![]() |
Quote:
Ráállni lehessen a másikra észrevétlenül és azonnal, de nehogy megengedjük neki, hogy ezután elfokozzon onnan. A jelenleg már kialakult helyzetek figyelembevételével itt nincs jó megoldás, sajnos mindenki annyira ragaszkodik a saját álláspontjához, hogy itt semmiféle egyetértés nem születhet. |
legalább gyújtás után nem esek csak az épek értékét lefelé :)
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Egyszer már említettem egy javaslatot: A népesség ne minden ötödik ember után érjen egy pontot, hanem minden tizedik, vagy tizenötödik ember után. Sok dolgot befolyásoló javaslat, de szerintem megoldaná ennek a topicnak a problémáját, és az elfokozás-ráfokozásét is. |
Az az ország, ami nagyon kevés házat tartalmaz, vagy teljesen mentes tőle, azt mindenképpen életképtelennek nevezném. Klántársak és/vagy több ország bevonása nélkül a játékban nem képesek megélni, mivel nincs az a mennyiségű piac, amivel a játékban akár egy napot is ki tudna bírni a szövetségesek segítsége nélkül.
0ház: küldök egy sereget rá, fokoznia kell, hogy védje, majd megint, majd megint, és ezt így 5-6 alkalommal, estére annyi sereggel verem be, amennyivel nem szégyellem.... Életképes ez? Ha elmenne a nép, akkor mi lehet megoldás? Vagy megtartják a házhiányt, és sok pénzből mindig újrafokozzák, vagy mindenki beáll szépen egy minimális házszámra, ahol csak annyi egységet kell eladni a piacon, amennyit BÁRMIKOR vissza is vehet. Nem tudom, hogy ebben mi az anarchos játék "kiherélése". |
Quote:
normálban csak bizonyos korulmények kozott természetesen de anarchban 24orán keresztul tudsz utni védeni házfree házless orikkal csak a piacot kizárolag seregcserélgetésre kell használni és lopni kell az embert hogy legyen lakos mondjuk egy azonositatlan oribol amibe ugye nem felezodik koronként és igy 24/7 mukodoképes az ori már az hogy 100% foglalkoztatottságig megy el szabin is valamiféle kiherélése ennek azzal még nem is lenne gond hogy ez megszunik de azért valahol van egy határ aminél tobb kárt nem kéne okozni másoknak hogy pár embernek konnyebb legyen ha valaki 9est 10est akar kuzdjon meg érte nem kell azért tulzásokba esni |
Quote:
|
Quote:
Penz es egyseg nelkul Mi hasznalhato rajta?? Az 1 hasznalhatatlan orszag. Originally Posted by Ati Nem cél újabb és újabb érthetetlen szabályokat alkotni. Már a 100%-ig való elmenetel is követhetetlen, de hogy még ENNÉL IS TOVÁBB BONYOLÍTSUK, az teljesn mértékben ki van zárva. Nagyon egyszerű megoldások lehetnének, csakhát az önös érdekek ugye azt diktálják, hogy ezek már a javaslat fázisában el legyenek fojtva, lásd népesség nulla értéke. Nagyon Egyszeru a Megoldas! "szabi azért van, hogy ne változzon az ország" Akkor ne valtozzon!! Pl:szabadsagra teszem az orszagom 50.000 pont-erteken akkor az nem valtozhat szabadsag alatt!! Semmifele keppen! Ati megoldhato?? |
Quote:
2, Ha ezt megoldási javaslatként gondoltad, akkor nem jó, hiszen lefokozza az embereket valaki, felkerül egy magas helyre, majd szabira megy: a javaslatod szerint inntőtl kezdve ne változzon. Ezzel azt éred el, hogy nem fellépési hektáron, hanem annak másfélszeresén lesznek ilyen országok, vagyis még a mostaninál is sokkal-sokkal magasabban. |
Erről mondana valaki véleményt, hogy jó, vagy nem jó, és miért?
Mert nekem félútnak tűnik a lakosság értéke nulla és a jelenlegi helyzet között, kiküszöbölve mindkettő hátrányait: Quote:
|
Quote:
|
Nekem személy szerint semmi problémám ezzel.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2 107581 [SZ] Thant_Land 140.557 3 171717 [SZ] Madőrülök a tangámtól (4) 132.850 4 210497 [SZ] Instant Poison (6) 132.222 5 580211 [SZ] Ezüst Árnyak 131.820 6 526571 [SZ] siQ`s country (3) 122.927 7 333666 ~~KISSMYY~~ (3) 122.271 8 152591 Sligo (5) 122.207 9 426219 Uff 121.610 10 492522 Birodalmi hódítók (2) 121.530 |
Drágítsuk tovább az elfokozást. Nagyon baba! :) Én csak egy valamit kívánok, hogy aki ezt javasolja, annak 8x egymás után kelljen egyszer elfokoznia pár millió katonát... Sírni fog, azt biztos. :)
Ráadásul, ha jól látom, Satu mégis top1 lett, tehát valahogy megoldotta, hogy oda kerüljön. Ennek ellenére mégiscsak szivassuk meg azokat, akik házless orikkal játszanak, vagy irgalmatlan mennyiségeket kell elfokozniuk. Most akkor ez a javaslat arra jó, hogy a tisztességtelenül játszókat kordában tartsunk, vagy arra, hogy tisztességesen játszókat szívassunk? Mert egyre inkább kezd ez a kettő összemosódni egymással... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
De gond, egy olyan helyen, ahol esetleg nincs más lehetőséged arra, hogy közelebb kerülj egy országhoz....
Persze, nyilván erre senki se gondol. :( |
Quote:
|
Quote:
Azon játékosoknak viszont, akiknek a tisztességes, normális játékmenet mellett el kell fokozzanak, ahhoz, hogy tovább tudjanak játszani, azoknak viszont ellehetetlenül a további játék, mert most is súlyos pénzekbe kerül a fokozás, viszont ha 2x vagy 3x drágább lesz, akkor tulajdonképpen képtelenség lesz finanszírozni ezt a tevékenységet. Elhiszem, hogy egy szűk csoportnak az 1/A-ban, meg a 2/B top1 helyén ez problémát okoz (bár a jelek szerint sikeresen meg lehetett oldani a gondot), viszont szerintem több játékosnak okozna problémát a jelenlegi rendszer súlyos befolyásolása. (Igen, pl egy ár-triplázást súlyos átalakításnak ítélek meg.) Nem beszélve arról, hogy ez igenis taktikai lehetőségek elvesztésével jár a játék több területén. (azokon a területeken, ahol a pontérték-különbség számít) Nem tudom miért kell csorbítani a lehetőségek számát. Erre egyébként válaszolhatna valaki, ahelyett, hogy lefelé mutató ujjacskákat dugdostok a hozzászólásaim alá. Csak egy példa: " Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.) " Tehát ha tudod, hogy megéri a célpontra ráfokozni, mert az elfokozott katonák értékénél jelentősen többet tudsz a célországból kilopni, akkor ezt megteheted. Ha megtriplázzuk a fokozás árát, akkor valószínűleg többé nem fogja megérni, mert nem nagyon van akkora vagyon védtelenül felhalmozva országokban, hogy azzal a pár tolvajakcióval vissza tudd szerezni. A támadásoknál szerepet játszó fokozásokról nem nyilatkozom, azt valószínűleg sokkal többen ismerik. |
Quote:
Hogy érted, hogy nem old meg semmit? Azonnal visszaesnek a csoport tetejéről valahova a felső rész aljára, miközben az országuk működőképessége változatlan marad. |
Quote:
Nem állítottam, hogy nem lehet felkészülni arra, hogy pl elfokozzak 1 millió katonát. De. Fel tudok rá készülni. Van 1 millió katonám. 2 vagy 3 millió katonám viszont nincs... Magyarul nem tudok odaütni, nem tudok odafokozni, akkor mit csináljak? Menjek ki támadni 78 körről? :) |
Quote:
|
Quote:
Egyébként félreértetted a dolgot. A javaslat nem az árdrágításra lett kihegyezve. Ha nem minden 5., hanem minden 10. katona jelentene 1 pontot, akkor a szándékosan vagy véletlenül befokozódott országok lejjebbkerülnének a pontlistában, így megoldva az ellehetetlenítés folyamatát. |
Quote:
Bekukkantottam egy orimba. NEM irreális ország. NEM a csoport tetején van. A következő üthető ország felfelé 34 körre van, lefelé 26 körre. Mellékesen megjegyzem, hogy az országban 74% ház van, tehát mesterségesen tartom fent azon a pontértéken. Ha átépülök úgy, hogy barakk legyen benne, akkor a felettem lévő ország nem 34 körre lesz, hanem még messzebb, ugyanis lejjebb esek a pontlistán. Valaki vázolja fel, hogy tudok hozzá közelebb kerülni, anélkül, hogy odafokozom magam alá 2 körre? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A megoldás nem az, hogy agyondrágítjuk a ráfokozást, hanem hogy aki 2 éve nem játszik, de a top1 helyen ül mesterségesen ott tartva az országát, ezzel másokat direkt nehéz helyzetbe hoz, az NEM rendeltetésszeűen használja a játékot, főleg nem a normál csoportot. Azt a pár országot Ati megfogja, és kiteszi anarchba. A probléma azonnal meg van oldva, viszont én se tépem le a saját arcom, hogy nem 1, hanem 3 millió katonát kell kitermelnem/megvásárolnom, elutalnom saját magamnak, ha a piacba eközben más belenyúl, szívok mint a torkosborz, stb... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az anarchos dolgot pedig Te sem gondoltad komolyan. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|