![]() |
egy forráskódot nekem is küldenél??? elsőre én is hasonló algoritmusban gondolkodtam csak nem volt időm még foglalkozni vele.:)
Még annyi a kérdés, hogy az eredeti feladatban használható-e rekurzió vagy nem? |
Gondolom igen, csak erősen nem ajánlott :) Területvizsgálatnál egy rekurzió hamar elszabadulhat (pl. felezéses közelítéseknél ha nincs limit, akkor 2^n felé tart a lehetséges újrahívások száma, ami elég bizonytalan futási időt eredményez)
|
Quote:
|
Az átírás gyakorlatilag annyi, hogy while ciklus helyett függvényt hívsz :)
rekurziót akkor érdemes használni, ha egyébként túl sok köztes eredményt és állapotot kellene tárolni, ezt a függvény hívása megoldja nekünk, de pont ez a gyengéje is, a hívás és visszatérés sokszor lényegesen több mint maga a programkód futási ideje, ekkor kell választani, egy kis plusz programozásért cserébe gyorsíthatunk a kódon. Elkezdem szép lassan írni az oldalra a jelenlegi progi algoritmusát is, remélem érdekesnek találjátok majd a gondolatmenetet :) |
Quote:
|
Erre nem is gondoltam, köszi... :)
A fura h előnézetnél egy pillanatra megjelentek a képek, aztán eltűntek belőle, ezért gondoltam h fórum motor csinálja. Időközben befejeztem az algoritmus leírásának első lépését, a "profilozást" (talán valakinek ismerős lesz a módszer), feltettem az oldalamra, nemsokára megírom az utolsó lépést, ami saját szerzemény, és kicsit bonyolult, de megpróbálom érthetően :) |
Update: mialatt írtam a cikket, észrevettem egy dolgot, amit beletettem a progiba :)
Az új eredmény (csak a kritikus rész): 99,200% 393 415 463 99,300% 402 423 444 99,400% 430 450 474 99,500% 444 462 471 99,600% 440 459 471 99,700% 432 442 456 99,800% 399 420 438 Egyértelmű a javulás, lám egyetlen integerrel mi mindent lehet tenni... :) (A becslés szerint a javulás mértéke a tábla méretével arányos) |
Quote:
Code:
public static class Searcher A következő függvény adja a megoldást, az eredmények X,Y,W,H változókba kerülnek (híváskor W értéke -1, a többi lényegtelen), amit a hívás helyén tudunk felhasználni: Code:
public static void Search(ref int X, ref int Y, ref int W, ref int H) Segítség: az első for ciklus (for (int i = Width - 1; i > -1; i--)) törzsének végéig az oldalon leírtak szerint működik. |
|
Más szerverről kell beilleszteni a képet. Valami olyanról, ami képként kezeli, és nem html oldalként, ami fölé muszáj fejlécet is tenni. Ott a Gugli fotóalbuma például, az korlátlan, ingyenes, gyors.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:22. |