Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

Ati 05-18-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Akkor meg legyen az, hogy ahány körre kitámadtál, annyi körre lesz a 2 klán egymástól egészen addig, amíg haza nem jön a sereged.
Aztán kész vazze :D Meg van oldva :D

Egy 200ezer pontos klán had ne 2 körre legyen már egy 20ezer pontos klántól. :D

Semmi gond a távolságokkal, azok úgy jók, ahogy vannak, taktikázásra is lehetőséget adnak, hogy hogy jutsz közel a másikhoz, vagy éppen el egy veszélyes ellenféltől.

aúú 05-18-2006 12:18

Nah, megint végignyálaztam amit tegnap este óta írtatok...:)

Szóval akkor...:)
Zou megemlített minket, hogy mi pld védekezésre beálltunk, ami részben igaz is (de azért tudnánk ütni is ha valaki ránk jön, csak saját támadást kezdeményezni lenne nehezebb nekünk klánban, hiába van már rá pénzünk) és ennek meg van az oka... mégpedig az, hogy mi abszolúte magunknak hoztunk össze mindent, a termelésünket és a legtöbb ütésünk egyéniben volt, nem klánszinten (ami látszik is a klán hírnevünkön), de éppen ezért, mert a hosszú évek alatt mindkettő oldalt megtapasztaltuk, tapasztaltam, ezért lehet jobban átlátom mindkettő oldal érzelmeit, a támadók és a védőkét is...
Ezen tapasztalataimból kiindulva mindenképpen meg kell említenem pár dolgot...
Kezdjük azzal, hogy a klántámadások rendszere jelenleg akárhogy, csűrjük, csavarjuk, nem tökéletes, ezért bármiként is változtatjátok a köridőkkel való mókázást, ez nem fog változni... ha a támadás észerevehető még az indítás után, akkor két, kb ugyanolyan erejű klán nem fog támadni egymásra mégpedig azért, mert ha bármelyikük is kezdeményez, akkor a másik akár 2-5x is visszaverheti klánszinten (csináltunk ilyet mi is és nem is annyira régen Monróék Wandékkal), valamint egyéniben is szétüthető ha a sűrűbb mezőnyben megy a harc, ezért a támadókat sújtja hátrányosan. Amennyiben ez a rész szűnik meg (mint ebben az esetben), akkor viszont a védő kerül hátrányba, hisz hiába néz távolba, az ellen már jön és mindenképpen be fog ütni (ismétlem, kb azonos erejű klánokról van szó!) és még az se bizti, hogy vissza tudom kísérni, mert:
1. megpróbálom kivédeni, hisz van rá esélyem, aztán ha beütött, akkor meg már a földveszteség miatt nem fogom tudni visszakísérni...
2. Eleve eltávolodott annyira tőlem klánszinten, hogy nem tudok rámenni...
3. Egyéniben is messze van eleve (2 db 300e pontos ori, megtámadhat nyugodtan klánban 3db 200e pontos orit), ezért még ott se tudok rámenni

Van még egy dolog, ami azért elő, elő fordul és mind a támadót, mind a védőt sújthatja (kivéve az első 2 klánt akiknél jelentősek a pontkülönbségek a többiekhez képest), az az, hogy ha a támadó beüt, akkor hírtelen felugrik pontban, így egy 3. 4. 5. stb fél is rámehet a támadóra... vagy a védőre, aki viszont vesztett föld esetén lejebb esik és ha megpróbál szembe menni, akkor ő is járhat így (ez tapasztalat abból az időből mikor még a sűrűbb mezőnyben küzdöttünk mi is klánszinten).

Tehát mindkét oldalt nézve, egyenlőre nem lehet olyan rendszert kitalálni, ami mindkét félnek kedvezni fog! Pedig valamit ki kell rá találni, ugyanis most már kötelező az 1/a-ban játszani és ami döntés itt születik, az az ÖSSZES játékosra kihatással lesz (ezért nem támogatom Zou ötletét abban, hogy ha szavazás lenne, csak az szavazhasson, akinek van orija 1/a-ban).

Ha megmarad Atis javaslata, akkor a fentebb leírtakból több hátrány is nagyon jól kijön:
1. A támadónak nem fogja megérni olyan klánt támadni, amelyik normálisan játszik, mert (igaz 1 kör késéssel) kap 2-5 sereget a hátsójába, ha támadni mer rá... ezért azokat fogja ütni valószínű, ha tudja, akik gyengén játszanak (mert nem voltak még 1/a-ban és mondjuk az az elképzelésük, hogy tolis varis elffel, gnómmal, vagy valamilyen kevésbé ellenálló orival is el lehet lenni jól idefent és még volna jó pár ok, ami miatt valaki 1/a-ban hátrányba kerülhet ilyen esetben) és mivel kötelez feljönni, ezért biztosan lesz ilyen és akkor még jobban megerősödik az a kép is, hogy de szar az 1/a és csak a kiváltságosak játszhatnak ott...
2. A védő felet, aki abban a 10 másodpercben támad jelentős hátrányba hozza magát, mert bár arra legalább vissza tudott menni, aki őt támadja, de 2 órán keresztül jól láthatóan üresebbek az orijai így ha egyéniben valaki véletlen észre veszi, akkor kaphat egy rakás sereget, vagy akár megintcsak klántámadást is....

Azt senki nem tagadhatja, hogy a Hódítóban mindig is annak volt a legnagyobb előnye, aki többet tudott gép mellett lenni és ez akkor sem változik, ha a körváltás közbeni pontlista rendezés máskorra kerül bármilyen módon...
Éppen ezért én még mindig a mellett vagyok a legjobban, hogy csak bizonyos akciók befolyásolják a klánpontszámot, úgy mint:
1. a földvesztés támadástól, amire ugyibár elég kicsi az esély ilyen esetben
2. barakk vagy torony lebontása csökkentse, de NE növelje az ilyen épületek felépítése (hogy ne lehessen tanyát bontani, majd barakkot, esetleg tornyot építeni és így megkerülni), ebben az esetben ugyanis a támadó/védő erő is csökken, ami ténylegesen gyengíti a harcokban a klánokat...
Azt pedig muszáj lesz elfogadni, hogy a számítástechnikai rendszerek gyorsulásával megszűnik az az opció, ami eddig a lassú körváltásoknak volt köszönhető...

Igazából az, hogy a támadásba és a védekezésbe mi számít bele, nem ennek a fórumnak a témája, még tegnap nyitottam rá egy másikat, ott tessék ezen vitatkozni, de arra felhívom a figyelmeteket, hogy ha már valaki be tudott rakni 90% barakkot az orijába egyszer, az marha lenne ezt lecsökkeneteni csak azért, mert a tábornokok miatt és az esetlegesen alulról jövő 10% bónusz miatt (amit én nem támogatok, de azt nem itt fejtem ki, hogy miért) jobban támad... nem is lenne logikus, hisz így kisebb sereggel el lehet érni ugyanazt a támadó erőt és még több is marad védekezésre...

Zounok 05-18-2006 12:28

Uhhh...ezt elolvasni is sok volt:)

aúú 05-18-2006 12:28

Jah, a manuális frissítésről nem írtam le a véleményem...:)
Szóval az se oldaj meg, mert teljesen logikusan akkor fogok melléd frissíteni, mielőtt támadnék, tehát körváltás előtt és utána te már hiába frissítesz rám, ugyanúgy csak akkor fogsz tudni visszajönni, mikor már 1 körre lesznek hozzád a seregeim... és mivel ez esetben is csak akkor van értelme szembe támadni, mielőtt körváltás lesz, ezért jön majd a frissítéssel való játék az utolsó másodpercekben... a támadó klánnál azért, hogy egyáltalán ne tudják megütni, a védőnek meg azért, hogy vissza tudjon kontrázni mégha csak 1 körrel később is... és ez mégha iszonyú drágává is tesszük, akkor is megér minden pénzt mindkét félnek, ráadásul jksz-re buzdít, hisz ha nem tudok én annyit frissíteni, akkor megkérem a havert, hogy ő is frissítsen, meg a másik havert is, meg a másikat is és ha elég sokat kérek meg, hogy többször is frissítsenek különböző körökben, akkor még kiszűrhető sem lesz, hogy ki is volt jksz-es és ki volt az, aki tényleg azért frissített, mert kíváncsi volt, vagy mert támadni akart esetleg, de meggondolta magát bármi miatt is...

aúú 05-18-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by Zounok
Uhhh...ezt elolvasni is sok volt:)

Hát, látod én nem 30 külön beírásban írtam be, hanem egyben...:)

Zounok 05-18-2006 12:36

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, látod én nem 30 külön beírásban írtam be, hanem egyben...:)

A manuális frissítéshez annyit azért hozzátennék, hogy amikor egy klán 2-3 hétig gyűjt, szedi ki a piacokat, majd blokkolja azokat, összeszedi a 4 milla lovast, és szépen elindul, akkor legalább egy, a 2-3 hetes felkészüléshez viszonyítva is rövid idő hagy álljon már rendelkezésére a megtámadott félnek is bármilyen reakcióra. :)

Zounok 05-18-2006 12:40

Teljesen nyilvánvaló, hogy tökéletes megoldás, ami mindenkinek jó, mint olyan, nem lesz! :) De egyik fél se legyen áldozat! Sem a támadó, sem a védő! Találjunk olyat, amiben mindkettőnek van jó is rossz is. De a jelenlegiben csak a védő pozíciósat éri hátrány.

Ati 05-18-2006 12:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Kezdjük azzal, hogy a klántámadások rendszere jelenleg akárhogy, csűrjük, csavarjuk, nem tökéletes, ezért bármiként is változtatjátok a köridőkkel való mókázást, ez nem fog változni...

Ahogyan a normál támadások rendszere sem "fair", hiszen ha fair lenne, nem lennének támadások. Az aktuális rendszerről ha egy csak támadót kérdezel, akkor a legapróbb módosítástól nem fog tudni támadni; ha egy védőt kérdezel, akkor egy legapróbb módosítástól nem fog tudni védekezni. Ezen kár vitázni, megvan a két oldal, és ez így van rendjén.

De akárki akármit mond, az tény, hogy az 1/A-ban az eddigi rendszer szerint történtek a legnagyobb kláncsaták, és ez nem egyoldalú, egyvalakinek kedvező csaták sorozata volt, hanem mindkét oldalról ment az adok-kapok. Sőt, ennek köszönhetően történt "trónfosztás" is, és nem azért, mert most a legfelső klán úgy döntött, hogy megunta, és lelép. Kláncsatával lettek leszedve.

Éppen ezért nem hiszem, hogy eget rengető változtatás kellene.

Quote:

Originally Posted by aúú
2. A védő felet, aki abban a 10 másodpercben támad jelentős hátrányba hozza magát, mert bár arra legalább vissza tudott menni, aki őt támadja, de 2 órán keresztül jól láthatóan üresebbek az orijai így ha egyéniben valaki véletlen észre veszi, akkor kaphat egy rakás sereget, vagy akár megintcsak klántámadást is....

Ez eddig is így volt, teljesen felesleges felhozni egy iszonyat régóta így működő rendszert, mint jajj de rossz lett most nekünk szindróma.

Quote:

Originally Posted by aúú
2. barakk vagy torony lebontása csökkentse, de NE növelje az ilyen épületek felépítése (hogy ne lehessen tanyát bontani, majd barakkot, esetleg tornyot építeni és így megkerülni), ebben az esetben ugyanis a támadó/védő erő is csökken, ami ténylegesen gyengíti a harcokban a klánokat...

He? Ez csak valami vicc, ugye? Negatív pontszámú klánokat is csináljunk? :) Felejtős.

Colony 05-18-2006 12:53

Tudom nem túl gyakoriak a klántámadások, de ha véletlenül több is zajlana egy körben, akkor a saját manulis frissités valamilyen szinten belekavarhatna a csoport többi támadásába. Mellesleg mint már volt róla szó az egész JKSZ-re buzdítana. Szerintem akkor inkább maradjon a "pár másodperces" fentebb leírt reakció idő.

aúú 05-18-2006 12:55

Quote:

Originally Posted by Ati
Ahogyan a normál támadások rendszere sem "fair", hiszen ha fair lenne, nem lennének támadások. Az aktuális rendszerről ha egy csak támadót kérdezel, akkor a legapróbb módosítástól nem fog tudni támadni; ha egy védőt kérdezel, akkor egy legapróbb módosítástól nem fog tudni védekezni. Ezen kár vitázni, megvan a két oldal, és ez így van rendjén.

De akárki akármit mond, az tény, hogy az 1/A-ban az eddigi rendszer szerint történtek a legnagyobb kláncsaták, és ez nem egyoldalú, egyvalakinek kedvező csaták sorozata volt, hanem mindkét oldalról ment az adok-kapok. Sőt, ennek köszönhetően történt "trónfosztás" is, és nem azért, mert most a legfelső klán úgy döntött, hogy megunta, és lelép. Kláncsatával lettek leszedve.

Éppen ezért nem hiszem, hogy eget rengető változtatás kellene.

Nem is mondtam, hogy fair, csak összefoglaltam MINDEN oldal álláspontját, mert itt akárhogy nézzük is szinte csak azok szólaltak meg, akik a támadás pártján állnak, pedig akár tetszik, akár nem, sokan szeretnek varissal és tolissal is játszani, ami pedig ebben az esetben a felfedezést támogatja és így a védekezést, vagy az esetleges kontra támadást, amit ugyancsak figyelembe kell venni.

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez eddig is így volt, teljesen felesleges felhozni egy iszonyat régóta így működő rendszert, mint jajj de rossz lett most nekünk szindróma.

Nana, ez nem teljesen van így! A te körváltás utáni 10 mp-s ötletedet gondoltam még jobban végig és az alapján írtam le és nem azt, hogy ha valaki balfék és rosszkor megy el támadni...

Quote:

Originally Posted by Ati
He? Ez csak valami vicc, ugye? Negatív pontszámú klánokat is csináljunk? :) Felejtős.

Igazad van, nem fejtettem ki pontosan...
Nem arra gondoltam, hogy a klánpontszámot csak ez a két épület adja, ezt egyszer már elvetettétek a levlistán ilyen-olyan okokból, de kláncsata folyamán (azokban a körökben, míg a kiküldött sereged oda nem ér) a klán pontszámának változását igenis csak ennek a két épületnek megléte kéne, hogy befolyásolja a klánpontszámot, hisz valójában csak ezektől függ, hogy a klánserege mekkora... tehát hiába bontok én le 300 kocsmát, a kláncsata szempontjából teljesen lényegtelen, akárcsak a tanya...

All times are GMT +1. The time now is 11:13.