Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Asztali PC vásárlásához tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3462)

Blacky 05-16-2010 10:40

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252178)

Bár a 4 giga memóriát kicsit sokallnám egy 32 bites oprendszer alá (feltéve hogy az van) :)

Ha pl egy Gigabyte GA-MA69G-S3H rev.1 alaplapod volna akkor szépen fel tudod használni a 4GByte ramot..Mondjuk úgy hogy 1 gbytot rápakolsz a videokarira és a maradék 3-al meg szépen használod a gépet....;);)
DE ha az ujabb tipust választanák akkor ebbe pakolnám bele azt a 4 giga ramot GA-880GMA-UD2H (rev. 2.0) ebben van egy Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) kártya ami Böven elég a nem játékos dolgokra...
Én még ezeknél az alaplapoknál sosem találkoztam memoria inkompatibilitással....Mindkettö alaplap biosbol kezeli még a 400 mhz-es memóriákat is...
DE egy komolyabb gyártó azért ilyen listákat közzétesz a honlapján és elkerülhetö a memó probléma

memória kompatibilitási lista

BimmBimm 05-16-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252183)
Miért sokallnád? :-o 4 giga semmrie se elég szinte. :(

Mert egy 32 bites porcesszor, és a vele kiegészült operációs rendszer bizony nem tud megcímezni 4 gigát.

Másrészt mire használod te a géped, hogy nem elég 4 giga?:D
2,5 giga van az én gépembe és gyakorta 10+ proc fut ami közt ott van a ps cs3, firefox... Mind memóriazabáló de lassúsági gondok nincsenek:)

Blacky 05-16-2010 10:45

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 252176)
Hááát... Van itthon 4 gb memóriám, ebből kettő a gépben, kettő a polcon.:) 4 TELJESEN egyforma memória kettőt külön rendeltettem a boltban, mert már hármat korábban visszavittem.:) Tökéletesen egyforma memóriák, mégis a két régi nem hajlandó együtt dolgozni a két újjal...:p Van 4 memóriahely a gépben bárhova rakom csak a régieket ismeri fel, ha csak az újjak vannak benne, akkor azt is, de ha akár csak 1 régi, akkor az újabbakat észre sem veszi... Elvittem a boltba, ahol vettem a memóriákat, ők is csak a fejüket vakarták, mert ennél egyformább memóriákkal nem is próbálkozhattunk volna már.:)
Szóval, DE az ördög benne van a kis dögökben.:D

Azért JÓ lenne tudni az alaplapodnak a tipusát ugyanis nem mindegy , hogy hogyan kezeli a memóriákat ha dual chanelles a memóriakezelése és dualban akarod használni akkor nem mindegy hogy hova rakod a memóriákat és akkor már az okozhat gubacot..Példának okáért az újfajta Inteles alaplapoknál már csak 3 db memóriával indul el az alaplap ha tetszik ha nem ..

De például a régebbi tipusú dual chanelles alaplapoknál pl asus a8nx-x nél is csak akkor müködik dualban a memóriakezelés ha az 1-3 as slotba rakod vagy a 2-4 slotba..De ha például az 1-4 es slotba rakod akkor nem fogja dualba kezelni ha meg van 3 memóriamodulod akkor sem fog már dualban müködni a memóriád...

Ha ne adj isten valamire rosszul emlékszem elnézést kérek de nagy hirtelen így emlékszem a dolgokra..

BimmBimm 05-16-2010 10:46

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 252187)
Ha pl egy Gigabyte GA-MA69G-S3H rev.1 alaplapod volna akkor szépen fel tudod használni a 4GByte ramot..Mondjuk úgy hogy 1 gbytot rápakolsz a videokarira és a maradék 3-al meg szépen használod a gépet....;);)
DE ha az ujabb tipust választanák akkor ebbe pakolnám bele azt a 4 giga ramot GA-880GMA-UD2H (rev. 2.0) ebben van egy Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) kártya ami Böven elég a nem játékos dolgokra...
Én még ezeknél az alaplapoknál sosem találkoztam memoria inkompatibilitással....Mindkettö alaplap biosbol kezeli még a 400 mhz-es memóriákat is...
DE egy komolyabb gyártó azért ilyen listákat közzétesz a honlapján és elkerülhetö a memó probléma

memória kompatibilitási lista

Trükközés:) Akkor már egyszerűbb egy 64 bites proci + oprendszer, és kész:)

Blacky 05-16-2010 10:49

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252189)
Mert egy 32 bites porcesszor, és a vele kiegészült operációs rendszer bizony nem tud megcímezni 4 gigát.

Másrészt mire használod te a géped, hogy nem elég 4 giga?:D
2,5 giga van az én gépembe és gyakorta 10+ proc fut ami közt ott van a ps cs3, firefox... Mind memóriazabáló de lassúsági gondok nincsenek:)

a 32bites Windows-od összesen 4GB fizikai memória megcímzésére képes, amelybe beleszámítanak az olyan főbb, memóriával rendelkező eszközök, mint pl. a videokártya grafikus memóriája.

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252183)
Miért sokallnád? :-o 4 giga semmrie se elég szinte. :(

Már csak azért is sokallhatja, mert 32 bites oprendszerek nem kezelik le a 4 g-t. tehát totál felesleges pénzkidobás.

pl windóz xp-ből 3,45 g-t lehet kipasszírozni, hogy egyáltalán érzékelje, hogy van annyid. a kezeléséről meg inkább nem szólok...

az én gépemben most jelenleg 2 giga van, 2*1024, dual channel.
majd visszarakom bele a 2*2048-as modulokat, ha felteszek egy win7-et.
de engem a win7 idegesít... :S

Blacky 05-16-2010 10:51

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252191)
Trükközés:) Akkor már egyszerűbb egy 64 bites proci + oprendszer, és kész:)

Semmi trükközés sincs benne csak kihasználod az alaplapod képességét .Gyakorlatilag a fentebb felsorolt alaplapokba gyakorlatilag 2gbyte ig pakolhatod a videokarit..Ez nem trükk ezt tudja az alaplap és ha tudja miért is ne használjam ki ????;););)

Cassandra 05-16-2010 10:52

Na látom jól feldobtam a témát... most el... délután majd jól elolvasom mire jutottatok.:D

Az alaplap amúgy: Gigabyte (S-series) GA-945PL-S3P, amibe szintén most fog bekerülni egy dual coreos proci, ha ő is úgy akarja.:) Igen elvileg dual chaneles, bár a szervizes szerinte ettől még működnie kéne a 3-4 memóriának együtt...

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:53

én speciel rohadtul kíváncsi vagyok arra, hogy 3 memória modul hogy a bánatba működik dual channelben.... :D:D:D:D ezt elmagyarázhatná nekem a szervizesed... :D:D

BimmBimm 05-16-2010 10:53

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 252192)
a 32bites Windows-od összesen 4GB fizikai memória megcímzésére képes, amelybe beleszámítanak az olyan főbb, memóriával rendelkező eszközök, mint pl. a videokártya grafikus memóriája.

Ezzel annó mi elég sokat próbálkoztunk, hogy használható legyen mind a 4 giga Xp alatt, de nem sikerült sehogy. Meg akit ismerek hogy csak úgy trükközgetett az is csak 3,5 ig jutott.

All times are GMT +1. The time now is 15:47.