Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Kisbér 11-30-2006 15:10

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 48294)
Szerinted mennyit kell fizetni azért, hogy egy nagyklán felhúzzon 500k értékre? Szerinted 2400 hekiről mennyibe kerül most felfedezni akár 10k-ra?
4-5 év 199 hekis tekiírás elég hozzá? Főleg, hogy A-ba 4-3 mrd aranyat még csak-csak felviszel, a többit kénytelen vagy tekiben, és az addigi bezi nagy vagyonod hirtelen elkezdi hamadát érni... Ez azért nem olyan egyszerű mint ahogy itt beállítod:)

Arra, szerintem a kiskékszámosok rá fognak kényszerülni, hogy vagy bebizonyítják, hogy méltók a számra, vagy leadjanak belőle. És nem kizárólag az A miatt. Az egyes csopik topjában előreláthatólag meg fog indulni a kis kékek tülekedése a magasabb helyezésért, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamar kiszelektálják maguk közül a nem odavalót...

A felhúzást ne úgy tekintsd, hogy semmi mást nem csinálok, csak 20 körönként átveszek x10e egységet, és maxot fedezek :)

Legyél elf, lopj körbe mindenkit, fedezd abból úgy-ahogy a fedezésed.
Legyél ork, fosztogass mindenkit, fedezd abból, meg az ütésekből a feljebb jutásod.

A nagy/jó klán azért kell, hogy támogasson.

Megvan az a gabonatermelési plusz, amivel tanyafree-t csinálhatsz magadból.
Megvan az az anyagi tőke, ami seregcserét eredményez ha úgy adódik.
Megvan az a nyersanyagtermelési mennyiség, ami a bontásokhoz, trükközésekhez elég.
Megvan az az elhivatottság, ami körönkénti távokat, ezzel biztonságot ad.

És még sorolhatnám...

Pl az egyik klán megkeresett, ha tudom vállalni, hogy minden körben napközben távot nézek, ők ingyen (folyamatos 20 körönkénti maxos fedezéssel) vállalják a felhúzásom...

Nem vállaltam...

Amúgy teljesen tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal.. Angolban topklán vagyunk, és nem 1 orit húztunk már fel magunkhoz.
Igaz 6k hekin vagyunk, de az itt a magyarban a 80. helyre, tehát a top 13%-hoz elég...

Goldy 11-30-2006 15:11

Synkel: szerintem most nem konkrét esetkeről van szó...

Goldy 11-30-2006 15:17

Az angolban sem normális hogy már most megy az irreális magasságban a betokozódása egyes oriknak, és a bratyik felhuzigálása hozzá...

és kiváncsi lennék hogy az az ori amelyik termeli a kaját meg a nyersanyagot az hogy jut fel? vagy már eleve jól felnyomták a változtatás előtt jó magasra nehogy bárki közelében is legyen.

Arrakis 11-30-2006 15:18

Magam részéről röviden összefoglalva azzal nem értek egyet, hogy támasztunk feltételeket, amit teljesít vki, aztán hozunk másfajta feltételeket, amik által gyakorlatilag lemondhat az addig megszerzettekről.
De sztem sokan érdemtelenül járnak kis számmal, nem a játéktudásuk fedi, ezt mindig is mondtam.
Sajnálatos mód túl későn jött be vmi szigorítás, -s nem feltétlen a mostanira hasonlóra gondolok,- ami megakadályozta volna, hogy mindenki forogjon össze - vissza.

Azt szintén sérelmezem, hogy az Aban is 12% tolival gyakorlatilag óriáson kívül orit nem tudtam felmérni 2000 - 4000 heki közt, tehát jelentős részük mást sem csinál, csak betoníj, s fedezés.
Így szerezzen vki kis számot, egyfajta elismerést?
Mert képes 3 hónapig várni amíg a képzéséből felfedez?
Egy csudát, az ilyennek sose adnék kis számot, még kettest sem :P
Néha unalomból beléptem a játékba, különböző klánokba, s amilyen orikat láttam... inkább nem ecsetelném, hogy másnak ne kelljen szörnyülködnie! :S
Egyiknek sem adnék semmilyen elismerést azért amit csinálnak, inkább büntetném őket :P

Arrakis 11-30-2006 15:21

És megtoldva nem vagyok arról meggyőződve, hogy ez a módszer ami most érvénybe lépett segít a selejtet kiszelektálni, mert ismerettségekről is szól ez a játék, s továbbra sem lesz ritka a semmi védelemmel termelő oricska a topban, vagy a jksz földleadás.
Ezek talán még az eddigieknél is sűrűbben fognak előfordulni. Bár amíg nincs retorzió ellene, addig tehetik, nem szólhatok ellene.

De ha azt veszem, hogy ez a játék elég sokban hasonlít az életre, akkor nem kifogásolom azt sem, hogy az ismerettségeken rengeteg múlik a hódban is.

Kisbér 11-30-2006 15:24

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 48305)
Magam részéről röviden összefoglalva azzal nem értek egyet, hogy támasztunk feltételeket, amit teljesít vki, aztán hozunk másfajta feltételeket, amik által gyakorlatilag lemondhat az addig megszerzettekről.
De sztem sokan érdemtelenül járnak kis számmal, nem a játéktudásuk fedi, ezt mindig is mondtam.
Sajnálatos mód túl későn jött be vmi szigorítás, -s nem feltétlen a mostanira hasonlóra gondolok,- ami megakadályozta volna, hogy mindenki forogjon össze - vissza.

Azt szintén sérelmezem, hogy az Aban is 12% tolival gyakorlatilag óriáson kívül orit nem tudtam felmérni 2000 - 4000 heki közt, tehát jelentős részük mást sem csinál, csak betoníj, s fedezés.
Így szerezzen vki kis számot, egyfajta elismerést?
Mert képes 3 hónapig várni amíg a képzéséből felfedez?
Egy csudát, az ilyennek sose adnék kis számot, még kettest sem :P
Néha unalomból beléptem a játékba, különböző klánokba, s amilyen orikat láttam... inkább nem ecsetelném, hogy másnak ne kelljen szörnyülködnie! :S
Egyiknek sem adnék semmilyen elismerést azért amit csinálnak, inkább büntetném őket :P

Arra, még a végén azt fogod javasolni, hogy térjünk vissza a fordulós rendszerhez.
Mindenki minden szinten 200 hekivel indul. 2 hónap után a pontlista első 33% feljebb jut, középső 33% marad, alsó 33% leesik egy szintet.
Így legalább az lenne a játék, aminek indult, nem tamagocsi :)

Ha ezt javaslod, csak támogatni foglak :)

Goldy 11-30-2006 15:26

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48309)
Arra, még a végén azt fogod javasolni, hogy térjünk vissza a fordulós rendszerhez.
Mindenki minden szinten 200 hekivel indul. 2 hónap után a pontlista első 33% feljebb jut, középső 33% marad, alsó 33% leesik egy szintet.

Ebből max annyi lenne örvendetes hogy végre kipucolódna az A...

Arrakis 11-30-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48309)

A Goldy által angol verzióra elmondottakat elismerve nem lenne ez sem igazságos, mert haver húzná a haverokat, a többi meg ott ööö... maradhatna, vagy eshetne le egy szintet.

Kisbér 11-30-2006 15:30

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48304)
Az angolban sem normális hogy már most megy az irreális magasságban a betokozódása egyes oriknak, és a bratyik felhuzigálása hozzá...

és kiváncsi lennék hogy az az ori amelyik termeli a kaját meg a nyersanyagot az hogy jut fel? vagy már eleve jól felnyomták a változtatás előtt jó magasra nehogy bárki közelében is legyen.

Az angolban nézd meg az orikat az A top-ban. van hozzá jogod...
Nincs ott semmi humbukk...

Az ott bukott meg, hogy az elején nagyon kevesen voltunk, így fel tudtunk menni kvázi magasra klántámadással.
Ezzel a kis létszám miatt lefogtuk a top30%-ot, így nem tudtak a többiek lefordulni, csak akit engedtünk.
Aztán remyék mellénk fedeztek...
Így most 2 nagy klán van egy nagy szakadékkal a többiektől.
Aki fizet (sokat) felhúzzuk... Aki nem, az soha nem fordul az A-ból :)

Monopol helyzet rlz :)

Arrakis 11-30-2006 15:31

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48310)
Ebből max annyi lenne örvendetes hogy végre kipucolódna az A...

Ezt nem értem Goldy.
Gondold végig, ha belépek xhez, nem fogok felmenni? Tengernyi pénz rendelkezésre áll.
Hogy pucolódna ki?
Ki fönn van nem maradna fenn továbbra is? vagy az a haveri kör?
Vagy lelépne? Mert túl jó volt? Vagy muszájból fordulna?
Akkor minek játszana az ember?
A kis számokért?
Épp azon vitázunk, hogy azokat is jóformán csak csalással lehet majd tovább növelni.
Akkor ettől hogy lenne tisztább a játék?

All times are GMT +1. The time now is 20:24.