Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

stivi 05-04-2009 11:31

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210293)
És még ez sem igaz...Macerás, de ki lehet deríteni, hogy ki volt az ;)

Tényleg mennyire igazad van…. ki gondolta volna, hogy a szövi tolisa végignézi a pont listából, hogy kire tud menni kapunyitás nélkül. És ha tud menni, akkor az nyitotta a kaput.
Az már biztos másodlagos kérdés,hogy az a kapu azé e, aki ártott a szövinek vagy esetleg a sok ingyen nyersanyagra vágyó sokaság egyikéé aki elvit 3 öl fát, mert 99% hogy egy hullára 4-5 kapunál több is van nyitva szinte mindig.

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210294)
Orkkal ha mfvagy, felsőbb szinteken tudsz infózni?esetleg a szövis orkokat, megy egykocsmás óriást ha találsz találomra, őket tudod, meg a hullát.Orkkal is sokszor vakon kell kimenni ha mf vagy, kivéve ha jut készüli teljesre :)

Nem az ork a téma, szerintem. Te írtad, hogy az a lényeg hogy a hulla szövibe jól játszható legyen.

De részemről lezárva várom a fejlesztések.
Aztán vagy megint ingyen föld lesz a hulla vagy nem:D

Redback 05-04-2009 11:34

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210296)
...Nem az ork a téma, szerintem. Te írtad, hogy az a lényeg hogy a hulla szövibe jól játszható legyen...

Csak felhoztam egy példát arra, hogy attól hogy egy faj nem jó MFnek, még jó faj lehet :)

Padlócsempe 05-04-2009 17:35

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210292)
Hát ez rendben van, akkor aki hullát választ az csak szöviben játsszon szerinted??

Igen. Ahogy 4-es szinttől felfele az ember, a fél-elf, az ork és a törpe is csak szöviben játszható.
4-es és 5-ös szinten pedig mf-ként is nagyon jól elboldogulna az élőhalott a felvázolt módosításokkal.

Hani 05-08-2009 19:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210192)
Nem cél überfaj létrehozása. Ha nem tud varázsolni, akkor nem tud varázsolni. Ezt ne kompenzáljuk azzal, hogy ezentúl varázslás nélkül az összes varázslatot automatikusan megkapja.

Ne is legyen überfaj, és ha varázsolni nem is tud, de számolni csak-csak. Ha támad v védekezik és valamilyen módon kapcsolatba kerül az ellennel csak meg tud különböztetni egy orkot egy törptől, egy íjászt egy lovastól, és meg is tudja számolni azokat. Ilyen formában egy lebutított gömböt csak kaphatna, nemde?

De eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha a hulla 100%osan kitámadna, akkor ha valaki beütné amíg teljesen üres akkor 10x-20x- vagy 10000000000x -es bacit kapna. Lehet már nem lenne annyira vicces ha pl 1000-2000 kör bacit kapna valaki. - csak eljátszottam a gondolattal :) -

vityu 05-08-2009 19:59

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 210830)
Ne is legyen überfaj, és ha varázsolni nem is tud, de számolni csak-csak. Ha támad v védekezik és valamilyen módon kapcsolatba kerül az ellennel csak meg tud különböztetni egy orkot egy törptől, egy íjászt egy lovastól, és meg is tudja számolni azokat. Ilyen formában egy lebutított gömböt csak kaphatna, nemde?

De eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha a hulla 100%osan kitámadna, akkor ha valaki beütné amíg teljesen üres akkor 10x-20x- vagy 10000000000x -es bacit kapna. Lehet már nem lenne annyira vicces ha pl 1000-2000 kör bacit kapna valaki. - csak eljátszottam a gondolattal :) -

Ezzel a gondolattal már előtted a fél külső fórum eljátszadozott.

Hani 05-08-2009 20:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 210832)
Ezzel a gondolattal már előtted a fél külső fórum eljátszadozott.

Ilyen játékos népség ez ;)

RicsiPi 05-14-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210288)
Már nagyon sokszor elmondtuk, hogy a hullának nem ifnormációt kell szereznie, hanem képesnek kell lenni arra, hogy szöviben jól, értelmesen játsszon, mert akkor a szövik megszerik neki az infót.

A fejlesztésekkel MF-ként is boldogulnia kell egy hullának.
Ha rendesen tud majd támadni, akkor páran elgondolkoznak majd hogy bevegyék őket a szövibe. Nem minden faj allergiás a tolikra...

vityu 05-15-2009 14:13

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 211442)
A fejlesztésekkel MF-ként is boldogulnia kell egy hullának.
Ha rendesen tud majd támadni, akkor páran elgondolkoznak majd hogy bevegyék őket a szövibe. Nem minden faj allergiás a tolikra...

A hulla az pont az, ami nem igazán boldogul mf-ként az információhiány miatt, éppen ezért azt kellene elérni, hogy szövetségbe legyen jó.

Betelgeuse 05-15-2009 15:20

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 210830)

5% kórházzal így is 7 kör míg meggyógyulsz. Senki se ütne hullát főleg nagy hekin.

RicsiPi 05-15-2009 16:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 211468)
A hulla az pont az, ami nem igazán boldogul mf-ként az információhiány miatt, éppen ezért azt kellene elérni, hogy szövetségbe legyen jó.

Én egy kicsit másképp látom a helyzetet. Ha kap valamilyen támadáserősítést, akkor simán tud támadni vakon, mással úgysem kell foglalkoznia. Arra gondolok, hogy tolival+varival sokat nem tudnak neki ártani.
Persze ha szöviben is jó lenne az csak előny!

vityu 05-15-2009 19:49

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 211480)
Én egy kicsit másképp látom a helyzetet. Ha kap valamilyen támadáserősítést, akkor simán tud támadni vakon, mással úgysem kell foglalkoznia. Arra gondolok, hogy tolival+varival sokat nem tudnak neki ártani.
Persze ha szöviben is jó lenne az csak előny!

Ez a játék egy online stratégiai játék, ahol én a stratégiát nem csak abban látom, hogy mikor éppen kire megyek ki full sereggel, hanem ,hogy a megszerzett információkból megvizsgálom a lehetőségeket, és csak a biztos sereg megy, nem az, hogy belépek a hadishoz, és elküldöm az összes sereget 1perc alatt, majd valamikor néhány óra múlva belépek megnézni, hogy éppen sikerült-e, és bevertek-e közben 68 sereggel...
Ez így nem stratégiai játék, hanem lottó. vagy bejön, vagy nem :)

RicsiPi 05-15-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 211512)
Ez a játék egy online stratégiai játék, ahol én a stratégiát nem csak abban látom, hogy mikor éppen kire megyek ki full sereggel, hanem ,hogy a megszerzett információkból megvizsgálom a lehetőségeket, és csak a biztos sereg megy, nem az, hogy belépek a hadishoz, és elküldöm az összes sereget 1perc alatt, majd valamikor néhány óra múlva belépek megnézni, hogy éppen sikerült-e, és bevertek-e közben 68 sereggel...
Ez így nem stratégiai játék, hanem lottó. vagy bejön, vagy nem :)

Igazad van, egy MF hullának tényleg nincs sok esélye taktikázásra, de van akinek ez kell. :)
2/ Van aki a betoníjász elfet választja, és csak felfedezéssel halad előre.

RicsiPi 05-17-2009 21:25

Össze kellene szedni az ötleteket amik eddig elhangzottak. Talán az lenne a legjobb, ha NEM a konkrét megvalósításokról(számokról) esne szó.
Hanem első körben megbeszélni, hogy melyik módosításokat támogatja mindenki...

1/ támadás fejlesztése
2/ NINCS gyújtás rezisztencia, hanem üres területeken több ember fér el
3/ betegség erősítése

Ha valamit kihagytam, akkor írjátok hozzá. Vagy ha valami nem kell akkor azt!

NZoli 05-19-2009 08:53

Ha sikerül a támadóerőt megnövelni, akkor a hulla tarthat védelmet is, így kevesebb lesz a soksereges visszakísérés még a teljes kitámadásnál is. Ezért én a betegség növelését nem tartom annyira fontosnak.
A gyújtás ellenállás vagy az üres hektáron elférő több ember ötletet támogatom.

RicsiPi 05-21-2009 09:46

Quote:

Originally Posted by NZoli (Post 212072)
Ha sikerül a támadóerőt megnövelni, akkor a hulla tarthat védelmet is, így kevesebb lesz a soksereges visszakísérés még a teljes kitámadásnál is. Ezért én a betegség növelését nem tartom annyira fontosnak.
A gyújtás ellenállás vagy az üres hektáron elférő több ember ötletet támogatom.

Ha csak támadóerősítést kap, akkor nem tud akkora sereget otthon tartani hogy ne menjenek be hozzá 5 sereggel. Nincs védelem varázslata, ezért sokkal többet kellene tartania...
Sztem legyen azonosan növelve a támadás és a védelem vagy kapja meg automatikusan a védelem varázslatot. De inkább az első variáció.

Hani 05-24-2009 23:11

Asszem megejtem utolsó ötlet bejegyzésemet eme témában.
Sok-sok vita volt itt, sok-sok számolgatás és sok-sok pro-kontra. Valaki azt mondta, hogy nem kell tápolni a hullát mert A-ban erősebb lesz mint egy ork, v közel olyan erős. -És?- Valaki meg azt mondta, hogy egy harmatos hónaljmanó is beveri csukott szemmel fél lábbal. Ez utóbbi igaz is. Változtatásra szükség van.

Én most teljesen másfelől közelíteném meg a dolgot, nevezzük egy új alternatívának. Kezdeném ott, hogy Ati egy picit bakizott -vagy az aki kitalálta ezt a faj- . Élőhalott...hmm... ez gyűjtőfogalom. A súgóban leírt tulajdonságok illenek is az egyik, a fogalomba tartozó lényre, a zombira. De sok más is van még itt. Vámpírok, lichek, ghostok stb. és nem egy közülük kimondottan értelmes is. Ezekre a lényekre és tulajdonságaikra már lehetne alapozni egy új ténylegesen "Élőhalott faj" létrehozását.

Egy dolgot lehet csak hullával csinálni, vakon támadni, és ahogy vki ezt megírta előttem ez nem stratégia, hanem csak lottó, v bejön v nem.
Talán az egyik legnagyobb ellenérv mindig is az volt, hogy igénytelen és odafigyelést csak alig igénylő egy népség ez. Sztem itt van a kutya elásva.
keljen rá odafigyelni, és kelljen törődni is vele, legalább annyit mint bármely más fajjal.

Súgóból részlet -picit módosítva-:

A változás korában tömegesen kezdtek el megjelenni az élőhalottak, máig se tudja senki, hogy pontosan honnan is. A legtöbben hatalmas mágikus erőkre gyanakodnak, amik most kezdik megmutatni igazi arcukat, és nem csak mintegy mellékhatásként hozták létre a holtak feltámasztását.

Mára mindenesetre már annyian vannak, hogy külön fajként kell őket számon tartani. Az élőhalottak viszonylag igénytelenek, bárhol megélnek. Mivel egyszer már meghaltak, még egyszer ezt nem teszik meg, bár a tűz ősi ellenségük, és elég gyorsan lángra tudnak kapni. Az önálló gondolkodásra szinte képtelenek, ezért sem a varázslat, sem a tolvajlás terén nem boldogulnak. Az életben maradáshoz nincs szükségük élelemre, és meghalni is csak tűz által tudnak. Ezért igen sokan össze tudnak gyűlni egy kis helyen. Csatában az elhulló ellenfelek szinte mindegyike azonnal beáll az ő csapatába, így az élőhalott sereg csak növekszik és növekszik...

Hogy mire utaltam?

Súgó:
Hátrányok:

* nem varázsolhat,
* nem indíthat semmilyen tolvajakciót,
* tudománytekercseinek maximum hatásfoka: 0%.

A hulla tudjon varázsolni, ugyanis a lichek baromi jók ebben. Tudjon tekit is írni, hogy eredményesek is legyenek a varázslataik. Tekit ne lehessen lopni tőlük mert olyan kirekesztett és titokzatos faj, hogy senki sem értené a leírtakat, viszont amortizálódjon brutálisan v kerüljön sok időbe (24kör) és pénzbe a megírása vagy a tudománytekercseinek maximum hatásfoka: 25% legyen amit elérhetnek -tudós személyiség eseten 30% max-, vagy az összes együttvéve. De a lényeg, hogy tudjanak tekit írni és ne lehessen lopni tőlük.
Továbbra se tudjon tolvajakciót indítani, de védelemre tarthatna. Így legalább az 1-10 kocsmás óriásokat megfoghatná, annyival is kevesebben rabolnának tőle. Így legalább meglenne az esélye a a védekezésre és nem kellene a gyújtás rezisztenciával bajlódni.

Varázslóik legyenek erősek, de korlátozott tudásúak.
Ártó: csak a tűzgolyó, ha netán összeakadna egy másik hullával.
Kristálygömb, Védelem, Távolbalátás*, Vérszomj, Térkapuk felderítése* és a spec varázslat a Necromancia* - ami annyit tenne, hogy amíg a varázslat él, minden katonai esemény (támadás és védekezés egyaránt, sikerességtől függetlenül) alatt a csatában elhulló egységeket a képzésének megfelelően kapja meg. (ha elit volt, elitként, ha paci volt paciként) mészinél a civileket v katonaként vagy civilként, de valamilyen módon meg kellene kapnia. Továbbá, ha szövetségben van akkor a varázslat időtartama alatt a szövisek úton elhulló egységeik; 0 veszteség, sikeres vagy sikertelen támadás esetén 0 veszteség, sikeres védekezésnél 0 veszteség, sikertelen védekezésnél marad a régi. -pl mészi miatt-

* a csillagos varik miatt már érdemes lenne szövibe venni, ami nagyon jó dolog lenne.

Összességében, tudna infót szerezni, tudna valamelyest védekezni a tolvajokkal szemben, a varik némi biztonságot adnának kitámadásnál, nem tudná legömbölni mindenki és ami a legfontosabb, hogy szövisnek sem lenne utolsó.

Konkrét számokkal nem készültem, aki lát az ötletemben fantáziát és kockásból is 5öst kapott, majd az számolgathat. Hogy a jelenlegi tulajdonságaiból, pl szintenkénti hadbónusz mit érdemes megtartani, arról mehet a vita. A haderőt szándékosan ki is hagytam, pedig viccből a pacik dupla damage-jének gondolatával eljátszottam :rolleyes: (pl:mint a Heroes-ban:D )

Előre is megköszönném ha nem lennének olyanok akik párhuzamot vonnának az orkokkal, mert ha végül ők a legmilitárisabbak nyugodtan el lehetne venni a sámánjaiktól az összes ártót és csak a vérszomjat meg a védekezést meghagyni :D:D:D

A viccet félre téve. A hullák "valójában" nem olyan buták mint amilyenek ebben a játékban. Sok-sok fantazy könyvben, számítógépes játékban (WoW, Heroes), szerepjátékban (Vampire) stb, nagyon is ütősek. És bár a Hód online stratégia de azért fantazy is!

Ideje lenne már valamilyen koncepció mellet dönteni és élesben kipróbálni, ha valami nem jó akk módosítani. De vannak olyan dolgok amit még az itt előforduló matekzsenik sem tudhatnak és csak játék közben derülhet ki.

Az érdeklődőknek:
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89l%C5%91halott
http://en.wikipedia.org/wiki/Undead

vityu 05-25-2009 03:14

Az biztos, hogy ötletes! Várom azt, hogy valaki számolgat-e! :) Vannak benne olyan dolgok, amik mentén akár még el is lehetne indulni.

Dus 05-25-2009 06:13

Azt hiszem, egyszerűbb lesz leírnom, mi nem tetszik:
- Az, hogy 24 kör alatt írja a tekit, mert csak 20 kör széles a tanácsadók táblázat :)
- Tűzgolyója semmiképp se legyen!!! A faji leírásban ott van, hogy a legnagyobb ellenségük a tűz. Nehogy már tűzgolyót varázsoljanak akkor :)
- Kicsit vitatkoznék azzal, hogy a Hódító egy fantasy játék (is) ! Ha a játékosok valójában fantasyként kezelnék (és ettől lesz igazából, akár kis mértékben is, egy játék fantasy), akár nagyon picit is, akkor többen jöttek volna IC fórumra :D (Ez amúgy komoly...)

Ezeken az apróságokon kívül, így teljes egészében támogatnám az ötletet, mivel nem lesz erősebb a serege, de mégis valahogy nagyon jó lesz Neki az infókkal, és a nekromanciával nagyon szívesen látnák egy szövetségben :) És igen csak egyedi faj lenne továbbra is, ami nagyon fontos!

Hani 05-25-2009 07:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212500)
- Az, hogy 24 kör alatt írja a tekit, mert csak 20 kör széles a tanácsadók táblázat :)

Oké a 24 kört bebuktam ;) fáradt voltam és már nem fogott annyira az agyam.

vityu 05-25-2009 07:16

Quote:

-4-ről kezdi :D vagy olyan nehéz megírniuk, hogy az első pár körben nem tudják, mikorra készül el :D

Hani 05-25-2009 07:45

Quote:

Ezeken az apróságokon kívül, így teljes egészében támogatnám az ötletet, mivel nem lesz erősebb a serege...

Azért még felhívnám a figyelmet arra, hogy mivel tudna tekit írni (pl 25+5% személyiséggel) az kihatna a haderőre is+ a férőhelyekre. És mivel továbbra sem kellene neki kaja, ezért lehet sokan megorrolnának rá. De a férőhely növekedésre szükség van mert most adott hekin nem csak barakknak kell lennie hanem templomnak és kocsmának is. Erősebb lenne mint egy ember, de nem is baj. De egy orkkal nem venné fel a versenyt.

Pl Aban:
Ork, 30% lakteki, 40% hadteki +30% támadóerő többlet.
Hulla, 25% lakteki, 25% hadteki és ennyi. A szintenkénti hadbónuszt nem tettem hozzá mert nem tudom hogy megmaradna-e vagy sem. De ha még is akkor sem lenne olyan erős, annyi hogy nem kellene a klánrakiból kaját kivennie. Még egy okkal több, hogy szövis legyen.:)

Ati 05-25-2009 08:14

Mivel élőhalott nem létezik a valóságban, ezért nem cél, hogy máshol megálmodott képességekkel ruházzuk fel, csak mert ott okos és ügyes. A zombifilmekben például nem az, mégsem írják át az összes filmet.

A jelenlegi irányvonaltól (nem tud varázsolni, nem tud lopni) nem szeretnék eltérni.

Hani 05-25-2009 08:23

No asszem akkor erről ennyit:cool: :(. Sok sikert a fejlesztésekhez.

*A vámpíros filmekben mégis értelmesek, sőtt... pedig azok is élőhalottak...*

Ati 05-25-2009 08:25

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 212513)
No asszem akkor erről ennyit:cool: :(. Sok sikert a fejlesztésekhez.

Sajnálom, ha félreértetted a módosítás lényegét, de a témacím sem arról szól, hogy hozzunk be helyette egy teljesen új fajt, hanem a faj finomhangolásáról, apró módosításairól van csak szó.

Hani 05-25-2009 08:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212514)
... apró módosításairól van csak szó.

Már több éve megy a fórum és egy dolog teljes mértékben tisztázódott, mégpedig : az apró módosítás kevés. Ha lett volna rá esély nem dagadt volna ekkorára ez a topic és már réges- rég bent lenne a játékban.

"Mivel élőhalott nem létezik a valóságban, ezért nem cél, hogy máshol megálmodott képességekkel ruházzuk fel..."

Feltennék még egy költői kérdést és aztán végleg elhalkulok. Amikor létrehoztad a Hódító nevezetű játékot. Az orkot mint militáris faj, a törpöt mint bányatúró faj, az elfet mint íjászozó faj stb... ötlete és tulajdonságai a Te elméd szüleménye? :confused: A Te álmodtad volna meg?
Továbbá ha mi nem "álmodhatunk" meg semmit, akkor az egész topic értelmét veszti.

Ati 05-25-2009 08:53

Varázsló fajt akarsz csinálni belőle? Miért? Nincs elég varázsló faj a játékban? Szerintem van. Semmi nem indokolja, hogy behozzunk mégegyet, csak azért, mert... nem tudom, mert az jól hangzik. Más okot nem tudnék rá mondani.

Tolvaj faj sincs a játékban? De van. Több is.

Kifejezett hadi faj(ok) úgyszintén létezik/léteznek.

Ne akarjunk belőle orkot, gnómot, óriást, elfet, embert, törpét vagy félelfet csinálni. Ha ezek tetszenek, akkor fajválasztáskor ezek valamelyikét válasszad.

A téma a faj erősítéséről szól, nem egy komplett új faj behozásáról. Nem látok semmi szükséget egy új faj behozására, mivel nincs olyan taktikai elem, ami ne lenne megoldható a jelenlegi fajokkal.

Annak pedig nem vagyok híve, hogy a "színesítés" érdekében 40, egymástól alig valamiben különböző fajt hozzunk be, miközben ez a töménytelen választási lehetőség teljesen átláthatatlanná teszi a játékot.

Ati 05-25-2009 09:16

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 212517)
Feltennék még egy költői kérdést és aztán végleg elhalkulok. Amikor létrehoztad a Hódító nevezetű játékot. Az orkot mint militáris faj, a törpöt mint bányatúró faj, az elfet mint íjászozó faj stb... ötlete és tulajdonságai a Te elméd szüleménye? :confused: A Te álmodtad volna meg?
Továbbá ha mi nem "álmodhatunk" meg semmit, akkor az egész topic értelmét veszti.

OFF:

Nem, nem mind az én agyam szüleménye. Közös erővel, együttesen, Veletek, a játékosokkal lettek megalkotva. Nem a WoW-ból, a Heroesből, vagy a Vampire-ból lettek kimásolva, hanem közösen alkottuk meg őket.

Ezt az irányvonalat követve továbbra sem hiszem, hogy a WoW-ból, a Heroesből, vagy a Vampire-ből kellene kimásolni most egy faj tulajdonságait.

Ne kezdjünk link-háborúba, de kigyűjtöttem én is néhányat, ahol szó sincs arról, hogy az élőhalott alaptulajdonsága, hogy varázsolni tud, és aki nem tud varázsolni, vagy nem übereli az összes többi fajt, az már nem is élőhelott:

http://www.allwords.com/word-undead.html
http://dictionary.reference.com/browse/undead
http://ninjawords.com/undead
http://www.encarta.nl/dictionary_1861707683/undead.html

Ildee 05-25-2009 09:29

"Mára mindenesetre már annyian vannak, hogy külön fajként kell őket számon tartani. Az élőhalottak viszonylag igénytelenek, bárhol megélnek. Mivel egyszer már meghaltak, mégegyszer ezt nem teszik meg, bár a tűz ősi ellenségük, és elég gyorsan lángra tudnak kapni. Az önálló gondolkodásra szinte képtelenek, ezért sem a varázslat, sem a tolvajlás terén nem boldogulnak. Az életben maradáshoz nincs szükségük élelemre, és meghalni is csak tűz által tudnak. Ezért igen sokan össze tudnak gyűlni egy kis helyen."

idézet a súgóból

Hogy én is kötözködjek kicsit, ha sokan férnek el kis helyen, akkor miért csak 40en férnek el egy barakkban?

Nekem az egészhez még annyi ötletem lenne, hogy ne kelljen házat tartania a hullának, ha már úgyis olyan igénytelen faj... Ezzel a gyújtás probléma is ki lenne küszöbölve, és erősödne is a faj. Plussz a szintenkénti hadi bónuszt támogatnám.

A vakság pedig sztem ügyes játékosoknál nem lehet olyan nagy probléma.

Hani 05-25-2009 09:33

1. Csak mert tudna varázsolni, nem azt jelenti, hogy jó lenne varisnak. -ártók nélkül pláne-
2. Csak mert lehetnének tolvajai védekezésre, nem azt jelenti, hogy jó lenne tolisnak -tolvajakció indításának hiányában pláne-
3. Ez egy kifejezetten abszolút hadis faj jelen pillanatban is. Ugyanis csak támadni tud semmi mást -más dolog, hogy nem túl eredményesen-
4. Nem új fajt akartam behozni, csak egy alternatívát adtam arra,hogy ne, idézem tőled:
"Nem cél überfaj létrehozása. Ha nem tud varázsolni, akkor nem tud varázsolni. Ezt ne kompenzáljuk azzal, hogy ezentúl varázslás nélkül az összes varázslatot automatikusan megkapja."

De Te vagy a főnök, Tiéd a végső döntés. Érdemben több javaslattal már nem tudok előálni. Legyen szó finomhangolásáról, apró módosításairól vagy ahogy legutóbb írtad, erősítésről.

Hani 05-25-2009 09:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212519)
OFF:
Ezt az irányvonalat követve továbbra sem hiszem, hogy a WoW-ból, a Heroesből, vagy a Vampire-ből kellene kimásolni most egy faj tulajdonságait.

Nem másoltam ki semmit. Teljesen más kategória mindegyik. Ezek csak célzás értékűek voltak arra, hogy a hulla nem csak annyit tud, hogy merre van az előre és irány kaszabolni.

BigPi2 05-25-2009 10:09

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212520)
"
Nekem az egészhez még annyi ötletem lenne, hogy ne kelljen házat tartania a hullának, ha már úgyis olyan igénytelen faj... Ezzel a gyújtás probléma is ki lenne küszöbölve, és erősödne is a faj. Plussz a szintenkénti hadi bónuszt támogatnám.

A vakság pedig sztem ügyes játékosoknál nem lehet olyan nagy probléma.

501. hozzászólás

"az üres területeken 30-40 férőhelye lenne emberek számára "

Ahhoz, hogy ne keljen neki ház, a fönti idézetnek kellene megvalósulnia. Ebben az esetben viszont a hulla nem állna másból mint barakkból. Olyan országok szaladgálnának egy idő után amik, csak kb. 70% barakkból állnának.
Biztos, hogy ezt szeretnéd?

Ildee 05-25-2009 10:12

Miért ne? :)
Ha jól számoltam még így sem lenne túl ütős a hulla, igaz csak 5ös szintre számoltam.

Dragi 05-25-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212526)
Miért ne? :)
Ha jól számoltam még így sem lenne túl ütős a hulla, igaz csak 5ös szintre számoltam.

aha aztán minden szintre kapja a + hadi bónuszt és aztán über szuper kafa ori lesz 1/A-ra 100% barakkos orival :D:D:D Köszönjük Emese :) na jó nem 100 csak 85% barakk 15% torony :rolleyes:

Barbara 05-25-2009 10:49

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 212528)
aha aztán minden szintre kapja a + hadi bónuszt és aztán über szuper kafa ori lesz 1/A-ra 100% barakkos orival :D:D:D Köszönjük Emese :) na jó nem 100 csak 85% barakk 15% torony :rolleyes:

Teljesen jó lenne. Alig kellene átépítened a foglaltat ha kitámad és minimum föld alá ütöd 3 kecses sereggel.

Remélem érzitek az iróniát. Muszáj voltam ideírni mert úgy tűnik nem mindenki.

Padlócsempe 05-25-2009 11:07

Jó ég, már varázslós hullánál tartunk :o

Sajnos olybá tűnik nekem, hogy ennek a topic-nak kevés értelme van, mert mindegyik javaslat a feledés homályába merül, akár jó volt, akár idétlen.

Szerintem egyetlen hét alatt össze lehetne szedni a jó javaslatokat, megvitatni, majd berakni a játékba, mégis évek óta van egy élőhalott faj, amit jó játékos csak viccből választ... (Persze most fontosabb a MUD-ot tuningolni :) de azért majd eljöhetne a hullák ideje)

Viszont ha valaki mégis javaslatokkal áll elő, jobb ha tisztában van az alapelvekkel: Többször meg lett mondva, hogy az élőhalott ne tudjon se varázsolni, se lopni.
Mivel Ati így döntött, így felesleges billentyű-koptatás minden más variáció.

Persze ezek mellett nehéz egy változatosan játszható fajt csinálni a hullából, hogy ne csak annyiból álljon a játék, hogy 80% barakk, aztán uccu neki.

Jó lenne az eddigi ötleteket egy csokorba szedni, hátha lesz valami foganatja, és ezzel elkerülnénk, hogy naponta újabb szálon kezdjen el izzani a játékostársak agya, és még a végén a legjobb tolis faj válik belőle :)

Amik nekem tetszettek ötletek:
- Üres helyeken több elférő lakosság.
- Haderő vagy támadóerő valamilyen mértékű növelése.
- Rá nyitott térkapunk keresztüli szövetségeseknek való ártás, ráadásul anonim módon, kiküszöbölése, pl. a rá nyitott térkapukon keresztül a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakció csak 30%-os hatásfokú, vagy a hullától való lopásért is járjon hírnév, de csak tized annyi, és mindig negatív előjelű, így ki lehetne deríteni ki lopkod.
- Állandó Teljes krónika (a halottak szelleme megsúgja a csatákat :) )
- A csatában elhulló egységeket ne sima katonaként kapja meg, hanem úgy, ahogy azok elhullottak (lovasokat lovasként, stb.).
- Mészárlás esetén is kapja meg az elhulló egységeket.

Persze volt még millió más ötlet, szerintem jó volna, ha állást foglalnánk melyek jók, melyek kukába valók.

RicsiPi 05-25-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 212533)
Jó ég, már varázslós hullánál tartunk :o

Sajnos olybá tűnik nekem, hogy ennek a topic-nak kevés értelme van, mert mindegyik javaslat a feledés homályába merül, akár jó volt, akár idétlen.

Szerintem egyetlen hét alatt össze lehetne szedni a jó javaslatokat, megvitatni, majd berakni a játékba, mégis évek óta van egy élőhalott faj, amit jó játékos csak viccből választ... (Persze most fontosabb a MUD-ot tuningolni :) de azért majd eljöhetne a hullák ideje)

Viszont ha valaki mégis javaslatokkal áll elő, jobb ha tisztában van az alapelvekkel: Többször meg lett mondva, hogy az élőhalott ne tudjon se varázsolni, se lopni.
Mivel Ati így döntött, így felesleges billentyű-koptatás minden más variáció.

Persze ezek mellett nehéz egy változatosan játszható fajt csinálni a hullából, hogy ne csak annyiból álljon a játék, hogy 80% barakk, aztán uccu neki.

Jó lenne az eddigi ötleteket egy csokorba szedni, hátha lesz valami foganatja, és ezzel elkerülnénk, hogy naponta újabb szálon kezdjen el izzani a játékostársak agya, és még a végén a legjobb tolis faj válik belőle :)

Amik nekem tetszettek ötletek:
- Üres helyeken több elférő lakosság.
- Haderő vagy támadóerő valamilyen mértékű növelése.
- Rá nyitott térkapunk keresztüli szövetségeseknek való ártás, ráadásul anonim módon, kiküszöbölése, pl. a rá nyitott térkapukon keresztül a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakció csak 30%-os hatásfokú, vagy a hullától való lopásért is járjon hírnév, de csak tized annyi, és mindig negatív előjelű, így ki lehetne deríteni ki lopkod.
- Állandó Teljes krónika (a halottak szelleme megsúgja a csatákat :) )
- A csatában elhulló egységeket ne sima katonaként kapja meg, hanem úgy, ahogy azok elhullottak (lovasokat lovasként, stb.).
- Mészárlás esetén is kapja meg az elhulló egységeket.

Persze volt még millió más ötlet, szerintem jó volna, ha állást foglalnánk melyek jók, melyek kukába valók.

Ezzel én is egyetértek, hogy már volt elég megbeszélés 50 oldalon keresztül és már csak össze kellene szedni az értelmes javaslatokat.

Egy kicsit furcsa, hogy hullára nyitott térkapun magát a hullát normálisan lehet lopni, amíg a szövetségeseit csak kevesebb hatásfokkal.
Régebben, ha jól emlékszem, volt egy olyan ötlet: aki hullától lopkod kapjon kis mértékű betegséget. Ez azért lett elvetve, mert akkor nem lehetne kideríteni hogy valójában melyik ország beteg. Vagy támadás előtt gyorsan lopni egy hullától... jó nagy szívatás:)
Esetleg lehetne egy olyat, hogy aki hullától lop vagy hullán keresztül lop akkor a tolvajai pl. 1%-ban meghalnak. Függetlenül hogy sikeres vagy sikertelen volt-e a lopás.

Továbbra is fent tartom az 1 tábornokos ötletemet, mivel " önálló gondolkodásra szinte képtelenek..."

csabi 05-25-2009 14:49

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 212528)

és mi működteti a barakkokat és a tornyokat? :rolleyes:

Dragi 05-25-2009 15:06

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 212545)
és mi működteti a barakkokat és a tornyokat? :rolleyes:

pont arról volt szó hogyha nem kell a hullának ház de köszi az építőjellegű hozzászólást :D:D:D csak a lap tetejéig kellett volna visszaolvasni :rolleyes:

csabi 05-25-2009 15:13

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 212547)
pont arról volt szó hogyha nem kell a hullának ház de köszi az építőjellegű hozzászólást :D:D:D csak a lap tetejéig kellett volna visszaolvasni :rolleyes:

igen a hullának nem kell ház, mert az ÜRES területeken is ugyanannyi ember lenne.. 0 üresen 0 ember..

Peti 05-25-2009 15:27

Régebben is írtam, egy olyan kiegészítést a hullára amivel picit erősebb lenne az infószerzés terén, s akár még szövibe is lehetne venni.
A hulla ha ütik, a támadó oriról kapjon infót, a csata után, ilyen pl a faját, s az éplistáját, asszem ezt írtam régen.
Mi lenne ha egy ilyen ütés után, a hulla nem csak a támadó seregről kapna infót, hanem azt is hogy pl mekkora sereggel ment ki rá a támadó, ha szövis akkor azt is hogy kik a szövijei, illetve azok milyen seregeket küldtek helpben, + a támadó éplistája és faja, ezzel szinte minden infót megszerez a támadóról, így akár kísérni is tudja vagy őt vagy a szövijét.
+ esetleg a hulla ha akár 1 tábornokkal meg egy apró sereggel betámad valakit, hiába veszit, akkor is tudja meg a megtámadott ország éplistáját meg a faját. Ezzel elég kellemetlen lenne egy hulla hiszen egy fél-elf, vagy egyetlen toli ori sem lenne biztonságban mert akár egy hullával felálló szövi is megtudná mije van a tolinak. Így a hulla akár egy éplistázó orit is tudnak helyettesíteni, s nem volna olyan akiről ne tudna éplistát szerezni. Ezzel bizony elég hasznos szövi tag lenne, kis barakk hely bővítéssel amit már ebben a topikban 20 milliószor megtárgyaltunk illetve védő és támadó bónuszokkal életképes sereget tudna tartani, s még infót is tudna szerezni....

All times are GMT +1. The time now is 02:12.