![]() |
Quote:
|
Quote:
Hadi erősítés lenne a megoldás? Kiderült, hogy nem, hisz mint páran nagyon bölcsen rámutattak, nem csak hogy nincs szüksége rá (rugalmas éplistával könnyűszerrel kiküszöbölhető az állítólagos védtelensége), de felesleges is lenne gyengíteni egyéb fajokat hasztalanul. Toli erősítés lenne a megoldás? Ez a vonal tán meg gyorsabban el lett vetve, hisz a feles tolierejével eddig sem voltak gondok, eztán sem lesznek. Nyilván fel lehet törni egy felest is (akárcsak a gnómot), de ahhoz az illető Fél-elf hibasorozata ill. egy szövetség kitartó együttműködése szükséges, ilyen esetben pedig megérdemelt a jutalom. Vari erősítés lenne a megoldás? Ez talán elő sem került, nem véletlenül. Ilyetén változtatás az Ember fajjal kapcsolatban lett megfogalmazva, ott érdemes is lenne elgondolkodni rajta. Mi lehet hát a megoldás? Közelmúltbéli saját tapasztalatainkat is megrágva nagyrészt megállapodott a társaság abban, hogy a fő gond felfelé haladva az elszegényedés, ami a felest illeti. Miért is van ez? Tény, hogy a tartaléktartásnak rengeteg hatékony formája van, az azokat megrövidíteni vágyóknak viszont kínosan korlátozottak az eszközei, ha csak az alvilági akciókat tekintjük. Odafigyeléssel gyakorlatilag ellophatatlanná lehet tenni a piacon tárolt tekercseket, rúnát, nyersanyagot, egységeket, de még az országban bent tartott készpénzt is. Sok ötlet született ennek a megszüntetésére, sok már fogamzáskor elvetélt, de volt pár olyan, amit kevés kivétellel mindenki életképesnek tartott. Ilyen például a bankokon való átlopás és a faji kulcsokon való átlopás. Szerény véleményem szerint mindegy, hogy faji varászlatként vagy -sajátosságként teszi ezek egyikét vagy mindegyikét a Fél-elf, a lényeg ugyanaz marad. A rettentő kevés kivételtől eltekintve a Hódítót nem jellemzi a kiszámíthatatlanság, ezért én semmiképpen nem tartanám jó iránynak azt, ha véletlenszerűen lennének ezek az akciók sikeresek, inkább százalékban tudnám elképzelni a lophatóságot. Értsd: ha a könyvtárkulcs csak 50% védelmet nyújtana a felessel szemben (50% lopható), a raktárkulcs mindössze 25%-ot (75% lopható), a bankok pedig darabonként 1-5%-át védenék a benttartott pénznek, Kereskedő-ként a kétszeresét. |
Quote:
Valamint kimaradt még pár dolog - amit sajna nekem nincs időm jelenleg összefésülni - ami információ vonalon adott volna többet a felesnek, például az én utolsó javaslatom (igazából mondjuk arra reakció született 1 teljes darab köszönhetően egy rosszul sikerült fórumtechnikai oldalvágásnak ^^) |
Igen a feles infószerzése valamiféleképp változtatásra szorul, hogy ne legyen olyan , hogy 'Ezt megcsinálja a törp is'. Valamint a katigyilok hatékonyságát az egész játékra vonatkozóan fel lehetne tornászni 200-300%ra.
Szerintem a faji kulcsok átlopása elvetendő ötlet, csak más fajokat vágunk vissza. Normális esetben nagyobb szinteken úgysincs bent teki nagy mennyiségben, a nyers pedig jelenleg is tűrhető mennyiségben jön a törptől. A bankátlopáson viszont lehetne változtatni. Röviden: -tuningolt infószerzés -katigyilok hatékonyság növelése(univerzálisan) -bankátlopás. Nem sérülnek külön fajok, mert mindenkit érintő változtatások ezek, és a játék menetét sem befolyásolja túlzottan. Max több lesz az akció:D |
Quote:
|
Quote:
|
inkább erre:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
...és emiatt elmenne a fele tolijuk |
Quote:
Quote:
És kétlem, hogy azért, mert valaki figyelmetlen volt, rögtön törölne is a játékból. Az emberek millió egységeket, százmillió nyersanyagokat bukhatnak, mégsem törölnek. |
Ha kétszer annyi tolit akartok, akkor szerintem mindenképp a kocsmának kell 2szeresnek számítania és nem a férőhelyeknek, hogy moráldifkók ne legyenek.
|
Quote:
10% kocsmával is áll mint a cövek 96+n... legrosszabb esetben néha ütni kell :) amúgy szerintem a kocsma férőhely nem a legoptimálisabb út, ettől csak vérszemet kapnak a felesek de ugyan úgy cafattá lesznek darálva |
Quote:
U.i.:Ha odatennénk neki, hogy a morál 95höz közelít az jó lenne? Hasonlóan mint az elfnél. Akkor nem okozna gondot a morál, MF-ként sem.(Mert akkor még esélye sincs ütéssel feltornázni.) |
Quote:
Kétszeres férőhely kocsmában érdekessé tehetné a felest, plusz a bank részleges átlopása és szerintem elég is ennyi.. Embernek meg tükörvarázslat erősödhetne (min kétszeresére), vagy akár a régi is lehetne, meg ő is lopja át a bankok egy részét.. Esetleg a katigyilkolás meg mindenkinél erősödhetne.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az, hogy none nem értette elsőre amit mondtam az rendben van, de neked már elmondtam ezt párszor. Nem az íjakkal van baj, azok most sincsenek benn. A varázslók foglalnak sok helyet. A templomba majdnem háromszor annyi ember fér, mint egy barakkba. A varázslókat pedig nem pakolhatom ki a piacra, kivéve ha nagyon-nagyon nyugis a környék. (Azt pedig felejtsük el, hogy 8-12% templomot tart a feles. Az a feles nem tud játszani.) A 4% kocsmás orkodban csak dísznek vannak varázslók, a katonák meg piacon. Míg a felesben ott az állandó 15-20% templomnyi varázsló, és a 10-13% kocsmában lévő tolvajok(amiket kétszer kell szorozni). Nem is értem, hogy függ össze a kettő. De már írtam, hogy rendben van. Szóval akkor megfelel mindenkinek a dupla kocsmahely. Lapozhatunk. |
Quote:
amúgy egy óriás hadivariba sereg nélkül is elég a 4% kocsma hogy 94-96 maradjon a morál :) |
Quote:
A dupla kocsmahely pedig +10-15% helyet ad neki, amit sok módon fel tud használni. Ha tolvajokat akar átlopni=több kocsma. Nagyobb védelmet akar=több barakk. Zaklatja egy varis=több templom. Széles mozgásteret ad a felépítését illetően, ami jó. Én simán tudnék belőle életképes orit csinálni amit nehéz beütni, és nem is igazán éri meg. Ráadásul közben bőszen lehet vele lopni is. Főleg, hogy feljebb már muszáj sok pénzt benn tartani, amiből sokat is lehet lopni, sőt, ezzel taktikázni is lehet. Ha ezek bekerülnének, nem váltanék gnómra G-ben. De szerintem más sem. |
Quote:
és pl egy 1 kocsmás óriás vagy ork ellen ég világon semmi nem változik, csak leheletnyivel több barakkod lehet. (mondjuk elég nagy lehelet az alaphoz képest ez valóban lehet 15% erősödés :)) de ha már férőhely én mindenképpen a zombiéhoz hasonlót javasolnék, mert lent így is teljesen játszható a félelf (+20 / +40 / +60 / +80 / +100%, szintenként növekvő) és ezzel már eléggé brutál lenne. nem a tekiíró gnómok ellen, de bármely nem tekivédő faj ellen. én amúgy valamilyen árnyakhoz kötött bónuszt támogatnék (ami viszont ne a férőhely legyen, mert ha bármely okból nincs fent a faji vari ne menjen már el csomó egység). ez lehet a tolvajok etetésére kapott bónusz, vagy valami ami az akciókhoz ad plusszt (akár az infoszerzők jobbá tétele, amit korábban írtam). a férőhely elég snassz bónusz. lehetne még lopáshoz kötött "a tolvajok nem esznek" bónusz ami korábban felvetődött, de én úgy támogatnám elsősorban hogy a lopást követő körben (esetleg az azt követő max 3 körben) tehát ha vki lop 17x akkor nehogymár egy napig ne egyenek közben be se kell lépni |
Quote:
Hektár:1000 Ház:178 18% Barakk:211 21% 11816íj Tanya:130 13% Raktár:20 2% Őrtorony:211 21% Kocsma:100 10% 11200toli Templom:130 13% 18200vari Bank:20 2% Aktívnak kell hozzá lenni, és lehet még játszadozni a kajával, de nem is számolgattam annyira. Egy ilyet lazán össze lehet dobni. Ez a védelem pedig már nem csak dísz. Közben pedig bőszen tud lopni. Ha esetleg jönne egy hadivari, akkor egyszerűen leszedsz a védelemből, és áttolod templomnak. 25k óriás ló kell, hogy átüsd FELFELE, ami 1000 hekin 45% barakknyi lovat igényel-azonos morál estén-. Most ölnék egy ilyen védelemért felesként. Szóval bőven változna a helyzet. Közben pedig szinte mindenkit le tudnék lopni, gyújtani, infózni. Nem lesz egy betonelf, de nem is azt akarunk csinálni belőle, ugye. Ati pedig már mondta, hogy a hullára jellemző egyéni bónuszt békén kell hagyni, találjunk ki más módszert. Ez pedig egy más módszer. |
pedig annyira nem nehéz leprogramozni, és a feles pont egyre feljebb egyre gyengébb :) szal ideális a növekvő módszer.
viszont a dupla kocsmahely 200 hekin eltúlozza a félelfet. hogy képzelnél el egy embert ehhez képest akkor? |
Quote:
200 hekin még muszáj sok templomot(18-20) tartania, amit jelentősen elvesz a védelméből, így lazán üthető lesz. Habár nem 3-4 sereggel, mint eddig. De nem is baj az. Embert még nem képzelnék el sehogy. A félelf után az a következő amit ki kell pofozni. De azt majd egy másik topicban. |
Quote:
max óriás tud vmit kezdeni ellene majd, a jelenlegi óriás-ork-gnóm-élőhalott(?) kombóból másik ellenérv: a kocsmaférőhely pont hogy feljebb egyre kevesebbet ér, tehát ha erre kap bónuszt megintcsak adtunk egy pofont a sz@rnak |
Quote:
De igaz, fejenként csak 1 sereggel. Ami bőven jó, tekintve, hogy a félelf teljesen tehetetlen velük szemben. Lopnia nincs mit, az ártók pedig még 'nem működnek'. U.i.: Kicsit játszadoztam még az éplistákkal, és ha teljesen TF, akkor ki tud csikarni 20% toronyíjat. Ha esetleg megjelennek ilyen felesek, akkor lesz értelme tartani egy varázslót a szövibe. Ez pedig megint csak színesíti a játékot. Szerintem. (Innen pedig már csak egy ugrás, hogy megérje gondolkodni melyiket is válaszd a félelf, és az ember között.) |
Quote:
Quote:
Ha visszaolvasol a topik elején is írta, mivel ilyesmi volt az alapötlet.. |
Bankátlopás: ez (több) másik témában is felmerült, járható út.
Katonagyilok eredményességének fokozása: járható út. Több férőhely? Erre nem látok okot. Pláne nem egy olyanra, hogy varázslattól függjön. Egyszer kimarad, és a fél tolvajsereg lelécel. A téma célja a magasabb területeket életképesebbé tenni a félelfet, ezzel pont egyre feljebb egy-egy ilyen malőr egyre több veszteséget okozna neki. |
Quote:
Ha az óriásról leesik a szieszta szétgyilkolhatják a varijait az sem jobb. Bármibe fogadnék, hogyha félelf hadivarit csinálnék a dupla kocsma-férőhely miatt, SOSEM esne le a fajivarim. Itt egy olyan ötlet amivel egy erős, játszható faj lenne 5-östől kezdve a 2-es szintig, erre ilyen blődség miatt nem tartod járható útnak... A számok nyelvén: 1000 hekin, 10% kocsma mellett, ha leesik az árnyak, elvész 100 kocsmányi, azaz 5600 toli, ami kb. 80-100 millából pótolható. Ha ez nem fér bele egy tolis orinak, az régen rossz. |
Quote:
Itt semmi külső tényező nem kellene, amint leesik, puff, ugrott a tolvajok fele. Nem hiszem, hogy az lenne a probléma a félelffel, hogy túl sok kocsmát kell tartania ahhoz, hogy másokat átlopjon. A-ban átlagosan NEGYED annyi kocsma van, mint ház. B-ben harmad annyi kocsma, mint ház. Egy félelfnek ezeket simán-simán felül kell tudnia múlni már most, úgy, hogy a területéből nem áldoz iszonyat sokat kocsmára. |
Quote:
Mondjuk speciel kétlem, hogy a konstans duplakocsma annyival könnyebbé tenné egy feles életét, csak méginkább vadászva lenne:) |
Számomra a dupla férőhely a kocsmákban annyit jelentene, hogy feleannyi kocsmát kell tartanom, azaz a felszabadult területet másra, akár védelemre is tudom fordítani. Nem látom be, hogy 10-15% "extra" terület hogy ne járulna hozzá a játszhatóság jobbátételéhez.
|
Quote:
Én úgy érzem, hogy ez a kettő üti egymást. Nem szuperfajt akarunk létrehozni, ahol iszonyat hatékonyak a tolvajok, ÉS mellette még minden másban is jó. |
Quote:
Quote:
elsőre csak azért nem tetszett, mert én támogattam, vagy ilyen gyorsan meggondoltad magad? :) |
Quote:
|
Quote:
Most ilyen faj a gnóm. Lophatatlan, és minden területen jó tud lenni. ... Jelenleg az ork, óriás, gnóm,(talán a törpe is) esik bele a szuperfaj halmazba. A módosításokkal csak annyit érnénk el, hogy a feles is felzárkózna melléjük. Eddig senki nem vette komolyan a feleseket, joggal. Most már valós veszélyt jelentene rájuk, és nem lenne ingyenföld kategória. De ettől még rengeteg korlát van a félelf előtt. Kezdve a 10k-s határtól, a piac adta lehetőségeken át, a szuper fajivarázslatokig. Az alvilági akciók még mindig fasorban sincsenek a hadi akciók hatékonyságához képest. De még sorolhatnám. A félelf továbbra sem lenne megfoghatatlan, csupán tudna védekezni. Ettől már túl erős lenne? Nem hiszem. |
Quote:
- az ork minden másban jó? még a törpe is beártózza, és a zombi is belgyújtja - a gnóm tény hogy az univerzális faj, de minden területen max 2.-3. tud lenni. viszont azt egyszerre :) - a törpe tápos. valóban. viszont más ellen értelmes akciót nem tud indítani ha termel, kivéve a "futottak még" kategóriás orik mellé. a kedvencem a törpe hadi termelős tolis ori, az tud mindent de táposnak nem nevezném mert egy hozzáértő úgy radírozza le a térképről ha akarja... :) tény egy (szerintem) jó törpe bárhonnan feláll tartalék nélkül. - a 10k-s korlátot lopásra minden tolvaj előtt ott van nem csak a feles előtt. és lentebbi csoportokban így is túl nagy (5. szinten általában 10k pont az olyan 20 kör ha vissza akarsz varival ártózni esélytelen. sereget meg se említem.). egyedül A-ban "kicsi" de ott mind1 - alvilági akciót felessel körönként kettőt tolsz, hadit (kivéve ha vmi nyápic ellenfél) akkor 4 körönként 1-2t. és az egész csoport látja. és bárki bever közben. tolvaj meg gyengül 1,5%-t akciónként úgy hogy max a célpont és szövije tud róla? (esetleg aki bambulja a hírnevet az _sejti_) azért ne túlozd el a dolgokat. a 2x kocsmaférőhely mértékben jó módosítás, de pont azon az úton van amit elleneztetek nemrég még, Ati is ellenzi, és pont hogy feljebb nincsen semmi értelme a bónusznak. tehát a problémát egyáltalán nem oldja meg. csak 4-5. szinten lesz még táposabb és ennyi. |
Quote:
Az óriás iszonyat jó hadis, iszonyat jó varis, és a tolvajok ellen ő a legvédettebb baj. Ergo 3/3. Gnóm, az ellen védekezik, ami ellen akar. Teljes stratégiai szabadságot kap. Abban jó, amiben jó akar lenni. Ráadásul simán össze lehet rakni egy 20%toronyíjas, 13%templomos, 17% kocsmás gnómot. Ez mi ha nem szuperfaj? Pont olyan, mint a feles, csak sokkal jobb.... Főleg, hogy ha baj van, sokkal könnyebben alkalmazkodik a környékhez. Egy törpe többet termel, mint amit egy tolvaj össze tud lopni, ráadásul egy törpéből bármit ki lehet hozni varison kívül. A-ban is nagyon fontos szerepet tölt be. Az ork meg biztos nem "szuperfaj", azért is rohangál minden aktív játékos azzal, főleg ahogy megyünk felfele. Fél kézzel lealáz egy felest. Egy hadi még mindig beverné a felest, egy vari még mindig ártózná, egy jobb tolvaj még mindig lelopná. Csak épp már nem olyan durva mértékben, mint eddig. A 10k-s határ minden tolvaj előtt ott van? Pontosan. A játékban pedig a félelf, és az ember a tolvaj faj. Nekik fáj ez igazán. Nem pedig az olyan hadiknak akik egy kicsivel több tolvajt tartanak, lásd törpe, gnóm. Az, hogy szerinted az alvilági akciók felveszik a versenyt a hadi akciókkal pedig nem igaz, így nem térek ki rá részletesen. 1000 hekin egy puszti alulról 70 épületet rombol le, felülről 30at(és egy feleshez nem egy sereggel férsz be). Te mikor gyújtasz le ennyit 6 körönként? Ne viccelj már. Az emberhiányt amúgy is lehet kezelni fokozással, míg a rombolt kocsmát-barakkot-tornyot-templomot nem. Jó lenne ha nem térnél ki minden apróságra, pláne nem így. Mert sose jutunk egyről a kettőre. |
a gyenge pontokra világítottam rá. ha nem érzed jogosnak attól még soksok igazság van a szavaimban, majd meglátod :)
inkább azzal foglalkozzunk, hogy magyarázzátok meg hogy a toliférőhely duplázás miért FENT erősíti a felest, és nem LENT. Ati írta az átlag kocsmaszámokat. |
Quote:
A feles mostani fajivarázslata is a tolvajokat erősíti, holott semmi szüksége sincs rá elvileg. Akkor minek kapta azt? Na ugye. Csak a tolvajait tudjuk felturbózni, hiszen hadit nem akarunk csinálni belőle, a varis szerepet pedig bizonyos áldozatokért most is el tudja játszani. Ahol átlag 5-6%kocsmával rohangálnak az orik, ott valóban kevesebbet ér, de ott meg a bank-átlopás fejlesztés miatt elég sok pénzt tud lopni, ami fedezheti a veszteségeit. Volt még egy infószerzésre vonatkozó fejlesztés, de azt már elfelejtettem, majd valaki pótolja kérem. |
All times are GMT +1. The time now is 04:50. |