Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hód kalkulátor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1934)

Valezius 06-03-2008 17:35

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 178740)
mennyi szabad helyed van még? konkrétan írja hogy hány hekinél jársz... szóval nem tudom ez miért kényelmetlen, de szíved joga:)

Mondjuk foglaltam 100hektárt, ebből 40üres
Akkor beírom a mostani éplistámat, akkor ha 1-el növelem a házak számát, akkor nálad eggyel csökkenteni kell az üreseket.

Miközben sokkal egyszerűbb, ha a terület marad fixen, ahogy az teljesen logikus is.
És az üreseket magától csökkenti.

Valezius 06-03-2008 17:36

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 178741)
Láttam egy hibát: a bányák 30, a lelőhelyek 15 embert foglalkoztatnak.

Valeziusnak igaza van, de hozzátenném hogy fajtól, céltól függően az ember más-más értékeket tart fixen, pontosabban fix százalékon. Illetve én. :p Szóval vagy egy nagyon általános éplista-számolgatót csinál vki, vagy nem közcélra.

Aha szóval te úgy kezdesz éplistát gyártani, hogy legyen benne 100torony? :D

BimmBimm 06-03-2008 17:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178742)
Mondjuk foglaltam 100hektárt, ebből 40üres
Akkor beírom a mostani éplistámat, akkor ha 1-el növelem a házak számát, akkor nálad eggyel csökkenteni kell az üreseket.

Miközben sokkal egyszerűbb, ha a terület marad fixen, ahogy az teljesen logikus is.
És az üreseket magától csökkenti.

Értem:) Hát ez valóban akkor hatalmas melléfogás:):):):)
Rossz esetben 3 perc átírnom ezt, de most még ez a lelőhelyes dolog megkavart:)

Valezius 06-03-2008 17:42

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 178745)
Na, most elloptam Pepa módszerét, remélem nem haragszik meg. :D

Kicsit félreolvastam elnézést.
De a fix %-okhoz is az a jobb, ha a terület fixen marad, vagy nem? :)

Princ 06-03-2008 17:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178746)
De a fix %-okhoz is az a jobb, ha a terület fixen marad, vagy nem? :)

Sztm is. Most hogy így mondod, látom nekem is az van beírva elsőként; az összheki. :)

BimmBimm 06-03-2008 17:44

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 178741)
Láttam egy hibát: a bányák 30, a lelőhelyek 15 embert foglalkoztatnak.

Valeziusnak igaza van, de hozzátenném hogy fajtól, céltól függően az ember más-más értékeket tart fixen, pontosabban fix százalékon. Illetve én. :p Szóval vagy egy nagyon általános éplista-számolgatót csinál vki, vagy nem közcélra.

Ez most tényleg így van? Mert én csak ilyet találok a súgóban:

"Épületek, bányák

Az épületeket, az áttekinthetőség érdekében, itt két részre bontjuk: bányákra és egyéb épületekre.

Minden épület csak és kizárólag akkor működik, ha a foglalkoztatottsága maximális. Minden épület 15 embert foglalkoztat. Egyedül a piac foglalkoztat többet: 50-et. A házak pedig egyáltalán nem foglalkoztatnak embereket. Ha nincs annyi embered, mint amennyi kellene az épületek működtetéséhez, akkor:

* házak építésével növelheted a népességed,
* állíthatsz az épületek működésének fontosági sorrendjén az Intézőn (lásd: Intéző súgó).

A nem teljes munkaerővel üzemelő bányák nem termelnek, barakkok nem működnek, stb."

BimmBimm 06-03-2008 17:48

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 178749)
Félreértettél, a számolóprogid bányái foglalkoztatnak 2x15 embert, helytelenül. Kétszer vannak beleszámolva amikor a foglalkoztatottság körül számolsz.

Jaaa értem, igazad van:) Javítom is.

Valezius 06-03-2008 18:10

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 178744)
Értem:) Hát ez valóban akkor hatalmas melléfogás:):):):)
Rossz esetben 3 perc átírnom ezt, de most még ez a lelőhelyes dolog megkavart:)

Igen könnyen javítható, de maga a mögötte lévő alapkoncepció volt teljesen rossz a szememben, ami azért súlyos dolog ;)

Valezius 06-03-2008 18:25

A számok jóknak tűnnek :)
Bár annak főleg nem látom értelmét, hogy a lelőhelyeket bele lehessen írni.

Viszont igazán kiírhatná, hogyha negatívban van a búzatermelés, akkor hány óráig tart ki a full raktár.

illetve hasznos, ha az ember látja, hogy mennyi lakos kell a fontos épületek működéséhez: barakk, templom, kocsma, őrtorony, esetleg raktár. (Főleg A-ban hasznos)

Meg azt is figyelembe vehetné, hogy csak a kereskedők vannak rászorulva, hogy menjenek a bankjai :)

Esetleg ételfogyasztás kiírása, ha nincs benn a sereg.

Meg a kényelem kedvéért: egy barakk-torony sor se ártana

BimmBimm 06-03-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178766)
A számok jóknak tűnnek :)
Bár annak főleg nem látom értelmét, hogy a lelőhelyeket bele lehessen írni.

Viszont igazán kiírhatná, hogyha negatívban van a búzatermelés, akkor hány óráig tart ki a full raktár.

illetve hasznos, ha az ember látja, hogy mennyi lakos kell a fontos épületek működéséhez: barakk, templom, kocsma, őrtorony, esetleg raktár. (Főleg A-ban hasznos)

Meg azt is figyelembe vehetné, hogy csak a kereskedők vannak rászorulva, hogy menjenek a bankjai :)

Esetleg ételfogyasztás kiírása, ha nincs benn a sereg.

Meg a kényelem kedvéért: egy barakk-torony sor se ártana

a %-os arány miatt kellenek csak a lelőhelyek (sokan %-ban gondolkoznak)

Ezt majd megcsinálom:)

Majd ezt is:)

Milyen sereg nincs bent? Ez mindenhol full sereggel számol, vagy úgy gondolod h megadható legyen h mennyi van kint? - megoldható

az utsót nem értem mit takar:D

All times are GMT +1. The time now is 11:29.