Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Szerepjátékokról általában (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1140)

Massza Rex 04-06-2007 11:51

Még ha poénra is vesszük, szerintem (persze elég savanyú figura vagyok bizton:)) könnyen idiótaságba és céltalan agyatlanságba fajulhat.

Egyszer, egyik szerepjáték táborba láttam ebből egy rövid részletet (lehet túl rövid volt) de nekem ott nem jött be.

Olyan ez, mint a licitálás, ha csak kis léptékkel halad a tét, akkor izgalmas, de ha valaki nagyott ugriik, akkor hipp-hopp érdektelenségbe hull.

Chris 04-06-2007 14:31

Massza Rex: Tudod mit, hétfőn így is - úgy is mesélni akartam, szóval bevállalom, hogy a barátoknak lemesélek egy ilyen sztorit, aztán majd élménybeszámolok. A puding próbája az evés... :D

Pettyes 04-06-2007 17:09

Chris!

A végén nehogy úgy végződjön, hogy a nyakadba kapsz egy vödör vizet, mivel a számításaikat mindig keresztbe fogod húzni :D :D :D :D :D (No meg úgy locsolás képpen)

laci 04-06-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 85436)
Massza Rex: Tudod mit, hétfőn így is - úgy is mesélni akartam, szóval bevállalom, hogy a barátoknak lemesélek egy ilyen sztorit, aztán majd élménybeszámolok. A puding próbája az evés... :D

Mindenképpen meséld el, hogy sült el a dolog! :)

Chris 04-10-2007 18:02

Nah szóval élménybeszámoló... :D

A DnD3 alapokat e szerint a cikk szerint módosítottuk:
http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4450

Két játékosom volt: Aúú, és egy barátunk. Mivel elég "Korongvilágosra" vettük a figurát, hagyományostól eltérő fajokat is engedtem játszani, így lett mind a két kari pixie (az egyik druida, a másik bárd). Eleinte volt egy-két kissé elszállt ötlete a játékosoknak, de aztán megállapodtunk mi az, amit nem kérhetnek ténynek, és onnantól kezdve nem volt baj. Mesélőként nehezebb dolgom volt, mint a "hagyományos" játékoknál, és szinte végig csak improvizálásból állt a mesélés. Előre tervezni csak nagyon nagy vonalakban tudtam. De azt vettem észre, hogy a játékosok agytekervényeit is megdolgoztatta az, hogy tényeket kellett kitalálniuk. A játék jó hangulatban telt, sokat nevettünk, de ez többnyire nem a rendszer adta lehetőségekből adódott, hanem a mókás karakterekből. Pozitív élmény volt, hogy a poénos helyzetek ellenére nem fulladt röhejbe és agyatlanságba a játék.
A végén megállapodtunk, hogy folytatni fogjuk ezt a játékot :)

ui: ha szeretnétek egy játékos véleményét is hallani, kérdezzétek Aúú-t... :D

laci 04-10-2007 18:38

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 86563)
ha szeretnétek egy játékos véleményét is hallani, kérdezzétek Aúú-t... :D[/color][/font]

Várjuk a véleményedet, Aúú :)

aúú 04-11-2007 19:52

Quote:

Originally Posted by laci (Post 86631)
Várjuk a véleményedet, Aúú :)

Hááát, a játék szerintem is jól sikerült, bár kétségtelenül ez nem teljesen a rendszernek volt köszönhető..:) Az, hogy a karakterek eleve viccesek voltak, nagyban befolyásolta a történetet és a hangulatot is..:) Ami viszont biztos, hogy ez a fajta játék nagy fokú improvizációra épül, mert tényleg nem lehet benne tervezni részletesen előre.
Szóval én jól szórakoztam..:)

Chris 04-24-2007 08:05

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 85411)
Még ha poénra is vesszük, szerintem (persze elég savanyú figura vagyok bizton:)) könnyen idiótaságba és céltalan agyatlanságba fajulhat.

Egyszer, egyik szerepjáték táborba láttam ebből egy rövid részletet (lehet túl rövid volt) de nekem ott nem jött be.

Olyan ez, mint a licitálás, ha csak kis léptékkel halad a tét, akkor izgalmas, de ha valaki nagyott ugriik, akkor hipp-hopp érdektelenségbe hull.

Megkésett reakció, tudom... :rolleyes:

Munchkin-t játszottál már? Ha nem, próbáld ki... ;) :D

Chris 04-24-2007 08:07

Fordított szerepjáték 2.

Böngészgetés közben ma olvastam egy másfajta fordított szerepjátékról is. Ennek kb annyi a lényege, hogy a játékosok igyekszenek "megöngyilkolni" a karaktert, a KM meg igyekszik megmenteni őket.
Nem tudom az ilyen játékot lehet-e komolyan venni... (kell-e egyáltalán?) :rolleyes:
Szerintetek mit lehet azzal kezdeni ha egy JK ilyen esetben azt mondja: "...és akkor átvágom a torkomat"? :confused:
Mi a véleményetek erről a fajta játékról? Próbáltátok már?

Steve 04-24-2007 09:50

Hosszan:
KM: Hirtelen hatalmas földrengés rázza meg a várost... Elfeledkezvén eddigi cselekedeteidről, figyelmed a megnyíló betoncsíkra helyezed, amiből hatalmas, nyáladzó, lila szörny mászik ki. Nagy meglepődésedben észre sem veszed, hogy a késed kicsúszik a kezedből.

Röviden:
Sebezhetetlen vagy:D :D :D

All times are GMT +1. The time now is 08:43.