![]() |
Quote:
Quote:
Kb milyen alaplapok amik nem túl drágák, meg kb mit jelent az a sok szám meg betű a nevükben? Mi mehetett még ki ennek következtében? Már lassan tényleg kellene egy új gép.... Bocsi a sok hülyeségért, de ezen a téren még vannak hiányosságaim, illetve csak azok vannak...:) |
Alaplap
ASUS M2N68-AM SE2 alaplap
Processzor foglalat : Socket AM2+ Chip készlet : nVidia GeForce 7025, nForce 630a Front Side Bus sebesség : 1600/ 2000 MT/s Pl ennél mi mit jelent? V milyet lenne érdemes venni? Honnan tudni, h integrált videókártya van benne? Jó e az egyáltalán v külön venni jobb? |
Quote:
Az nVidia 7025 az integrált videókari. A többi paraméter kb azt mondja, hogy milyen sebességet tud maximum elérni a procid benne, teljesen normális alaplap egy jobb fajta AMD procihoz (így első ránézésre legalábbis... nem néztem utána hogy mit tud/nem tud az nForce 630a chipset a többiekhez képest). Ha a másik tápban ment a venti mikor azzal próbáltad, akkor van remény :) Ha az alaplap meghal, nem feltétlenül visz magával bármit is. Ha kiszedted a procit és a RAMot, valamint lehúztad a merevlemezt és a DVD meghajtód, próbáld bekapcsolni a gépet! Lehet hogy valami még megmoccan benne, és nincs is baja az alaplapnak. Az is előfordulhatott, hogy az integrált videókártya sült csak meg benne, és elég videókártyát venned... De jó lenne, hogyha valaki olyan is megnézné, aki ért hozzá, így fórumon keresztül eléggé körülményes minden lépést leírni. (természetesen ha ez az egyetlen mód, akkor szívesen írok továbbra is :) ) |
Quote:
Nem ez halt meg csak rákerestem, h mik vannak és h milyen paramétereket írnak mellé.. Amúgy a régi gépes táp meghajtotta a proci hűtőjét is nem tudom ez jelent e vmit... Végülis nem az általam szerelés lenne a fontos, hanem, h kicsit képbe kerüljek, ha beviszem szevízbe /mert úgy gondolom az elkerülhetetlen/ ne csak nézzek ki a fejből, mikor mondják, h mi baja, meg, h mi kell bele, meg mit ajánlanak... Ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre meg, h ti mit ajánlanátok kb, ha cserélni kell... |
Na szval, kihúzgáltam mindent, nem sípolt:(
Bevittem a szervízes kb ugyanazt megcsin, amit én, és ő is azt mondta, h az alaplapot cserélni kell... Procitól is függ az alaplap? V fordítva? Mert mondta, h ehhez a fajta procihoz 15,4k-ért van alaplap... |
Na csak rákerestem, látom függ egymástól a proci meg az alaplap (processzortokozás, érdekes név:D)....
Asrock P4I65GV alaplap (s478) Intel 865GV, P4/P4 Celeron 400MHz/533/800MHz (Prescott/Northwood/Willamette), mATX, UDMA 33/66/100, SATA150, 1AGP, 3PCI, 1AMR, 2 DDR Dual-channel, Intel Extreme integrált VGA, AC'97 5.1 audio, 10/100 LAN Ezt a fajtát javasolta, erről vélemény...? Csak itthonra kell, fejleszteni a közeljövőben nem tervezem, meg semmi... |
Quote:
Azért hívják tokozásnak, mert maga a processzor nagyon kicsike, a sok lábat ki kell vezetni valahogyan a csatlakozókhoz, erre kialakítottak egy szabványos tokot, ebbe a tokba teszik bele, vezetékezik be a procit, ez a tok védi a külső behatásoktól. (általában a tokozás nevében a szám a kivezetett lábak számát jelöli) |
Na szval ki van cserélve az alaplap, itthon a gép, mondta a szervizes, h telepíteni kell az op rendszert, ez eddig ok, de mikor kapcsolom be a Csökkentett mód/ Csökkentett mód hálózattal/ Csökkentett mód parancssorral/ Legutóbbi beállításokkal indítás / Normál módú indítás jön be, de nekem semmire semmit nem reagál, se telepítőcd-vel, se nélküle...:(
Ilyenkor mi a teendő? |
Leírom, 2 lépésben:
1. format c: /u /q 2. reinstall Boccs. :D |
Quote:
Hogy hozom be? Én csak úgy tudok telepíteni, h szépen beolvassa az xp cd-t és ott adja magát.... Ezt hová írom be? régen még volt vmi indítólemezes megoldás v mi, de arra már nem nagyon emlékszem... |
A biosban kell turkálni, kell lennie ott olyan beállítási lehetőségnek, hogy "boot sequence" vagy valami nagyon hasonló nevűnek. Állítsd be úgy, hogy először CD-n keresse az oprendszert, csak utána a winyón.
|
Quote:
Del-el nem jön be.. rögtön a csökkentett mód, de ott bármire megyek végül visszajön ugyanaz... |
Az alaplaphoz elvileg kellett kapnod "users manualt", abban benne van, hogy hogyan kell biost varázsolni.
|
F12, vagy DEL, vagy akármi lehet... Alaplaptól függ, bár én ezen a kettőn kívül még nem találkotam mással.
Ez persze lehet az én hiányosságom. |
Quote:
De elvileg kiírja mit nyomj. |
Nekem ASUS alaplapom van, és DEL-el BIOS-olok. :)
|
F2 volt a nyerő:)
Rendben a gép (szinte hallom, ahogy ti is felsóhajtotok:D:D), remélem most kb 5-6 évig hozzá se kell nyúlni:D Köszönöm szépen a segítségeteket!;) |
Quote:
2. ha már úgy írtad a hsz-t, hogy be volt kapcsolva, akkor sajnálattal közlöm, hogy nincs az a windóz, ami 5-6 évig elmegy úgy, hogy nem kapcsolod ki, majd újra be. hozzáteszem, alkatrész is kevés ilyen van. :D |
Quote:
Az enyém ilyen:D:D |
én kérek elnézést.. XD
|
na, megint itt:(
mortáloztam nagyban, erre a keresztfiam benyomott pár billentyűt egyszerre, és megfordult a kép... újraindításra nem reagál... ilyenkor mi a teendő...? előre is köszi |
Quote:
|
Quote:
Köszi azért:) ja mi az a pivot mód?:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
és ha a kihívott szerelő IGAZÁN GONOSZ, és aznap vicces kedvében van, egyszerűen csak elforgatja hotkey segítségével a képet 180°-ot, és elkér 7950 Ft-ot a szerelésért... :D
Avagy azt mondja, nagy a baj, és a monitort elforgatja az asztalon 90°-kal, meg a képet is.... :D Így készül az 1200*1600-as Windows az 1600*1200 helyett.... :D:D:D:D |
Harmadik, reális alternatíva...
A monitort a szűk hely miatt nem asztalon tartod, hanem a plafonra csavarozva lóg fejjel lefelé. Ilyenkor elforgatod a képet, és voi'la, kész is a plafonra-szerelhető-monitor! :p:D |
Hang
Felmerült egy kisebb problémám:
Sógoréknak telepítettem xp-t, jó minden, csak hang nincs, ha jól látom integrált a hangkártya, semmilyen cd-jük nincs, mert aki összedobta nekik a gépet "elfeledte" odaadni, ilyenkor mit tudok tenni? Az eszközkezelőben kérdőjel van a hangeszközöknél, illesztőprogramot ilyenkor honnan tudok szerezni? Előre is köszönöm:) |
Megoldottam:D
Leltem illesztőprogit:) |
videókártya
Na, megint:(
Mint kiderült a videókártyához is kellene vmi illesztőprogi, de nem tudok róla csak annyit, h 512mb ddr2, ennyi van ráírva a fajtáját se tudom... van vmi mód, h rájöjjek, h milyen? ATI Radeon X1650 Pro CrossFire 512MB DDR2 Na szal sztem ilyen videókártya van benne, külsőre hasonlít, a látható írás nagy része megegyezik( az ,h Ati Radeon nincs rajta sehol), ehhez honnan tudok illesztőprogit szerezni? V vhogy felismertetni a géppel? Előre is köszönöm! |
Ha valóban ati kártya, akkor catalyst kell hozzá.
|
Ha végeztél és minden működik, töltsd le a Drivermax nevű okosságot, hogy legközelebb csak néhány kattintás legyen a driverek telepítése.
|
Sajátgépre jobbklikk - kezelés - eszközkezelőben látod hogy mi van a gépben.
Ha nem, akkor tölts le egy everestet Meghajtóprogramnak pedig valóban Catalyst:) |
ATI catalysttel kellett megcsinálni:)
Köszönöm szépen a segítségeteket!:) |
Kicsit off, de nem akartam új témát nyitni:
Navigo 2100-ra haver szeretne valami cuccot felrakni, valaki tudna segíteni?:) |
Egy érdekes probléma merült fel pár játékosnak.
Mégpedig az, hogy a hodito.hu, és a forum.hodito.hu néha nem tölt be. Elsőként Tsobi kérdezte tőlem, hogy nekem működik-e az oldal, és akkor mondtam neki, hogy nálam jó minden, szóval nála van a gond tuti. Aztán rá egy-két napra Pepa jelezte nekem, hogy nem indul neki az említett két oldal, és tegnap meg ma nálam nem indultak. Most pedig megint Tsobinál nem stimmel valami... Én újraindítottam a gépem, és rögtön jó lett. Biztos nálunk van a hiba, mert nem jelentkeztek tömegével ezek a problémák, de jó lenne tudni miért van ez néha? |
Most írja Tsobi, hogy hiába indította újra gépet, nála még most se jó.. :(
|
All times are GMT +1. The time now is 11:38. |