Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Senki 06-05-2006 22:24

írd be alt161 el :D (ügye akinek angol a billentyűzete :D)

totya4 06-05-2006 22:27

Quote:

Originally Posted by Ati
Hogy mi a baj az ííííííííííííííííííííííííííííííí betűvel? :D

Ez nem magyar billentyűzet, tehát csak alt 161 adna iiiiii-t :rolleyes:

#561 : na pont ez az, hogy a fórum erre a cselekedetre BACK-et csinál :) Máshol ezt nem vettem még észre.

Ati 06-05-2006 22:28

Quote:

Originally Posted by totya4
Ez nem magyar billentyűzet, tehát csak alt 161 adna iiiiii-t :rolleyes:

ííííí

ezt alt161-gyel csináltam. :)

totya4 06-05-2006 22:34

Quote:

Originally Posted by Ati
ííííí

ezt alt161-gyel csináltam. :)

Te altod, én altom ő altja :)

Nézd, máshol ezt sem tapasztaltam sehol, nézünk egy példát.. pl a magyaritasok.hu-n is simán tudok iiirni a keresési input box-ába iiii-t, és semmi sem történik. Helyesebben az iii megjelenik, de a böngésző nem ugrik vissza.

Mindegy, ez csak megemliiiitettem, nem veszes csak szoknom kell hogy ha véletlenül iiii-t iiirok, akkor forward :)

Csináltam egy rögtönzött tesztet, mert a böngészőre gyanakszom. Bejött. IE, Opera oké, egyedül az FF-el csinálja.

Tyer 06-06-2006 10:22

Sziasztok!

Sajna időhiány miatt nem tudtam végigolvasni a topicot, ezért lehet, hogy olyat kérdezek, amire már válaszoltatok. Hogyan lehet véleményezni az elismertséget egy-egy embernél? Nem találom a beállításait...

Köszi a segítséget előre is!

Üdv,

Tyer

Steve 06-06-2006 10:47

Név mellett jobbra ott a kis mérleg jel arra ráklikk;)

Csokibácsi 06-06-2006 11:55

Quote:

A hosszú "i"-ben itt a fórumon az a szép hogy visszalép az oldalon (alt161).

Ha í-re vágysz, nyomhatod az altgr+i kombót is. (vagy ctrl-alt-i)
Erre nem lép vissza.

Billentyűzet legyen magyarra állítva.

totya4 06-06-2006 12:07

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Ha í-re vágysz, nyomhatod az altgr+i kombót is. (vagy ctrl-alt-i)
Erre nem lép vissza.

Billentyűzet legyen magyarra állítva.

Kösz, ez még egyszerűbb is mint az alt-161 :) hipíííííííííííííí :)

Tyer 06-07-2006 08:07

Köszi Steve! :)

Iceman 06-09-2006 15:49

Üdv. mindenkinek!
Normál játékban menyi ideig lehet szabin tartani az orit 72óra után? és meddig a gyorsban? Gyorsban az orimat szabira küldtem és 5 napra rá (72 órával együtt) mikor először beszerettem volna lépni nem jött össze (töröltek) Eléggé bosszantott a dolog mert a súgóban az áll, h 72 óráig egyáltalán nem lehet belépni ez OK,de nem találtam sehol olyan infót, h szabi lejárta után x idő eltelte után törlődik az ori.(ha nem lépsz be) vagy nem vettem észre?
Elöre kösz a választ.

Savaria 06-09-2006 16:04

Tisztelet!

1 kérdésem lenne.van orim az 5-ös szinten.nemsokára felléphetek,de lehet hogy maradok.namármost kipróbálnám az anarchot.tehát indítanék egy orit anarchban.
a kérdés:ez több ország szabálytalan irányításának felel-e meg???
kérem válaszoljatok.
köcce

Ati 06-09-2006 16:14

Quote:

Originally Posted by Iceman
Üdv. mindenkinek!
Normál játékban menyi ideig lehet szabin tartani az orit 72óra után? és meddig a gyorsban? Gyorsban az orimat szabira küldtem és 5 napra rá (72 órával együtt) mikor először beszerettem volna lépni nem jött össze (töröltek) Eléggé bosszantott a dolog mert a súgóban az áll, h 72 óráig egyáltalán nem lehet belépni ez OK,de nem találtam sehol olyan infót, h szabi lejárta után x idő eltelte után törlődik az ori.(ha nem lépsz be) vagy nem vettem észre?
Elöre kösz a választ.

Idézet a regisztrációs oldalról:

"A "gyors" játék sebessége duplája a rendes játéknak, ennek a csoportnak a létszáma azonban korlátozott, és ha 5 napig nem lépsz be, országod nyomtalanul törlődik."

Iceman 06-09-2006 16:21

És akkor a normálban 10 napig?
Köszönöm a választ.

totya4 06-09-2006 16:48

Quote:

Köszönöm a választ.

"Ha országodat szabadságra teszed, akkor onnantól kedve 72 óráig SEMMIKÉPPEN nem fogsz tudni belépni a jétákba! Felsõ határa nincsen, a szabadság egészen addig tart, amíg a 72 óra letelte után legelõször be nem lépsz a játékba. A szabadság alatt országod nem támadható ugyan, de nem is fejlõdik, az idõ teljesen megáll."

Itt nincs szó 10 napról.

Ati 06-09-2006 16:57

Quote:

Köszönöm a választ.

A normálban, mivel azok nem létszámkorlátos csoportok, ilyen megszorítás nincsen. Kb egy évig el lehet lenni nyugodtan, bár ugye a játék lényege nem ez. :)

Milán™ 06-09-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by Savaria
Tisztelet!

1 kérdésem lenne.van orim az 5-ös szinten.nemsokára felléphetek,de lehet hogy maradok.namármost kipróbálnám az anarchot.tehát indítanék egy orit anarchban.
a kérdés:ez több ország szabálytalan irányításának felel-e meg???
kérem válaszoljatok.
köcce

nem:)
a normál orikat nem befolyásolják az anarch orik.Ha regelsz egy orit anarchba nem is muszály összekötnöd a normálossal:)

Iceman 06-09-2006 19:27

totya4, Ati köszönöm !

Iceman 06-09-2006 19:41

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy normál játékban is 72 óra védelem van az elején?

Cassandra 06-09-2006 20:28

Quote:

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy normál játékban is 72 óra védelem van az elején?

A normál játékban is 72 kör védelem van az elején, ami normálban valóban egyenlő 72órával.;):)

Senki 06-09-2006 23:32

körökben: normálban 72 kör a védelem, gyorsban 144 kör, a lassúban 24 kör :D
ez mindenhol amúgy 72 óra :D

Xeper 06-09-2006 23:33

Quote:

Originally Posted by Cassandra
A normál játékban is 72 kör védelem van az elején, ami normálban valóban egyenlő 72órával.;):)

Senki gyorsabb volt -akkorcsak kiegészítem:
szabi alatt is telik az a 72 óra

Ati 06-09-2006 23:35

72 ÓRA a védelem, ami azért lényeges, mert hiába mész szabira az első 3 napban, a 72 óra ettől még letelik, és bár körökben kevesebbed lehet, mint 72, mivel a 72 óra már letelt, ezért már nem vagy védett. (Jajj de szép mondat lett. :))

Senki 06-09-2006 23:35

Xepi: lassú :D és Cassandra írta is, hogy normálban a 72 óra = 72 kör védelemmel :D

Cassandra 06-09-2006 23:39

Quote:

Originally Posted by Ati
72 ÓRA a védelem, ami azért lényeges, mert hiába mész szabira az első 3 napban, a 72 óra ettől még letelik, és bár körökben kevesebbed lehet, mint 72, mivel a 72 óra már letelt, ezért már nem vagy védett. (Jajj de szép mondat lett. :))

Te inkább ma már ne próbálkozz:D

Cassandra 06-09-2006 23:59

Hihi...elsőre nem értettem mi bajotok van, jelentem leesett...:D :p

totya4 06-10-2006 09:48

Sziasztok!

"Kevés a hely a barakkokban! 135 katona elhagyta sereged."

Ez az üzenet jött. Szép kis veszteség. A probléma az, hogy van helytartó, és abban be van állítva, hogy "Az el nem férõ sereg automatikus eladása a piacon", plussz az árak is szépen megadva.

Szóval miért nem adta el helytartó a frissen kiképzett túl sok katonát?

Senki 06-10-2006 09:53

Quote:

Sziasztok!

"Kevés a hely a barakkokban! 135 katona elhagyta sereged."

Ez az üzenet jött. Szép kis veszteség. A probléma az, hogy van helytartó, és abban be van állítva, hogy "Az el nem férõ sereg automatikus eladása a piacon", plussz az árak is szépen megadva.

Szóval miért nem adta el helytartó a frissen kiképzett túl sok katonát?

Mert a frissen kiképzett katonák azonnal elmennek, ha nem férnek el, és a helytertó kör végén ad el katonát. Ez nem is lesz másképp. Amikor még lehetett akciózni körváltás közben, akkor meg tudtad csinálni azt hogy beérkezéskor gyorsan eladtad ezeket a katonákat mielőtt el is mentek volna, ha gyors voltál, de már ez is megszűnt. szóval figyelj, hogy mennyit képzel mennyi helyre, jobb tanácsot nem tudok adni :o

Goldy 06-10-2006 09:59

totya4: volt 135 katonád aminek az eladásával a helytartó helyet tudott volna csinálni a beérkező 135-nek???

A helytartó sosem a frissen képzetteket adta el hanem helyet csinál nekik. Elitet íjászt stb... nem fog eladni hogy a katonáid beférjenek.
Olvasgasd kicsit a FAQ-t helytartó ügyben mert még fognak meglepetések érni, ugyanis van még eset mikor a helytartó nem ad L!

totya4 06-10-2006 10:03

Quote:

Originally Posted by Senki
Mert a frissen kiképzett katonák azonnal elmennek, ha nem férnek el, és a helytertó kör végén ad el katonát. Ez nem is lesz másképp. Amikor még lehetett akciózni körváltás közben, akkor meg tudtad csinálni azt hogy beérkezéskor gyorsan eladtad ezeket a katonákat mielőtt el is mentek volna, ha gyors voltál, de már ez is megszűnt. szóval figyelj, hogy mennyit képzel mennyi helyre, jobb tanácsot nem tudok adni :o

Szia, kösz, ezek szerint ez a funkció akkor használhatatlan? Akkor mi értelme van egyáltalán, és mire jó, ha arra nem amire mondja hogy jó?

"Az el nem férõ sereg automatikus eladása a piacon"
Szerintem ez elég egyértelmű, és akkor ez súlyos hiba. Irok is mindjárt az illetékeseknek hogy ezt korrigálni de rögvest. Nem azt azért fizettem be x ezer ft-ot hogy gubbasszak a gép előtt folyton és lessem mikor mi van. Az automatika az működjön.

Goldy 06-10-2006 10:06

totya4: jól működik az csak L kéne olvasni mire való!
A helytartó semmi olyat nem csinál amire te magad nem lennél képes ha gép előtt vagy.
Ha katona gyárat akarsz az oridból csinálni akkor tarts rendes katonát is hogy a helytartó helyet tudjon csinálni...

vonos82 06-10-2006 10:08

Quote:

Szia, kösz, ezek szerint ez a funkció akkor használhatatlan? Akkor mi értelme van egyáltalán, és mire jó, ha arra nem amire mondja hogy jó?

"Az el nem férõ sereg automatikus eladása a piacon"
Szerintem ez elég egyértelmű, és akkor ez súlyos hiba. Irok is mindjárt az illetékeseknek hogy ezt korrigálni de rögvest. Nem azt azért fizettem be x ezer ft-ot hogy gubbasszak a gép előtt folyton és lessem mikor mi van. Az automatika az működjön.

Pl. ha lerengetnek 20 barackot, akkor a HT eladja azt az X egységet, akinek a kuckója összeomlott.

Ati 06-10-2006 10:20

Quote:

"Az el nem férő sereg automatikus eladása a piacon"

Súgó. Olvasni.

Goldy 06-10-2006 10:21

ezt mondtam én is FAQ kell ide....:))

de ha lerengetnek 20 barackot akkor azt inkább meg kéne enni mielőtt megromlik:)

Senki 06-10-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by Goldy
ezt mondtam én is FAQ kell ide....:))

de ha lerengetnek 20 barackot akkor azt inkább meg kéne enni mielőtt megromlik:)

Vagy ha nem esszük meg akkor pálinkát főzni belőle, hogy legalább erjedjen ha már rohadásra akartuk ítélni :D

DearCody 06-10-2006 17:53

Hello!

Még nem játszottan Elffel, de szeretném kipróbálni. A tervem az lenne, h MF oriként nyomulnék. Most még csak 5-en vok Óriással, de 4.-re lépve át akarok alakulni Elfre, a nagyobb védelem érdekében. MF orikra szívesen vadásznak feljebb és nem akarok egy szövi áldozata lenni, mert akkor lemaradnék a többi orimtól.

Ezzel kapcsolatba lenne 2 kérdésem:
Át lehet-e alakulni Óriásról Elfre könnyedén?
Mit jelent a hátrányai között az, h felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud? (a 10% gondolom felülről számítva értendő)

Előre is kösz a válaszokat!!!

aúú 06-10-2006 18:08

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!

Még nem játszottan Elffel, de szeretném kipróbálni. A tervem az lenne, h MF oriként nyomulnék. Most még csak 5-en vok Óriással, de 4.-re lépve át akarok alakulni Elfre, a nagyobb védelem érdekében. MF orikra szívesen vadásznak feljebb és nem akarok egy szövi áldozata lenni, mert akkor lemaradnék a többi orimtól.

Mit jelent a hátrányai között az, h felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud? (a 10% gondolom felülről számítva értendő)

Ha van pénzed, akkor a 72 órás védelem alatt, amikor már tudsz piacolni, símán át tudsz alakulni... csak jó előre számold ki, hogy miből mennyi épület kell majd, miből mennyi egységet akarsz tartani majd és mielőtt fellépsz a köv szintre, a felesleget add el a piacon, hogy odafent a fajváltás miatt el nem férő egységek ne menjenek el, valamint figyelj oda arra, hogy a teki %-ok is meglegyenek abból, amiben az elf erős...
A 10%-os korlát azt jelenti, hogy nem a csoportban a 4. helyezett ori hekijéig tud az elf felfedezni, hanem a csoport létszám 10%-ánál álló ori hekijéig... aza pld 400 fős csopiban a 40. helyen álló ország területéig tudsz te is felfedezni.

Synkel 06-10-2006 18:09

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!

Átalakulni át lehet, és nem is nehéz. Legfeljebb óriás után szokatlan lesz a 30% lakiteki:)

A 10%-os felfedezési limit csak akkor érint téged, ha feltétlen max hekivel akarsz tovább lépni, mert az nem biztos, hogy belefér. Ha kevesebbel is beéred, nem lesz gondod vele.

DearCody 06-10-2006 19:14

aúú, Synkel!
Köszi a pontos választ!!!

totya4 06-10-2006 23:05

Ha oda van írva, hogy az el nem férő egységek eladása, akkor azt el kell adni.
Mi a frászért menne be a barakkba a frissen képzett katona, ha ott nincs hely? Megy a piacra rögtön. A helytartónak elég ideje van arra hogy számoljon vele, hiszen látja szegénykém hogy nincs hely a barakkban, 18 köre van időben intézkedni.

Ha oda van írva, hogy az el nem férő egységek eladása, akkor a súgóban ne legyen odaírva, hogy mégse adja el. Ez logika, üzenem annak aki nemesen csak ennyit írt "faq olvasni". Ha valami rejtélyes okból ez mégis ilyen deformáltan működik, akkor meg zárójelben oda kellett volna írni a helytartó opciójához, hogy ez a frissen képzettekre nem vonatkozik.

Nem szeretem mikor hülyének nézik az embert. Nagyon nem szeretem.

Steve 06-11-2006 09:32

Idézek a FAQból:

Hiába van beállítva, hogy az el nem férő egységeket adja el a helytartó, nem teszi!
Ha a helytartót hagyod képezni, akkor nem fog túlképezni, hacsak ezt nem kéred. Ilyenkor is lehet olyan eset, hogy elmennek a katonák, ha valamilyen külső tényező megváltozik, pl kopik a tekercs.

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.
A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem álzod fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek.

Ki néz téged hülyének??? Szerintem most kérj attól bocsánatot aki ezt merte irni neked;)

All times are GMT +1. The time now is 23:07.