Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Surranohalal 12-03-2012 20:20

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 301433)
Nem ez tenné életképessé fent, hanem ez IS. A bank átlopással, infószerzéssel (és katonagyilokkal) együtt.

A feles mostani fajivarázslata is a tolvajokat erősíti, holott semmi szüksége sincs rá elvileg. Akkor minek kapta azt? Na ugye.

Csak a tolvajait tudjuk felturbózni, hiszen hadit nem akarunk csinálni belőle, a varis szerepet pedig bizonyos áldozatokért most is el tudja játszani.

Ahol átlag 5-6%kocsmával rohangálnak az orik, ott valóban kevesebbet ér, de ott meg a bank-átlopás fejlesztés miatt elég sok pénzt tud lopni, ami fedezheti a veszteségeit.

Volt még egy infószerzésre vonatkozó fejlesztés, de azt már elfelejtettem, majd valaki pótolja kérem.

tehát toldozgassunk foltozgassunk és a vége hogy 200 hekin szuperfaj lesz, L-től felfelé meg megint nem választja senki?
és Ati leprogramozott 20féle módosítást...

az infofejlesztésre én írtam példát pár oldalt kell visszanézni csak.

szerintem olyan megoldás kellene ami elsősorban FENT erősít. nem olyanok amik picit fent, meg lent nagyon...

Pirostraktor 12-03-2012 21:01

Akkor marad az Ati által leírtakból az első irányzat. Tolihatékonyság növelése.

Az infós tuning mindenképp kell, hogy ne legyen az, hogy gnóm de akár még törp is helyettesítheti a felest. Ezen felül pedig a bankátlopás, hogy életképes legyen.

Az elgondolkodtató rész, hogy a bankátlopást nem lehetne-e úgy megvalósítani, hogy a feles és az ember jöjjön ki jól belőle, ne csak a feles, így az ember életbentartásán is nagyot dobnánk.

*És persze a katigyilok hatékonyságának turbózása, de ha jól emlékszem ez is bennevolt Surranó felsorolásában.

Surranohalal 12-03-2012 21:09

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 301447)

Az infós tuning mindenképp kell, hogy ne legyen az, hogy gnóm de akár még törp is helyettesítheti a felest. Ezen felül pedig a bankátlopás, hogy életképes legyen.

Az elgondolkodtató rész, hogy a bankátlopást nem lehetne-e úgy megvalósítani, hogy a feles és az ember jöjjön ki jól belőle, ne csak a feles, így az ember életbentartásán is nagyot dobnánk.

*És persze a katigyilok hatékonyságának turbózása, de ha jól emlékszem ez is bennevolt Surranó felsorolásában.

fenntartom, hogy szerintem az ember fajivarija ideális lenne egy haditolis faj alapkoncepciójához.

ha valami unorthodox módot akarunk akkor azt mondanám első blikkre hogy a szemek érjenek duplát, ahol van értelme:
- bank duplán termel
- vari/toli +2% készüli
- tudós +10%
- gazdálkodó +20%
- tábornok +2 tabi
- kufár +2 piac
- túlélő 60% védelem (ez lehet durva amúgy, bár nem hiszem)
- építész 20%kal olcsóbban és 40%-t kap vissza
- vándor maradjon változatlan
- harcos +2%
- karavánmester +2 karaván

tény ezzel elsősorban a többszemeseknek kedvezne, viszont 5.-en pl simán az ember lenne a slágerfaj alapból, de 3/több szemeseknek sztem már feljebb is erős (de mindenképpen izgalmas)

persze ezt egy ember topicban kéne leírni de mindegyik létező le van ülve, nem tudom hol érdemes megtárgyalni :)

vityu 12-03-2012 21:23

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 301447)

Bevallom, nem mindent olvastam el, és nem tudom így, hogy esetleg megvalósítási akadályai lennének-e, de ha feljebb akarjuk erősíteni, akkor lehetne növelni a tolvajlási hatótávot. Pl 0 és 20k között mozoghatna a zsákmánnyal kecsegtető lopás ponthatára.

Merengő 12-03-2012 21:45

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 301449)
Bevallom, nem mindent olvastam el, és nem tudom így, hogy esetleg megvalósítási akadályai lennének-e, de ha feljebb akarjuk erősíteni, akkor lehetne növelni a tolvajlási hatótávot. Pl 0 és 20k között mozoghatna a zsákmánnyal kecsegtető lopás ponthatára.

bebaszna ha úgy lopná ki az orkomat vagy bármelyik másik fajt, hogy meg sem tudom torolni..

vityu 12-03-2012 22:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 301450)
bebaszna ha úgy lopná ki az orkomat vagy bármelyik másik fajt, hogy meg sem tudom torolni..

10k-ról sem egyszerű. :)

Surranohalal 12-03-2012 22:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 301451)
10k-ról sem egyszerű. :)

de ha 10k a limit akkor mondjuk 6-7król tud még lopni érdemben vagy ártani... oda meg ha muszáj megoldja az ember a torlást felsőbb csopikban

20k-s limitnél 10-12k távba mit csinálsz? :) még varizni se lehet, vagy ha igen egy toliölés csopifüggően mondjuk 15-20% készüli. nem hogy sereg...

Pirostraktor 12-03-2012 23:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 301449)

Elsősorban ezt talán az anno piacos felvetésemnél is nehezebb lenne összehozni:D De ha mindenképp valami hasonló változtatás is szóba kerülne, én inkább valahogy úgy képzelném el, hogy függjön a csoportlétszámtól vagy valami hasonlótól, hogy mekkora ez a lopási küszöb.

Dave 12-08-2012 11:41

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 301450)

Íme egy egyszerű kérdés:

te vagy félelf, és egy ork leföldel alulró mondjuk 80k-s értéken...
a következő körben 13k az értékkülönbség. Félelfként pislogsz, mint hal a szatyorban... nem túl kiegyenlítettet most a feltételek!

Dave 12-08-2012 12:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 301397)
2 irány van:
  1. A tolvajok hatékonyságának fokozása.
  2. Ne kelljen a félelfnek annyi kocsmát tartania, így más területeken jobb lehessen.

Én úgy érzem, hogy ez a kettő üti egymást. Nem szuperfajt akarunk létrehozni, ahol iszonyat hatékonyak a tolvajok, ÉS mellette még minden másban is jó.

Szerintem ettől nem lenne szuperfaj a félelf.
Tegyük fel, hogy felszabadul 10% hasznosítható föld, akkor talán kompenzálva lennének a jelenlegi nagyon komoly hátrányai. Valljuk be, hogy a faji sajátosságokon belüli előnyök egyáltalán nem is olyan komoly előnyök:
1. 40% lakiteki: 56 férőhely a barakkban. 2 faj van akinek ennél kevesebb...
2. +10% védőerő: vegyük sorra. gnóm 50% haditeki, óriás 15%al erősebb katonák, törpi 40% haditeki, ork 40% haditeki, elf magáért beszél, zombi is megkapta már... szóval ez az "előny" pont senkivel szemben nem előny :D
3. A tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb. Ez maga a vicc :D

viszont a hátrányai gyakorlatilag a legdurvábbak akármelyik másik fajhoz képest.
1. -10% támadóerő. Törpe barakkonkénti 62,4 férőhely és 40% haditeki. Elég nagy diffi. Ork egyértelmű. Óriás +15%, gnóm... tehát a differencia önmagában nem 10% másokhoz képest hanem úgy 20-40%-ig terjed...
2. -10% gabonatermelés. Egy olyan fajnál, amelyikben gyakorlatilag kötelezően állandóan sok egység kell, hogy bent legyen (szemben a hadisokkal, akik csak támadásnál, vagy védekezésnél vesznek be sereget) ott ez is hatványozattan hátrányos...

Szóval azért az esetleges 10% felszabaduló területtől nem hinném , hogy azonnal szuperfaj lesz a félelf-ből...

Ati 12-08-2012 12:11

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 301517)
2. +10% védőerő: vegyük sorra. gnóm 50% haditeki, óriás 15%al erősebb katonák, törpi 40% haditeki, ork 40% haditeki, elf magáért beszél, zombi is megkapta már... szóval ez az "előny" pont senkivel szemben nem előny :D

Úgy véled, hogy ha ezt elvennénk tőle -- mert nem előny --, akkor nem kerülne hadilag a mostaninál rosszabb helyzetbe?

Dave 12-08-2012 12:12

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 301453)
Elsősorban ezt talán az anno piacos felvetésemnél is nehezebb lenne összehozni:D De ha mindenképp valami hasonló változtatás is szóba kerülne, én inkább valahogy úgy képzelném el, hogy függjön a csoportlétszámtól vagy valami hasonlótól, hogy mekkora ez a lopási küszöb.

miért? csoportlétszámtól függ, hogy ha egy gnóm lefárasztja a félelf tolijaimat, akkor mennyire fáradnak le? vagy ha egy hadis betámad és bejut, akkor kevesebb földet visz, ha kevesebb a csoport létszám? csak és kizárólag az egymáshoz viszonyított értékek lehetnek reálisak.

egy rajtam kívül álló dolog ne befolyásolja már az én országom eredményességét...

Dave 12-08-2012 12:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 301518)
Úgy véled, hogy ha ezt elvennénk tőle -- mert nem előny --, akkor nem kerülne hadilag a mostaninál rosszabb helyzetbe?

nem Ati, nem úgy vélem.
Én azt mondtam, hogy a jelenleg játszható 8 fajból 6-nak még ennél is nagyobb előnye van...
Az előny az viszonyítás. Ha az összes fajhoz külön-külön viszonyítunk akkor 8 ból 6 esetben nem előny ez az előny.

Surranohalal 12-08-2012 12:32

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 301517)
... előnyök egyáltalán nem is olyan komoly előnyök:
1. 40% lakiteki: 56 férőhely a barakkban. 2 faj van akinek ennél kevesebb...

viszont a hátrányai gyakorlatilag a legdurvábbak akármelyik másik fajhoz
2. -10% gabonatermelés. Egy olyan fajnál, amelyikben gyakorlatilag kötelezően állandóan sok egység kell, hogy bent legyen (szemben a hadisokkal, akik csak támadásnál, vagy védekezésnél vesznek be sereget) ott ez is hatványozattan hátrányos...

Szóval azért az esetleges 10% felszabaduló területtől nem hinném , hogy azonnal szuperfaj lesz a félelf-ből...

1. ember, elf, ork, és általában a zombi is. kevesebbet tehet egy barakkba, templomba, kocsmába (ugye hat azokra is)
2. a -10% gabonatermelés tényleg durva. viszont ég világon semmi köze nincs ahhoz mennyi sereget tartassz bent, miért pont a felessel ne lehetne üres a barakk ha mással az lehet? és akkor veszel ha támadnak. lehet meg se tudják saccolni mennyi barakkod/tornyod van (egy átlag játékos)

amúgy nekem mindig is a gabonatermelés ami nem tetszett a felesben. az nem túl indokolt, vagy kellene valamiféle kompenzáció (pl volt felvetés a tolvajok ha lopnak és van árnyak akkor a következő [1-3] körben kevesebbet esznek [a felvetés picit máshogy volt, de az pont nem az aktivitás oldalról közelítette meg]. éljen az aktivitás!)

sztem a tanyamalusz és pl az infozásra/toliakciók turbózására amit írtam pár oldallal odébb az már bőven használhatóvá tenné a félelfet felsőbb csoportokban is. meg mondjuk a támadómaluszt is simán el lehet törölni, nem indokolt (elfnek miért nincs hisz az a védekező faj?) és A-ban pl a gabonatermelés malusz hiánya sokat nem nyomna a latban..

Dave 12-08-2012 12:41

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301521)
1. ember, elf, ork, és általában a zombi is. kevesebbet tehet egy barakkba, templomba, kocsmába (ugye hat azokra is)
2. a -10% gabonatermelés tényleg durva. viszont ég világon semmi köze nincs ahhoz mennyi sereget tartassz bent, miért pont a felessel ne lehetne üres a barakk ha mással az lehet? és akkor veszel ha támadnak. lehet meg se tudják saccolni mennyi barakkod/tornyod van (egy átlag játékos)

1. A zombit nem sorolnám ide. A topik címe, hogy a fentebbi csoportokba adjuk vissza. 3. szinten a zombinak már megvan a 40% szintén! Tényleg, az emberrel nem számoltam ezt beismerem. De talán azért ,mert nem sok emberrel találkoztam például a B-ben... ugye mint fentebbi csoport!!!

2. Gondoltam itt Templomra és kocsmára. És ezekben azért elég sokan vannak ellentétben egy bármilyen erős hadissal! Gondolj bele 1000 hektáron mondjuk dupla annyi vari és 3-4-szer annyi toli, mint egy hadisnál. az hány ember, akit minden körben etetni kell???

Pirostraktor 12-14-2012 09:00

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 301519)
miért? csoportlétszámtól függ, hogy ha egy gnóm lefárasztja a félelf tolijaimat, akkor mennyire fáradnak le? vagy ha egy hadis betámad és bejut, akkor kevesebb földet visz, ha kevesebb a csoport létszám? csak és kizárólag az egymáshoz viszonyított értékek lehetnek reálisak.

egy rajtam kívül álló dolog ne befolyásolja már az én országom eredményességét...

Énbocsi, rosszul fogalmaztam, akkor nem vettem észre, és jóideig nem voltam. Szóval pontátlagokra gondoltam csoportonként, és ennek függvényében módosulna a 10k-s küszöb. Ahol sűrű a mezőny, ott kb ez a 10k körül mozogna a 0%, de pl ahol nagyok a pontkülönbségek az országok közt, ott nem 1k lenne a 10% csökkenés, hanem legbrutálisabb esetben 4k. Vagy olyan 2-3k környékén, figyelembe véve, hogy a toliakciók azonnali hatásfokúak.

Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de toli szemszögből elég unfair, hogy az ellen simán rádvág, főleg ha még vándor is és te kb semmit nem tudsz reagálni.

Surranohalal 12-14-2012 12:37

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 301772)
Énbocsi, rosszul fogalmaztam, akkor nem vettem észre, és jóideig nem voltam. Szóval pontátlagokra gondoltam csoportonként, és ennek függvényében módosulna a 10k-s küszöb. Ahol sűrű a mezőny, ott kb ez a 10k körül mozogna a 0%, de pl ahol nagyok a pontkülönbségek az országok közt, ott nem 1k lenne a 10% csökkenés, hanem legbrutálisabb esetben 4k. Vagy olyan 2-3k környékén, figyelembe véve, hogy a toliakciók azonnali hatásfokúak.

Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de toli szemszögből elég unfair, hogy az ellen simán rádvág, főleg ha még vándor is és te kb semmit nem tudsz reagálni.

6001 pont az legjobb esetben is 3+3 kör, azaz bármikor szembemehetsz úgy hogy a saját sereged előbb ér haza mint az övé pedig ő indult rád előbb.
ráadásul a tolisok jellemzően felfelé lopnak.
de van rengeteg csoport ahol már 1500 pont is 4-5 kör vándorral.

szóval amiről beszélsz az egyáltalán nem tűnik életszerűnek, max egy 100 fős csoportban illetve A-ban...

ha a 4k-s ötleted vesszük alapul: 20k-ról 50% hatásfokkal tolizok, míg ő 80% hatásfokkal jöhet rám sereggel kb 24+24 körre üresen hagyva az országát. vagy félig üresen ha annyival erősebb. a saját környéke meg cafattá veri amíg ő ütött egyet. én meg 50%kal gyújtok?

ha a 2k-s ötleted nézzük akkor is min 8 körig üresen hagyja az országot, míg én vígan csinálok tábortüzet 50%-s hatékonysággal a házaiból.

sztem átgondolatlan, bocsi. a fenti két esetet leszámítva a 10k-s határ teljesen jól működik tolis szemszögből nézve, pont nekik kedvez jobban.

Pirostraktor 12-14-2012 13:45

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301782)
...

Épp úgy vonatkozna a kis pontkülönbségekre is, nem csak a távolodókra. Tehát ugyanúgy megtörténhetne, hogy pl. 2-3k különbségnél már 0%ot hozzon. Ez lent elvenne a felestől(ahol eléggé OP) fent pedig neki segítene szvsz.

Fontos még leírnom, hogy ezt az eddig felvetődött javaslatok mellé szántam(katigyilok, infószerzés, stb. erősítése) és nem egy különálló tényezőnek.

Szerk. A fent leírt értékek(2k,4k) nem fixek lennének, hanem csoportonként változók.

Dave 12-17-2012 13:50

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301782)
6001 pont az legjobb esetben is 3+3 kör, azaz bármikor szembemehetsz úgy hogy a saját sereged előbb ér haza mint az övé pedig ő indult rád előbb.
ráadásul a tolisok jellemzően felfelé lopnak.
de van rengeteg csoport ahol már 1500 pont is 4-5 kör vándorral.

szóval amiről beszélsz az egyáltalán nem tűnik életszerűnek, max egy 100 fős csoportban illetve A-ban...

ha a 4k-s ötleted vesszük alapul: 20k-ról 50% hatásfokkal tolizok, míg ő 80% hatásfokkal jöhet rám sereggel kb 24+24 körre üresen hagyva az országát. vagy félig üresen ha annyival erősebb. a saját környéke meg cafattá veri amíg ő ütött egyet. én meg 50%kal gyújtok?

ha a 2k-s ötleted nézzük akkor is min 8 körig üresen hagyja az országot, míg én vígan csinálok tábortüzet 50%-s hatékonysággal a házaiból.

sztem átgondolatlan, bocsi. a fenti két esetet leszámítva a 10k-s határ teljesen jól működik tolis szemszögből nézve, pont nekik kedvez jobban.

felgyújtok 4-5 %-nyi házat, vagy levernek rólam 7% földet. Melyik a rosszabb?
ésa földfoglalással szemben mire megy a félelf?? elvesz 3000 tudománytekercset. Minden nap karácsony????

de ha a sereg jön előbb, akkor levernek rólam 7% földet. A 3.szinten már ütés után meg is van a 10k különbség, akkor aztán sokra képes az a szerencsétlen félelf...

Surranohalal 12-17-2012 14:34

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 301871)
felgyújtok 4-5 %-nyi házat, vagy levernek rólam 7% földet. Melyik a rosszabb?
ésa földfoglalással szemben mire megy a félelf?? elvesz 3000 tudománytekercset. Minden nap karácsony????

de ha a sereg jön előbb, akkor levernek rólam 7% földet. A 3.szinten már ütés után meg is van a 10k különbség, akkor aztán sokra képes az a szerencsétlen félelf...

elképzelésem nincs mire írtad ezt...
ha 3 körről jön rád és bemegy és nem vered keresztbe őt vagy szövijét, ott ne ma félelfel van gond...
ha 4-5%nyi ház (1/4) elvesztését nem tudod kihasználni akkor ismét nem a felessel van a gond...

ha 7% föld akkor lentről jön, ha mf akkor kapja valszeg a teljes földet.

szal 1488 heki fölött jöhet szóba (és akkor 1 ponttal volt alattad) hogy kikerülsz egy mf 10k-s körzetéből. persze kérdés miért várod meg a csapódást az akciózással, ha úgyse bontassz alá.

szövis esetén 2539 hekin és fölötte jön elő ha pont alattad volt 1 pnottal és egyenlően részesednek a földből és nem bontassz alá és a csapódás után akciózol...

nem mellesleg ha megfogtad a lényeget abban amit írtam: a katonai akcióval védtelenné lesz az országa csomó körön át (legjobb esetben is 3) amit az egész csoport láthat!

de a toliakciót kb csak te tudod, esetleg az áldozat és szövije.

cmaster333 12-17-2012 17:00

Gyujtson a feles barakkot :D milyen kemeny lenne kigyujtogatni mar az orkok alol az othon maradt vedo barakkokat :P

RastArtist 12-18-2012 16:49

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301873)
ha 3 körről jön rád és bemegy és nem vered keresztbe őt vagy szövijét, ott ne ma félelfel van gond...
ha 4-5%nyi ház (1/4) elvesztését nem tudod kihasználni akkor ismét nem a felessel van a gond...

szal 1488 heki fölött jöhet szóba (és akkor 1 ponttal volt alattad) hogy kikerülsz egy mf 10k-s körzetéből. persze kérdés miért várod meg a csapódást az akciózással, ha úgyse bontassz alá.

szövis esetén 2539 hekin és fölötte jön elő ha pont alattad volt 1 pnottal és egyenlően részesednek a földből és nem bontassz alá és a csapódás után akciózol...

nem mellesleg ha megfogtad a lényeget abban amit írtam: a katonai akcióval védtelenné lesz az országa csomó körön át (legjobb esetben is 3) amit az egész csoport láthat!

Már feladtam, hogy valaha lesz bármi is a javaslatból, főleg miattad, de mivel úgyis épp benéztem, itt hagyok pár sort.

A gyújtás szép dolog, de nem sokat ér. 5% házhiány nem túl zavaró. Egyszerűen befokozok ha épp minden épületre szükségem van, de ez is ritka.

A -7% föld sokkal többe kerül, mint a -gyújtás miatti- fokozás, és sokkal több idő is. Egyáltalán nincs egálban. Értelmetlen amit írsz.

Ha te felessel szembe mész, akkor háromszor annyit kapsz a nyakadba.

Katonai akció esetén védtelen lesz az országom...? Igen, katonailag. Alvilági akciók esetén védtelen tolvajok terén? Igen. Mindenki kockáztat? Igen. Miről beszélsz? Senki sem tudja.

Ezeket nem vitára szánom, egyszerűen kinyilatkoztattam. A válaszokat sem igen fogom megnézni pár hétig, mert értelmetlen. Vergődéssé satnyult az egész.

Surranohalal 12-18-2012 17:27

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 301923)
Már feladtam, hogy valaha lesz bármi is a javaslatból, főleg miattad, de mivel úgyis épp benéztem, itt hagyok pár sort.

A gyújtás szép dolog, de nem sokat ér. 5% házhiány nem túl zavaró. Egyszerűen befokozok ha épp minden épületre szükségem van, de ez is ritka.

A -7% föld sokkal többe kerül, mint a -gyújtás miatti- fokozás, és sokkal több idő is. Egyáltalán nincs egálban. Értelmetlen amit írsz.

Ha te felessel szembe mész, akkor háromszor annyit kapsz a nyakadba.

Katonai akció esetén védtelen lesz az országom...? Igen, katonailag. Alvilági akciók esetén védtelen tolvajok terén? Igen. Mindenki kockáztat? Igen. Miről beszélsz? Senki sem tudja.

Ezeket nem vitára szánom, egyszerűen kinyilatkoztattam. A válaszokat sem igen fogom megnézni pár hétig, mert értelmetlen. Vergődéssé satnyult az egész.

én teljesen másként látom az értékrendszert, pl a föld nem jelent sosem problémát méga nem is vérhadissal vagyok akkor sem.

a sereggel támadás biztos kockázat 3 teljes körig? igen
tolvajokkal lehet úgy akciózni, hogy nem leszel védtelen toli ellen? igen. pl kv előtt 1 seccel lopsz 1et minden körben.
mindenki kockáztat? nem...

a megvalósítás egyáltalán nem miattam késlekedik, van sok ötlet csak választani kell belőle, de ez nem hiszem hogy a te vagy az én dolgom.

az üzid többi részére feleslegesnek érzem hogy reagáljak, amit írtál annyira sci-fi :)

Takanohana 12-18-2012 17:38

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301926)
a megvalósítás egyáltalán nem miattam késlekedik, van sok ötlet csak választani kell belőle, de ez nem hiszem hogy a te vagy az én dolgom.

RastArtist nyilván úgy értette, hogy hiába merül fel sok ötlet, ha te mindet rögtön lefikázod.

Amúgy, rendszeresen olvasva a hsz-eidet értem már a lényeget, kényszeresen írnod kell, és kényszeresen ellenkezned. Ha azt akarná az ember, hogy támogass egy ötletet, csak le kell fikázni, és nyomban védelmedbe veszed majd.

A témához visszatérve, rendszeres érved az, hogy a feles legyen katonailag aktív, pl szerezze vissza nyomban a földet, ha elveszik tőle. Nyilván ez is lehet egy játékstílus, de

1. a félelf alapból nem erre lett kitalálva, hanem echte tolisnak
2. ha olyan toli kell, amelyik katonailag is ott van, akkor gnómot választ az ember.

Surranohalal 12-18-2012 22:01

én nem ellenkezek meg fikázok, hanem megoldást kínálok csak egyesek nem tudják kivitelezni.

a hódot dinamikusan kell játszani, alkalmazkodni.

ha 4 orkos szövi ellen vagyok akkor nem fogok 30% templomot és 20% kocsmát tartani valszeg pl még félelfként sem. mert hogy minek

Dave 12-20-2012 22:44

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301873)

na és hány félelfet forgattál meg az elmúlt 2 évben? mert úgy adod elő, hogy mindjárt elhiszem, hogy a félelf a szuperfaj, csak eddig senki nem tudott róla...

Dave 12-20-2012 22:50

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 301937)
én nem ellenkezek meg fikázok, hanem megoldást kínálok csak egyesek nem tudják kivitelezni.

a hódot dinamikusan kell játszani, alkalmazkodni.

ha 4 orkos szövi ellen vagyok akkor nem fogok 30% templomot és 20% kocsmát tartani valszeg pl még félelfként sem. mert hogy minek

Az egész vita ott kezdődik, hogy faji sajátosságokat tárgyalunk, nem pedig szövi stratégiát. Kicsit vonatkoztassunk már el attól, hogy ha rám jön valaki, akkor gyújtsam fel, ártózzam le, majd kísérjem is lehetőleg 2 sereggel, és mindezt 1db félelf orival...

szóval 1 ország lehetőségeit és erejét vizsgáljuk 1 tetszőleges másikkal szemben...

mint mondottam 1 félelf önmagában életképtelen. lopkodhat az bárkitől, de gyakorlatilag hamar a csoport alján fogja magát találni. ott még lopni sincs mit... szóval megy a süllyesztőbe.

persze, ha van 3db ork 1000 yard tartalékkal még a háta mögött, akkor lehet arcoskodni, de szó nincs ilyenekről, amikor egy faj önálló erejéről megy a vita.

Pirostraktor 12-26-2012 00:56

Egy kis helyzetelemzés így karácsonyra:

Támadószorzók fajonként:
1. Ork - 2,53
2. Gnóm - 2,34
3. Törp - 2,29
4. Óriás - 2,19
5. Elf - 1,91
6. Ember - 1,78
7. Feles - 1,72

Védőszorzók fajonként:
1. Elf -3,17
2. Gnóm - 2,93
3. Ork(kintlévő sereggel) - 2,84
4. Törpi - 2,19
5. Óriás - 2,1
6. Félelf - 1,8
7. Ember - 1,69

Zabaspórlás:
1. Ork - 1,82
2. Elf - 1,69
3. Óriás - 1,56
4. Gnóm - 1,5
5. 6. Törpe, Ember- 1,3
7. Feles - 1,17

A módosított listán, ahol nincs támadómalusz, +15%os a kajatermelés:
Támadószorzó mint az elfnek - 5. Hely
Zabaspórlásban 1,495-el előrelépne 5. helyre a gnóm mögé, megelőzvén azt a törpöt, aki a termelésével szuperfaj (egy felesnek is kell annyi odafigyelés mint a törpnek kb) tehát még hasznot is hoz a szövinek, és az ember elé kerülne, akire ígyisúgyis ráfér egy alapos tuning.

Nem történne annyira hatalmas előrelépés, mint ahogy itt sokan siránkoztak, hogy haditoli lesz a feles, úgyhogy még mindig szükséges marad a toliakciók hatékonyságának növelése, az infószerzés tuningolása. És szerintem a fix 10k pontos szabályt is mobilabbá kéne tenni.

Így talán lesz esélye a felesek újbóli megjelenésének....

Tekercs 12-26-2012 19:33

Eddig 800 kört játszottam feles tolival..

nem tudom h 5. csoportbol mit érek a tapasztalatommal de megosztom azért.

Szeritem anyi kéne ha a tolvaj akciók ( leginkább varázslógyilkolás, katona gyilkolás) értéke dinamikuson növekedjen pl.: 1% + ((saját tolvajérték - Ellenfél tolvajértéke )/saját tolvajérték *100 )*0.035

(0.035 lehet változtatásával lehetne picit egynsúlyozni de ez nekem enyi tapasztalattal nem megy)

ezzel a fomrulával 1 akcioval max 3.5% nyi egységét lehene megölni

Surranohalal 12-27-2012 10:17

Quote:

Originally Posted by Tekercs (Post 302076)
Eddig 800 kört játszottam feles tolival..

nem tudom h 5. csoportbol mit érek a tapasztalatommal de megosztom azért.

Szeritem anyi kéne ha a tolvaj akciók ( leginkább varázslógyilkolás, katona gyilkolás) értéke dinamikuson növekedjen pl.: 1% + ((saját tolvajérték - Ellenfél tolvajértéke )/saját tolvajérték *100 )*0.035

(0.035 lehet változtatásával lehetne picit egynsúlyozni de ez nekem enyi tapasztalattal nem megy)

ezzel a fomrulával 1 akcioval max 3.5% nyi egységét lehene megölni

tehát feles full készüli (17x) egy nem óriásnál 54,6% maradna meg az ellen varijából? aza azért enyhén túlzás lenne. sztem a varigyilokhoz pont nem kéne nyúlni

Tekercs 12-27-2012 12:52

Leginkább a katona gyilkolásra gondoltam..
nem tudom, fentebb hasznos a katona gyil. ??

amugy számold hozzá azt is h minden egyes akcióval csökken a hatása

Pirostraktor 12-29-2012 16:23

Quote:

Originally Posted by Tekercs (Post 302080)

Nem kell ezen számolni semmit. Olvass vissza. A feles és tolik erősítéséhez talán az egyetlen rész amire mindenki rábólintott az a katonagyilok akár 300%os erősítése. A varigyilok jó úgy ahogy van:)

Surranohalal 12-30-2012 11:45

Quote:

Originally Posted by Tekercs (Post 302080)

a katonagyilok erősödjön, de a varigyilok úgy van ahogy számoltam, csökkenéssel együtt.. szóval picit túl combos lenne, teljesen jó ahogy most van

Tomka 09-19-2013 15:13

Változás?

Nagyon elcsendesült ez a téma, változást pedig nem tapasztaltam.

Akkor nem adjuk vissza a fél-elfet a felsőbb szinteknek?

Off: lenne egy új megbeszélésre szánt javaslatom, de nem tudok témát nyitni :(

Merengő 09-19-2013 18:20

Quote:

Originally Posted by Tomka (Post 305277)

ha ezzel kapcsolatos, nyugodtan írd ide, ha nem írd meg nekem privátba és ha látok benne fantáziát, megnyitom neked

Dave 09-22-2013 08:12

Quote:

Originally Posted by Tomka (Post 305277)

szerintem is lehetne erősíteni a félelfen... én szívesen félelfeznék, de jelen pillanatban tényleg életképtelen.
Tapasztalatból mondom, hogy szinte vállalhatatlanul gyenge a félelf, mert ami előnyt kapsz az nudli, de a hátrányok ellehetetlenítik a játékot

Tomka 09-22-2013 19:07

Igen és itt volt pár jó felvetés, pl. a bankok átlopása.

Ezekkel kapcsolatban nem lesz semmi? Egyáltalán terbe van véve egy esetleges változtatás a felessel kapcsolatban?

rocchess 09-23-2013 07:32

Az alsó 3 csoportban én is szivesen játszom félelffel,de fentebb már esélytelen!
A védelme is nagyon gyenge,azon is lehetne egy kicsit erősiteni.
Biztos vagyok benne,ha erősebb lenne,sok félelf lenne az A ban is :)

none 09-23-2013 11:51

Quote:

Originally Posted by rocchess (Post 305305)
Az alsó 3 csoportban én is szivesen játszom félelffel,de fentebb már esélytelen!
A védelme is nagyon gyenge,azon is lehetne egy kicsit erősiteni.
Biztos vagyok benne,ha erősebb lenne,sok félelf lenne az A ban is :)

arra ott az elf..

Tomka 09-23-2013 13:41

Quote:

Originally Posted by none (Post 305310)
arra ott az elf..

Akkor szerinted egy ilyen jellegű játékban a tolvajlásra és a tolvaj fajokra kb. nincs szükség?

Vagy tetszik nem tetszik legyen elffel aki lopni is akar?

Nézzük már meg ismét, hogy hadira hány alternatíva van és mennyire életképesek, illetve tolvajlásra hány alternatíva van, és mennyire életképesek?

All times are GMT +1. The time now is 14:27.