Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

Kisbér 04-21-2006 13:43

Quote:

Originally Posted by aúú
Nah, megnéztem megint a javaslatod Kisbér és megmondom mi a baj vele... nem éri el a célját...
A te számaiddal nézve, ha van 10e tekid és abból egy húzás után marad 5528 db, akkor a %-aid 48%-ról 32%-ra esnek vissza, tehát jelentős mennyiségben gyengülsz minden téren... és ez egy full készüli volt csak... nem kell hozzá még 1-2 másik tolis ori, elég ha a térkapu bezáródása előtt ugyanez a tolis lehúzza még1x a célpontot és az az ori már halottnak is tekinthető... tehát szerintem ez így kevés, mert gyakorlatilag nem véd szinte semmit...

Pont ez volt a cél... Hogy a káposzta is megmaradjon, meg a kecske is jól lakjon...

Szóval az én javaslatomnak az a lényege, ha egy olyan orit lopsz, akit nem nagyon lopnak, akkor közel annyit tudsz zsámányolni egyedül, mint eddig. Így a tolvajok nem fognak rinyálni, hogy gyengítik őket.
Ha viszont több tolvaj akar menni egy orira, akkor fejti csak ki igazán a hatását.
Tehát van mondjuk 10e tekercsed. Leölik a tolikat, és lelop egy félelf fullra (direkt nem készültségcsökkentést írtam)...
Marad ugye az új rendszer szerint 5500 tekercs (szemben az eddigi 4100 tekerccsel)
Azt mondod, hogy ejnye-bejnye, mind1, belefér, van annyi pénzem úgyis mint az állat. Televeszem a kocsmákat, és újra teletöltöm a tekercseket 10e-re.
Mindezt a lopás után pár perccel :D
Aztán hirtelen megint jön egy félelf, és szintén lopni akar. Leöli a tolvajaidat, és elkezdi lopni a tekercseidet.
A mostani rendszer szerint ugyan úgy 4100 tekercsre esel vissza. Viszont ha az lenne, amint én mondok, akkor már csak kb 2500 tekercset tudna elvinni. Azaz maradna nálad otthon a 4100 tekercs helyett 7500!!!
Tehát a második tolvaj kb 3500 tekerccsel kevesebbet tudna elvinni...
Nyilván a 3. még kevesebbet és így tovább...
Aztán az, hogy ez az autóvédelem mennyi idő után "regenerálódna" az már egy másik kérdés...
Megaztán lehet azon is el kéne gondolkodni, hogy tekercsmennyiség ellopásának függvényében erősödne az autóvédelem... (ezzel kikerülve azt, hogy kiteszem piacra a tekiket, lelopatom magam valakivel, beáll az autóvédelem, majd visszaveszem a tekiket)

Szemes224 04-21-2006 13:48

Még mindig nem értem miért kell 2-3 tolis támadásában gondolkodni???:confused: Ez is benne van a pakliban, de ne ez legyen már a kiindulási alap:mad:

Kisbér 04-21-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Szemes224
Még mindig nem értem miért kell 2-3 tolis támadásában gondolkodni???:confused: Ez is benne van a pakliban, de ne ez legyen már a kiindulási alap:mad:

Azért kell abban gondolkozni, mert ugye ha fogsz egy varist, és elkezdesz egy orit rengetni. Egyre kevesebbet tudsz róla rengetni...
Nyilván ha több ori csinálja, beáll az autóvédelme, és onnan nem igazán rengethető.
Ez kéne a tekilopásnál is, mert ugye a többi tolvajakciónál ez működik. Tehát ha elkezdesz házat égetni, először még egész sok gyullad, aztán kb a készültséged végére eléred a 0-t :D

Ez kéne csak lassabb mértékben a tekinél is...

Szemes224 04-21-2006 14:13

Szerintem pedig ez a változtatás amit ti annyira támogattok, teljesen feleslegessé tenne egy tolit a szövetségben. Mert így a célorinak ártani nem tud, az meg beüti két sereggel földre és mehet a süllyesztőbe, mert ha a szövijétől leszakad, szétszedik.

"A mostani rendszer szerint ugyan úgy 4100 tekercsre esel vissza. Viszont ha az lenne, amint én mondok, akkor már csak kb 2500 tekercset tudna elvinni. Azaz maradna nálad otthon a 4100 tekercs helyett 7500!!!"
Ha 7500 marad neki akkor meg már nincs értelme. Mégegyszer: A tolinak nem csak a gyüjtögetés a feladata pl egy egy hadis támadás esetén, hanem az ellenfél gyengítése is. Ha már ezt sem tudja megtenni akkor vége van.
Ezt is belevettétek számításaitokba?? Ezért nem kellene 3 az 1 ellen gondolkozni! A tolisnak ez az egy esélye van egy hadis ellen.

Mike zoostorm 04-21-2006 15:36

Szerintem eleg feleslegesen folyik ez a vita.... csak nezzetek ra a szavazara, meglatjatok miert...

Kisbér 04-21-2006 15:48

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Szerintem eleg feleslegesen folyik ez a vita.... csak nezzetek ra a szavazara, meglatjatok miert...

Miért is? 50-50% most a változtatni akaró, meg nem akarók aránya...
Megaztán a 46 ember közül nem mindenki látja át a változások hatását :D

Kisbér 04-21-2006 15:51

Quote:

Originally Posted by Szemes224
Szerintem pedig ez a változtatás amit ti annyira támogattok, teljesen feleslegessé tenne egy tolit a szövetségben. Mert így a célorinak ártani nem tud, az meg beüti két sereggel földre és mehet a süllyesztőbe, mert ha a szövijétől leszakad, szétszedik.

Nem értem mi köze van ehhez a szövetségi tolvaj szerepe? :D
Kevés az a szövetség, ahol 1-2 tolvajnál több van. Még kevesebb az a szövetség, akik a tekercslopással teszik tönkre az ellenséget egyéb fincsi megoldások helyett...

(pont ilyen hozzászólások miatt nem reális a szavazósdi - bocs Szemes224)

Gyula 04-21-2006 15:59

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm

Mike ha arra gondolsz hogy Atti nemel szavazott, az nem azt jelenti hogy nem érdemes beszélni róla. A másik ha arra gondolsz h a fele szavazó nem változtatna, hát van ott nem egy nem két oylan szavazó aki nem ehez a témához hanem az egész fórumhoz egy szóval nem szólt hozzá csak szavazott, az ilyen ember szavazata számomra nem mérvadó.

Ha kevesebb tekit is visz a toli attol még szükség lesz a tolvajokra, meg nyugtatok mindenkit, egy tolis nagyon fontos a szövi számára még ha tekiböl nem is tud "sokat" hozni. Az éplista egy fontos információ forrás amihez tolis kell. Gnómok pusztitásához szintén fontos a toli, márpedig ha nem lennének tolik akkor a gnómok nagyon meg tudnának erősödni.
Ha nem is lehet tökre lerabolni egy országot tekivel, azért egy támadás előtt i percben lehúzutt pár ezer teki sokat számithat egy támadásnál szerintem.

Tolik ugyan úgy lennének csak nem tudnának gallyra vágni egy országot nettó két másodperc alatt. Ezért pedig kár a tolisoknak sírni!

Kisbér 04-21-2006 16:10

Quote:

Originally Posted by Gyula
Tolik ugyan úgy lennének csak nem tudnának gallyra vágni egy országot nettó két másodperc alatt. Ezért pedig kár a tolisoknak sírni!

Amen Gyulám :D

Synkel 04-21-2006 16:29

Quote:

Originally Posted by Gyula
Mike ha arra gondolsz hogy Atti nemel szavazott, az nem azt jelenti hogy nem érdemes beszélni róla. A másik ha arra gondolsz h a fele szavazó nem változtatni, hát van ott nem egy nem két oylan szavazó aki nem ehez hanem az egész fórumhoz egy szóval nem szólt hozzá csak szavazott, az ilyen ember szavazata számomra nem mérvadó.

Ha kevesebb tekit is visz a toli attol még szükség lesz a tolvajokra, meg nyugtatok mindenkit, egy tolis nagyon fontos a szövi számára még ha tekiböl nem is tud "sokat" hozni. Az éplista egy fontos információ forrás amihez tolis kell. Gómok pusztitásához szintén fontos a toli, márpedig ha nem lennének tolik akkor a gómok nagyon meg tudnának erősödni.
Ha nem is lehet tökre lerabolni egyországot tekivel, azért egy támadás előtt i percben lehúzutt pár ezer teki sokat számithat egy támadásnál szeritnem.

Tiéd a pont:)
Úgy értem a zöld pont:D

All times are GMT +1. The time now is 04:17.