![]() |
Quote:
nagyon ovatosan és finoman irtam, nehogy megbántsak valakit:D amugy csak összefoglaltam amit ki tudtam hámozni a sok off között na mostmár én is offolok ezer bocsi |
simán csak limitáljuk. egyszer-kétszer bárkivel előfordulhat az 5 szint során hogy leütik de nagyon, és magára is marad. erre jó. hogy így szerezzünk zsét arra már nem való.
szóval asszem most szintlépésnél +1, ez sok, ne kapjunk csak pl 5ik meg 2ik szintnél, vagy 5,3,1-nél, és ezt is nullázzuk átfordulásnál (+1). így ha össze is irogatok 3 év alatt 99999999 tekercset mindenből, akkor is csak megháromszorozni leszek képes. aki meg annyira nem tudja játszani a játékot, hogy 2-3nál több ujjrázásra lenne szüksége, az bátran, nem szégyen, törölje az országát és regisztráljon újat az 5ik szintre. |
Ilyen limitálás lehetőleg ne legyen. Semmi képpen se. Anarchban meg aztán pláne ne!
|
Főleg ne kapjon senki regisztrálással együtt (5. szinten) újraindulást, 4.-re lépve meg igen.
És amúgy, ha lejjebb vesszük ezeket a lehetőségeket, akkor sem csak 3* (2*, stb.) lehet leújrázni a javakat, csak előtte fordulni kell egyet. |
Ehhez a témához kinek mi az utolsó hozzászólnivalója? :) Ez az egy téma maradt még, amit mindenképp be szeretnék még tenni a mostani változások közé.
|
Quote:
|
Quote:
Ha ez reális lehetőség marad akkor sok új játékos is ebben látja majd az érvényesülés lehetőségét. Jogos igény ugyanakkor az újrázás meghagyása. Nekem tetsző javaslat, hogy minél nagyobb vagyon van az országban annál hosszabb idő elteltével tudjon csak ujrázni, és a további ujrái halmozottan egyre hosszabb időt igényeljenek. (De ez nem szűri ki a replikálást, mert x és y nyilván fog találni az aktuális csoportban gazdátlan országot akit felléptetve meg lehet ujrázni, majd hagyni a következő ujráig sodródni, és megint ujrázni. Azonban ez a változás nem oldaná meg a problémát, csak enyhítene rajta. Ez valójában csak tüneti kezelés lenne! A helyzet megnyugtató kezelésére a nyitópostban írt javaslatom nyújtana olyan megoldást ami nem ösztönzi a multit, és nem lehet kijátszani sem. Javaslatom -a képzés alatt lévő egység fellépéskor vagy vesszen el, vagy az első 24 körben ne lehessen lefokozni, és ujraképezni. -ujrázás után fajtánként maximum 10! (Eredeti 1 volt) millió tekercs maradjon fajtánként. -ujrázás után maximum 10 (Eredeti 1 volt) millió rúna maradjon. Természetesen azokat súlytaná a legjobban akik tevékenysége miatt indítottam ezt a topikot, de súlythatna másokat is. De kérdem én mire nem elég a max pénz, és 10 milla rúna és fajtánkénti tekercs? Ha valaki ennyivel se tud boldogulni akkor annak nem vagyon kell, hanem súgóolvasás! Nagyon fontos, hogy a maximált tekercs-és runamennyiség megszünteti a replikációs hatást, mert hiába ujrázott össze x tekit runát nem tudja fentebb újra megujrázni, csak a maximált 10 milliós mennyiséget. Hát úgy érzem mindent leírtam amit a témában gondoltam, kérek mindenkit, hogy támogassátok a javaslatomat! |
Quote:
A javaslat első pontja az, ami kilóg számomra a sorból egy kicsit... Különösen, hogy direkt lett egy módosítás, hogy felmenjen minden képzés alatti egység is az országgal. Az eredeti felvetés a tekercsek állandó duplázása miatt volt. Sereget duplázni ilyen módon nem igazán tudsz. Okoz bárhol problémát, hogy képzés alatti katonák érkeznek? |
Quote:
(Epitesz B-ben 2400 hektaron egy 50% templomos gnomot, bekepzel 17*180.000 varazslot, maris felvittel 3 millio egyseget, amit megujrazhatsz) Szerintem ez az egy problema van vele. Valamint az elozo 8-9 eveben a hodnak tok jol megvoltunk enelkul a lehetoseg nelkul. :) (kepzodo egysegek felvitele) (A javaslatnak az ujrakepezos tiltos reszet nem tamogatom, hiszen ekkor azokat is szivatjuk, akik tanyahianyos orszaggal lepnek fel, es 24 korig szetehezik magukat, es meg a tolitvarit sem tudjak ujrakepezni...) :) |
Quote:
Az eredeti felvetés arra irányul, hogy sokak többévi tekercsírását teszik tönkre azzal, hogy olcsón piacra dobnak nagy mennyiségű, "duplázott" tekercset. Katonai egységben azért sokkal kevesebben tartják "minden tartalékukat". |
Quote:
Ha csak a tekercset akarod, szerintem ertelme nincs bevezetni, hiszen ezentul akkor viszik az egyseget aztan csokolom. :) |
Közben kis statisztika: jelenleg összesen 8 (nyolc) olyan ország van, akinek valamelyik fajta tekercsből 10 milliónál többje lenne újrázáskor, és a szintet egy évnél kevesebb ideje kezdte. (Ebből csak 1 anarch.) 500 kör = 21 NAP!
Aki egy hónapon belül kezdte újra a szintet (pl állandó, 500 körönkénti újrázás), olyan nincs közöttük. Aki 2 hónapon belül, olyan 1 valaki. |
Quote:
Katonák terén viszont ugyanezt egyelőre nem látom. Senki nem katonák képzésével és azok folyamatos megtartásával halmozza fel a tartalékait, így egy nagyobb mennyiségű katonaduplázás nincs ilyen jellegű kihatással senkire. Az 1/A-ba egy nagyobb mennyiségű katonával érkezik esetleg, amit utána újrázni tud? Szerintem a mostani top országok pár nap alatt kitermelik azt a mennyiséget, anélkül, hogy támadástól kellene tartaniuk. |
Én a javaslatot szigorúan úgy támogattam, hogy az alsóbb szinteken tudatosan ne lehessen tönkretenni a piac manipulálásával mások játékát. Az A-ban ez a veszély nem fenyeget sem Ahmed, sem Báhia szempontjából.
Ha az illetőnek, aki 1,8 mrd tekiket újrázgat 5 hónapot (~4k kör) kell ücsörögnie, míg megint megteheti, nekem az elfogadható, mert ezidő alatt nem egyszer kicserélődik a csoport játékosállománya, így maximum egynél többször nem érinthet hátrányosan senkit a dolog. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Akkor gáz lenne a sokszázmilla tekercs ha az el nem eladott rész után sápot szedne Báhia kp-ban. Ugyanígy Juszuf és Achmed... Mindjárt tennénk egy lépést affelé hogy olyasmit tartsunk piacon amit el akarunk adni. Sőt... Segítene a topoknak is a döntésben, hogy ideje lenne lefordulni, mert csak piacra termelni túl drága :) |
Quote:
Mindamellett, hogy valahol nem tartom egy rossz dolognak, hogy időnként a piaci áruk egy picit felfrissüljenek, hiszen a piac továbbra sem raktár, még ha most a piacozókat védjük is valamelyest. |
Quote:
En szemely szerint 90 nap alatt termelek ki a katonakepzesembol 3 milla katonat. Erre feljon vki, aki semmit sem csinal, csak 500 kor alatt nyom egy gombot, es 1 napig a hod elott ul ujrakepezni a katonait? (ezzel 3x annyit "termelve", mint en) :) (Hidd el, a topba kerulni sem 2 perc volt, nem keves idobe, energiaba, penzbe, es tudasba is kerult) Szoval nem kellene mindig ezzel a top katonatermelessel dobalozni, ha kerhetem. :) |
Quote:
|
Szerintem Reaktor ötlete majdnem tökéletes
Quote:
Annyit módositanék, hogy a képzés alatt lévő egységek fellépéskor ne vesszenek el, csak újrainduláskor ne legyenek meg. Ha valaki elég ügyes, akkor vihessen fel 3 millió katonát 1/A-ba, de leújrázni már ne tudja. |
Quote:
|
Quote:
Mindjárt számolgatok... |
Quote:
|
Quote:
|
Az átlagos újrázható tekercs fajtánként 31ezer. Ez kiindulásnak jó lesz. :)
Azonkál, akiknek 1 millió fölött van valamelyik fajtából (őket szerintem lehet már tekercsíróknak nevezni), az átlagos mennyiség fajtánként 1,8 millió. Ha azt modnjuk, hogy maximum 3 milliót kap vissza újrázáskor (de bármennyit felvihet), akkor az szerintem egy elég szép nagy mozgásteret ad. Ki mit gondol? Közben számolok egységeket is... |
ez a 3 milió nem kevés? legalább az első újrnál lehetne több.. remélem nem értettem félre semmit.
|
Quote:
|
Quote:
|
szerintem Ati szumma 3 milla tekire gondolt. (bár nekem is jobban tetszene a fajtánként 3 milla)
|
Quote:
|
Quote:
4 millióval az érintett országok száma a háromnegyedére csökken, 5 millióval nem sokkal megy ez alá. 6 millióval még mindig nem érte el a 3 millióval érintett országok számának felét. A 7 millió se hoz hatalmas csökkenést. 8 millió se igazán. 9 milliónál már a harmadára csökkent az országok száma a 3 millióhoz képest. 10 milliónál megint nagyon kevés a csökkenés. De igazából nem ragaszkodom a 3 millióhoz. Az átlaghoz ez illik a legjobban, de indulhatunk egy magasabb összeggel, aztán nincs észrevehető változás, akkor még mindig lehet lejjebb vinni. |
Quote:
Ertheto mar? :) |
Quote:
|
Quote:
Amúgy a fajtánkénti 3 millát vagy a 3*8 millát támogatom simán, nem arról van szó. Sőt Tsobi elképzelését is, hogy szintenként emelkedjen a max mennyiség. |
Quote:
(kb ugyanaz). |
Quote:
Követhetetlen, és problémákhoz vezet. Előre tudnia kell, hogy miből mennyi lesz. Ne csináljunk az újrázásból lutrit. |
eddig is értettem, hogy felvihetek bármennyit csak megújrázni nem tudom.. sokat érek el vele ha van 24 milla laki tekim, és hiába újrázom le csak 3 milla marad. jobb lenne, ha 24 milla lenne összesen, de nem lenne megszabva a fajtánkénti 3 milla
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:53. |