Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

monro 09-23-2006 08:04

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32234)
Nemcsak azt tartom problémának, hogy betonvédelmű országok vannak.
A mostani rendszer is arra ösztönöz, hogy ne forduljunk az 1A-ból, akár akarunk ott játszani, akár nem. A nehezítések után ez az ösztönzés felerősödik.
Ennek következménye lesz, hogy az 1A top 30% eléréséhez szükséges földterület továbbra is állandóan és még nagyobb mértékben fog nőni, miközben a B fordulási követelményei nem fognak növekedni, hiszen a B összes földterülete inkább csökken, mint növekszik.

Ha valaki a 2B-ből akar fordulni akkor ma is KELL játszania az 1A-ban, különben nem fordul sehová. Innentől kezdve már senkit nem izgat, hogy ugyanazon fazon éppen melyik orijával JÁTSZIK az 1A-ban! Egyáltalán nem érdekel senkit, hogy a rendszer nem segíti az 1A-ból való lefordulást végeredményben az 1A a normál csopik végállomása és teljesen természetes, hogy a cél az, hogy minél többen maradjanak ott és JÁTSZANAK.

-Fegya- 09-23-2006 09:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32236)
Ha valaki a 2B-ből akar fordulni akkor ma is KELL játszania az 1A-ban, különben nem fordul sehová. Innentől kezdve már senkit nem izgat, hogy ugyanazon fazon éppen melyik orijával JÁTSZIK az 1A-ban! Egyáltalán nem érdekel senkit, hogy a rendszer nem segíti az 1A-ból való lefordulást végeredményben az 1A a normál csopik végállomása és teljesen természetes, hogy a cél az, hogy minél többen maradjanak ott és JÁTSZANAK.

Egyetértek abban, hogy teljesen mindegy, hogy ki melyik országával játszik az 1A-ban. Viszont nem tetszik, hogy ki fog alakulni egy egyre nagyobb földterülettel rendelkező, szinte állandó top30%. Egy új játékosnak szinte lehetetlen lesz ezt elérni, miközben a már ott lévők a B-ből továbbra is viszonylag könnyedén szerzik a személyiségeket.

Ezen talán segíthetne, ha az 1A létszáma állandóan emelkedne, de nem emelkedik.
Az is segítene, ha minél nagyobb lenne az ori, annál nehezebbek lennének a feltételek, de ez is inkább fordítva van.

monro 09-23-2006 10:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32253)
Egyetértek abban, hogy teljesen mindegy, hogy ki melyik országával játszik az 1A-ban. Viszont nem tetszik, hogy ki fog alakulni egy egyre nagyobb földterülettel rendelkező, szinte állandó top30%. Egy új játékosnak szinte lehetetlen lesz ezt elérni, miközben a már ott lévők a B-ből továbbra is viszonylag könnyedén szerzik a személyiségeket.

Mitől lenne állandó a top30%?
Akkor lesz állandó ha nem küzd érte senki, hogy bekerüljön. Ha mindenki érdekelt abban,hogy odaérjen az csak színesíti majd a játékot sztem. Az meg,hogy nem lesz könnyű új 1A-sként bekerülni az természetes. Másnak sem volt könnyű, olyanoknak sem akiknek nincs kékszámuk egyáltalán. Amíg ő azon melózott,hogy felérjen más esetleg "szinte ingyen" akár 1A tapasztalat nélkül szerzett magának 4-5 személyiséget vagy többet. Küzdjön csak meg mindenki egyformán a kék számokért ez a véleményem és ehhez teljesen jónak tűnik az a szabályozás amire reagáltam feljebb.

Ati 09-23-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32253)
Az is segítene, ha minél nagyobb lenne az ori, annál nehezebbek lennének a feltételek, de ez is inkább fordítva van.

Abban egyetértek, hogy mostanában erősen felfedezési-láz van, és az a topos, aki adott idő alatt többet tud felfedezni.

A max területek növekedésével lassan lehet, hogy nem árt majd az 1000 hektárig emelkedő felfedezési költségeket emelni 1000 hektár fölé.

monro 09-23-2006 10:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32265)
A max területek növekedésével lassan lehet, hogy nem árt majd az 1000 hektárig emelkedő felfedezési költségeket emelni 1000 hektár fölé.

Hát igen erről már beszélgettünk párszor máshol. Egyetértek vele, volt is pár jó 5let.

Életfa#2 09-23-2006 11:07

1000 hektáros limit? :eek:

Ez fura... épp most számoltam ki, hogy nekem 1500 hekiig nőtt a felfedezés emberigénye, és azóta áll. Ez hiba, mármint az, hogy egyáltalán megáll valahol a növekedés, így ugyanis a korlátig az egy képzésből felfedezhető mennyiség az ori területével fordítottan, a fölött pedig egyenesen arányos! Ez így egyértelműen támogatja a nagyobb orikat a kisebbekkel szemben. Sokkal jobb lenne az abszolút eredeti javaslatom, ami szerint a felfedezés emberigénye egyenes arányban van az ország méretével! Ekkor mérettől függetlenül az egy képzésből beeső katonákkal felfedezhető terület csak az ország felépítésétől függ.

Ati 09-23-2006 11:12

Aktuális téma: 1/A - 2/B

Életfa#2 09-23-2006 11:21

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32236)

A gond az, hogy nem játszani, hanem ott lenni kell! A különbség óriási. Ráadásul, minél szigorúbbak a szabályok, annál inkább kielégíti a feltételek az ott lenni. És szintén, minél szigorúbbak a feltételek, annál kevesebbeknek adatik meg a lehetőség(!), hogy azokat teljesítsék, az azokat teljesíteni tudók tömörülése miatt. Igazándiból még azt sem tartottam jó ötletnek, hogy a fordulás feltétele legyen az 1/A-s ori jelenléte... Az 1/A egy másik játék, nem az, ami lentebb folyik, és a célja is más. Itt a cél a csúcsratörés, lentebb a továbblépés, a kettő valamekkora mértékben üti egymást.

Bocs, Ati, csak épp most botlottam bele a témába, és itt is most lett felvetve! :)

monro 09-23-2006 16:44

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 32269)
A gond az, hogy nem játszani, hanem ott lenni kell!

Ha csak ott vagy akkor sosem lépsz szintet a 2B-ből ugyanis ahhoz az 1A-sorinak is léptethetőnek kell lennie. Ehhez pedig nem elég pusztán ott lenni, bár való igaz jelenleg túl nagy játéktudást sem követel. Viszont ha valaki kék5-össel akarna a 2B-ből lépni és ehhez fenn is teljesítenie kell majd a top 8%-ot akkor picit már meg kell majd eröltetnie magát az 1A-ban is.

Mindenesetre egy kevés 1A-s tapasztalattal a hátam mögött ugy gondolom, hogy aki az 1A-ba top30% fölé megy az azért naponta többször is foglalkozik az országával.

-Fegya- 09-23-2006 19:15

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32264)
Mitől lenne állandó a top30%?
Akkor lesz állandó ha nem küzd érte senki, hogy bekerüljön. Ha mindenki érdekelt abban,hogy odaérjen az csak színesíti majd a játékot sztem. Az meg,hogy nem lesz könnyű új 1A-sként bekerülni az természetes. Másnak sem volt könnyű, olyanoknak sem akiknek nincs kékszámuk egyáltalán. Amíg ő azon melózott,hogy felérjen más esetleg "szinte ingyen" akár 1A tapasztalat nélkül szerzett magának 4-5 személyiséget vagy többet. Küzdjön csak meg mindenki egyformán a kék számokért ez a véleményem és ehhez teljesen jónak tűnik az a szabályozás amire reagáltam feljebb.

Nincs semmi bajon avval, hogy meg kell küzdeni egy orzágnak először azért, hogy kék kettest szerezhessen. De aki hosszú küzdelem után végre teljesítette az 1A top 30% feltételt és fordulhatna, annak minden bizonnyal már van országa a 2B top 30%-ban és inkább a 2B-s orival fog fordulni, hiszen így az 1A-ban lévő országának már nem olyan nagyon nehéz teljesítenie a kék 3.s feltételét addig, amig a kis országa visszaér a 2B topjába. És így tovább.
Ezért azt gondolom, hogy ezentúl szinte csak a 2B.ből lesz fordulás és az 1A top 30% alja még gyorsabban fog emelkedni.

-Fegya- 09-23-2006 19:36

Azt is hozzáteszem, hogy a nagyobb országok előnyben vannak a kisebbekkel szemben, mert
-A bevételek arányosak a területtel, a kiadások meg például a tekercs kopásának pótlásánál vagy a nyersanyagszükségletnél egyformák.
-Napi képzéséből egy 1A top30-s ország többet fedezhet fel, mint a top30-ba bekerülni akaró.
-A nagy országok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy nincs ellenség a közelükben, amit nagyon jól ki lehet használni. A feltörekvő országok nem nagyon kerülnek ilyen helyzetbe.

Synkel 09-23-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32309)
Ha csak ott vagy akkor sosem lépsz szintet a 2B-ből ugyanis ahhoz az 1A-sorinak is léptethetőnek kell lennie. Ehhez pedig nem elég pusztán ott lenni, bár való igaz jelenleg túl nagy játéktudást sem követel. Viszont ha valaki kék5-össel akarna a 2B-ből lépni és ehhez fenn is teljesítenie kell majd a top 8%-ot akkor picit már meg kell majd eröltetnie magát az 1A-ban is.

Mindenesetre egy kevés 1A-s tapasztalattal a hátam mögött ugy gondolom, hogy aki az 1A-ba top30% fölé megy az azért naponta többször is foglalkozik az országával.

Szerintem ha valaki sok személyiséget akar gyűjteni, és ehhez A-s orit tart aminek teljesítenie kell a fordulás feltételeit, akkor csökkenni fog a betonelfek száma. A betonozás és a 10% fölé jutás elfnél elég rendesen kizárja egymást. A 10% környéke meg már most is tele van elfekkel, lévén elég macerás nekik fentebb menni.

lacqa 09-23-2006 23:54

Quote:

Originally Posted by spok (Post 32191)
Hát lassan nem értem miért kell az edigi játék értelmét le nulázni akki régeben játszik annak lehet több szemmes orija akki nem olyan rég annak minden újitásal küzdeni kell nem tudom egy ilyen változásnak mi értelme van és mi szüksége ha unatkoztok akkor probáljatok vallam tényleges javitást véghez vinni ne a játék szinvonalát rontsátok el igy is túl sok negativ ujitás volt a játékba.

köszönöttel Spok

ha meg tudja "védeni" azt a több személyiséget, akkor meg is érdemli. ha nem tudja teljesíteni a feltételeit a következő személyiségnek, akkor nem kapja meg a javaslat szerint. sőt, aki az aktuális kis kék számának megfelelő feltételeket nem teljesítve lép, az akár el is veszthetné azt...

ezek után nem értem hol van lenullázva a játék értelme?! ha egyszer teljesíti az adott kék szám előírásait, feltételezhető hogy a kisebb számhoz tartozó gyengébb feltételt is teljesíteni tudta volna, nemde?

monro 09-24-2006 07:16

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32318)
De aki hosszú küzdelem után végre teljesítette az 1A top 30% feltételt és fordulhatna, annak minden bizonnyal már van országa a 2B top 30%-ban és inkább a 2B-s orival fog fordulni, hiszen így az 1A-ban lévő országának már nem olyan nagyon nehéz teljesítenie a kék 3.s feltételét addig, amig a kis országa visszaér a 2B topjába. És így tovább.
Ezért azt gondolom, hogy ezentúl szinte csak a 2B.ből lesz fordulás és az 1A top 30% alja még gyorsabban fog emelkedni.

Nem is értem, hogy miért nem látod, hogy ez így van jól :o
Ne haragudj, de az 1A-nak az az érdeke, hogy ott ne csak "1000 körig maradok"
orik és "még ezer kör" nevű klánok legyenek!

Forduljon csak a 2B-ből ha van választása onnan ugyis le kell fordulnia egyszer akár tetszik neki akár nem!

monro 09-24-2006 07:21

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32319)
Azt is hozzáteszem, hogy a nagyobb országok előnyben vannak a kisebbekkel szemben, mert
-A bevételek arányosak a területtel, a kiadások meg például a tekercs kopásának pótlásánál vagy a nyersanyagszükségletnél egyformák.
-Napi képzéséből egy 1A top30-s ország többet fedezhet fel, mint a top30-ba bekerülni akaró.
-A nagy országok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy nincs ellenség a közelükben, amit nagyon jól ki lehet használni. A feltörekvő országok nem nagyon kerülnek ilyen helyzetbe.

Azt mindig elfelejted,hogy lehet ám ütni is! Sőt klántámadni is!
Másrészről mindenkinek ugyanazt az utat kell bejárni neked sem lesz rövidebb, mint neki volt,legfeljebb gyorsabb ha ügyesebb vagyesetleg jobb társaid lesznek akik segítenek ebben. A kiskékszámok nincsenek időhöz kötve!!!

Penya 09-24-2006 11:02

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 32326)
akár el is veszthetné azt...

Magyarázza már el valaki milyen alapon veszthetné el? Vegyünk vissza mindent ami nem a jelenlegi szabályok szerint történt? Meg dolgozott érte nehogy már csak úgy elveszítse.

McLoad 09-24-2006 11:02

A probléma az 1a-2b-s dologgal az, hogy akinek van 1/a-s orija és kis ori fordulhat 2/b-böl az igazságtalanul könyebb helyzetben van mint aki fel kell menjen az 1/a-ba mert ott nincs orija.
Erre régebben volt több javaslatom is de senki nem figyelt fel rá hátha most:
1.Az egyik az lenne, hogy a szigoritás ne vonatkozon az 1/a-ra ott maradjon a top30% mint eddig igy nincs túl nagy meg különböztettetség. Viszont akinek van 1/a-s orija az a kis orival a 2/b-ben 2000kört kelljen eltöltsön ebböl 1000-t topx%-ben.
2. 1/a-s orival nem rendelekzőnek top30% 1/a mint az elöző esetben. Az 1/a-s orivval rendelkezönek peddig mind a két orijának meg kéne felelnie az a körbe forduló kis ori szigoritásának.
3. egy adott kék számtól csak 1/a-ból lehesen fordulni.(Mondjuk 3,4 vagy 5-töl)
4. kis kék számért CSAK 1/a-ból lehesen fordulni többi esetben csak +kékszám nélkül lehesen.

McLoad 09-24-2006 11:04

[quote=Penya;32337][quote=lacqa;32326]akár el is veszthetné azt...
Quote:

Magyarázza már el valaki milyen alapon veszthetné el? Vegyünk vissza mindent ami nem a jelenlegi szabályok szerint történt? Meg dolgozott érte nehogy már csak úgy elveszítse.
Elvesziteni nem tudja max. nem fog tudni meg felelni a szigoritások és önként lemond 1-2 számról.

Ati 09-24-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32338)
A probléma az 1a-2b-s dologgal az, hogy akinek van 1/a-s orija és kis ori fordulhat 2/b-böl az igazságtalanul könyebb helyzetben van mint aki fel kell menjen az 1/a-ba mert ott nincs orija.

Sokaknak nem fog tetszeni, amit most mondok, de:

ez miért baj? A játék legcsúcsa az 1/A. Ha valaki tart egy országot az 1/A-ban, akkor nyugodtan fordulhasson közben másik országával, miküzben az A-ban folyamatosan játszik. Ha valakinek NINCS másik országa, és az A-t csak ilyen "1000 körig akarok maradni" jelleggel használja, akkor valahol nem a játék valódi célja fele törekszik, nem a csúcsra akar törni. Szerintem semmi baj azzal, ha ilyen esetben ezt kicsit nehezebb megtennie.

Penya 09-24-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 32326)
akár el is veszthetné azt...

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32339)
Elvesziteni nem tudja max. nem fog tudni meg felelni a szigoritások és önként lemond 1-2 számról.

Ez csak szóbűvészkedés, a lényeg h elveszik a személyisége, önként lemond, igen mert rákényszerítik h mondjon le róla. Ez olyan mint amikor a koncepciós perben önként írod alá a vallomást. Még mindig nem kaptam választ miért kell elvenni amiért megdolgozott és amit birtokol?

Ati 09-24-2006 21:33

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 32337)

Ez csak szóbűvészkedés, a lényeg h elveszik a személyisége, önként lemond, igen mert rákényszerítik h mondjon le róla. Ez olyan mint amikor a koncepciós perben önként írod alá a vallomást. Még mindig nem kaptam választ miért kell elvenni amiért megdolgozott és amit birtokol?

Ezt nem tudom hol olvastad, ilyenről nem volt szó sose.

Ne tereljük a témát. Köszi.

-Fegya- 09-25-2006 08:15

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32327)
Nem is értem, hogy miért nem látod, hogy ez így van jól :o
Ne haragudj, de az 1A-nak az az érdeke, hogy ott ne csak "1000 körig maradok"
orik és "még ezer kör" nevű klánok legyenek!

Forduljon csak a 2B-ből ha van választása onnan ugyis le kell fordulnia egyszer akár tetszik neki akár nem!

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32447)

ez miért baj? A játék legcsúcsa az 1/A. Ha valaki tart egy országot az 1/A-ban, akkor nyugodtan fordulhasson közben másik országával, miküzben az A-ban folyamatosan játszik. Ha valakinek NINCS másik országa, és az A-t csak ilyen "1000 körig akarok maradni" jelleggel használja, akkor valahol nem a játék valódi célja fele törekszik, nem a csúcsra akar törni. Szerintem semmi baj azzal, ha ilyen esetben ezt kicsit nehezebb megtennie.

Engem erről meggyőztetek. Igazatok van.

De továbbra is azt gondolom, hogy az lenne a jó, ha minél nagyobb lenne egy ország, annál nehezebbek lennének a feltételek.
Ez régen így is volt és most is így van 1000 hektárig. Tudom, a terület növekedésével a régi képleteket nem lehetett megtartani, mert ellehetetlenítették a nagy országok életét. De ez nem azt jelenti, hogy az alapelv volt hibás, hanem azt, hogy túl nagy mértékben romlottak a feltételek és a feltételek romlását enyhíteni kellett volna és nem megszüntetni vagy megfordítani.
Ha a nagyobb országoknak egy kicsit nehezednek a terület növekedésével a feltételek, akkor
-egy kicsit gátlódik a mezőny szétszakadása.
-egy kis előnyt kapnak az 1A top30%-t először elérni akaró játékosok.

Ati, Monro, ebben sincs igazam?

Ati 09-25-2006 08:56

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32476)
De továbbra is azt gondolom, hogy az lenne a jó, ha minél nagyobb lenne egy ország, annál nehezebbek lennének a feltételek.

Feljebb, már nem is tudom mire reagálva írtam, hogy ez valóban így van. Azt hiszem, hogy a "felfedezési versenyre".

McLoad 09-25-2006 09:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32447)

Szerintem amiota megjelentek a kékszámok a játéknak lett egy második célja is és épp azért került fel ez a téma. Ha ugy gondolod Ati, hogy ez nem célja ugyszintén a játéknak akkor semmi értelme a szigoritásnak. Most csak az a kérdés, hogy ebben a másodlagos célnak az elérésében az 1/a-s orival nem rendelkezők igazságtalanul nagyobb hátrányba lesznek azokkal szemben akiknek van 1/a-s oriuk vagy sem.

Ati 09-25-2006 09:15

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32480)
Szerintem amiota megjelentek a kékszámok a játéknak lett egy második célja is és épp azért került fel ez a téma. Ha ugy gondolod Ati, hogy ez nem célja ugyszintén a játéknak akkor semmi értelme a szigoritásnak. Most csak az a kérdés, hogy ebben a másodlagos célnak az elérésében az 1/a-s orival nem rendelkezők igazságtalanul nagyobb hátrányba lesznek azokkal szemben akiknek van 1/a-s oriuk vagy sem.

Ahogy Te is fogalmaztad: másodlagos cél.

McLoad 09-25-2006 09:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32481)
Ahogy Te is fogalmaztad: másodlagos cél.

És ha másodlagos cél akkor nem kell az igazságtalanságot megszüntettni benne?

Ati 09-25-2006 09:37

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32483)

Ha az kifejezetten az elsődleges cél elérését segíteni, akkor nem, sőt még jó is.

Láma 09-25-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32483)

Akinek most van 1/A-s orija, az szerinted úgy született, hogy volt neki? Csak rajtad múlkik, hogy fent hagyod e az orit 1/A ban vagy nem.

McLoad 09-25-2006 11:26

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32485)
Akinek most van 1/A-s orija, az szerinted úgy született, hogy volt neki? Csak rajtad múlkik, hogy fent hagyod e az orit 1/A ban vagy nem.

Nem. De van aki csak 1 orival játszik.

McLoad 09-25-2006 11:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 32484)
Ha az kifejezetten az elsődleges cél elérését segíteni, akkor nem, sőt még jó is.

Hajrá beton-elfek...Szerintem nem kéne a másodlagos célt az elsödleges céltöl függövé tenni. Amugy miért találtátok ki egyáltalán az ujra indulást az 5-s szinten? Hisz a játék célja 1/a top1-e. Ilyen alapon az egész körbe fordulást el lehetne törölni hisz nem a "játék rendeltetésszerü használata" ahogy te fogalmaznád meg. Szerintem az 1/a-s játékra az embereket nem azzal kéne rá venni, hogy muszály muszály muszály.

Amugy én igyekszem konstruktiv lenni tettem 4 javaslatott is ha nem jok fel lehet dobni másokat is de szerintem az 1/a-t az emberek ne azért játszák mert muszály hanem azért mert jó és nem szabad 2 célt össze keverni.

Kics 09-25-2006 13:23

Üdv.

Eldugva javalnék én is pár dologot.

McLoad: a kötelező A ha jól rémlik azért kellett, hogy legyen ott is élet, és talán emiatt van most ott egy kicsi mozgás. Az hogy te egy orival akarsz játszani, azzal úgy érzem eléggé kisebbségbe vagy.
Nem akar A-ba játszani? ne tegye, de akkor ne is legyen neki kékszáma. (hamár nem küzdötte át magát a csúnya A-n) (amúgy ezt javasolnám)

Az A-B kapcsolatra: A megadott százalékok nekem tetszenek, minden csoportra kötelezően, leszámitva hogy 8 felett szerintem maradhat állandóan a top1% és nem top1, igaz ez csak az A-ra vonatkozó feltételnek. (B-be a top1;))
Akinek a sokadik személyiségre hajt, annak feltehetőleg jó ideje van A-ban orija, így vannak ismerősei, nekik talán megoldhatók ezek a százalékok (ha nincs, akkor is, ki ne örülne 1 kis4esnek pl:)) ezért nem aggódok miattuk (aki miatt kéne, az megint kissebbségbe van:P)

A 1000ha feletti felfedezgetés költségének nővelését én is támogatom.
(igaz valószínű a közeljövőben ez nem fog változtatni azon, hogy 10%ig harcolsz, át az elfeken, (elfként megszorulsz) és sok fedezés, esetleg egy kisharc, és elérheted, ami a sokszámos feltétele.)
Az 5k kör alatt 2% túl egyszerűre meg: Nem tartom olyan egyértelműnek. Ahogy sokasodnak, úgy fog sűrűsödni ott a mezőny, és ugyanúgy meg kell tartaniuk a helyüket. Emelett a forgó orival még a növekedett igény van.

(-5re: Eddig is tudtam, bár nemtudom melyiket válasszam:P)

monro 09-25-2006 14:50

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32476)

Szerintem is igazad van. Nem is értem miért kellett egyáltalán exponenciális képleteket használni bárhol a játékban? :o Ez szinte mindenhol problémákat vetett fel. Maradt még egy terület, a varázslás ilyen azt hiszem... Ezt is lineárissá kéne tenni ahogy valahol már írtam is rá egy ötletet.

A felfedezés költsége is legyen egyenesen arányos a területtel. És nem feltétlenül katonai egységszám növekedésre gondolok. Felőlem akár maradhat 225 katona hekinként a max. , DE akkor innentől kerüljön drasztikusan több aranyba 1 heki felfedezése. Ez pld asszem azzal járna, hogy a katonai piac árai mérséklődnének...

monro 09-25-2006 14:55

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32490)
Nem. De van aki csak 1 orival játszik.

Magyarul neked ez az elsődleges célod? :)
Hát hajrá! Csináld meg úgy is ha nem sétagaloppozni kell hozzá...
Te sosem akartál első lenni??? Na mindegy ha nem akarsz első lenni az a te dolgod, de ennek a játéknak a neve Hódító és nem pedig "gyüjtögető" vagy "ringlispír"...

Tibi22_SKCS 09-25-2006 14:56

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32511)
A felfedezés költsége is legyen egyenesen arányos a területtel. És nem feltétlenül katonai egységszám növekedésre gondolok. Felőlem akár maradhat 225 katona hekinként a max. , DE akkor innentől kerüljön drasztikusan több aranyba 1 heki felfedezése. Ez pld asszem azzal járna, hogy a katonai piac árai mérséklődnének...

okés de! akkor lehetne egyenesen arányos is a pénz kérdés is az oriban, ha nő a felfedezés ára akkor nőhetne a maxpénz is a nagyobb orikban, mivel nagyobb ori nagyobb költségvetés ez így van az életben is. Minél nagyobb az ország annál több pénzt kell forgatnia és kezelnie.

de ne kanyarodjunk el nem ez a téma elméletileg.

monro 09-25-2006 15:00

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 32491)
Amugy én igyekszem konstruktiv lenni tettem 4 javaslatott is ha nem jok fel lehet dobni másokat is de szerintem az 1/a-t az emberek ne azért játszák mert muszály hanem azért mert jó és nem szabad 2 célt össze keverni.

Oks én viszont utálom az 5.és a 4. szintet, ugyhogy ezentúl engem a 3.-ról soroljatok csoportba ha lefordulok egy országgal. Nevetséges érvek.... Te kevered össze a két célt,sőt nem is kevered, hanem eggyé ötvözöd őket, mintha a főcél rád nem is lenne érvényes.

Hozzáteszem nem azért lett kitalálva, hogy nem kell 1A-t játszani,mert nem akartak sokan,hanem azért,hogy a több orit vezető emberkék tudjanak anélkül forogni,hogy az 1A-t folyton ujra kelljen kezdeniük! JÓ lenne ha ezt a korántsem lényegtelen kis apróságot nem felejtené el senki!

monro 09-25-2006 15:09

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 32504)
Üdv.

Eldugva javalnék én is pár dologot.

Nem akar A-ba játszani? ne tegye, de akkor ne is legyen neki kékszáma. (hamár nem küzdötte át magát a csúnya A-n) (amúgy ezt javasolnám)

Ezzel csak az a probléma, hogy ugye vannak akik meg akarják mászni az 1A-t. Nos ez nem kevés időezért ezeknek az oriknak a lejjebb lévő országai le fogják őt körözni és hiába akarna ő 1A-t játszani ha nem lehet 1 csopiban 2 orija. Így azt hiszem, hogy jogos lenne a felháborodás, bár hozzáteszem én azért támogatnám ezt a megoldást is :D

Ati 09-25-2006 15:10

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 32514)
okés de! akkor lehetne egyenesen arányos is a pénz kérdés is az oriban, ha nő a felfedezés ára akkor nőhetne a maxpénz is a nagyobb orikban, mivel nagyobb ori nagyobb költségvetés ez így van az életben is. Minél nagyobb az ország annál több pénzt kell forgatnia és kezelnie.

de ne kanyarodjunk el nem ez a téma elméletileg.

Máskor (többször) már egyértelműen elvetett ötleteket ne keverj be az aktuális megbeszélésbe. Köszönöm.

Kics 09-25-2006 15:43

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32519)
Ezzel csak az a probléma, hogy ugye vannak akik meg akarják mászni az 1A-t. Nos ez nem kevés időezért ezeknek az oriknak a lejjebb lévő országai le fogják őt körözni és hiába akarna ő 1A-t játszani ha nem lehet 1 csopiban 2 orija. Így azt hiszem, hogy jogos lenne a felháborodás, bár hozzáteszem én azért támogatnám ezt a megoldást is :D

Tehát lényegében az zavarhat, hogy A-ba van 1 sima orid, mig a másikkal már a kis6ost szeded össze, miközben te A-ba akarnál lenni a kisszámossal? ez esetben: fellép kisszámossal előtte meg az egyszemélyessel le:) Ldöntheti melyik ori marad ott:) Ha neki fontosabb megmászni, teheti a simával, közbe lesz 1 hatosa, ha hatossal akar, akkor meg mivel egyszer megmászta 6osig, akkor még egyszer megtudja:)) dupla munka, de vagy ez vagy az:) kisszámmal meg kéne tudnia csinálni többször is:)
(ha más volt, akkor légyszi fejtsd ki, mert tényleg kóma vok:))

monro 09-25-2006 15:48

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 32528)
Tehát lényegében az zavarhat, hogy A-ba van 1 sima orid, mig a másikkal már a kis6ost szeded össze, miközben te A-ba akarnál lenni a kisszámossal? ez esetben: fellép kisszámossal előtte meg az egyszemélyessel le:) Ldöntheti melyik ori marad ott:) Ha neki fontosabb megmászni, teheti a simával, közbe lesz 1 hatosa, ha hatossal akar, akkor meg mivel egyszer megmászta 6osig, akkor még egyszer megtudja:)) dupla munka, de vagy ez vagy az:) kisszámmal meg kéne tudnia csinálni többször is:)
(ha más volt, akkor légyszi fejtsd ki, mert tényleg kóma vok:))

Nem. Az zavarna,hogy nem akarok lelépni az 1A-ból mert még a felénél sem járok,de a2B-ből már léphetek az 5-re. Mivel a 2B-ből nem lehetne ezzel személyiséget szerezni így gyakorlatilag amíg az 1A-ba hadakozom addig nem lesz uj személyiségem akkor sem ha már 1 éve a top10-be vagyok.

Kics 09-25-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32529)
Nem. Az zavarna,hogy nem akarok lelépni az 1A-ból mert még a felénél sem járok,de a2B-ből már léphetek az 5-re. Mivel a 2B-ből nem lehetne ezzel személyiséget szerezni így gyakorlatilag amíg az 1A-ba hadakozom addig nem lesz uj személyiségem akkor sem ha már 1 éve a top10-be vagyok.

Tehát ha kéket akar, akkor a magasabb feltételeit mindenhol.
Ha az A-st nem tudja teljesíteni, de B-s megvan, akkor léphet kék nélkül B-ből.
Max kerül még egyet. Gondolom ez nem tetszik a kisszámosoknak, de ezzel talán megnyugodnak a "régiek előnybe" oldal, és talán tudják válalni ezt a jelenlegi kiszámosok. (akik meg nem kisszámosok, azok meg így szervezik:))

All times are GMT +1. The time now is 22:03.