![]() |
Quote:
---- Nemrégiben megkérdezte tőlem egy barátságos ellenfelem 4-ben, milyen stratégiát ajánlanék neki a kék szám megszerzéséhez. És komolyan gondolkodóba estem mert nem akartam azt válaszolni hogy hátha szerencséje lesz és fölhúzza egy nagy klán ha megismerkedik egy megfelelő emberrel, haladjon csak tovább. De azt a kvázi 2 éves utat sem akartam felvázolni neki, ami saccra előtte állt, mert azon nyomban hagyta volna itt a Hódítót. Úh kitérő választ adtam, olvassa el a Kézikönyvet (már olvastam - ja, akkor ismét), hadizzon sokat mert az a jövő útja, de a kék számmal még ne foglalkozzon; nekem is csak azért van mert nem kellett elsőre fölmennem 8000 hekire. Elég szomorú voltam hogy ilyen választ kellett adnom. |
Quote:
Ha könnyebb az A-ból való fordulás, akkor ennek egyik lehetséges kimenetele, hogy aki az új feltételnek megfelel, az lefordul, és nem megy tovább. Bármilyen örömteli is ez elsőre, a valóságban ez feljebb viszi a top30% határát, anélkül, hogy új föld kerülne be a játékba, és anélkül, hogy új üthető célpontok kerülnének erre a problémás top30% körüli helyre. Ezzel szemben persze egy másik lehetséges kimenetele, hogy a mostani elfek inkább lefordulnak, ha úgy ítélik meg, hogy könnyebb lesz a következő körben inkább elérni nulláról a könnyített határt, ezzel csökkentve a top30%-hoz szükséges területet. (Kérdés, hogy erre a többi elf hogy reagál, mert ha úgy, hogy "hopsz, nem is tettem semmit, mégis bent vagyok a top30%-ban, mégse fordulok le...", akkor nem vagyunk előrébb.) |
Mindenek van veszélye akár így is történhet, de akár jól is elsülhet.
De a nem teszünk semmit a legrosszabb. Évek óta téma, és probléma nem oldódik meg. |
Quote:
A mostani helyzet az, hogy a kis kék számot nagyon könnyű megszerezni 155 ország gazdáinak, akik forgathatják B-ből a többi orijukat. Hogy a többi X ezer ori hogy szerzi meg? Hát sehogy. Nehogy már olyanok rohangásszanak kis kék számokkal, akik semmivel sem tudnak többet, mint a két hete játszó kezdők! |
Quote:
|
Quote:
Ennyi erővel felróhatnánk a sokszemeseknek, hogy nekik sokkal könnyebb volt megszerezni a kékjeiket.. |
Quote:
9k meg elég közel van 6k-hoz, hogy jobban megérje egyszer felerőltetni magad elffel 9k-ra és bből forogni, mint minden orival 6k-ra.. (persze, ha egy orid van, akkor nem..:)) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ennek ellenére kellenek a találgatások, látni kell, hogy milyen lehetséges kimenetele várható egy ilyen irányú módosításnak. Ha hirtelen 500 új ország szerez kvázi ingyen új személyiséget, akkor igen nehéz nekik elmagyarázni, hogy miért kell tőlük azt elvenni, vagy az 501-ediknek azt, hogy ő már miért nem kaphatja meg. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi lenne, ha a B-ből való forgás top30 helyett top20-hoz lenne kötve, míg az A-ból való fordulás top50-hez?
Megtalálja a számítását az, aki A-ban aktívan szeretne játszani, de az nem, aki nem azért forog B-ből, mert az A-s ori akadályozza a fellépést, hanem csak A-ban tart egy orit (mondjuk elfet), mert az egyszerűbb, és lentről tud forogni. A top50% jelenleg 6200 hektárt jelentene, tehát a fix 6k hekihez közel állna. Hogy a jövőben ez merre tolódna, annak megtudására ott van a tesztidőszak :) Másik lehetőség, hogy top30-ban csak kedvezménnyel lehessen fedezni, egyébként nem. Akkor tényleg azok tudnának B-ből forogni, akik A-ban aktívan játszanak. |
Quote:
Egyébként én is ezen töprengtem, mármint a javaslat első felén. Szerintem belefér. |
Quote:
|
Quote:
Meg nem találom szerencsésnek a %-os megoldást, mert most 6.200 hektár, 1 év múlva meg 8.200 akkor meg adtunk a szarnak egy pofont... |
Quote:
|
Quote:
Nekik miért kelljen 5-6k körönként +5-600-1000 hekit összeszedni, mint előtte? A B-s fordulás feltételeihez én nem is nyúlnék... |
Quote:
|
Quote:
Szerintem egy egészséges vérkeringést indítana el a játékban. |
Quote:
De nekem aztán oly mindegy, mert sokan önös érdeküket nézik, meg dögöljön meg a szomszédé is írnak... lesz, ami lesz |
Quote:
Nekem a jelen helyzet sem tetszik. Fedezéssel nehéz a top 30-ban maradni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én meg tudom, mivel jár egy orit olyan helyre rakni A-ban, ahol nem billeg ki hetente topból és ezért gondoltam a könnyítésre azok számára, akiknek nem céljuk az "ázás"... Attól, hogy én "szenvedtem" jó pár hónapot, másnak még nem feltétlenül kell(ene) Más kérdés, hogy direkt azért toltam be jó magasra az orit, hogy a többi országom könnyebben boldoguljon B-ből lépve. De aki meg így gondolja, annak én sem adnék könnyítést... kb ennyi az álláspontom... nah, meg a fix hekihez kötött könnyítés :) |
Quote:
Ennyi erővel jöhetnének a törpék, hogy el van lehetetlenítva a játékuk, mert most már A-ban 2 olyan ország is van, aki könnyen beverheti őket. Nem nagyon látok ilyet. És ha bejönne egy kis könnyítés arra, hogy könnyebben forgassatok országokat, akkor nem értem, hogy miért lennétek ellehetetlenítve... Sajnos az 1/A egy olyan csoport, ahol aktivitás nélkül nem lehet megmaradni, CSAK elffel... Sokszor olvastam különféle topikokban, hogy tessék alkalmazkodni az egyes csoportokhoz. Ha így marad, akkor a ti életetek sem lesz könnyebb, nemhogy az új játékosoké. Irtózatos sebességgel tolják az elfek, és elf klánok fel a top-ot, akikről a föld klánban le sem üthető... Ne a saját érdekeid után menj, hanem, hogy mi teheti játszhatóbbá az adott csoportot... |
Sőt, így kialakulhatnának olyan elf klánok, akik egymást segítik. A top-ban lévő, onnan ki nem csúszó országok közül nem mind fordulna egyszerre, hanem termelhetné a klán következő országának a fedezéshez a pénzt, majd amikor az felért, a másik fordul, és így cserélgetve egymásnak segítenek.
Ha egy kicsit végiggondolnád, Liza, hogy milyen is lenne ez, akkor nem hiszem, hogy az ellehetetlenítést felhoztad volna. Mennyire lenne nehéz úgy felmenni egy klánban, hogy a tagok egymást húzzák fel körforgásban? Úgy, hogy mondjuk nem 24-24% elfként tanyával kell felmenni, hanem lehet 27-27-essel csak a saját fogyasztást ellátva menni, és akkor már a hullák is nehezebben ütnek át... És csak nevetve kell fedezni 4000 hektárt 1000kör alatt... Túl egyszerű. |
Volt már olyan, hogy ha egyáltalán kell valamit változtatni, akkor inkább a fix hektár bevezetése felé menjünk, mint a százalékos variálásokba. Volt olyan, hogy ne tegyük értéktelenné a kék számot, ne osztogassuk a plusz személyiségeket nyakra-főre. És volt olyan (kicsit régebben), hogy könnyebb legyen A-ból fordulni, de kétszer kelljen egy kék számért. Ötvözzük ezeket össze.
Továbbra is lehessen fordulni A-ból a jelenlegi szabályok alapján, azonnali kék számért. És lehessen fordulni kedvezményesen, pl. fix 6K heki felett eltöltött 1000 kör után, amiért nem jár egyelőre semmi, csak a rendszer megjegyzi, és az újbóli, ugyanilyen fordulással járjon csak a kék szám. A B-ből való fordulás maradjon változatlan. Aki A-ban akar játszani, továbbra is megteheti. Akinek van topos országa A-ban, és B-ből forog, továbbra is megteheti. Ezzel azok kapnának esélyt egyáltalán a fordulásra, akik most jutnak fel A-ba először, és nem tetszik nekik ez a szint, vagy idő hiányában nem tudnak itt játszani. Illetve valamennyire talán az elf mocsár is ritkulna, tehát az A-s játéknak is jót tenne. És a kék számok értéke sem csökkenne. |
Quote:
Talán annak lenne értelme, hogy az első országgal 1000kör után bárhonnan lefordulhatsz, miután megtapasztaltad az A-t. Ha már láttad, akkor jóval egyszerűbb lesz felkészülni rá. DE akkor is problémát okoz az, hogy a TOP-ot az elfek őrült tempóval tolják felfelé... Azt mondom: fix 6-7k hektár, lehet fordulni. Ha nem vagy a top 30%-ban és eltöltöttél 1000kört a minimális forduláshoz szükséges terület felett, akkor pedig legyen a lázongás, morálromlás. Akinek nincsenek ambiciói A-ban, az lefordul, akinek van, feljebb megy. Ennyi.. |
Quote:
|
Quote:
Ötletelünk, Remy. Nem mondtam, hogy remek ötletek vannak itt, amit mondtam, az se old meg mindent, de valamit csinálni kell. Csak beszélgetünk róla, de azért mégis, lassan 10k hektár lesz a top... 2 év alatt 3k-t ment feljebb... 2 év múlva ott lesz a top, ahol én vagyok most? Ott, ahol vagyok, 2 év munkája, és néha negatív munkája. DE mindenképpen aktív munkája. Tudom, hogy mennyi termeléssel, mennyi pénzzel járt. Egy kis országnak, egy kezdőnek ez nem megoldható túl könnyen. |
Quote:
fix 6-7 heki, és lehet fordulni? erre írtátok minden alkalommal, hogy ne osztogassuk már a plusz szemeket semmiért. ja és mennyi is most a top 30 alsó határa? és mennyi lesz fél év múlva? lehet, hogy most át tudja mindenki lépni 1000 kör alatt a fix 6-7 heki és a top alja közti szakaszt, de meddig? akkor is simán átjut majd, aki akar, ha a top 15K hekinél kezdődik? A te javaslatod sokkal több bonyodalommal járna és még annyit sem oldana meg, szerintem. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
De tudod, hogy mi a hülyeség? Az, hogy egy olyan ötletnek, jövőt jósolni, miszerint 5k plusz kör eltöltésével megkapható személyiség miatt majd megoldódik a top felfelé mozgása, a kezdő játékosok örülni fognak, hogy jeee, bazze, végigmentem a játékon, és baromira nincs belőle semmi elismerésem... Egyedül én tudom, hogy már másodszor itt vagyok... Biztos nem menne el a kedve... |
Quote:
Hogy kérhetsz arra egy A topjában aktívan játszót, hogy ne menjen feljebb, mikor tényleg az elf bunkerek viszik feljebb a határt? |
Quote:
Igen, a TOP a legnagyobb részt az elfek miatt emelkedik... Ja, és ne legyen már az bűn, hogy az aktív A-s játékomért cserébe NAGYOBB AKAROK lenni. És nem fedezéssel, mert 2000katonát nem adok 1 hektárnak... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 22:26. |