Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   betegség vs képzés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1059)

Say 02-12-2007 08:40

Ez a beállítási lehetőség szerintem is mindenkinek hasznára válna.
Támogatom.

Cece 02-12-2007 08:52

Haversrácok s lányok, hogy őszinte legyek nekem mindegy :o
A véleményem a következő.
Nem hiszem, hogy megérdemelné valaki azt amit Kisbér hangoztat rég óta.
Sokan elindítják a támadást, majd olyan meló, ahol esély nincs a hódítóra és 8óra alatt tönkre mehet az ori.
Nos vannak olyan ellenfelek akiket ez boldoggá tesz és vannak akiket nem.
Ha engem nyugodszívvel megtámadnak és közben beteg vagyok, majd az ellen is az lessz és valami úton-módon elhagyják az egységei ésn + így tudok elégtétel venni (neadj Isten más is, ha meglátja a -párezer embert + a félig üres orit) attól én nem leszek boldogabb. Nekem ez olyan, mintha megvernének pingpongban, majd az ellent elüti az autó, eltörik keze lába és én ekkor kérek revansot. Én így érzem.

Én úgy vagyok vele, hogy ha megoldható hogy valakinek a saját helytartója ne okozzon nagyobb kárt, mint hasznot odjuk meg :) Egyértelműen támogatom Attila javaslatát.

Kisbér 02-12-2007 08:59

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 73134)
Nem hiszem, hogy megérdemelné valaki azt amit Kisbér hangoztat rég óta.

Pontosan itt mire is gondolsz? :D Mert annyi mindent hangoztatok már olyan régóta :D
(pl valaki hozhatna nekem egy sört... és szerintem ezt bárki megérdemelné :D)

Valezius 02-12-2007 09:23

Na látom már mindenkinek elege van ebből a topicból, nem is csoda :) Eljött a megegyezés ideje.

Szóval Ati javaslatának már van valami értelme is, inkább ez, mint az előző :)

Cece 02-12-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 73144)
Szóval Ati javaslatának már van valami értelme is, inkább ez, mint az előző :)

Most kötözködjek veled kicsit? :D
Az első javaslat annyira értelmetlen volt Attiláéhoz képezt? :confused:
Hiszen a kettő ugyanaz, csupán az a külömbség, hogy a legutolsó verzió szerint Te magad határozhatod meg pontosan mekkora emberhiánynál fújja le a helytartó a képzést (ha jól értelmeztem a dolgot). :)
Ejjnyebejjnye :D

Valezius 02-12-2007 09:33

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 73149)
Most kötözködjek veled kicsit? :D
Az első javaslat annyira értelmetlen volt Attiláéhoz képezt? :confused:
Hiszen a kettő ugyanaz, csupán az a külömbség, hogy a legutolsó verzió szerint Te magad határozhatod meg pontosan mekkora emberhiánynál fújja le a helytartó a képzést (ha jól értelmeztem a dolgot). :)
Ejjnyebejjnye :D

Az előző javaslat betegség esetére engedte, hogy lefújjam a képzést, ez meg sokkal bővebb, alkalmazható éhezés és vihar alatt is.

Ne kötözködj. Egyébként különbség ;)

Cece 02-12-2007 09:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 73152)
Az előző javaslat betegség esetére engedte, hogy lefújjam a képzést, ez meg sokkal bővebb, alkalmazható éhezés és vihar alatt is.

Ne kötözködj. Egyébként különbség ;)

Persze, hogy külömbség :) Mint ahogy a Golf Tendline és a Golf R32 között is, de attól még mindkető Golf5 marad :D ...sztem érted.
Valóban alkalmazható lessz? Vagy azért feltétel lessz a betegség? Erre való utalást nem láttam.

Ati 02-12-2007 09:45

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 73156)
Vagy azért feltétel lessz a betegség? Erre való utalást nem láttam.

Ebben a formában már nincs köze a betegséghez, csak a népességhiányhoz, fakadjon az bármiből.

Kisbér 02-12-2007 09:57

"Képzés leállítása, ha az emberhiány nagyobb, mint ___ fő."

Ati, ez mit jelent?
Ha a házakban az üres hely eléri az x főt, akkor már nem képez, vagy csak akkor nem képez, ha x főt elér a minuszos foglalkoztatottság?

Mert az előbbi célszerűbb lenne.. Tehát már akkor megelőzni a bajt, mielőtt kialakulna...

Ati 02-12-2007 09:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73160)
"Képzés leállítása, ha az emberhiány nagyobb, mint ___ fő."

Ati, ez mit jelent?
Ha a házakban az üres hely eléri az x főt, akkor már nem képez, vagy csak akkor nem képez, ha x főt elér a minuszos foglalkoztatottság?

Mert az előbbi célszerűbb lenne.. Tehát már akkor megelőzni a bajt, mielőtt kialakulna...

Amikor az emberhiány (a minusz szám a népesség mögött az országadatoknál) elér egy általad meghatározott értéket. Pl "1 fő". :) Ha annyira ki van élezve az országod, hogy már az 1 fő emberhiány is gondot okoz, akkor ne aludj, és állítsd le kézzel aképzést, amikor akarod. :)

Kisbér 02-12-2007 10:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73161)
Amikor az emberhiány (a minusz szám a népesség mögött az országadatoknál) elér egy általad meghatározott értéket. Pl "1 fő". :) Ha annyira ki van élezve az országod, hogy már az 1 fő emberhiány is gondot okoz, akkor ne aludj, és állítsd le kézzel aképzést, amikor akarod. :)

Ati, szerintem jobb lenne, ha a házak üresedése esetén állítaná le... Mert pl ork vagy, tehát nagy eséllyel több házad van, mint kellene a 99%-os foglalkoztatottsághoz.. És ha ott 2-3k minuszod van, nem biztos, hogy még minuszban van a foglalkoztatottság...

Ezzel viszont felmerül az, hogy mi van akkor, ha legyújtanak, így a házak túltöltve lesznek, a foglalkoztatottság már minuszos, de elvileg még mindig képezne a helytartó...

Tehát ha már lúd, legyen kövér, legyen olyan, hogy x fő házaknál a hiány, y fő emberhiány a foglalkoztatottság függvényében.

szerintem...

Ati 02-12-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73163)
Ati, szerintem jobb lenne, ha a házak üresedése esetén állítaná le... Mert pl ork vagy, tehát nagy eséllyel több házad van, mint kellene a 99%-os foglalkoztatottsághoz.. És ha ott 2-3k minuszod van, nem biztos, hogy még minuszban van a foglalkoztatottság...

Ezzel viszont felmerül az, hogy mi van akkor, ha legyújtanak, így a házak túltöltve lesznek, a foglalkoztatottság már minuszos, de elvileg még mindig képezne a helytartó...

Tehát ha már lúd, legyen kövér, legyen olyan, hogy x fő házaknál a hiány, y fő emberhiány a foglalkoztatottság függvényében.

szerintem...

Ha minuszos a foglalkoztatottság, akkor nem képez a HT, feltéve, hogy ezt beállítottad.

Az eredeti elképzeléshez képest pedig sokkalta jobb, hiszen betegnek nem beteg az ország, mégse vesz el a HT még 200 népet katonának az amúgyis hiányos népességből.

Killer 02-12-2007 10:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73116)
Beszélünk itt a betegségről, közben Kisbér "poénból" felveti, hogy ne legyen már képzés akkor se, ha gyújtogattak, akkor se, ha rossz morál miatt lázong a nép, akkor se, ha nem tudtam levenni a vihart vagy szárazságot, akkor se, ha lopják az embereimet, és akkor se, ha rengettek vagy szétmészárolták a fél országomat.

Úgyhogy ezt a betegség témát továbbvive... szerintem sokkal célravezetőbb lenne egy olyan beállítási lehetőség, hogy "Képzés leállítása, ha az emberhiány nagyobb, mint ___ fő."

Ez vonatkozik minden fenti esetre. Mindenki ki tudja számolni, hogy mi az az emberhiány, amit az ország még elvisel. Ha ezt bármi miatt eléri, akkor a közkatona képzés onnantól leállna.

Ezzel minden problémás eset fedve van, és le se kell feltétlen állítani a képzést, ha 3 kör alatt úgyis meggyógyul valaki, de megszívná, ha mellé még bekapna egy vihart is.

Vélemények?

azért ez érdekes!!
nekem tetszik ez a javaslat pedig sokkal nagyobb táp mint az eredeti,de mivel Ati javasolta az ellentábor máris hevesen helyesel!:P
kicsit több gerincet emberek:P

Kisbér 02-12-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 73177)
azért ez érdekes!!
nekem tetszik ez a javaslat pedig sokkal nagyobb táp mint az eredeti,de mivel Ati javasolta az ellentábor máris hevesen helyesel!:P

Nem veszed észre, hogy itt mi csak nézők vagyunk? :D

Valezius 02-12-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 73177)
azért ez érdekes!!

Erre mondtam, hogy már mindenkinek elege van ebből a topicból. Én is említettem egy ilyesmit még az elején, mert ennek van értelme, az eredeti felvetésnek meg alig.

Ati! Ha beállítom 200főre a hiányt, és 199-en állok, akkor még a HT be tud vonni 10%-ot, vagy a jelen javaslat szerint összesen 1főt?

Ati 02-12-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 73230)
Erre mondtam, hogy már mindenkinek elege van ebből a topicból. Én is említettem egy ilyesmit még az elején, mert ennek van értelme, az eredeti felvetésnek meg alig.

Ati! Ha beállítom 200főre a hiányt, és 199-en állok, akkor még a HT be tud vonni 10%-ot, vagy a jelen javaslat szerint összesen 1főt?

Ilyen esetben behúzna 10%-ot. Ha 10%-onként egyben képez, és nem folyamatosan minden körben, akkor ennek megfelelően állítsd be a korlátot, rászámolva ezt a +10%-ot. Ha folyamatosan képezget, akkor egy ennél lazább korlát is elég. Ez minden esetben országfüggő, egy kicsit gondolkodjon és számolgasson azért mindenki... :)

Valezius 02-12-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73233)
Ilyen esetben behúzna 10%-ot. Ha 10%-onként egyben képez, és nem folyamatosan minden körben, akkor ennek megfelelően állítsd be a korlátot, rászámolva ezt a +10%-ot. Ha folyamatosan képezget, akkor egy ennél lazább korlát is elég. Ez minden esetben országfüggő, egy kicsit gondolkodjon és számolgasson azért mindenki... :)

Én is így gondoltam. Persze jó az, ha számolni is kell :)

lacqa 02-12-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73116)
Beszélünk itt a betegségről, közben Kisbér "poénból" felveti, hogy ne legyen már képzés akkor se, ha gyújtogattak, akkor se, ha rossz morál miatt lázong a nép, akkor se, ha nem tudtam levenni a vihart vagy szárazságot, akkor se, ha lopják az embereimet, és akkor se, ha rengettek vagy szétmészárolták a fél országomat.

Úgyhogy ezt a betegség témát továbbvive... szerintem sokkal célravezetőbb lenne egy olyan beállítási lehetőség, hogy "Képzés leállítása, ha az emberhiány nagyobb, mint ___ fő."

Ez vonatkozik minden fenti esetre. Mindenki ki tudja számolni, hogy mi az az emberhiány, amit az ország még elvisel. Ha ezt bármi miatt eléri, akkor a közkatona képzés onnantól leállna.

Ezzel minden problémás eset fedve van, és le se kell feltétlen állítani a képzést, ha 3 kör alatt úgyis meggyógyul valaki, de megszívná, ha mellé még bekapna egy vihart is.

Vélemények?

nekem továbbra sincs kifogásom nincs ellene, ugyanazon okokból amiért az eredeti javaslatot támogattam.

yenkie 02-12-2007 14:26

Én az eredeti ötletet is támogattam, és Atiét is támogatom.

Kutyuleee 02-12-2007 14:27

Szintén úgyanúgy mint az eredetit

Kisbér 02-12-2007 17:57

off:
Ati, még mindig kérem a 15 piros eltörlését... Ha már megvalósulni látszanak a poénból felvetett dolgaim

laziga 02-12-2007 20:11

Tetszik az ötlet. Ha tudnám hogy hogy kell vagy lehet átirni a szavazást meg is tenném. Sokkal egyszerübb és és észerübb ez a megoldás ráadásul még ország szerint testre szabható és mindenki maga döntheti el hogy hogy állítja be és használja ki a lehetőséget. Ráadásul minden vipp-ből adódó hátrányt orvosol. Nagyon jóóó.

Synkel 02-13-2007 15:24

Tetszik, bár érdekes dolognak tartom, hogy akik eddig tamagocsit kiáltottak, egy lényegesen turbósabb változattal lelkesen egyetértenek...

Deni 02-13-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 73613)
Tetszik, bár érdekes dolognak tartom, hogy akik eddig tamagocsit kiáltottak, egy lényegesen turbósabb változattal lelkesen egyetértenek...

Synk, azzal ne törődj :D lényeg, h most nagyobb a támogatottsága az ötletnek..

Synkel 02-13-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 73614)
Synk, azzal ne törődj :D lényeg, h most nagyobb a támogatottsága az ötletnek..

Nem törődök, csak megjegyeztem...:)

Kisbér 02-13-2007 15:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 73613)

Gondolom itt részben rám gondoltál... De még mindig ki kell jelentenem, hogy ellenzek MINDEN olyan dolgot, ami a VIP-es, és nem VIP-es játékosok között az amúgy is széles szakadékot méginkább szélesíti.
Viszont ez a megoldás, amit Ati legutóbb adott legalább nem onnan jön, hogy "fizetek a helytartóért, miért teszi tönkre az országom".
Mert ezzel a mondattal ki tudtok kergetni a világból :)
(és ezzel most nem szabad senkinek sem visszaélnie) :D

Killer 02-13-2007 16:06

"fizetek a helytartóért, miért teszi tönkre az országom".
:D:D:D

Synkel 02-13-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 73631)
"fizetek a helytartóért, miért teszi tönkre az országom".
:D:D:D

Csatlakozom, hátha:D
"fizetek a helytartóért, miért teszi tönkre az országom"

yenkie 02-14-2007 20:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73626)
Gondolom itt részben rám gondoltál... De még mindig ki kell jelentenem, hogy ellenzek MINDEN olyan dolgot, ami a VIP-es, és nem VIP-es játékosok között az amúgy is széles szakadékot méginkább szélesíti.
Viszont ez a megoldás, amit Ati legutóbb adott legalább nem onnan jön, hogy "fizetek a helytartóért, miért teszi tönkre az országom".
Mert ezzel a mondattal ki tudtok kergetni a világból :)
(és ezzel most nem szabad senkinek sem visszaélnie) :D

A helytartó ugyebár a VIP-el jön.
Tehát jogos a felvetés, hogy ha már fizetek, ne okozzon kárt.
Szerintem.

Remedy 02-14-2007 22:03

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 73870)
A helytartó ugyebár a VIP-el jön.
Tehát jogos a felvetés, hogy ha már fizetek, ne okozzon kárt.
Szerintem.

Ez mekkora hulyeseg....

Ha veszel egy autot, azert is fizetsz, es lehet vele kart okozni....

Goldy 02-15-2007 06:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73891)
Ez mekkora hulyeseg....

Ez azért érzed hogy elég nonszensz példa...

laziga 02-15-2007 06:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73891)
Ez mekkora hulyeseg....

ez mekkora baromság ... :eek:
Veszek a kocsimba riasztót hogy megvédje ezt inkább igy és nem megvédi hanem tönkre vágja..... mondjuk felgyujtja. :)

ha már csak igy birod megérteni :D
Te meg azt mondod ne vegyek kocsit ha nem birok éjjel nappal benne ülni vagy nevegyek riasztót és válajam be ha ellopják. Miért nem egyszerübb megjavitani a riasztót? :D

Kisbér 02-15-2007 07:51

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 73906)
ez mekkora baromság ... :eek:
Veszek a kocsimba riasztót hogy megvédje ezt inkább igy és nem megvédi hanem tönkre vágja..... mondjuk felgyujtja. :)

ha már csak igy birod megérteni :D
Te meg azt mondod ne vegyek kocsit ha nem birok éjjel nappal benne ülni vagy nevegyek riasztót és válajam be ha ellopják. Miért nem egyszerübb megjavitani a riasztót? :D

Egyik kollégámnak gps-es riasztója van...
Nem riaszt hangosan, ha esetleg feltörik, hanem küld egy sms-t a tulajnak.. Pont azon gondolkoztam tegnap, hogy egy mélygarázsban voltam, ha ott törik fel, akkor a gps hogy érzékeli, hogy megmozdult az autó, illetve hogy küld riasztósms-t, ha nincs mobil térerő?

Szóval ahelyett, hogy vinnyogna mint állat, ezzel talán felhívja a figyelmet a környék jólelkű embereknek, inkább kussban marad, és hagyja, hogy ellopják :D

Szóval ez a helytartó is... Fizetek érte, mégis néha több kárt okoz, mint hasznot... :) De az én hibám, hiszen én álltam be vele a mélygarázsba :D

Remedy 02-15-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 73905)
Ez azért érzed hogy elég nonszensz példa...

Az a nonszensz, hogy peldat kell hozni.

A helytartoval ugy is nagyon szepen tonkre lehet tenni egy orszagot, nem lehet mindent bolondbiztonsra csinalni, mert akkor elveszti a funkciojat....

(ez szol a tobbieknek is, akik nem tudnak elvonatkoztatni, foleg laziganak)

csavo 02-15-2007 15:17

ez aztan szep! miert ne jatszana a helytarto helyettunk? szerintem tehetunk egy olyan funkciot is, hogy a helytarto bontson helyettunk! valasszunk ki egy orszagot, es ahoz kepest bontson az elore meghatarozott fontossagi sorrend szerint epuleteket, hogy 1-14 ponttal a kivalasztott orszag alatt legyunk ertekileg. az lenne igazan franko!

Dragi 02-15-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 74008)
ez aztan szep! miert ne jatszana a helytarto helyettunk? szerintem tehetunk egy olyan funkciot is, hogy a helytarto bontson helyettunk! valasszunk ki egy orszagot, es ahoz kepest bontson az elore meghatarozott fontossagi sorrend szerint epuleteket, hogy 1-14 ponttal a kivalasztott orszag alatt legyunk ertekileg. az lenne igazan franko!

remélem csak marha irónikus akartál lenni :p mert ha komolyan gondoltad falnak ugrom :D:D:D

Ati 02-15-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 74008)

Ennek a betegséghez egész pontosan mi köze?

Kisbér 02-15-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74010)
Ennek a betegséghez egész pontosan mi köze?

Max annyi, hogy beteg lesz az ember szeme annyiszor olvasta már :D
Ebben a topicban már jópárszor el lett mondva ugyanaz ugyanilyen irónikusan :D
(én már kb 5x megtettem :D)

(Amúgy még mindig úgy érzem, hogy ez elvi kérdés :D)

csavo 02-15-2007 15:24

persze h ironizalok.. mit tegyek mast? ez az egesz ht tonkreteszi a jatekot, atveszi az egesz iranyitast.. lassan 1 vip csak azert lepked majd be az orszagaba, hogy megnezze hany hektaron van, mert majd a ht tamad helyettunk, piacol helyettunk, moralt huzat helyettunk, esatobbi. ja es a jatek neve is atmegy majd 'helytartok haboruja'-ba...

Deni 02-15-2007 15:26

szerintem ennyire nem kellene túldramatizálni a dolgot..

All times are GMT +1. The time now is 11:10.