![]() |
Quote:
|
Összefoglaló
1 Az adófree szakaszt követő újabb 7 órában 3% adó kerül befizetésre a szakasz elején meglévő árumennyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből 3% levonásra kerül. Az utolsó és egyben legkegyetlenebb szakaszban a kincstárnak további 4% kerül befizetésre az utolsó szakasz elején meglévő árumenyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből újabb 4% kerül levonásra. Foglaljuk át még egyszer a szakaszokat és %-okat. I. szakasz. 10óra 0%adó II. szakasz. 7óra +3%adó III.szakasz. 7óra +4%adó 2 24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei) A 100% nál ez az adó 15% a 150%-nál 25% a 200%-nál 35% és a 300%-nál 50%. 3 Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel! De ha például lenne piaci adó,és a mértéke attól függ hogy mennyit raktam ki. Egy példa, ami tekercsekre vonatkozik(biztosan alkítani kell még): 0-999 db 2% 1000-9999db 3% 10000-29999db 4% 30000-59999db 5% 60000-99999db 6% 100000db felett meg 7% De ez csak egy példa 4. egyszerűbb megoldás, ha az átlagár kétszerese felett kirakott áruk ki sem érnének a piacra hanem automatikusan elvesznének? |
Egyedül az első ami még nem nagy baromság.
2-3: korlátozod az árat és a mennyiséget -kissé erős korlát eza piacnak. Kérdezz egy közgazdászt :D A 2. eleve fölösleges egy kiegyensúlyozott csoportban, mert az általad említett árszinten a rablók adóztatnak :D Ha Atit meggyőzöd arról, hogy a piac valóban nem raktárazásra való, akkor az első még mindig túlzás, éjjel nem tenne ki senki cuccot, mert kevesebben piacolnak akkor -miért nem lehetne visszaérkezéskor egyetlen 5%-os adót kivetni? :) Nem kicsit alakítaná át a játékot ez az egyetlen módosítás (kisebb pénz = kisebb csata piac nélkül, mert a piac szinte kihal), tehát jól gondoljátok át hogy szeretnétek e ilyesmit. (nem olvastam végig a topicot csak futólag -bocs ha írt volna valaki már ilyesmit) |
Quote:
Előnye, hogy 1. jobban átlátod a piacokat a kiírt átlagár miatt 2. az "utalások" (a nagytételekkel utalók nem) nagyban drágulnak 3. a nagytételekben utalók alá is nagyobb áron kerülnek ki áruk amiket fel kell szedniük a csoportból a kiírt átlagár miatt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ilyenkor vetödik fel bennem az a kérdés, hogy lefelé miért nem szankciónálunk?:eek:
A túl alacsony áron kirakott árú ugyan olyan káros.:mad: A felsőhatár neve lehetne a kapzsivonal:D az alsóhatáré, pedig balekvonal.:D uff,uff én szóltam a nagy tőrzsfőnök ja dehogyis off,off;) |
Quote:
Quote:
Én se látok abban önmagában büntetendőt, ha valaki pénzt fektet a paicba, hogy hasznot termeljen belőle, elvégre azért is van a piac. Az átlagár 2x-ese felett elvesző áru viszont azt jelentené, hogy Ati akár le is szabályozhatja csoportonként, hogy hol mi mennyibe kerül... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:00. |