![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Kösz, na így már ráismertem. Amikor én olvastam még Életöröm volt a címe, és egy regényben volt. Gondolom kis vékony könyvecske, ha háromba kellett szedni.
Zola írt egy ciklust a Rougon-Macquart családról. Asszem 18regényből áll. Mindet olvastam, a jobbak azok, amik a párizsi nagyvilági életben játszódnak, de nekem tetszettek ezek a vidéki történetek is. De mind utánozhatatlan zolai stílusban íródott, úgyhogy mást ne várj tőle. Ha ezután nem mondanál le Zoláról, akkor A hajsza c. regényt tudom ajánlani. |
Quote:
|
Fantasy könyv, könyv megjelenések:
Az elmúlt hónapok megjelenései: Rory Clements: Mártír (Történelmi krimi) John Caldwell: A Káosz ünnepe (Worluk, a Káosz Világa) Wayne Chapman: Karnevál (M.A.G.U.S., Gorduin ciklus 4.) Keith R.A. DeCandido: Command & Conquer - Tiberium Wars (Sci-fi regény) Terry Pratchett: Érdekes Idők (Korongvilág, Széltoló-alsorozat 5.) Arthur C. Clarke: Mélység (Sci-fi regény) Warcraft - Legendák I. (World of Warcraft, Manga képregény antológia) Margaret Weis és Tracy Hickman: Az ikrek háborúja (Dragonlance, Legendák 2.) Kim Stanley Robinson: Árral szemben (Sci-fi regény) Frederik Pohl: A hícsík birodalma (Sci-fi, Átjáró 6.) Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Bogár a hangyabolyban (Sci-fi regény) Cory Doctorow: Kis testvér (Sci-fi regény) A következő hetekben várható megjelenések: Princess Ai - Az éji hajnal prizmája 2. (Manga) Hinako Takanaga: Vázlatok (Manga) Vacuki Nobuhiro: Ruroni Kenshin 8. (Manga) Hirano Kohta: Hellsing 7. (Manga) Yazawa Ai: Nana 6. (Manga) Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 4. (Manga) A világ közepe (M.A.G.U.S. antológia) Margaret Weis és Tracy Hickman: Az ikrek próbája (Dragonlance, Legendák 3.) Damian Broderick: Lenni vagy nem lenni (Sci-fi regény) Naomi Novik: Elefántcsont birodalom (Temeraire 4.) (Nemsokára előrendelhetőek a webboltunkban!) Margaret Weis és Tracy Hickman: Törpetárnák sárkányai (Dragonlance regény) - talán júniusban várható Terry Pratchett: Maskerade (Korongvilág, Boszorkányok-alsorozat 5.) - talán májusban várható R.A. Salvatore: Szellemkirály (Forgotten Realms, Átmenetek 3.) - talán júniusban várható David Gaider: The Calling (Dragon Age 2.) - talán májusban várható Drew Karpyshyn: Revelation (Mass Effect 1.) - talán májusban várható Stephenie Meyer: Breaking Dawn - Hajnalhasadás (Twilight trilógia 4.) - június elején várható |
Quote:
Addig is Pókkirálynő háborúja, még hiányzik az utolsó rész, de már olyan régen olvastam, újra belekezdtem.... Második kötetnél járok |
Megvettem -nagy H.P.Lovecraft rajongó vagyok- a "Rettegés Arkhamban" nevű krimi-horror-szerepjáték társasjátékot.
A szabálykönyvet olvasom éppen. Már látom előre, hogy tetszeni fog ez a játék nagyon! :) |
Quote:
|
Quote:
És,hogy a Vérkáosz az utolsó rész? |
Quote:
ezt passzolom, de ez a könyv hagyott űrt bennem. :S |
Quote:
http://www.goominet.com/uploads/tx_c...each_sleep.jpg BRUHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!! :D:D:D:D |
Wass Albert
Halalos kod Holtember partjan |
bocs, duplazott
|
Örkény István: Egy pocsolya emlékiratai
1972. március 22-én egész nap esett az eső, s én összegyűltem egy nagyon kellemes helyen. Meg is nevezem: Budapesten (Magyarország fővárosa), a XIII. kerületi Dráva utca 7. számú ház előtt, ahol horpadt a járda. Ott éltem, éldegéltem. Sokan belém léptek, aztán visszanézve szidtak, ócsároltak, kemény szavakkal illettek, amelyeket nem írok le. Két napig voltam pocsolya, zokszó nélkül tűrve a sértéseket. Mint ismeretes, 24-én kisütött a nap. Ó, mily paradox a lét! Fölszáradtam, amikor szép lett az idő! Mit írjak még? Jól szerepeltem? Dőrén viselkedtem? Mást vártak tőlem a Dráva u. 7-ben? Most ugyan már mindegy, de azért jó volna tudni, mert utánam is gyűlnek majd oda pocsolyák. Mi gyorsan élünk, napjaink ki vannak számolva, és mialatt odalent időztem, felnőtt egy tettre kész nemzedék, csupa álmodozó, nagyravágyó potenciális pocsolya, és mind engem vallatnak, macerálnak, hogy mire számíthatnak abban a sokat ígérő horpadásban. Én azonban mindösze két napig tócsáskodtam, és ennek alapján csak ennyit mondhatok: tény és való, hogy a hangnem drasztikus, hogy a Dráva utca szeles, és minduntalan, amikor nem kéne, kisüt a nap, de legalább nem kell a csatornán lefolyni... Hej, micsoda lyukak, horpadások! Csőtörések! Behorpadt úttestek! Nagy szó ez manapság! Fiatalok, ha rám hallgattok, előre! Irány a Dráva utca! |
A kisdiák buzgón tanult. Sorra vette a rendhagyó igéket, átismételte a ragozást, a hajtogatást. Majd a mondattant lapozta föl. Különös figyelmet fordított a mondathangsúly címu fejezetre, amelyet eddig nem tudott kitunore, csak jóra. Azután becsukta a könyvet, és másikat vett elo.
Megint neki akart fogni a szorgos munkának, amikor halk lépteket hallott a háta mögött. Hátranézett. Egy szép szoke leány ment arra, a diák - aki mégse volt annyira kicsiny, hogy egy leány szépségét meg ne tudta volna becsülni - megnézve a leányt, így szólt magában: - Szép egy leány! De tanulni kellett, mert másnapra a tanár nagy felelést helyezett kilátásba, és o nem törodött többé a szoke leánnyal. Egy másik könyvet is áttanult, és éppen a harmadikba akart belekezdeni, mikor megint meglátta a szoke leányt. A szobából kifelé osont az ismeretlen leány, és a keze tele volt rablott holmival. A kezében volt a fiú kis puskája, órája - a legdrágább kincse -, ólomkatonái és más ilyen értékes dolgok. A fiú sokkal jobban szerette a puskáját, az óráját és ólomkatonáit, mintsem azokat csak úgy odaadta volna. Utánairamodott a leánynak, ki a lépcsokön lefelé iparkodott. Megfogta és rákiáltott: - Tolvaj, tolvaj! A leány ránézett gyönyöru kék szemeivel, de erre a fiú ereiben megdermedt a vér. A leány mosolygott: - Én a halál vagyok - mondta -, mennünk kell. És kézenfogta a fiút. |
Wass Albert: Jönnek!
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! |
Quote:
|
Quote:
Ami pedig ma is igaz, h sok esetben kevés a búza, s nem hajlik a jó irányba a mérleg....:( Én ajánlom mindenkinek mindkettőt, akit érdekel a téma és annak is akit nem, mert sok mindenen elgondolkodtatott engem is… Wass Alberttől ajánlhattok is könyveket, mert eléggé lekötött ez a kettő, s nem tudom, h a téma vagy fogalmazásmód vitt e magával, bár szerintem mindkettő... |
Vergilius: Aeneis
Egyszerűen csodálatos. Íme egy rövid részlet, nem túl vidám, de engem magával ragadott, hogy ennyire képszerű. Ezt elmondva, a reszketeg aggastyánt, ki fiának meg-megcsúszik vérében, baljával az oltár lépcsőjéhez húzza, hajánál fogva, s a fényes pengét, jobbjával, kard-markolatig belemártja. |
Amit 3 hónapja le se teszek:
Hack Frigyes: Négyjegyű függvénytáblázatok Most illúziókat romboltam? És folyamatosan forognak Matt Zandstra könyvei a kezemen :P |
Wass Albert - Valaki tévedett I.
Aztán ha visszaviszik a könyvtárba a II. és III. |
Szigorlatra készülés közben kis felüdülésképp:
Richard P. Feynman: Tréfál, Feynman úr? Hihetetlenül mulatságos és érdekes sztorik a 20. század egyik kiemelkedő fizikusának életéből. Egyetlen probléma, hogy nem tudom letenni, így a tanulással elég lassan haladok... De attól tartok, megéri :D |
Quote:
|
Jadwiga Dackiewicz: Napóleon második fia
|
Elaine Cunningham: Ezüst árnyak - Dal és kard III.
Elaine Cunningham: Ezüst árnyak - Dal és kard III. Tartalom: Holdpenge Arylin mindig is félt az árnyelftől, kardja mágikus esszenciájától. Amikor megismeri a rettenetes igazságot örökül kapott holdpengéjéről, megesküszik, hogy kijátssza végzetét. Sorsának elkerülése személyes elkötelezettséggé válik: a siker érdekében mindenre elszánt Arylinnak kockára kell tennie mindazt, ami a szívének kedves. |
Érkező termékek Ezek a termékek hamarosan kaphatók Terméknév Várható A szellemkirály (előrendelhető, megjelenik júliusban) 2010/07/29 Maszkabál (előrendelhető, megjelenik júniusban) 2010/06/24 Fény a horizonton (előrendelhető, megjelenik 2010/06/15) 2010/06/15 Az exorcista (előrendelhető, megjelenik 2010/06/09) 2010/06/09 végre :) Ennél jobban már csak az Eragon utolsó, negyedik kötetét várom :) |
Balassa Imre - Gal Gyorgy Sandor
Operak konyve Szilvasi Lajos Lelekharang |
Quote:
Néhány vélemény a könyvről: "Mindenkit, aki valami különlegesre, másra, tartalmasra vágyik, csakis arra tudok biztatni, hogy vegye meg és olvassa el ezt a könyvet. Mert igazi remekmű, és ha van egy csepp igazság, néhány éven belül a képzelet irodalmának legjobb magyar alkotásai között fogják számon tartani. Ahogy én meg még jó páran már most is." (Uzseka Norbert - ekultura.hu) "Mégis, bármennyire izgalmas is ez a kitalált jövő, egy új nyelvvel, vallással (és hozzátartozó könyvvel, szertartásokkal), technikával, a Csodaidők ereje az emberek ábrázolásában rejlik. A pókháló finomságú szövedékében az érzelmekkel nagyon is telített kapcsolatoknak, amelyek lassan körbefonják és összefűzik a szereplőket. A végzetes félreértésekben és hazugságokban. A boldogság elvesztésében és óvatos keresésében, a reményben. Abban, ahogy a szemünk láttára születik meg a szereplőkben a kétség, a fájdalom, a szeretet. Abban, hogy ezt mi is át tudjuk érezni, még akkor is ha, a fejezetek szemléletváltása révén mi, olvasók többet tudunk a szereplőknél." (Róbert Katalin - Index Könyvesblog) "Miközben sci-fit olvasunk, nem az űrhajók, a technika csodái a fő téma, hanem az emberi közösségek létformái, a hagyományok tisztelete vagy épp a lázadás ezek ellen. Az, hogy hogyan működhet jól egy család, hogy kinek milyen felelőssége van egy kisebb vagy nagyobb közösség működésében. Mindezt több szereplő szemszögéből ismerjük meg, kalandok, izgalmak során, helyenként krimiszerű feszültség mellett." (Dr. Gombos Péter gyermekirodalom-kutató - Family Magazin) |
Jeff Lindsay - Dexter dühödt démonai
Nagyon megfogott a könyv, ami egy szociopata (vagy pszichopata) életének egy részét meséli el, a saját szemszögéből. Nem szoktam olvasni könyvet, nagyon ritkán, de ez hihetetlenül megfogott, alig tudtam letenni. Nem is tudok, és nem is szeretnék többet átadni belőle. Egyszerűen lehetetlen, el kell olvasni. A közeljövőben jön a következő része :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Két sci-fi novellát szeretnék itt ajánlani az érdeklődőknek.
http://napfenyize.freeblog.hu/Files/...iard_neve.html "Elnyerte az 1954-es Retro Hugo-díjat. 1971-ben az Analog Science Fact & Fiction szavazásán minden idők 7. legjobb sci-fi novellájának választották." http://kriszcson.blogter.hu/384276/a..._utolso_kerdes "Asimov személyes kedvence" Találtam olyan oldalt is, ahol kommentek nélkül van fenn az írás, véletlenül észrevettem, hogy a legfontosabb ponton, a végén,némileg eltér ettől. Végül emellett döntöttem. |
Űrodüsszeia 2010. Idén épp aktuális. ;)
|
Megtaláltam végre gyermekkorom kedvenc könyvét, és ezt olvasom a Lányomak: Lakner Artúr: Édes mostoha
|
R. A. Salvatore - A Szellemkirály, Átmenetek III. kötet
|
Stephanie Meyer
Alkonyat |
Szilvási Lajos - Apassionata
|
Azóta elolvastam a Drága, Dolgos Dextert és már a Dermedt, Dacos Dexter végén járok. Nem bírom letenni egyszerűen :eek::eek::eek: A sorozat 3. évadjában a Sötét Utast "keresgéli"?
|
All times are GMT +1. The time now is 10:21. |