![]() |
Elfek
Kissé frusztráló számomra, hogy elf-ellenes lett az egész, miközben a kékszámosok kényelmes forgása miatt van annyi elf. (mert kétlem, több időhiányos lenne, mint számmániás forgatókönyvíró...)
Régebben el lett törölve az A-ból a magasabb top% követelmény, hogy tudjon mindenki fordulni. A top30 miatt pedig egyértelműen könnyebb nekik fenn dekkolni. Azt javasolnám, hogy ha A-ban kevesebb személyiséggel rendelkező országa van, mint B-ben, akkor az A-s országának is magasabb top% követelménye legyen (nem ragaszkodnék ezekhez a %-okhoz). Ezzel valamennyire közelebb is kerülnénk Xeper által írtakhoz (nem idő érdeme az extra személyiség, hanem tetté) Hosszú távon a magas számosok inkább felmennek A-ban játszani vagy az ottani országukkal érnek el olyan érdemeket, ami miatt B-ből is fordulhatnak. Rövid távon pedig, lehet hirtelen felgyorsulna az elfek fedezése. Aminek a vége kényszerszerű fordulás lenne. (a másik témába is illik kicsit, de anélkül, hogy lekező választásként a vipes fedezést választanám...) |
Quote:
|
Quote:
Talán ez járható út, amit írtál, hogy szét kellene választani azokat akik hosszú távon vannak 1A-ban és akik csak fordulni szeretnének. Az önkéntes bejelölés nem jó, mivel ha mindenki bejelöli akkor 0 heki lesz a top határa. Egy kicsit módosítottam az ötletedet. A hódító rendszere számolná ki, hogy aktív A-s játékos vagy-e vagy sem. Az számítana aktív játékosnak akinek a legutolsó sikeres kláncsatája kevesebb, mint X kör ideje volt. És B-ből csak az fordulhatna, akinek van A-ban aktív országa. Tehát a B-ből forgás feltétele lenne, hogy legyen aktív A-s országod, végül is a B-ből forgás azért lett bevezetve, hogy akik hosszú távon szeretnének A-ban tartózkodni, azok is játszhassanak több országgal. Egyelőre csak az ötletet vetem fel, hogy elfogadható-e!? Mert van itt sok részletkérdés: csak kláncsata számít, vagy egyéni is. Csak a támadó-kláncsata számít, vagy bármilyen kláncsata -- mivel az elf szövik is tudnak védeni. X értéke... Már látom előre mit fogok kapni az inaktív elfektől, de nekem ez ennyit megér, ha normalizálódik a top határa... |
Egy kicsit továbbfejlesztettem, bár nem tudom érdemes volt-e, mivel még senki se reagált az előzőre sem!?
-Sikeres kláncsata után kapnának aktív pontokat (AP) a klántagok. pl 2000-et. -Viszont minden körben 1-el csökkenne az értéke. -B-ből csak az fordulhat, akinek az A-s országa rendelkezik AP ponttal (>0) Ez talán azért lenne jobb, mivel egy csendes, kláncsata mentes időszak, a korábban összegyűjtött pontokkal áthidalható lenne. Mivel több kláncsatával halmozódik a pontok száma. |
Quote:
|
Quote:
Szóval neked és nekem is (mivel én is elf vagyok) megvan a kis kék szám szerzés lehetősége, annyi különbséggel hogy minden országunkkal fel kellene menni az A-ba(csak sokkal alacsonyabb lenne a top). Ellenben a mostani rendszerrel, hogyha nem vagy az 1A-ban topban az elfeddel, akkor a többi országodat küldheted szabira. |
Quote:
Ennek a megoldására viszont lenne egy ötletem, ami tudom, hogy sokaknak nem tetszene, pedig nem változtatna az erőviszonyokon - csak nem tudnának néhányan gyönyörködni, hogy hány csillióbillió hekis az orijuk:D Az A-ban lévő teljes földmennyiség megfelezése. Egyedül az újonnan fellépőknél lenne érezhető a különbség, mert ők kerülnének sokkal magasabbra, mint azok, akik régebben léptek föl. Mondjuk ezt is lehetne orvosolni, hogy ideiglenesen kevesebb földet lehetne fölvinni A-ba. |
Quote:
|
Quote:
Nem újraindítás, a sorrend és minden egyéb is megmaradna (lehetne kombinálni a javak megfelezésével is). Persze kézenfekvő lehülyeségezni valamit, de ha jól tudom ez egy bevett szokás a gazdaságban a megszaladt inflációs folyamatok kezelésére - pl a román pénzreform. Ezért gondoltam erre. Amúgy kíváncsi vagyok egy bővebb válaszra is, hogy milyen hatásai lennének. |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 14:25. |