Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Synkel 09-02-2007 19:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 122143)
Nekem mar csak egy olyan kerdesem lenne, hogy ezt a 95% barakkot, amivel ennyit peldaloztok, honnan almodtatok meg? Es hanyszor csinaltatok meg?

Nem mi csináltuk meg, ez nekünk nem menne.
Éplistám van Ardenről, kiválóan lehet vele példálózni.

Synkel 09-02-2007 20:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122071)
nem csak kisklán vs nagyklánban gondolkodj, hanem pl az Ovi alatt is lehetne így csatározgatni könnyebben és így elindulni felfele. Xepivel meg egyetértek abban, hogy így talán még a nagyklánok is összecsapnának, mert ha 1ikből kiválnak a másik kapva kaphat az alkalmon, és kimehetnek tőlük is. ez persze csak akkor lesz reális, ha a közepes klánok feljebb másznak, és már nem 0-át vinnének a nagyok tőlük.
Amúgy meg a csúnya nagy kilépő orikról az a véleményem, hogy azok a klánok, akik számukra már elérhetőek lesznek, közel se mondhatóak amatör kisklánnak.
ráadásul, ez a kezdő A-soknak is kedvez, mert nem biztos hogy egyből megtalálja a magahelyét A-ban és megjár 4-5klánt amire ráérez az izére és belép egy komoly klánba.
Én támogatom az ötlet, de nem top30-al, hanem mindenkire 0-ától

Írtam erre egy jó választ, de lefagyott a gépem mielőtt elküdhettem volna:)
A lényeg az lett volna, hogy ez marhaság.
Kezdésnek: Az Ovi alatt kényelmesen lehet csatározgatni most is, a probléma náluk kezdődik.
Nem az a gond, hogy egy 3k hekis ori most éri el a 10-dik klánbalépését, és le kell adjon 300 hekit, azt fillérekből vissza is lehet fedezni akár, hanem az, hogy egy 20k hekis ori több mint 1k hekit lead már 3-4 klánbalépésnél is, és könnyen lehet, hogy az ütéssel eleve nem is kap annyi földet.

A top bajban van, elismerem. Kiszorítottak maguk körül mindenkit, esélyük sincs a közeljövőben bárkit is megtámadni. A Pannont ez nyilván nem zavarja túlzottan, így az ő első helyük biztonságban van, a Big Gunnal más viszont a helyzet. Ott állnak elképesztő drága fedezéssel, és célpont nélkül. Ráadásul a jelenlegi helyzetben még jó darab ideig nem lesz célpontjuk.

Cyby_ 09-02-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122146)
Írtam erre egy jó választ, de lefagyott a gépem mielőtt elküdhettem volna:)
A lényeg az lett volna, hogy ez marhaság.
Kezdésnek: Az Ovi alatt kényelmesen lehet csatározgatni most is, a probléma náluk kezdődik.
Nem az a gond, hogy egy 3k hekis ori most éri el a 10-dik klánbalépését, és le kell adjon 300 hekit, azt fillérekből vissza is lehet fedezni akár, hanem az, hogy egy 20k hekis ori több mint 1k hekit lead már 3-4 klánbalépésnél is, és könnyen lehet, hogy az ütéssel eleve nem is kap annyi földet.

A top bajban van, elismerem. Kiszorítottak maguk körül mindenkit, esélyük sincs a közeljövőben bárkit is megtámadni. A Pannont ez nyilván nem zavarja túlzottan, így az ő első helyük biztonságban van, a Big Gunnal más viszont a helyzet. Ott állnak elképesztő drága fedezéssel, és célpont nélkül. Ráadásul a jelenlegi helyzetben még jó darab ideig nem lesz célpontjuk.

Synkel jól beszél!Átlátja a helyzetet!

Életfa#2 09-02-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122146)

Nem tartozik a tárgyhoz, ezért offban: egy 3k hekis orinak a 300 heki fedezése legkevesebb 69k kattincsba kerül, ami, a mostani árakon kb 700 milla. Elég kevés ori esetén számít ez filléreknek! :D Valamint, egy 20k-s orinak meg csak a 6. belépése kerül 1k hekibe, a 3-at és a 4-et megússza 400 és 600 hekivel.

Synkel 09-02-2007 21:53

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122154)
Nem tartozik a tárgyhoz, ezért offban: egy 3k hekis orinak a 300 heki fedezése legkevesebb 69k kattincsba kerül, ami, a mostani árakon kb 700 milla. Elég kevés ori esetén számít ez filléreknek! :D Valamint, egy 20k-s orinak meg csak a 6. belépése kerül 1k hekibe, a 3-at és a 4-et megússza 400 és 600 hekivel.

Helytelenül írtam. Az ütés két belépéssel jár. A 3-4 belépést így szerettem volna írni. Kis klánba lépés a 3, visszalépés anyaklánba a 4. Nem tudom, kinek mennyi belépése volt eddig, ez az amit nem tartottam túlzásnak:)

Serg 09-02-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122060)
Serg, az a 22 ország mi a fenének tiltakozna ez ellen, amikor egy lehetőséget tesz nekik olcsóbbá mások ellen, miközben ugyanez a lehetőség ellenük nem működik: ugyan ki a fene tudna ráállni klánszinten a klánjukra úgy, hogy ez meg is érje neki? :rolleyes:

Valahol olvastam (csak már nem találom), hogy ez nem csak a nagy, hanem a kisklánoknak is előny lenne. Megpróbáltam elképzelni: a nagyklánból kiválik egy (vagy több) ország, egy külön klánba, hogy beverjen egy kissebbet. Viszonzásul, a kisklánból is kiválhat egy (vagy több) ország, hogy beverje a nagyklánt? Ugyanmár... A dolog csak lefelé működik, de mit csináljon az, aki valamiért már mégsem használhatja? Vagy azért, mert nincs topköre, vagy azért, mert eleve a legkisebb klán tagja. És a 'csúnya nagy orik előnye' dolog már mintha a levlistán is élt volna, szóval jó régi beidegződés. És nem tudok rólla, hogy mostanában már ne lenne alapja!

Kedves Életfa!Nagyon örülnék ha nem csak megnéznéd mit írok, hány sort hanem el is olvasnád!Magyarázd el nekem hogy minek váljak ki a klánból?Azt írtam le fentebb hogy ezeknek a milló körüli országoknak már az 500Kponton lévőktől is sokkal kevesebb föld jönne lévén a klánlétszám különbsége is csökkenti a foglalás mértékét tehát ha van egy 500k pontos ország és a klánjában még 3 db kisebb ori akkor két tényező miatt szinte nem foglal földet: az egyik a legnagyobb országok aránya 1 millió vs 500.000 és a létszámkülönbség miatti4-1=3% al kevesebb zsákmány szal nem értem miért kapálózol olyan dolog ellen ami nem is érint téged vagy van egy 400-500k pontos orid az 1A ban?

BeeLord 09-02-2007 22:56

off

Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de ez a köpködés nem vezet sehova. Van két tábor, akik bár nagyon vehemensek, de soha az életben nem fogják egymást meggyőzni a saját igazukról.

Így a javaslatom: akik ezen fejlesztés mellett állnak, kezdjék el pontosan kidolgozni a részleteket. Akik meg ellene, várják meg a végterméket. Utána Atti bevonásával akár el is kezdődhet majd a hajtépés, de ennek így tényleg semmi értelme.

on

Synkel 09-02-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 122160)
off

Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de ez a köpködés nem vezet sehova. Van két tábor, akik bár nagyon vehemensek, de soha az életben nem fogják egymást meggyőzni a saját igazukról.

Így a javaslatom: akik ezen fejlesztés mellett állnak, kezdjék el pontosan kidolgozni a részleteket. Akik meg ellene, várják meg a végterméket. Utána Atti bevonásával akár el is kezdődhet majd a hajtépés, de ennek így tényleg semmi értelme.

on

Ennek sok értelme nem volt:)
A részletek ki vannak dolgozva, már csak azt vitatjuk, hogy miért is?

BeeLord 09-02-2007 23:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122161)
Ennek sok értelme nem volt:)
A részletek ki vannak dolgozva, már csak azt vitatjuk, hogy miért is?

És mik is a részletek? Végül 2K top kör, 4K top kör, esetleg 2K sima kör után csökkennének a százalékok? A káoszban lehet én maradtam csak le,vagy tényleg nem lett összegezve a végeredmény.:)

A topic 15 oldalából kb. 12-13 csak ez a vitatás és igazán új dolgot nem tesztek hozzá az indoklásokhoz. Ennek netán van értelme?:)

Synkel 09-02-2007 23:44

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 122183)
És mik is a részletek? Végül 2K top kör, 4K top kör, esetleg 2K sima kör után csökkennének a százalékok? A káoszban lehet én maradtam csak le,vagy tényleg nem lett összegezve a végeredmény.:)

A topic 15 oldalából kb. 12-13 csak ez a vitatás és igazán új dolgot nem tesztek hozzá az indoklásokhoz. Ennek netán van értelme?:)

Na most viszont rátapintottál:)
Ennek az egésznek nincs értelme:D

All times are GMT +1. The time now is 08:39.