![]() |
Quote:
Pár ellenérvet azért én is felsorakoztatnék az elhangzottak mellett: - kocsma nélkül 75% lesz a katmorálod, mindjárt nem hangzik olyan jól - ha 100% lenne a katmorálod végig (ami nem lehetséges), akkor is bevernek. Ez egy tévedés, hogy a védőerőre kell gyúrni. Nincs olyan védőerő, amit nem lehet átütni, méginkább: amit nem fognak átütni. Sőt, történetesen ha kimennék rád, nem várnám meg a seregérkezést sem, nyugodtan mehetnék aludni, ugyanis nem tudnál velem mit kezdeni támadósereg és kocsma nélkül. Míg ha van egy halom elited is, azért nem biztos, hogy olyan nyugodtan mehetnék aludni :) Boldog ember lehetsz, vagy tapasztalatlan, ha azt hiszed, hogy poénból nem fognak tolikkal bántani: fognak, mégpedig azért, mert nem tudsz visszaártani. /Ettől független szemétség és értelmetlen, de van ilyen/ Nem attól lesz jó az országod, hogy nem lehet beverni, hanem attól, hogyha az ellen meggondolja kétszer is, hogy kimenjen-e rád. Az ellen pedig nem a védőerőd miatt fogja meggondolni, hanem azért, mert mérlegeli, hogy te mit tudsz vele kezdeni abban az esetben, ha mégis támadna. Ha a válasz az, hogy semmit, akkor ne számíts semmi jóra. + állj be szövibe, és ne deffelős játékot játszatok. Ha deffeltek folyton, sose jöttök rá, hogy miért jó ez a játék :) |
Quote:
A tolis részről pedig regényeket lehetne írni, ezért abba bele sem kezdtem -Von és Remy megkezdték helyettem is :) |
Azért lesz kevesebb védőértékem, ha tornyok helyett barakkot rakok, az ottani katonáknak enniük is kell valamit, ezáltal több tanyát kell építenem. És a barakkokba gondolom már nem íjászt érdemes rakni... Vagy mégis és piacon becserélném, ha kellene?
Egyszer megpróbáltam meggömbözni mindenkit a környékemen, és ha jól emlékszem, 5-10 körre volt az első ország, akit nem sikerült. Gömb nélkül meg nem igazán lehet tudni, miből mennyim van. Hacsak nem próbál meg egyből a tolvajokkal információt szerezni. Viszont úgy számoltam, hogy beütni se igazán tudnának. Na mindegy, majd ha szétszedik ezt az orit, valahogy átformálom. |
Quote:
Mindenképpen meg fog tudni gömbözni egy hadivaris óriás. Beütni meg be tudnak, ezt már lentebb kifejtettem, ebben 100%ig biztos lehetsz. Nem mindenki, de azért vannak egy páran. Az a lényeg, hogy azért alkalmazkodj mindig a környezetedhez. |
Quote:
Quote:
Az a 2% tanya nem nagyon számít, főleg, hogy annyi raktárat írtál, amennyi tanyával többre lenne szükséged. És mint Von írta: nincs olyan, hogy nem tudnak beverni. 15% templommal pedig csak szerencse kérdése, hogy mennyire tudsz gömbölni. Vannak helyek, ahol 22% templommal is csak kb a mezőny 80%-át lehet gömbölni (A-t nem is említve :) ) |
Quote:
|
Quote:
600 hekin már egy hadivarinak is lehet simán 20k varija;) csak nyugodtan építsenek minnél többen ilyen országokat felfelé haladva szeretem a kockázatmentes földeléseket:D |
jó ez 600 hekin?
Föld: 600 hektár Katona: 0
Népesség: 8.636 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 84% Támadó: 0 Pénz: 346.231.071 Íjász: 0 Étel: 1.021 bála Lovas: 0 Rúna: 171.159 rúna Elit: 13.460 Morál: 93 % Varázsló: 10.050 Katonai morál: 99 % Tolvaj: 4.200 Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm Személyiség: Tudós Hírnév: ???? |
Quote:
Én nem lennék full elit, kevesebb házat tartanék. |
Quote:
10% torony és benne ijászok legyenek legrosszabb esetben ilyen gnómot csinálnék, Épületek Épületnév DB % Férőhely Ház 108 18% 8100 Barakk 240 40% 14400 Templom 40 7% 6000 Kocsma 60 10% 3600 Raktár 20 3% 18000 Tanya 52 9% 4030 Őrtorony 60 10% 3600 Könyvtár 0 0% 0 Kovácsműhely 0 0% 0 Bank 20 3% 150000 Bányák 0 0% 0 Összes 600 100% - Hektár 600 - - és keresnék egy szövit :) |
All times are GMT +1. The time now is 15:06. |