a szarért nem kaphatok uj személyiséget a fordulós orijaimmal... No magamról ennyit.

Végül egy 5let... Mi lenne ha ...

- ha valakinek van az 1A-ban orija, de a 2B-ből fordul egy másikkal az 5.-re akkor mindig az 1A-s ori kapná a plusz személyiséget? Persze csak akkor kaphatná meg ha a személyiségszámnak megfelelő eredménnyel rendelkezik az 1A-ban.

Így legalább a játék csúcscsopijában lennének a legnagyobb személyiségű orik és nem a kezdőkön élvezkednének, másrészről állandóan teljesíteni kéne azoknak akik több személyiséget szeretnének. Kiélezett harc lehetne az 1A-topjában.

Ati 09-26-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32768)
- ha valakinek van az 1A-ban orija, de a 2B-ből fordul egy másikkal az 5.-re akkor mindig az 1A-s ori kapná a plusz személyiséget? Persze csak akkor kaphatná meg ha a személyiségszámnak megfelelő eredménnyel rendelkezik az 1A-ban.

Így legalább a játék csúcscsopijában lennének a legnagyobb személyiségű orik és nem a kezdőkön élvezkednének, másrészről állandóan teljesíteni kéne azoknak akik több személyiséget szeretnének. Kiélezett harc lehetne az 1A-topjában.

Neh, ez követhetetlen. Van egy 5 személyiséges országom az A-ban, indítok egy új orit, fellépek top30%-okkal, és 6 személyiségűvé teszem az A-s országot? Mire fel? 5 személyiséggel nem a top30%-ot kéne teljesítenem. Ha viszont az A-s ország feltételeinek kell megfelelnem, akkor nem tudom kiélvezni, hogy végre itt egy ország, amivel nem kell a top10%-ba menni, hanem a top30%-ból is léphetek.

Ráadásul ezt elmagyarázni sem egyszerű senkinek, hogy miért úgy működik, ahogy, és mit kell tennie, ha nem úgy szeretné, és mi van, ha később mégis.

Ezt az irányt ne folytassuk.

monro 09-26-2006 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32769)
Ráadásul ezt elmagyarázni sem egyszerű senkinek, hogy miért úgy működik, ahogy, és mit kell tennie, ha nem úgy szeretné, és mi van, ha később mégis.

Ezt az irányt ne folytassuk.

Picit több kreativitással nem lenne olyan bonyolult ;)
Az kapja a plussz személyiséget aki a legmagasabb szinten van, tök egyszerű megmagyarázni. Másrészt te írtad korábban,hogy visszafelé is lehetne működtetni a feltételrendszert a személyiségekhez... Ha az 1A-s ori 3 személyiséges akkor a 2B-ből csak a 3 személyiséges követelménynek megfelelően léphetsz az 5.-re. A többi csopiban élvezheted a top30% alacsonyszintű kihívását.

Ati 09-26-2006 18:51

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32771)
Picit több kreativitással nem lenne olyan bonyolult ;)
Az kapja a plussz személyiséget aki a legmagasabb szinten van, tök egyszerű megmagyarázni. Másrészt te írtad korábban,hogy visszafelé is lehetne működtetni a feltételrendszert a személyiségekhez... Ha az 1A-s ori 3 személyiséges akkor a 2B-ből csak a 3 személyiséges követelménynek megfelelően léphetsz az 5.-re. A többi csopiban élvezheted a top30% alacsonyszintű kihívását.

Nem az az ország kapja, amivel lépsz, viszont sokkal szigorúbb feltételeket kell teljesíteni, mintha az ország csak magában lenne.

Felejtős, ne bonyolítsunk.

McLoad 09-26-2006 23:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32767)
Mindenképp kell az 1/A-ban játszani, ha valaki plusz személyiséget akar magának. Egyetlen kivétel ez alól az anarchista csoport. Ha az anarchista csoporton kívül nem játszol az 1/A-ban, akkor nem tudsz plusz személyiséget szerezni.

Szerintem itt van egy nagy félre értés a kékszámot nem a játékos hanem az orija kapja! Vagyis az ori akkor is kap kékszámot ha az 1/a-ba fel se megy mert a játékosnak már van egy orija ott. (Nem tudom, hogy érthetö-e:)) Ilyen alapon van rengeteg ori amely ugy kap kékszámot, hogy nem is látta az 1/a-t. Na már most ha stratégiai játékokról beszélünk akkor hot mindegy, hogy egy Campaignbe hol járok azért még a másik Campaignbe nem kapok bonuszokat....

All times are GMT +1. The time now is 17:50.