Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

DearCody 05-28-2006 21:12

Hát asszem a ,,ki hódítózik a legtovább" versenyt Xpert nyerte! :D Ez a 3:18-as belépés nekem már sok. (Kivéve suliszünetbe)

Senki 05-28-2006 22:55

hmmm... ha jobban belegondolsz a legtöbb 1/A-ban komolyabban játszó oritulaj nem fexik le előbb... vagy akkor kel :D:D:D

Hungaria88 05-30-2006 18:47

Nem nagyon értem ezt a betegség dolgot. Alacsony hekiszámon vagyok(199). A lényeg, hogy hullákat már többször támadtam, és mindig jön a betegség. Ha nincs kórházam elég sokáig fent van a betegség. A kérdés az, hogy mennyire arányos a betegség visszaszorítása a kórházak számával. Mert most két kórházam van és ugyanannyi idő alatt megy le a betegségem, mintha 4 kórházam lenne. Tehát körönként mindig csak eggyel kevesebb halott lesz, vagy pedig lehet másképpen is?:confused:

Nem tudom mennyire világos:D Majd meglátjuk:D

Előre is kösz a válaszokat

ruud10 05-30-2006 19:10

" A megbetegedés mértéke a földterülettõl függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertõzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet.
A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden mûködõ kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét.

Fontos! A fenti 1, illetve 3 egység nem az emberek számát jelöli! Ez csupán arra szolgál, hogy pontosan kiszámolhasd, mikor lesz vége a betegségnek! "

súgó

Westie 05-30-2006 19:54

Biztos, h működik is a kórházad? Megnézted az intézőben?

Westie 05-30-2006 19:56

Már arra gondolok, h soha nem működött a kórházad, ezért gondolod, h ugyanannyit számít az, h 2 van v. 4

Senki 05-30-2006 20:02

199 hekin a betegséged elvileg 199 körig tart. 2 kórházzal már 29 kör, 4el 16 kör. HA MŰKÖDNEK!

Westie 05-30-2006 20:06

Kedves Senki barátom félrevezeted itt szegényt, 199 heki :)

Senki 05-30-2006 20:14

juj.... nah.... láttszik hogy mérnök leszek :D kijavítom magam gyorsan :D

Hungaria88 05-31-2006 10:00

Köszönöm a magyarázatokat. Működnek a kórházak, de rájöttem miért húzódik ez a betegség el:D Mert közben támadtam:D Na de kösz mindent. Sokat segítettetek

Josh 05-31-2006 11:04

szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??:confused: vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?

Colony 05-31-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Josh
szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??:confused: vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?

Léphetsz nyugodtan! sereg nem megy el (gondolom ezt értetted ember alatt) Ember mármint lakos abban az esetben megy, ha nem lesz elegendő a gabona termelésed. Ezt az első 24 órában lehet gond(, de abszolút nem vészes!)
Egyébbként ezért és rengeteg más okból érdemes kirakni őket!

*:D:D:D és a top30-as hiénák csak vicsorognak :D :D :D*

Josh 05-31-2006 11:18

igen, ember, mint sereg, rosszul írtam :D
köszi

totya4 05-31-2006 13:25

Sziasztok!

1. A súgóban található tekercs darabszám %-os hatása nem passzol azzal a %-al ami megjelenik. Pl 150 tekercsnél 5%-nak kellene lennie, de csak 4%-ot jelez a rendszer. Se a faj, se a jellem tulajdonságai között nem láttam olyat hogy ezt az értéket befolyásolná.

2. A fórum nyelvezete...mintha nem magyarul lenne :eek: Nincs egy olyan fórum/téma ahol a rövidítésekről megtudhatom hogy mit is jelent?

Köszönöm! :)

Cassandra 05-31-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by totya4
2. A fórum nyelvezete...mintha nem magyarul lenne :eek: Nincs egy olyan fórum/téma ahol a rövidítésekről megtudhatom hogy mit is jelent?

De van ITT megtalálhatod;)

totya4 05-31-2006 13:39

Quote:

Originally Posted by Cassandra
De van (...muszáj vagyok kivenni mert a fórum nem engedi...) megtalálhatod;)

Szia, kösz :) Idézek :

"Egyértelmüek sztem.:
kati
vari
toli
ijj"

Azért annyira nem részletezi, felsorolni én is fel tudom :) Lehet ő se tudja? :D

Majd ott kérdezek, kösz mégegyszer :)

Cassandra 05-31-2006 13:44

Azért ott van jópárminden, amire magamtól sose jöttem volna rá...:)
És itt nem a kati, vari, stb-re gondolok:)

És nagyon szivesen:)

-Fegya- 05-31-2006 13:47

Quote:

Sziasztok!

1. A súgóban található tekercs darabszám %-os hatása nem passzol azzal a %-al ami megjelenik. Pl 150 tekercsnél 5%-nak kellene lennie, de csak 4%-ot jelez a rendszer. Se a faj, se a jellem tulajdonságai között nem láttam olyat hogy ezt az értéket befolyásolná.

A súgóban lévő számokhoz adj hozzá egyet. Pl. 151 tekercsnél már 5%! :)

totya4 05-31-2006 13:50

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
A súgóban lévő számokhoz adj hozzá egyet. Pl. 151 tekercsnél már 5%! :)

Ezek szerint rossz a súgó. Kösz! :)

totya4 05-31-2006 15:26

Van alul a "pontok" menüpont, amire ha rákattintok feljön a pontlista.

Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... :)
Röviden a kérdésem; mi a képlet egy adott ország pontjainak a meghatározására?

Colony 05-31-2006 15:31

Quote:

Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... :)

Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.

Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)

Senki 05-31-2006 17:27

Quote:

Nem megy el sereg, csak a termelésed számold át kajábólll mert így számolod a lakitekit: x a férőhely és 20% alapbónusz és ennek az egésznek a a 30%a a tekibónusz: azaz 1,2×1,3=1,56-> azaz 56% a teljes lakásférőhely többlete teljes tekivel...

totya4 05-31-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Colony
Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.

Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)

Szia!

Köszönöm a gyors és pontos választ!

:)

Xeper 05-31-2006 21:26

Quote:

Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is :)
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány ;)

Xeper 05-31-2006 21:35

Quote:

A lényeg, hogy a következő szint körváltása előtt válassz fajt, akkor nem lép le semmi a Senki által vázolt helyzet miatt :)
Tehát a szintlépés nem ellenőriz, csak a körváltás -ezért érdemes úgy lépni, hogy a mostani csoportod körváltása után azonnal, mert így van időd fajt és személyiséget választani hogy ne lépjen le semmi :) (ha nem választasz időben, akkor 30% lakáshelyzeti érvényesül...)

Josh 05-31-2006 22:03

köszönöm a tippeket, meg azt a kis képletet! a személyiségem mindenképp vándor, a szövi miatt, a faj meg törp lessz, a csoport miatt (drága a nyers).

totya4 05-31-2006 22:37

Quote:

Originally Posted by Xeper
Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is :)
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány ;)

Jogos, köszönöm!

DearCody 06-04-2006 17:25

Támadó, Védő

Sziasztok!
Már jó ideje hódítózok, de még nem jöttem rá, h mire jó a támadó, védő. Kik tartanak egyáltalán?
Én semmi értelmét nem látom, mert aki védekező az tart íjjászt, aki sokat támad, az meg lovast vagy elitet! A 4 támadó, védőérték semmire sem jó, legalábbis nem íjj vagy lovassal szemben.
5.-ben még sokat látni, h tartanak, de azok ált. kezdők. :D
Előre is köszönöm a választ!!!

Milán™ 06-04-2006 17:32

normálban tulajdonképnnem semmire se jó.esetleg ha szöviháborúban vagy és kell védelem akkor gyorsabban képezhető a védő mint íjász.Egyébként Párbajban hasznosak:)

Senki 06-04-2006 18:07

egy törpe 6 kör alatt hozza össze, a többiek meg 10 kör alatt képzik tovább.... milyen jó is ez a párbajokban, nem? :D

Steve 06-04-2006 18:22

Bár már elmondták, de a lényeg hogy egy egyórás párbajban nincs időd kivárni a képzési időket /hosszabban se/ és ezért népszerűek!

DearCody 06-05-2006 11:09

Köszönöm a választ!
Az igazság az, h még nem párbajoztam, ezért erre nem is gondoltam, de így már nekem is logikus, h ott népszerű!

Cyby_ 06-05-2006 11:19

Sziasztok!Egy kérdés:Új orit inditottam és 65körnél leszabiztattam majd visszahoztam és a 69. körnél három sereggel kifosztottak!Tehát a kérdés:a 72órás védelem az honnan számít pontosan mert most még cvsak 70.körnél járok a feljutás menünél de már kifosztottak simán......:(

Toto 06-05-2006 11:21

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Sziasztok!Egy kérdés:Új orit inditottam és 65körnél leszabiztattam majd visszahoztam és a 69. körnél három sereggel kifosztottak!Tehát a kérdés:a 72órás védelem az honnan számít pontosan mert most még cvsak 70.körnél járok a feljutás menünél de már kifosztottak simán......:(

A védelem lejár szabi alatt.
Ha a feljutás menüben megnézed a "szint kezdése" időpontot, akkor onnantól már simán 2x is letelt a 72 óra...
Sőt (hogy másodszor is módosítsam írásomat :D), a súgóban benne van, hogy inkább szintlépés előtt tedd szabira az országod, ha esetleg úgy gondolod, hogy fellépés után nem tudsz vele foglalkozni.

Cyby_ 06-05-2006 12:01

Quote:

Originally Posted by Toto
A védelem lejár szabi alatt.
Ha a feljutás menüben megnézed a "szint kezdése" időpontot, akkor onnantól már simán 2x is letelt a 72 óra...
Sőt (hogy másodszor is módosítsam írásomat :D), a súgóban benne van, hogy inkább szintlépés előtt tedd szabira az országod, ha esetleg úgy gondolod, hogy fellépés után nem tudsz vele foglalkozni.

köszi a válaszodat igy már vili!

totya4 06-05-2006 21:06

Sziasztok!

Nem tiszta nekem ez a varázslatok sikeressége téma.

Ma a következő történt.

Példa csak közelitőleg (százalék is, kör is):

6 kör: 75 %
11 kör: 53 %

Nekem kellett volna mondjuk 8 kör, mivel ez alatta van a 11 körnek, volt rá esélyem hiszen még a 11 kör is több mint 50%. Úgyhogy kiválasztottam 8 kört. Nem sikerült. Kiválasztottam megint 8 kört. Nem sikerult. Na mondom ez valami hiba lesz, próbaképp kiválasztottam 11-et(!) és az meg sikerült!

Magyarán a kérdés, jól működik a sikeresség számitas a programban azoknál a köröknél is, melyek nem szerepelnek példaként a jobb oldalon?

Cassandra 06-05-2006 21:30

Quote:

Sziasztok!

Nem tiszta nekem ez a varázslatok sikeressége téma.

Ma a következő történt.

Példa csak közelitőleg (százalék is, kör is):

6 kör: 75 %
11 kör: 53 %

Nekem kellett volna mondjuk 8 kör, mivel ez alatta van a 11 körnek, volt rá esélyem hiszen még a 11 kör is több mint 50%. Úgyhogy kiválasztottam 8 kört. Nem sikerült. Kiválasztottam megint 8 kört. Nem sikerult. Na mondom ez valami hiba lesz, próbaképp kiválasztottam 11-et(!) és az meg sikerült!

Magyarán a kérdés, jól működik a sikeresség számitas a programban azoknál a köröknél is, melyek nem szerepelnek példaként a jobb oldalon?

Teljesen jól működik...az a százalék csak annyit jelent, hogy annyi az esélyed rá, hogy sikerül...
Van, hogy 44%-nál elsőre sikerül a varit feltenni, de pl olyan is volt, hogy nekem 90%nál is csak harmadikra ment.:)

-Fegya- 06-05-2006 21:30

Quote:

Sziasztok!

Jól működnek.

totya4 06-05-2006 22:14

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Napi rendszerességgel varázsoltam eddig, és bizony, ha 50% felett volt a sikeresség, akkor legkésőbb a másodikra elfogadta a rendszer. Ezért bátorkodtam megemliteni ezt a gyanús esetet. Továbbiakban nem nagyon fogok már varázsolni hogy tanulmányozhassam ezt, legalábbis nem manuálisan, mert helytartó bácsi intézkedik :)

A hosszú "i"-ben itt a fórumon az a szép hogy visszalép az oldalon (alt161).

Ati 06-05-2006 22:22

Quote:

A hosszú "i"-ben itt a fórumon az a szép hogy visszalép az oldalon (alt161).

Hogy mi a baj az ííííííííííííííííííííííííííííííí betűvel? :D

All times are GMT +1. The time now is 01:53.