![]() |
A háznál elfogyasztom az ételt, amit megköszönök, ezután kimegyek és ha a fiú ellátja a hátasokat, akkor segédkezek neki, ha nem, akkor Fotlost mindenképpen ellátom, majd a többi állatot is. Éjszakára az istáló felé veszem az utam, de az istáló tetejét veszem célba éjszakázás szempontjából, amennyiben úgy ítélem, hogy biztonságos, a szabad ég alatt alszom. Az őrködésben a megbeszéltek alapján veszek majd részt, ha más nem, Grent váltom egy jó 3-4 óra múlva. |
addig ücsörgök a dötétben, amíg lteljesen elülnek a zajok, pontosabban azután még egy órát. A szél álltal hozott zajok egész este hallatszanak. Kémlelek, nem e akar valaki távozni, no meg a csillagokban gyönyörködöm. Ha letelt az egyóra, akkor visszatérek "szállásomra".
|
Az hogy változnak a hangok nem kifejezetten feszélyez. a megbeszélt időben (gondolom két-három óra múlva) átadom az őrséget. Bárki is vált le annak megjegyzem:
-Ne figyelj a szél zajaira, csak ha nagyon közel kerülne hozzád. Akkor viszont szólj azonnal. Ne hősködj. Ha mégis megtennéd... nos... nem fogsz békében nyugodni. A lovak közelében vackolok meg magamnak, hogy ha bármitől megriadnának azonnal felébredjek. Elalvás előtt a bárdoma támaszkodva mormogok (láthatóan imádkozok), majd nyugodt álomba merülök. |
A hangokat leszámítva az éjszaka nyugalmasan telik.
Reggel ki, mit, merre, és hogyan? |
Reggel, mikor felkeltem, a Nagyúrhoz megyek, jelentést tenni, az északa eseményeiről ( a jelentést privátba küldtem). Ha azzal végeztem, segítek a többieknek összepakolni. Előtte viszont megkeresem és beszélek Alysiummal:
- Az este átmentem az Antissra. Nagyon veszélyes lenne, ha Téged is felvinnélek. Ezért csak elméleti okítás lesz, amíg itt vagyunk. Ha elhagytuk ezt a helyet, gyakorlatozni is fogunk |
Reggel összepakolok, indulásra készen várom, hogy mi lesz a követlező lépés, ellátom az állatokat, és felkészítem őket az indulásra.
Quintar felé: - Úgy látszik amilyen a környezet olyan az álomsík is. Esetleg megnézhetném, milyen az álomsík, milyen az, ha veszélyes... Természetesen Te vagy a tanárom, ha úgy gondolod, hogy túlságosan is veszélyes, akkor biztos úgy is van és majd máshol gyakorolunk. |
Reggel korán kelek, kipihenten frissen, de borongós arckifejezéssel. Félrevonulok és egy papírra írok, meg egy gyalult deszkalapra vésegetek. Ellátom a pónim, meg a lovam (az utolsó málhást is) aztán mikor Stancil felkel, félrevonom é elbeszélgetek vele. Aki figyel, láthatja, ahogy a papírt és a fát odaadom neki, aztán a "szállásdónk" ajtaja felé indulok és bekopogok.
A fiatal srác nyit ajtót, és érdeklődve néz rád. - Reggelt! - köszönt. |
Reggel nagyjából körülnézek (a házba nem megyek be) majd ha mindenki megvan, akkor erőnléti tornába kezdek. Utána reggeli, majd felkészülés az útra.
(A tegnapi haragom és értetlenségem már elpárolgott, a körülményekhez képest nincs rossz hangulatom, vár a hírnév, a dicsőség) Ha látom a papot, akkor megkérdem tőle, hogy mi a helynek a neve, ahová tartunk, csak hogy tudjam miről fognak majd énekelni a bárdok, amikor csodás tetteimet adják elő. |
Miután beszéltem Quintar-al, félre hívom Vyliaval-at, majd hosszasan elbeszélgetek vele, mindezt a saját nyelvemen. Majd visszemegyek beszélni a pappal.
|
-Jó reggelt!- köszöntöm a fiút - Beszélhetnék atyáddal, ha alkalmas neki?
-Gyüjjön be - mondja a srác, és kitárja neked az ajtót, hogy bemehess. Az apja az asztalnál ül, és reggeizik. |
All times are GMT +1. The time now is 06:05. |