Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=820)

Pettyes 10-16-2006 12:31

- Szólhatok Tömzsipöröly barátomnak is. Talán ő is jártas az ilyesmikben, vagy legalábbis tud olyat gondolom, akinek ez nem gond, persze csak akkor, ha Önnek ez túl kényelmetlen lenne. Egyébként természetesen Öntől is szívesen veszem, ha nem fáradtság Önnek.
-Rendben, beszélj a barátoddal, de ha nem tud segíteni akkor továbbra is fenntartom, hogy megpróbálok segíteni.
- Rendben, akkor majd beszélek vele. Akkor holnap ki fog menni? Lehet, hogy Meríín és Íshar lenne a legmegfelelőbb, - mármint a fizikai erő támogatást illetően - mert nem tudom, hogy Tömzsipörölynek mennyi időbe fog telni ez, illtve ha keresni kell valakit az mennyi időt vesz igénybe és akkor még ki sem próbáltuk.

Massza Rex 10-16-2006 13:30

-Még nem került minden a helyére a fejembe, de egyre jobban azt látom, hogy nem lesz jó a "roham", inkább a csendes módszereket kéne erőltetni. Ezért gondoltam arra, hogy van e elképzelésünk, mit tesznek ha elkezdnek eltűnni az emberek. PL a külső megfigyelők első körben.
-Erre valószínüleg gyanakodni kezdenének - mondja Feran - hacsak nem tudnánk olyan okot kreálni ami miatt a megfigyelőknek el kell hagyni helyüket és a belső őrségnek íly módon nem látna összefüggést az eltünésük és a többi esemény között.
-Az eltűnés alatt (mosolygok Ryelre) profán módszerekre gondoltam. Megragadni és elhozni, jó lenne méghozzá élve, hisz szívesen belenéznék a fejébe. Persze ha nagyon akarjuk lehet szerezni olyat is, aki a halott fejekbe is bele tud nézni, de ez elég költséges és időigényes.

-Atya akar hozzuk el tetőn őröket? Vagy csak fejük kell?- Kérdi Íshar.
-Vagy elég egy fej, másik egy darab miközben hever elméje veszetten? - kérdi egyből utánna Meríín.

Chris 10-16-2006 13:57

- Ha jól sejtem, akkor míg el nem tűnik valaki az őrök közül, és meg nem történt a felderítés kár arról beszélni ki, hogyan, mikor jut be az épületbe ha támadásra kerül a sor.
Támogatom azt az ötletet, hogy Ishar és Meríín menjen holnap a felderítésre. Ha ez ellen nincs ellenvetés, akkor azt kellene megtárgyani, hogyan tüntessünk el egy őrt.
Valamint nem ártana keresni egy olyan varázshasználót, aki ért a különböző mágikus vésetekhez, szükségünk lehet a tudására.

-Egy helyi boszorkánymestert?- kérdi Feran. - vagy másvalakire gondoltál?
- Talán egy varázsló ehhez jobban értene. E mellett lehet más szolgálatokat is tehetne számunkra.
- Hmm.. keressünk akkor varázslót. Mere induljunk?
- Nem ismerem a helyi varázshasználókat. Az ékszerész mester említett még régebben egy fogadót, ahol megfordulnak varázslók, de nem vagyok benne biztos, hogy megbízhatóak. Ifin elég nagy város, valami céhük, vagy hasonló kell hogy legyen itt. Valami tájékozotabb helyit, például Tömzsipörölyt kellene megkér5dezni erről.
-Rendben - áll fel Feran - Akkor Íshar és Meríín felderítik a raktár környékét és az esetleges megfigyelőket. Az Atya próbáljon meg varázslók nyomára bukkanni a városban. Dhar az elmélye köré kerít védelmet. Ha Tömzsipöröly nem tud segíteni akkor majd én. Ryel varázslót keres szintén és holnap Ennar.-tól mindent amit esetleg még ki tudnak deríteni. Például ismernek e jelmágiában, rúnamágiában jártas személyt. Jómagam Ísharéktól külön járom körbe a célterületet és igyekszem némi információt gyüjteni a védelem mágikus feléről. Ha egyéb kérdés nincs akkor ... - egy pillanatra ledermed és mintha a távolba figyelne - Nos akkor mára ennyi tán.
- Rendben. Megteszem, amit tudok - válaszolom.
Megvárom mit reagálnak a többiek. Majd míg Feran nem távozik, én is maradok.

Pettyes 10-16-2006 15:14

Miután Feran elmondta ki mit csinál, lelkesen felpattanok én is.
- Rendben, akkor ezek szerint az Atya és Ryel is velem jön megkeresni Tömzsipörölyt!
Megvárom őket és elindulok az Atya és Ryel után kifelé.

Massza Rex 10-16-2006 17:34

-A jelmágiához véletlen én is értek egy keveset, de nyilván vannak nálam sokkal jártasabb. Szétnézhetek a rendemben, hátha valaki ismer egy varázslót, vagy valakit aki ismer egy másvalakit, és így tovább. Azért jobb ha tudjátok egy mágikus rajzolat megtörése nem kuyta futtába megy. Hosszas elemzés után, ami akár órákat is jelenthet, szánjra rá az emberfia a megtörés rítusára, amelyben sose lehet tökéletesen biztos, és a tét nem kevesebb mint maga a túlélés.
Valószínűsítem, hogy a jelek zöme jelző vagy különféle mágikus hatások kivédésére szolgál. Úgy mint térmágia, tűz, valamint leggyakoribbak még az elmére ható gátló rajzolatok.
Ezek kijátszására elég kevés mód van, megtörésére pedig szerintem nem lesz időnk.
Én még mindig azt javallom, hogy 1 vagy 2 fő lopózzon csak be és lopja ki azt, ami nekünk kell, a harc felvállalása beláthatatlan következményekkel járhat.
Vagy a B tervem pedig az, hogy folyamatos zaklatással egyesével vadásszuk le az őröket, naponta 1-2-tőt. Az alvás hiánya, a folyamatos veszélyérzet hamar megtöri a legegészségesebb szervezetet is. Persze ennek csak akkor van értelme, ha az utánpótlás nem megoldható, vagy nehézkes.

Chris 10-17-2006 07:31

Az Atyához:
- Ishar és Meríín kivételével két embert be tudok juttatni az épületben térkapun keresztül ide - itt "elküldöm" az ékszerész által mutatott, számomra megfelelő helyet A raktár belső "épületét" látjátok és a képet "felvevő" személy szeme balra villan, nyitott ajtót pillantotok meg, belül félhomály, a helyiségből dohos gabona és vászon szaga csapja meg az orrotok. Valószínület az álcából fenntartott áruk tárolására szolgáló raktár.- és fenn tudom tartani a kaput, míg az a két személy vissza nem tér ide. De ebbe az esetben én magam nem tudok menni.

Dharhoz:
- Elnézésedet kérem Dhar, de én most nem megyek veled, Tömzsipörölyt csak később szándékozom felkeresni.

Pettyes 10-17-2006 08:31

- Ahogy óhajtod Ryel! - mondom egy kicsit félrebiccentve a fejem.
Ha az Atya sem akr jönni, akkor elindulok magam megkeresni Tömzsipörölyt.

Massza Rex 10-17-2006 08:37

Bár minden tiszteletem az öné Ryel, de ha van térmágiát gátló véset, akkor nem hinném, hogy működik ez az út. Lehet meg kéne győződni előtte erről, hisz ha a két fő mégsem lesz ott, akkor elég nehézkes lesz a terv.

Chris 10-17-2006 08:45

- Természetesen ez így van. Csak fel akartam vázolni ezt a lehetőséget, és nem kijelenteni, hogy ez mindenképp működni fog. Még nagyon sok mindent nem tudunk arról a helyről.

Massza Rex 10-17-2006 09:53

-Nojó, ismét üljünk le, ha bátor felderítőink visszatértérnek, mert akkor már tervet kellene kovácsolni. Addig pedig ki-ki a dolgára, mint Feran Úr felvázolta.
-Rendben. Akkor hát mindenki dologra. - szól Feran.
-Dhar veled megyek, hátha cifrát kérdez Tömzsipöröly.

All times are GMT +1. The time now is 03:11.