Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Valezius 03-27-2010 14:57

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 246509)
Mennyire részletes szeretnéd? Kb miről szól a könyv? Mert az első résznek vége.

Igen valami olyasmit, esetleg ha olvastál már más Zolát, akkor ahhoz képest milyen.

Pepa 03-27-2010 15:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246513)
Igen valami olyasmit, esetleg ha olvastál már más Zolát, akkor ahhoz képest milyen.

Nem olvastam több Zolát, de ha a 2. és 3. rész is ilyen akkor nem is fogok. Nagy vonalakban: egy Isten háta mögötti faluban él egy család felszínes jómódban. Örökbe fogadnak egy kislányt, kinek vagyona 180.000 frank. Ez kötvényben van. A kislány összepajtáskodik a család egyetlen fiával, aki sok mindenért rajong rövid ideig. Elhatározásihoz pénz kell, amit a család nem tud előállítani. Nyomást gyakorolnak a kislányra, aki kölcsönöz pénzt és egy nagyon kétes vállalkozáshoz. Ekkor a fiú elkezd érdeklődni a lány iránt. Az anya úgy dönt összeadatja a gyerekeket. Onnantól kezdve elindul a lány tudatos kifosztása. És minél több pénzt vesznek el tőle, annál kevésbé válik érdekessé a lány. Végül beteg lesz, amibe majdnem bele is hal. A fiú ekkor döbben rá, hogy mennyire törékeny az élet. Itt ér véget az első rész. És innentől folytatódik a 2.

Valezius 03-27-2010 15:36

Kösz, na így már ráismertem. Amikor én olvastam még Életöröm volt a címe, és egy regényben volt. Gondolom kis vékony könyvecske, ha háromba kellett szedni.
Zola írt egy ciklust a Rougon-Macquart családról. Asszem 18regényből áll.

Mindet olvastam, a jobbak azok, amik a párizsi nagyvilági életben játszódnak, de nekem tetszettek ezek a vidéki történetek is. De mind utánozhatatlan zolai stílusban íródott, úgyhogy mást ne várj tőle.
Ha ezután nem mondanál le Zoláról, akkor A hajsza c. regényt tudom ajánlani.

Pepa 03-27-2010 15:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246517)
Kösz, na így már ráismertem. Amikor én olvastam még Életöröm volt a címe, és egy regényben volt. Gondolom kis vékony könyvecske, ha háromba kellett szedni.
Zola írt egy ciklust a Rougon-Macquart családról. Asszem 18regényből áll.

Mindet olvastam, a jobbak azok, amik a párizsi nagyvilági életben játszódnak, de nekem tetszettek ezek a vidéki történetek is. De mind utánozhatatlan zolai stílusban íródott, úgyhogy mást ne várj tőle.
Ha ezután nem mondanál le Zoláról, akkor A hajsza c. regényt tudom ajánlani.

Köszönöm, lehet megpróbálom.

Hex 05-03-2010 21:23

Fantasy könyv, könyv megjelenések:
Az elmúlt hónapok megjelenései:
Rory Clements: Mártír (Történelmi krimi)
John Caldwell: A Káosz ünnepe (Worluk, a Káosz Világa)
Wayne Chapman: Karnevál (M.A.G.U.S., Gorduin ciklus 4.)
Keith R.A. DeCandido: Command & Conquer - Tiberium Wars (Sci-fi regény)
Terry Pratchett: Érdekes Idők (Korongvilág, Széltoló-alsorozat 5.)
Arthur C. Clarke: Mélység (Sci-fi regény)
Warcraft - Legendák I. (World of Warcraft, Manga képregény antológia)
Margaret Weis és Tracy Hickman: Az ikrek háborúja (Dragonlance, Legendák 2.)
Kim Stanley Robinson: Árral szemben (Sci-fi regény)
Frederik Pohl: A hícsík birodalma (Sci-fi, Átjáró 6.)
Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Bogár a hangyabolyban (Sci-fi regény)
Cory Doctorow: Kis testvér (Sci-fi regény)

A következő hetekben várható megjelenések:
Princess Ai - Az éji hajnal prizmája 2. (Manga)
Hinako Takanaga: Vázlatok (Manga)
Vacuki Nobuhiro: Ruroni Kenshin 8. (Manga)
Hirano Kohta: Hellsing 7. (Manga)
Yazawa Ai: Nana 6. (Manga)
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 4. (Manga)
A világ közepe (M.A.G.U.S. antológia)
Margaret Weis és Tracy Hickman: Az ikrek próbája (Dragonlance, Legendák 3.)
Damian Broderick: Lenni vagy nem lenni (Sci-fi regény)
Naomi Novik: Elefántcsont birodalom (Temeraire 4.)
(Nemsokára előrendelhetőek a webboltunkban!)
Margaret Weis és Tracy Hickman: Törpetárnák sárkányai (Dragonlance regény) - talán júniusban várható
Terry Pratchett: Maskerade (Korongvilág, Boszorkányok-alsorozat 5.) - talán májusban várható
R.A. Salvatore: Szellemkirály (Forgotten Realms, Átmenetek 3.) - talán júniusban várható
David Gaider: The Calling (Dragon Age 2.) - talán májusban várható
Drew Karpyshyn: Revelation (Mass Effect 1.) - talán májusban várható
Stephenie Meyer: Breaking Dawn - Hajnalhasadás (Twilight trilógia 4.) - június elején várható

Alg 05-03-2010 21:55

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 250462)

R.A. Salvatore: Szellemkirály (Forgotten Realms, Átmenetek 3.) - talán júniusban várható

Hurrá :D

Addig is Pókkirálynő háborúja, még hiányzik az utolsó rész, de már olyan régen olvastam, újra belekezdtem.... Második kötetnél járok

[HTPA]GeeForce 05-04-2010 02:26

Megvettem -nagy H.P.Lovecraft rajongó vagyok- a "Rettegés Arkhamban" nevű krimi-horror-szerepjáték társasjátékot.
A szabálykönyvet olvasom éppen.
Már látom előre, hogy tetszeni fog ez a játék nagyon!
:)

Andrew 05-04-2010 08:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 250504)
Megvettem -nagy H.P.Lovecraft rajongó vagyok- a "Rettegés Arkhamban" nevű krimi-horror-szerepjáték társasjátékot.
A szabálykönyvet olvasom éppen.
Már látom előre, hogy tetszeni fog ez a játék nagyon!
:)

Akkor ezt ajánlom a figyelmedbe, sírni fogsz a röhögéstől :D

BigPi2 05-04-2010 14:37

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 250462)
Az elmúlt hónapok megjelenései:
Rory Clements: Mártír (Történelmi krimi)
John Caldwell: A Káosz ünnepe (Worluk, a Káosz Világa)

Nem arról volt szó, hogy a Káosz sorozatnak nem lesz több folytatása?
És,hogy a Vérkáosz az utolsó rész?

Hex 05-04-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 250571)
Nem arról volt szó, hogy a Káosz sorozatnak nem lesz több folytatása?
És,hogy a Vérkáosz az utolsó rész?

ezt passzolom, de ez a könyv hagyott űrt bennem. :S

[HTPA]GeeForce 05-04-2010 21:41

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 250524)
Akkor ezt ajánlom a figyelmedbe, sírni fogsz a röhögéstől :D

Igazad van.

http://www.goominet.com/uploads/tx_c...each_sleep.jpg

BRUHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!
:D:D:D:D

Vent 05-05-2010 10:42

Wass Albert
Halalos kod Holtember partjan

Vent 05-05-2010 10:42

bocs, duplazott

csabi 05-05-2010 15:34

Örkény István: Egy pocsolya emlékiratai

1972. március 22-én egész nap esett az eső, s én összegyűltem egy nagyon kellemes helyen. Meg is nevezem: Budapesten (Magyarország fővárosa), a XIII. kerületi Dráva utca 7. számú ház előtt, ahol horpadt a járda.
Ott éltem, éldegéltem. Sokan belém léptek, aztán visszanézve szidtak, ócsároltak, kemény szavakkal illettek, amelyeket nem írok le. Két napig voltam pocsolya, zokszó nélkül tűrve a sértéseket. Mint ismeretes, 24-én kisütött a nap. Ó, mily paradox a lét! Fölszáradtam, amikor szép lett az idő!
Mit írjak még? Jól szerepeltem? Dőrén viselkedtem? Mást vártak tőlem a Dráva u. 7-ben? Most ugyan már mindegy, de azért jó volna tudni, mert utánam is gyűlnek majd oda pocsolyák. Mi gyorsan élünk, napjaink ki vannak számolva, és mialatt odalent időztem, felnőtt egy tettre kész nemzedék, csupa álmodozó, nagyravágyó potenciális pocsolya, és mind engem vallatnak, macerálnak, hogy mire számíthatnak abban a sokat ígérő horpadásban.
Én azonban mindösze két napig tócsáskodtam, és ennek alapján csak ennyit mondhatok: tény és való, hogy a hangnem drasztikus, hogy a Dráva utca szeles, és minduntalan, amikor nem kéne, kisüt a nap, de legalább nem kell a csatornán lefolyni... Hej, micsoda lyukak, horpadások! Csőtörések! Behorpadt úttestek! Nagy szó ez manapság! Fiatalok, ha rám hallgattok, előre! Irány a Dráva utca!

Vent 05-05-2010 17:26

A kisdiák buzgón tanult. Sorra vette a rendhagyó igéket, átismételte a ragozást, a hajtogatást. Majd a mondattant lapozta föl. Különös figyelmet fordított a mondathangsúly címu fejezetre, amelyet eddig nem tudott kitunore, csak jóra. Azután becsukta a könyvet, és másikat vett elo.
Megint neki akart fogni a szorgos munkának, amikor halk lépteket hallott a háta mögött. Hátranézett. Egy szép szoke leány ment arra, a diák - aki mégse volt annyira kicsiny, hogy egy leány szépségét meg ne tudta volna becsülni - megnézve a leányt, így szólt magában:
- Szép egy leány!
De tanulni kellett, mert másnapra a tanár nagy felelést helyezett kilátásba, és o nem törodött többé a szoke leánnyal.
Egy másik könyvet is áttanult, és éppen a harmadikba akart belekezdeni, mikor megint meglátta a szoke leányt. A szobából kifelé osont az ismeretlen leány, és a keze tele volt rablott holmival. A kezében volt a fiú kis puskája, órája - a legdrágább kincse -, ólomkatonái és más ilyen értékes dolgok. A fiú sokkal jobban szerette a puskáját, az óráját és ólomkatonáit, mintsem azokat csak úgy odaadta volna. Utánairamodott a leánynak, ki a lépcsokön lefelé iparkodott. Megfogta és rákiáltott:
- Tolvaj, tolvaj!
A leány ránézett gyönyöru kék szemeivel, de erre a fiú ereiben megdermedt a vér.
A leány mosolygott:
- Én a halál vagyok - mondta -, mennünk kell.
És kézenfogta a fiút.

Fefe013 05-13-2010 18:41

Wass Albert: Jönnek!
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!

Tsobi 05-13-2010 19:59

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 251886)
Wass Albert: Jönnek!
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!

Ha befejezted kiváncsi lennék a véleményedre. Leírod majd? :)

Fefe013 05-18-2010 16:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 251908)
Ha befejezted kiváncsi lennék a véleményedre. Leírod majd? :)

Számomra megrázó volt mindkét mű. Rávilágítottak arra, h még elképzelni sem tudom, illetve tudjuk manapság, h mit élhettek illetve élhetnek meg a Trianonkor elszakított magyar területeken élők.
Ami pedig ma is igaz, h sok esetben kevés a búza, s nem hajlik a jó irányba a mérleg....:(

Én ajánlom mindenkinek mindkettőt, akit érdekel a téma és annak is akit nem, mert sok mindenen elgondolkodtatott engem is…

Wass Alberttől ajánlhattok is könyveket, mert eléggé lekötött ez a kettő, s nem tudom, h a téma vagy fogalmazásmód vitt e magával, bár szerintem mindkettő...

Valezius 05-26-2010 06:56

Vergilius: Aeneis

Egyszerűen csodálatos.
Íme egy rövid részlet, nem túl vidám, de engem magával ragadott, hogy ennyire képszerű.

Ezt elmondva, a reszketeg aggastyánt, ki fiának
meg-megcsúszik vérében, baljával az oltár
lépcsőjéhez húzza, hajánál fogva, s a fényes
pengét, jobbjával, kard-markolatig belemártja.

olvastar 05-27-2010 18:16

Amit 3 hónapja le se teszek:
Hack Frigyes: Négyjegyű függvénytáblázatok
Most illúziókat romboltam?

És folyamatosan forognak Matt Zandstra könyvei a kezemen :P

Fefe013 06-06-2010 17:23

Wass Albert - Valaki tévedett I.
Aztán ha visszaviszik a könyvtárba a II. és III.

Andrew 06-06-2010 17:32

Szigorlatra készülés közben kis felüdülésképp:
Richard P. Feynman: Tréfál, Feynman úr?
Hihetetlenül mulatságos és érdekes sztorik a 20. század egyik kiemelkedő fizikusának életéből.
Egyetlen probléma, hogy nem tudom letenni, így a tanulással elég lassan haladok... De attól tartok, megéri :D

Tsobi 06-06-2010 17:46

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 255098)
Wass Albert - Valaki tévedett I.
Aztán ha visszaviszik a könyvtárba a II. és III.

Micsuda véletlen, én is épp ezt olvasom :)

Pepa 06-06-2010 17:50

Jadwiga Dackiewicz: Napóleon második fia

Hex 06-06-2010 18:01

Elaine Cunningham: Ezüst árnyak - Dal és kard III.

Elaine Cunningham: Ezüst árnyak - Dal és kard III.

Tartalom:
Holdpenge Arylin mindig is félt az árnyelftől, kardja mágikus esszenciájától. Amikor megismeri a rettenetes igazságot örökül kapott holdpengéjéről, megesküszik, hogy kijátssza végzetét. Sorsának elkerülése személyes elkötelezettséggé válik: a siker érdekében mindenre elszánt Arylinnak kockára kell tennie mindazt, ami a szívének kedves.

Hex 06-07-2010 20:56

Érkező termékek
Ezek a termékek hamarosan kaphatók Terméknév Várható
A szellemkirály (előrendelhető, megjelenik júliusban) 2010/07/29
Maszkabál (előrendelhető, megjelenik júniusban) 2010/06/24
Fény a horizonton (előrendelhető, megjelenik 2010/06/15) 2010/06/15
Az exorcista (előrendelhető, megjelenik 2010/06/09) 2010/06/09

végre :) Ennél jobban már csak az Eragon utolsó, negyedik kötetét várom :)

Vent 06-09-2010 10:14

Balassa Imre - Gal Gyorgy Sandor
Operak konyve

Szilvasi Lajos
Lelekharang

-Fegya- 07-01-2010 07:32

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 181749)
Tavaly olvastam Raana Raas: Csodaidők című 4 kötetes művének első kötetét. Tetszett és vártam a 2. kötet megjelenését. A könyvhétre végre megjelent. Alig tudtam letenni. Izgalmas és elgondolkodtató.
Kritikák és ismertetők a könyv honlapján olvashatóak:
http://csodaidok.hu

Végre megjelent a 4. kötet.

Néhány vélemény a könyvről:
"Mindenkit, aki valami különlegesre, másra, tartalmasra vágyik, csakis arra tudok biztatni, hogy vegye meg és olvassa el ezt a könyvet. Mert igazi remekmű, és ha van egy csepp igazság, néhány éven belül a képzelet irodalmának legjobb magyar alkotásai között fogják számon tartani. Ahogy én meg még jó páran már most is." (Uzseka Norbert - ekultura.hu)

"Mégis, bármennyire izgalmas is ez a kitalált jövő, egy új nyelvvel, vallással (és hozzátartozó könyvvel, szertartásokkal), technikával, a Csodaidők ereje az emberek ábrázolásában rejlik. A pókháló finomságú szövedékében az érzelmekkel nagyon is telített kapcsolatoknak, amelyek lassan körbefonják és összefűzik a szereplőket. A végzetes félreértésekben és hazugságokban. A boldogság elvesztésében és óvatos keresésében, a reményben. Abban, ahogy a szemünk láttára születik meg a szereplőkben a kétség, a fájdalom, a szeretet. Abban, hogy ezt mi is át tudjuk érezni, még akkor is ha, a fejezetek szemléletváltása révén mi, olvasók többet tudunk a szereplőknél." (Róbert Katalin - Index Könyvesblog)

"Miközben sci-fit olvasunk, nem az űrhajók, a technika csodái a fő téma, hanem az emberi közösségek létformái, a hagyományok tisztelete vagy épp a lázadás ezek ellen. Az, hogy hogyan működhet jól egy család, hogy kinek milyen felelőssége van egy kisebb vagy nagyobb közösség működésében. Mindezt több szereplő szemszögéből ismerjük meg, kalandok, izgalmak során, helyenként krimiszerű feszültség mellett." (Dr. Gombos Péter gyermekirodalom-kutató - Family Magazin)

Redback 07-09-2010 22:21

Jeff Lindsay - Dexter dühödt démonai

Nagyon megfogott a könyv, ami egy szociopata (vagy pszichopata) életének egy részét meséli el, a saját szemszögéből. Nem szoktam olvasni könyvet, nagyon ritkán, de ez hihetetlenül megfogott, alig tudtam letenni. Nem is tudok, és nem is szeretnék többet átadni belőle. Egyszerűen lehetetlen, el kell olvasni.

A közeljövőben jön a következő része :)

Remedy 07-09-2010 22:59

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 257991)
Jeff Lindsay - Dexter dühödt démonai

Nagyon megfogott a könyv, ami egy szociopata (vagy pszichopata) életének egy részét meséli el, a saját szemszögéből. Nem szoktam olvasni könyvet, nagyon ritkán, de ez hihetetlenül megfogott, alig tudtam letenni. Nem is tudok, és nem is szeretnék többet átadni belőle. Egyszerűen lehetetlen, el kell olvasni.

A közeljövőben jön a következő része :)

Bar errol a konyvrol meg nem hallottam, de ha tetszett, nezd meg a sorozatot is. Szerintem nagyon jo, en csak azt lattam eddig. :) (elso 3 szezont) :)

Redback 07-10-2010 00:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 257993)
Bar errol a konyvrol meg nem hallottam, de ha tetszett, nezd meg a sorozatot is. Szerintem nagyon jo, en csak azt lattam eddig. :) (elso 3 szezont) :)

Folyamatban van a beszerzése :D:D

Redback 07-12-2010 22:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 257993)

Hát ez első rész még elment, de a második harmadik a könyvhöz képest elég silány... :( Vagy lehet csak nekem jött át klasszisokkal jobban a könyvből?

Remedy 07-12-2010 22:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 258118)
Hát ez első rész még elment, de a második harmadik a könyvhöz képest elég silány... :( Vagy lehet csak nekem jött át klasszisokkal jobban a könyvből?

Nekem nagyon tetszett, de foleg a 3. evad. Viszont ezekszerint meg kellene szerezni azt a konyvet... :)

Valezius 08-11-2010 18:19

Két sci-fi novellát szeretnék itt ajánlani az érdeklődőknek.

http://napfenyize.freeblog.hu/Files/...iard_neve.html
"Elnyerte az 1954-es Retro Hugo-díjat. 1971-ben az Analog Science Fact & Fiction szavazásán minden idők 7. legjobb sci-fi novellájának választották."

http://kriszcson.blogter.hu/384276/a..._utolso_kerdes
"Asimov személyes kedvence"

Találtam olyan oldalt is, ahol kommentek nélkül van fenn az írás, véletlenül észrevettem, hogy a legfontosabb ponton, a végén,némileg eltér ettől. Végül emellett döntöttem.

[HTPA]GeeForce 08-11-2010 19:11

Űrodüsszeia 2010. Idén épp aktuális. ;)

Debilke 08-11-2010 21:28

Megtaláltam végre gyermekkorom kedvenc könyvét, és ezt olvasom a Lányomak: Lakner Artúr: Édes mostoha

Hex 08-11-2010 22:02

R. A. Salvatore - A Szellemkirály, Átmenetek III. kötet

Vent 08-12-2010 09:20

Stephanie Meyer
Alkonyat

Tsobi 08-12-2010 15:16

Szilvási Lajos - Apassionata

Redback 08-26-2010 12:46

Azóta elolvastam a Drága, Dolgos Dextert és már a Dermedt, Dacos Dexter végén járok. Nem bírom letenni egyszerűen :eek::eek::eek: A sorozat 3. évadjában a Sötét Utast "keresgéli"?

All times are GMT +1. The time now is 10:21.