![]() |
Igen egyet értek, ne túlozzuk el!
Quote:
csak a templomaid férőhelyének a 17szersét lehet vinni. ha ez szerintetekez rendben van akkor valóban minek trükközni, meg szenvedni? élhessen vele mindenki tehát csak a férőhelyeidnek a 17x-esét lehessen szabadon felvinni, és rögtön kipiacolni, na meg persze ezt 500 körönként ismételgetni! és ha már úgyis módosítjuk, akkor hagy lehessen már pár milla építőanyagot is vinni. :cool: ui.: kiskék4-es(vagy több) orit keresnék szövinek 2/B-s fellépési feltételekkel 20-30-40 milla egység gyártásához! :D |
Quote:
szóval szerintem maradhatna így is, igaz, ha Remy javaslata vagy egy ahhoz hasonló lenne azt is elfogadnám. :) u.i.: jelenleg van 30 ujraindulásom szóval ki lehet számolni eddig mennyiszer ujráztam..:P szerintem a játék alsó szintjein az 1000 körös idöegységek alatt össze lehet szedni azt a pénz mennyiséget amit a feljebb lévő szinteken még növelni is lehet és elégséges a játékban a biztonságos forduláshoz.. |
Quote:
az az érdekes, hogy én meg szinte nem is találtam helyes gondolatmenetet most nála. hát ez van, nem mindenki gondolkodik egyformán. :p bele estek abba a hibába, hogy azt hiszitek ez milyen rohadt jó a kisoriknak. (mit jelent az hogy kisori? ) ha arra gondoltok, hogy a csoportok toppját főleg az 1/a magas hekijén lévő országok alkotják, és már eleve nagyobb mennyiségben tudnak előállítani javakat lentebbi szinteken, bele értve az egységeket is lentebb, mint a " kis orik", és ezáltal több egységet tudnak beletuszkolni 1 országba, mert lehetőségük van magas hektárról lépni B ből A ba, valószínű hogy nem 4 újrázással, és ezáltal többszörösét tudják létrehozni , mint a "kisorik", akkor valóban jól gondoljuk, milyen jó a kis oriknak, hiszen ők is mennyi pénzhez jutnak majd. megjegyzem, hogyha így marad , akkor Sergnek lehetősége lesz 5,3 millió egységgel lépni majd A-ba, nem tudom hány újrázással. ;) istenőrizz, hogy rosszat akarjak a kis oriknak, elnézést a rossz gondolat menetért. hajrá. egy kérésem lenne, aki ezt a hsz-t nem érti meg, az előbb gondolja át miről van szó, és utána reagáljon, ha már megértette thx |
nos én még mindig nem értem azokat akik nem látják be h ez nem jó ahogy most van....
Főleg ha elfogadjuk Deni gondolatát h a kis-szegény-tartalékok nélküli orik a napi képzésből tartják el magukat.... , mer akkor igaz h nekik ez nagy hátrány lesz! Tény nehéz átvinni egyik szintről másikra, kevesen fogják megtenni, de ezek nem a "kis orik" lesznek... ergo a nagy aktív orik kapnak egy egész piacot ahol kphez jussanak és az ár ingadozásokat keltve növeljék vagyonukat ! Nagy hátrány lesz az A-ban , mivel a nagy klánok, akik nagy tartalékkal rendelkeznek könnyebben- olcsóbban fedezhetnek majd... Adott szinteken belül akkoris problémát fog jelenteni, ha ezt leujrázhatják mégha nem is viszik további szintekre sereg formájában mer lusták. ez lehet kisarkított: Persze, ha az a cél h a tudos személyiség helyett, a kereskedő személyiség jobban megérje akkor ok :) Bonyolult a probléma, de sztem alapból érzi az ember h ez a változás nem tehet jót... Ati szokta mondani, h a hodítóba nem lesznek drasztikus változtatások :p kérdem én , h ezt nem annak tartjátok? :confused: |
én nem tartom annak.
nagyon kevés ország fogja ezt megcsinálni, és lényegében nem sokat fog változni a helyzet azon kívül, hogy a szegények is "gazdagabbak lehetnek", bár ha eddig nem gyűjtöttek vagyont, ezzel a módszerrel 100 % hogy nem fognak tudni gyűjteni, viszont a gazdagabb orik sokkal gazdagabbak lehetnek majd, és ott lesz pár játékos aki meg is tudja, és meg is fogja csinálni. drasztikus változtatásnak pont ezért nem nevezném, de a hódítós szegregáció mértékét erősen növelheti. :) |
Quote:
Miért kell egy olyan kiskapu (mert ez az) a hódba amivel a játékosok 99%-a nem fog élni, de egyes tőkés érdek csoport (nem véletlenül nem szövit irtam...) felhasználhatja ezt, ráadásul úgy hogy 2 teljes csoport játékosaira hatással lesz ez. Ez nem olyan mérvü dolog, mint felvinni a nyersi vagy a gabona árát, ami úgyan rövid távon kellemetlen de általában max 1 hét alatt vissza áll a piac. Az így "megbuherált" piacoknak véleményem szerint hónapok kellenek hogy visszaálljanak teljesen normálisan. Sztem nem szabadna benthagyni a potenciális lehetőségét sem annak, hogy a piacokon ilyen mérvü káoszt lehessen okozni. Mert innentől 8-10 ember bármelyik csoport katipiacát tönkre teheti A-n kivül, mert nem felmenni fognak az árak, hanem teljesen üres lesz a piac. míg a másik csoportban olyan katona felesleg keletkezik rövid idő alatt. amivel nem kicsit fog inflálódni a kati piac, és az 5k-s kati árat is simán reálisnak tartom ilyen esetben. Most is ki lehet üriteni bármelyik kati piacot lentebb, de csak időlegesen,mert az árú a csoportban marad, és miután visszakerül a piacra, gyorsan helyreáll a rend. Ki lehet próbálni mi lesz ha egy müködő piacot kipucolunk. Csak kéne hozzá egy önkéntes aki vmelyik csopi müködő katipiacáról kiveszi 0-ra a vari-toli-simakatit, és hagyja elmenni őket. kb akkor lenne hasonló a szitu. Penya én is tudom, hogy ez csak elmélet, de a potenciális piacösszeomlás fent áll.Jó páran tudják,hogy mi történik egy piaccal ha egy termék eltünik végleg. csak gondolj bele, mi van ha beinditasz egy 0ás piacot,úgyhogy tudod,hogy a csopi többi tagjának van pénze is. Van kereslet rá?,van mert eddig is volt,csak most áru nincs. van pénz?van, akkor te az eddigi áron fogod eladni? vagy inkább drágán teszed ki? ha mégse drágán teszed ki, akkor felfogja verni valaki az árát? a kevés mennyiség miatt tartosan megfogja tudni tenni?megéri neki ezt tenni? (sztem a válaszokat mindenki tudja) ha a piacon van kereslet egy árúra, akkor a tökések addig fogják emelni az árakat amig megveszik,vagy ameddig a tőkéjük bírja,ezzel nem árultam el új dolgot, mert ez most is így müködik. Jelen esetben nincs mennyiségi korlát, mivel egy majnem üres piacról beszélünk, ahol müködött a kati piac, ott a fizetőképes vásárlók is megvannak, úgyhogy a katipiacon egyetlen korlát marad az pedig az 50k-s határ. Hosszú távon fenttartható lesz ez az ár,és ahogy Ákos is mondta, csak a különbségeket fogja növeli gazdag és szegény között. lehet nagyobb hasznot húz ebből egy kis ori, de 10x akkora hasznot fog húzni belöle egy gazdag ori. A másik oldal: Szinte mindenki tudja hogy mi történik, ha egy termékből drasztikusan több van, Zotya hiába mondod, hogy visszaáll majd az elötte levő árra a pangás miatt, mert ha belegondolsz nem így van. pont a tekercs a példa rá. az elmúlt időszakban egyretöbben irtak tekercset és újrázták be. (Amihez sok köze van a külsőfórumnak is). és mi lett a vége? a tekercsek egyreinkább elértéktelenedtek. nem következett be semmilyen visszaállás, sőt még folytatodik az inflálódása a folyamatos túltermelődés miatt. Ez a kicsiket sújtja mert csökken a hasznuk a termelésükből. Szóval ez az egész nem szimpla spekuláció és elmélet,mert a gyakorlat is ezt mutatja sok esetben. És mint mondtam nem tartom jónak azt hogy 2csopi piacának a jövöje csak egy gazdag szövi kezében legyen aki ráér ép pár napig. |
Na hali... szepen atbongesztem a temat es 1 dolgot megjegyeznek....
Miert alitjak egyesek azt h a gazdagokat gazdagabba teszi ez a lehetoseg? :o Szerintem csak akkor igaz ez igy ha azok akik termelik es raktarozzak egyik szintrol a masikra az egysegeket, .... el is adjak jo olcson... ;) Mostmar a kerdesem a kovetkezo: Miert a budos francert adnak el? :confused: (az EL - adast ne tevesszuk ossze kerem szepen az AT - adassal) Egy olyan szovinek aki ezt vegig csinalja nincs annyi sutnivaloja es ugyessege h mas modon szerezzen forgo penzt? :eek::eek::eek: :cool: Aki meg tudja ezt csinalni hajra! Sok turelmet es sok koffeint igenyel... meg egy jo vekkert... :p (Ha nekem sikerulne akkor eletem egyik legnagyobb hodito-s dilemajat kuszobolnem ki... :D de tom h nem fog sikerulni mert annyira nem tok aktiv lenni... legalabb is nem ebben az evben... :) ) |
Nem lenne jobb, ha a képzés korlátozása helyett (Remy javaslata) a lefokozást korlátoznánk?
Például fellépés után 20 körig nem szabad lefokozni. Ez a korlátozás a játékosok döntő többségét egyáltalán nem korlátozná, a kialakult kiskaput pedig bezárná. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:55. |