Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Sakk (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=40)

Merengő 09-21-2010 20:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 264607)
Mert vmiert a ferfiak sokkal jobban tudnak jatszani, ez mindig is erdekes kerdes volt, hiszen a nok ebben a sportban nincsenek hatranyban a fizikai adottsagok miatt. Judit pedig annyira kiemelkedik a nok mezonyebol, hogy abban nem talalt kihivast, igy a ferfiak kozott jatszik.

jahh, hogy ilyet lehet? :) akkor nem értem miért nem koedukált, (írtad hogy van férfi és női csapat külön) ha egy nő játszhat a férfiaknál.

Remedy 09-21-2010 20:46

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 264608)
jahh, hogy ilyet lehet? :) akkor nem értem miért nem koedukált, (írtad hogy van férfi és női csapat külön) ha egy nő játszhat a férfiaknál.

Ha az olimpiara gondolsz, akkor valoszinu azert, mert akkor a nok nem jatszananak. Nagyon ritka az olyan orszag (lehet rajtunk kivul nincs is), amelyik orszagban nincs 4 ferfi sakkozo, aki jobb barmelyik noinel. :)

Remedy 09-22-2010 11:49

Kaptok a mostani fordulobol 4 allast, biztos izgultok... :)

(Vegre kihasznalom a szeles monitorom)

http://www.kepfeltoltes.hu/100922/ol...toltes.hu_.jpg

Tsobi 09-22-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 264674)
Kaptok a mostani fordulobol 4 allast, biztos izgultok... :)

S hol marad a szakkommentár? :)

Remedy 09-22-2010 12:50

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 264683)
S hol marad a szakkommentár? :)

Azt majd meghagyom Veroczi Zsuzsanak az origon a jatszmak utan. :)

(Kozben csak annyi tortent hogy Berkes dontetlenezett) :)

Valezius 09-22-2010 14:07

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 264608)

Ugyanaz, mint amikor egy focista, aki játszhatna U19-es korosztályban még U21-es csapatba kerül.
Az erősebb ligába át lehet lépni, visszafelé nem.

Merengő 09-22-2010 16:18

nem szoktam sokat sakkozni, de szeretek, a nagyobb meccseken a sáncolás ennyire bevett szokás?

Remedy 09-22-2010 16:21

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 264725)
nem szoktam sokat sakkozni, de szeretek, a nagyobb meccseken a sáncolás ennyire bevett szokás?

Szerintem igy tippre minden normal sakkjatszmaban ugy 95%-ban elofordul legalabb egyik szinnel. :) Egyreszt osszekoti a bastyakat jo esetben az alapvonalon, masreszt a kiralyt biztonsagba helyezi. (Altalaban) :) (Persze vannak esetek amikor hirtelen leegyszerusodik az allas es szinte vegjatek alakul ki ekkor felesleges a kiralyt eldugni a sarokba, lehet helyette pl egy Ke2-t lepni.)

Merengő 09-22-2010 16:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 264727)
Szerintem igy tippre minden normal sakkjatszmaban ugy 95%-ban elofordul legalabb egyik szinnel. :) Egyreszt osszekoti a bastyakat jo esetben az alapvonalon, masreszt a kiralyt biztonsagba helyezi. (Altalaban) :) (Persze vannak esetek amikor hirtelen leegyszerusodik az allas es szinte vegjatek alakul ki ekkor felesleges a kiralyt eldugni a sarokba, lehet helyette pl egy Ke2-t lepni.)

kedvem is lett egy játszmához :)

Dus 09-22-2010 17:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 264544)

Én agyagból csináltam egyet magamnak kézművesség órán még két éve. :) Jobb lett, mint amire számítottam. :D

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 264727)

Ha már ennyire belementél, igazán leírhattad volna, hogy Ke2 azért jó, mert a végjátékban a királynak is hatalmas szerepe van, és így egy lépéssel hamarabb ér majd később oda, ahova kell neki (állástól függ, hova). :p

All times are GMT +1. The time now is 09:26.