Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

Dew 04-22-2011 13:20

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 285970)
Ez nem a "hacker linux"?

de. :) azóta annyit módosult az ötlet, hogy lehet azt is csak futtatni kéne, és valamilyen másik "normális" linuxot rakni alapnak...

Andrew 04-22-2011 14:08

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 285986)
de. :) azóta annyit módosult az ötlet, hogy lehet azt is csak futtatni kéne, és valamilyen másik "normális" linuxot rakni alapnak...

Nekem eddig tetszik a Debian, csak eltartott egy ideig, mire beállítgattam a dolgaimat :D

Dew 04-22-2011 20:12

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 285988)
Nekem eddig tetszik a Debian, csak eltartott egy ideig, mire beállítgattam a dolgaimat :D

ahogy látom az ubuntu a legnépszerűbb:
http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity

Amúgy mi köztük a különbség? Eddig még soha nem használtam linuxot... :o

Andrew 04-22-2011 20:35

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 286026)
ahogy látom az ubuntu a legnépszerűbb:
http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity

Amúgy mi köztük a különbség? Eddig még soha nem használtam linuxot... :o

A jó ég tudja, nekem egy infós haverom ajánlotta ezt :D
De ahogy utánanéztem főleg az, hogy a Debian egy majdnem teljesen csupasz rendszer, aztán majd Te adhatod hozzá, amit szeretnél. Az Ubuntu pedig sok minden már előre be van állítva. Az én tapasztalatom eddig az, hogy a Debian beállítása sokkal tovább tart :D Viszont egyelőre jobban is tetszik, de hozzáteszem, hogy már több, mint fél éve használok linuxot. Elsőre lehet, hogy agyrém lett volna :p

Dew 04-22-2011 21:16

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 286029)
De ahogy utánanéztem főleg az, hogy a Debian egy majdnem teljesen csupasz rendszer, aztán majd Te adhatod hozzá, amit szeretnél. Az Ubuntu pedig sok minden már előre be van állítva. Az én tapasztalatom eddig az, hogy a Debian beállítása sokkal tovább tart :D Viszont egyelőre jobban is tetszik, de hozzáteszem, hogy már több, mint fél éve használok linuxot. Elsőre lehet, hogy agyrém lett volna :p

és elsőre ezt raktad fel, vagy használtál előtte másik linuxot?

Andrew 04-22-2011 21:40

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 286032)
és elsőre ezt raktad fel, vagy használtál előtte másik linuxot?

Mint-tel kezdtem. De a GNOME desktop-nál szerintem sokkal jobb a KDE, nekem jobban tetszik :)
Elsőnek én Ubuntut tennék föl, ha most kezdeném, illetve a KDE-s változatát, a Kubuntu-t.

BimmBimm 04-23-2011 21:20

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 286029)

"Ubuntu is an ancient african word, meaning 'I can't configure Debian.'"

Dew 04-23-2011 23:00

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 286091)
"Ubuntu is an ancient african word, meaning 'I can't configure Debian.'"

:D

na majd vizsgaidőszakban, amikor már nem kell bejárni, és több időm lesz kipróbálom! :) addigra remélem a vasat is megkapom alá!

Andrew 04-24-2011 01:46

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 286101)
:D

na majd vizsgaidőszakban, amikor már nem kell bejárni, és több időm lesz kipróbálom! :) addigra remélem a vasat is megkapom alá!

Milyen szakra jársz, hogy ilyen laza lesz a vizsgaidőszakod? :D
Mert én ugyan nem tanulok sokat, de vizsgaidőszakban azért nem vállalnék be egy Linux telepítést :) (Mondjuk ha nem az ösztöndíj lenne a cél, akkor lenne idő, de az meg a kajaadagom rovására menne, amit nehezen viselek :p )

Dew 04-24-2011 12:48

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 286106)
Milyen szakra jársz, hogy ilyen laza lesz a vizsgaidőszakod? :D
Mert én ugyan nem tanulok sokat, de vizsgaidőszakban azért nem vállalnék be egy Linux telepítést :) (Mondjuk ha nem az ösztöndíj lenne a cél, akkor lenne idő, de az meg a kajaadagom rovására menne, amit nehezen viselek :p )

Semmelweis Egyetem - Egészségügyi Ügyvitel Szervező... az a baj, hogy ilyen "nesze semmi fogd meg jól", avagy mindenből egy kicsit szak. Pár tantárgyunk a teljesség igénye nélkül: anatómia, bonctan, élettan, egészségügyi jog, mikro-, makroökonómia, menedzsment, minőségügy, kontrolling, biostatisztika, programozás, algoritmuselmélet, szoftvertechnológiák, távközlő hálózatok, latin, statisztikai döntéstámogatás... szóval nagy a katyvasz. :D és mivel egyedül vagyok infó érettségivel ezért általában mindent az alapoktól kellett kezdeni, már ahol ez megoldható volt... az infós tárgyakat a BME-n hallgattuk, van amikor külön, de általában valamilyen BME-s szakkal együtt... így pl a programozás az alapoktól indult, de a távközlő hálózatokat a mérnök informatikusokkal együtt tanultuk. Szóval az elsőn tanulás nélkül átmentem a gyakorlati vizsgán 5össel, míg a másikon iszonyatosan örültem a 3asomnak!

A vizsgaidőszak meg azért lesz "könnyű", mert csak a átmenni kell, nem megyek mesterképzésre, hanem inkább ELTE - Programtervező Informatikára. :)

All times are GMT +1. The time now is 11:27.