![]() |
nem nem merek beleolvasni mhelyről ,éhesen..
nem. nem vok mazoista:D ma este rakott krumplit csinálok.. Hasonló nehézségű, költségű étel receptjét váom zöldben, üziben;) |
no a rakott krumpli jól sikerült tegnap:)))
leteszteltem... |
Quote:
|
Quote:
6 tojást szántam bele és végül csak 4 jutott, az egyik pucolás közbe a fehérjéje rátapadt a tojáshéjára, a másik fele a fehérje pedig belecsuszott a kukába, így álltam a kezembe 1 főt sárgájával,amit gyorsan megettem... még 1 tojás kiesett az első amit megpucoltam mert le kellett tesztelni, hogy megfőt-e a közepe is:D Emellett oda lehet égetni! Sótlan maradhat a krumpli... stb.. Én sajtot rakok a tetejére ,közé meg 0,5 lityó tejjel kikevert tejfölt.. |
Jelige: olcsó kaja :)
Lángos minden mennyiségben....
Alaprecept: -50 dkg liszt - 3dkg élesztő - 1dl tej - 2dl víz - 2 teáskanál só - bő olaj a sütéshez Elkészítése: A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot. 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vályunk, ide öntjük az élesztőt, a vizet. Addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz. Lehet fakanállal, de én kézzel szoktam dagonyázni. :) Letakarjuk, addig kelesztjük, amíg kb. 2x-ére nem nő. Nos: én tányéralátéten szoktam a maroknyi tésztát széthúzogatni kerekre, előtte olajjal bekenem, és kis pohárba készítek mellé olajat, hogy abba belenyúlva dolgozzak a tésztával, mert akkor nem ragad egyáltalán a tészta sem a kezemhez, sem az alátéthez. Nah! ezt jól megaszontam! :) Tehát, mikor kellő hőmérsékletre melegedett az olaj, belehelyezzük a lángostésztát, és mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Itatóspapírra tesszük, hogy az olajat felszívja. Sózzuk, fokhagymával, tejföllel ...nyammm.... najó... sajtot is reszelhetünk rá, ha maximalisták vagyunk! :D Krumplislángos: - 40 dkg liszt - 25 dkg főtt, áttört burgonya - 2-3 dl tej - só -töröttbors Elkészítése: Uaz, mint fent, a főttkrumplit áttörjük még forrón, és a liszthez adjuk.. stb... Ínyenceknek: Szalonnás lángos[/color][/color] -az egyszerű, vagy a krumplislángos hozzávalói - 10 dkg főtt, füstölt szalonna A szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörccel beledagasztjuk a tésztába.... |
ezek nekem mán komplikáltak..
gyurás meg ilyesmi..:D |
Quote:
a konyhaban az a nok dolga :) |
Quote:
lassan az egeret nem bírom felemelni:D |
Quote:
ez nem igaz, nem csak a nőké, például együtt főzni jó :) amúgy a szalonna és a kolbász tényleg jó a rakott krumpliba :) |
Quote:
Beleteszel minden hozzávalót, és a kis kezeddel belenyúlsz és összeszorítod a markod, és kiengeded... mindídaddig, míg homogén anyag válik belőle... Ennyi... érdemes kipróbálni :D Remy! Te mióta jársz konditerembe????:eek: :eek: :p |
All times are GMT +1. The time now is 02:12. |