![]() |
Quote:
és Ati leprogramozott 20féle módosítást... az infofejlesztésre én írtam példát pár oldalt kell visszanézni csak. szerintem olyan megoldás kellene ami elsősorban FENT erősít. nem olyanok amik picit fent, meg lent nagyon... |
Akkor marad az Ati által leírtakból az első irányzat. Tolihatékonyság növelése.
Az infós tuning mindenképp kell, hogy ne legyen az, hogy gnóm de akár még törp is helyettesítheti a felest. Ezen felül pedig a bankátlopás, hogy életképes legyen. Az elgondolkodtató rész, hogy a bankátlopást nem lehetne-e úgy megvalósítani, hogy a feles és az ember jöjjön ki jól belőle, ne csak a feles, így az ember életbentartásán is nagyot dobnánk. *És persze a katigyilok hatékonyságának turbózása, de ha jól emlékszem ez is bennevolt Surranó felsorolásában. |
Quote:
ha valami unorthodox módot akarunk akkor azt mondanám első blikkre hogy a szemek érjenek duplát, ahol van értelme: - bank duplán termel - vari/toli +2% készüli - tudós +10% - gazdálkodó +20% - tábornok +2 tabi - kufár +2 piac - túlélő 60% védelem (ez lehet durva amúgy, bár nem hiszem) - építész 20%kal olcsóbban és 40%-t kap vissza - vándor maradjon változatlan - harcos +2% - karavánmester +2 karaván tény ezzel elsősorban a többszemeseknek kedvezne, viszont 5.-en pl simán az ember lenne a slágerfaj alapból, de 3/több szemeseknek sztem már feljebb is erős (de mindenképpen izgalmas) persze ezt egy ember topicban kéne leírni de mindegyik létező le van ülve, nem tudom hol érdemes megtárgyalni :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
20k-s limitnél 10-12k távba mit csinálsz? :) még varizni se lehet, vagy ha igen egy toliölés csopifüggően mondjuk 15-20% készüli. nem hogy sereg... |
Quote:
|
Quote:
Íme egy egyszerű kérdés: te vagy félelf, és egy ork leföldel alulró mondjuk 80k-s értéken... a következő körben 13k az értékkülönbség. Félelfként pislogsz, mint hal a szatyorban... nem túl kiegyenlítettet most a feltételek! |
Quote:
Tegyük fel, hogy felszabadul 10% hasznosítható föld, akkor talán kompenzálva lennének a jelenlegi nagyon komoly hátrányai. Valljuk be, hogy a faji sajátosságokon belüli előnyök egyáltalán nem is olyan komoly előnyök: 1. 40% lakiteki: 56 férőhely a barakkban. 2 faj van akinek ennél kevesebb... 2. +10% védőerő: vegyük sorra. gnóm 50% haditeki, óriás 15%al erősebb katonák, törpi 40% haditeki, ork 40% haditeki, elf magáért beszél, zombi is megkapta már... szóval ez az "előny" pont senkivel szemben nem előny :D 3. A tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb. Ez maga a vicc :D viszont a hátrányai gyakorlatilag a legdurvábbak akármelyik másik fajhoz képest. 1. -10% támadóerő. Törpe barakkonkénti 62,4 férőhely és 40% haditeki. Elég nagy diffi. Ork egyértelmű. Óriás +15%, gnóm... tehát a differencia önmagában nem 10% másokhoz képest hanem úgy 20-40%-ig terjed... 2. -10% gabonatermelés. Egy olyan fajnál, amelyikben gyakorlatilag kötelezően állandóan sok egység kell, hogy bent legyen (szemben a hadisokkal, akik csak támadásnál, vagy védekezésnél vesznek be sereget) ott ez is hatványozattan hátrányos... Szóval azért az esetleges 10% felszabaduló területtől nem hinném , hogy azonnal szuperfaj lesz a félelf-ből... |
Quote:
|
Quote:
egy rajtam kívül álló dolog ne befolyásolja már az én országom eredményességét... |
Quote:
Én azt mondtam, hogy a jelenleg játszható 8 fajból 6-nak még ennél is nagyobb előnye van... Az előny az viszonyítás. Ha az összes fajhoz külön-külön viszonyítunk akkor 8 ból 6 esetben nem előny ez az előny. |
Quote:
2. a -10% gabonatermelés tényleg durva. viszont ég világon semmi köze nincs ahhoz mennyi sereget tartassz bent, miért pont a felessel ne lehetne üres a barakk ha mással az lehet? és akkor veszel ha támadnak. lehet meg se tudják saccolni mennyi barakkod/tornyod van (egy átlag játékos) amúgy nekem mindig is a gabonatermelés ami nem tetszett a felesben. az nem túl indokolt, vagy kellene valamiféle kompenzáció (pl volt felvetés a tolvajok ha lopnak és van árnyak akkor a következő [1-3] körben kevesebbet esznek [a felvetés picit máshogy volt, de az pont nem az aktivitás oldalról közelítette meg]. éljen az aktivitás!) sztem a tanyamalusz és pl az infozásra/toliakciók turbózására amit írtam pár oldallal odébb az már bőven használhatóvá tenné a félelfet felsőbb csoportokban is. meg mondjuk a támadómaluszt is simán el lehet törölni, nem indokolt (elfnek miért nincs hisz az a védekező faj?) és A-ban pl a gabonatermelés malusz hiánya sokat nem nyomna a latban.. |
Quote:
2. Gondoltam itt Templomra és kocsmára. És ezekben azért elég sokan vannak ellentétben egy bármilyen erős hadissal! Gondolj bele 1000 hektáron mondjuk dupla annyi vari és 3-4-szer annyi toli, mint egy hadisnál. az hány ember, akit minden körben etetni kell??? |
Quote:
Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de toli szemszögből elég unfair, hogy az ellen simán rádvág, főleg ha még vándor is és te kb semmit nem tudsz reagálni. |
Quote:
ráadásul a tolisok jellemzően felfelé lopnak. de van rengeteg csoport ahol már 1500 pont is 4-5 kör vándorral. szóval amiről beszélsz az egyáltalán nem tűnik életszerűnek, max egy 100 fős csoportban illetve A-ban... ha a 4k-s ötleted vesszük alapul: 20k-ról 50% hatásfokkal tolizok, míg ő 80% hatásfokkal jöhet rám sereggel kb 24+24 körre üresen hagyva az országát. vagy félig üresen ha annyival erősebb. a saját környéke meg cafattá veri amíg ő ütött egyet. én meg 50%kal gyújtok? ha a 2k-s ötleted nézzük akkor is min 8 körig üresen hagyja az országot, míg én vígan csinálok tábortüzet 50%-s hatékonysággal a házaiból. sztem átgondolatlan, bocsi. a fenti két esetet leszámítva a 10k-s határ teljesen jól működik tolis szemszögből nézve, pont nekik kedvez jobban. |
Quote:
Fontos még leírnom, hogy ezt az eddig felvetődött javaslatok mellé szántam(katigyilok, infószerzés, stb. erősítése) és nem egy különálló tényezőnek. Szerk. A fent leírt értékek(2k,4k) nem fixek lennének, hanem csoportonként változók. |
Quote:
ésa földfoglalással szemben mire megy a félelf?? elvesz 3000 tudománytekercset. Minden nap karácsony???? de ha a sereg jön előbb, akkor levernek rólam 7% földet. A 3.szinten már ütés után meg is van a 10k különbség, akkor aztán sokra képes az a szerencsétlen félelf... |
Quote:
ha 3 körről jön rád és bemegy és nem vered keresztbe őt vagy szövijét, ott ne ma félelfel van gond... ha 4-5%nyi ház (1/4) elvesztését nem tudod kihasználni akkor ismét nem a felessel van a gond... ha 7% föld akkor lentről jön, ha mf akkor kapja valszeg a teljes földet. szal 1488 heki fölött jöhet szóba (és akkor 1 ponttal volt alattad) hogy kikerülsz egy mf 10k-s körzetéből. persze kérdés miért várod meg a csapódást az akciózással, ha úgyse bontassz alá. szövis esetén 2539 hekin és fölötte jön elő ha pont alattad volt 1 pnottal és egyenlően részesednek a földből és nem bontassz alá és a csapódás után akciózol... nem mellesleg ha megfogtad a lényeget abban amit írtam: a katonai akcióval védtelenné lesz az országa csomó körön át (legjobb esetben is 3) amit az egész csoport láthat! de a toliakciót kb csak te tudod, esetleg az áldozat és szövije. |
Gyujtson a feles barakkot :D milyen kemeny lenne kigyujtogatni mar az orkok alol az othon maradt vedo barakkokat :P
|
Quote:
A gyújtás szép dolog, de nem sokat ér. 5% házhiány nem túl zavaró. Egyszerűen befokozok ha épp minden épületre szükségem van, de ez is ritka. A -7% föld sokkal többe kerül, mint a -gyújtás miatti- fokozás, és sokkal több idő is. Egyáltalán nincs egálban. Értelmetlen amit írsz. Ha te felessel szembe mész, akkor háromszor annyit kapsz a nyakadba. Katonai akció esetén védtelen lesz az országom...? Igen, katonailag. Alvilági akciók esetén védtelen tolvajok terén? Igen. Mindenki kockáztat? Igen. Miről beszélsz? Senki sem tudja. Ezeket nem vitára szánom, egyszerűen kinyilatkoztattam. A válaszokat sem igen fogom megnézni pár hétig, mert értelmetlen. Vergődéssé satnyult az egész. |
Quote:
a sereggel támadás biztos kockázat 3 teljes körig? igen tolvajokkal lehet úgy akciózni, hogy nem leszel védtelen toli ellen? igen. pl kv előtt 1 seccel lopsz 1et minden körben. mindenki kockáztat? nem... a megvalósítás egyáltalán nem miattam késlekedik, van sok ötlet csak választani kell belőle, de ez nem hiszem hogy a te vagy az én dolgom. az üzid többi részére feleslegesnek érzem hogy reagáljak, amit írtál annyira sci-fi :) |
Quote:
Amúgy, rendszeresen olvasva a hsz-eidet értem már a lényeget, kényszeresen írnod kell, és kényszeresen ellenkezned. Ha azt akarná az ember, hogy támogass egy ötletet, csak le kell fikázni, és nyomban védelmedbe veszed majd. A témához visszatérve, rendszeres érved az, hogy a feles legyen katonailag aktív, pl szerezze vissza nyomban a földet, ha elveszik tőle. Nyilván ez is lehet egy játékstílus, de 1. a félelf alapból nem erre lett kitalálva, hanem echte tolisnak 2. ha olyan toli kell, amelyik katonailag is ott van, akkor gnómot választ az ember. |
én nem ellenkezek meg fikázok, hanem megoldást kínálok csak egyesek nem tudják kivitelezni.
a hódot dinamikusan kell játszani, alkalmazkodni. ha 4 orkos szövi ellen vagyok akkor nem fogok 30% templomot és 20% kocsmát tartani valszeg pl még félelfként sem. mert hogy minek |
Quote:
|
Quote:
szóval 1 ország lehetőségeit és erejét vizsgáljuk 1 tetszőleges másikkal szemben... mint mondottam 1 félelf önmagában életképtelen. lopkodhat az bárkitől, de gyakorlatilag hamar a csoport alján fogja magát találni. ott még lopni sincs mit... szóval megy a süllyesztőbe. persze, ha van 3db ork 1000 yard tartalékkal még a háta mögött, akkor lehet arcoskodni, de szó nincs ilyenekről, amikor egy faj önálló erejéről megy a vita. |
Egy kis helyzetelemzés így karácsonyra:
Támadószorzók fajonként: 1. Ork - 2,53 2. Gnóm - 2,34 3. Törp - 2,29 4. Óriás - 2,19 5. Elf - 1,91 6. Ember - 1,78 7. Feles - 1,72 Védőszorzók fajonként: 1. Elf -3,17 2. Gnóm - 2,93 3. Ork(kintlévő sereggel) - 2,84 4. Törpi - 2,19 5. Óriás - 2,1 6. Félelf - 1,8 7. Ember - 1,69 Zabaspórlás: 1. Ork - 1,82 2. Elf - 1,69 3. Óriás - 1,56 4. Gnóm - 1,5 5. 6. Törpe, Ember- 1,3 7. Feles - 1,17 A módosított listán, ahol nincs támadómalusz, +15%os a kajatermelés: Támadószorzó mint az elfnek - 5. Hely Zabaspórlásban 1,495-el előrelépne 5. helyre a gnóm mögé, megelőzvén azt a törpöt, aki a termelésével szuperfaj (egy felesnek is kell annyi odafigyelés mint a törpnek kb) tehát még hasznot is hoz a szövinek, és az ember elé kerülne, akire ígyisúgyis ráfér egy alapos tuning. Nem történne annyira hatalmas előrelépés, mint ahogy itt sokan siránkoztak, hogy haditoli lesz a feles, úgyhogy még mindig szükséges marad a toliakciók hatékonyságának növelése, az infószerzés tuningolása. És szerintem a fix 10k pontos szabályt is mobilabbá kéne tenni. Így talán lesz esélye a felesek újbóli megjelenésének.... |
Eddig 800 kört játszottam feles tolival..
nem tudom h 5. csoportbol mit érek a tapasztalatommal de megosztom azért. Szeritem anyi kéne ha a tolvaj akciók ( leginkább varázslógyilkolás, katona gyilkolás) értéke dinamikuson növekedjen pl.: 1% + ((saját tolvajérték - Ellenfél tolvajértéke )/saját tolvajérték *100 )*0.035 (0.035 lehet változtatásával lehetne picit egynsúlyozni de ez nekem enyi tapasztalattal nem megy) ezzel a fomrulával 1 akcioval max 3.5% nyi egységét lehene megölni |
Quote:
|
Leginkább a katona gyilkolásra gondoltam..
nem tudom, fentebb hasznos a katona gyil. ?? amugy számold hozzá azt is h minden egyes akcióval csökken a hatása |
Quote:
|
Quote:
|
Változás?
Nagyon elcsendesült ez a téma, változást pedig nem tapasztaltam.
Akkor nem adjuk vissza a fél-elfet a felsőbb szinteknek? Off: lenne egy új megbeszélésre szánt javaslatom, de nem tudok témát nyitni :( |
Quote:
|
Quote:
Tapasztalatból mondom, hogy szinte vállalhatatlanul gyenge a félelf, mert ami előnyt kapsz az nudli, de a hátrányok ellehetetlenítik a játékot |
Igen és itt volt pár jó felvetés, pl. a bankok átlopása.
Ezekkel kapcsolatban nem lesz semmi? Egyáltalán terbe van véve egy esetleges változtatás a felessel kapcsolatban? |
Az alsó 3 csoportban én is szivesen játszom félelffel,de fentebb már esélytelen!
A védelme is nagyon gyenge,azon is lehetne egy kicsit erősiteni. Biztos vagyok benne,ha erősebb lenne,sok félelf lenne az A ban is :) |
Quote:
|
Quote:
Vagy tetszik nem tetszik legyen elffel aki lopni is akar? Nézzük már meg ismét, hogy hadira hány alternatíva van és mennyire életképesek, illetve tolvajlásra hány alternatíva van, és mennyire életképesek? |
All times are GMT +1. The time now is 14:27. |