Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Törpe bányatalálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Gyula 11-27-2007 21:33

én javasolnám, hogy a bánya "felderitését" csak olyan ország végezhesse akinek az össz bánya területe nem haladja meg az ország 15%-át, efelett csak felfedezéssel lehessen bányához jutni.

egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona. Ezt semmiképp sem emelném az egekig, elvégre az a föld már egyszer meg lett szerezve, háborúval vagy felfedezéssel. A felderítésre induló katonák vigyenek magukkal gabonát és célirányos felfedezéshez szükséges mennyiségü aranyat.

sutike31005 11-27-2007 21:56

igazából van 3 törpe országom most, de valahogy nem tudom átélni a helyzetet.. jó volt eddig is, bárhogy is lesz jó lesz ezután is :) jó a játék.. hajrá okos hozzászolások.. aki buta az meg hallgasson.. ugyhogy Én nem is mondok többet.. :P

Killer 11-28-2007 00:52

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 138082)
én javasolnám, hogy a bánya "felderitését" csak olyan ország végezhesse akinek az össz bánya területe nem haladja meg az ország 15%-át, efelett csak felfedezéssel lehessen bányához jutni.

egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona. Ezt semmiképp sem emelném az egekig, elvégre az a föld már egyszer meg lett szerezve, háborúval vagy felfedezéssel. A felderítésre induló katonák vigyenek magukkal gabonát és célirányos felfedezéshez szükséges mennyiségü aranyat.

egyetértek Gyulával!szerintem is jó lenne így.

Paliking 11-28-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 138082)
egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona.

Szerintem ez így önmagában nem jó, ez csak az A-ban nagyobb területen működik, de ha én a G-ben lévő 1500 hekis törpimet szeretném átalakítani, akkor ez irreálisan magas szám. Szerintem inkább a tényleges fedezési szükséglethez kellene ezt a számot viszonyítani, én 50%-ot javaslok, hiszen a föld egyszer már megvolt.

Xeper 11-28-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138180)
Szerintem ez így önmagában nem jó, ez csak az A-ban nagyobb területen működik, de ha én a G-ben lévő 1500 hekis törpimet szeretném átalakítani, akkor ez irreálisan magas szám. Szerintem inkább a tényleges fedezési szükséglethez kellene ezt a számot viszonyítani, én 50%-ot javaslok, hiszen a föld egyszer már megvolt.

Szerintem max a fedezési költség 1/4 része legyen. Ha már erősen összemérhető a fedezéssel, akkor minek a meglévő területet feltárni, mikor bővíteni is lehet?

A többiről az a véleményem amit Gyula is írt.

-Fegya- 11-28-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138183)
Szerintem max a fedezési költség 1/4 része legyen. Ha már erősen összemérhető a fedezéssel, akkor minek a meglévő területet feltárni, mikor bővíteni is lehet?

A többiről az a véleményem amit Gyula is írt.

Egyetértek Xepivel. Fix katonaszám semmiképpen sem jó, mert miért kerülne ugyanannyiba a bányatalálás 3000 hektáron, mint 30000 hektáron.

Paliking 11-28-2007 13:19

Nekem ok a 25% is.

wand 11-28-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138185)
Egyetértek Xepivel. Fix katonaszám semmiképpen sem jó, mert miért kerülne ugyanannyiba a bányatalálás 3000 hektáron, mint 30000 hektáron.

Én meg nem :)

A törpének a bánya ugyanaz mint egy bankos orinak a bank, vagy tekiírónak a könyvtár, esetleg kaja termelőnek a tanya.
nekik is ugyanannyiba kerül 3000 hektáron mint 30.000 hekin.
ezért a fix katonamennyiséget támogatom. (500 v. 1000 katona)
és 15% max szerintem elég.

Grabi 11-28-2007 14:30

már hogy lenne ugyanaz? egyiket újra lehet építeni bontás után másikat nem. hatalmas különbség!

az sem megoldás, hogy vissza lehessen építeni, mert akkor a cél az lenne h minél kisebb hekin fellépjek A-ba és a töredékéért telerakom magam bányákkal és átépítem őket barakká. majd ha védett helyen vagyok, vissza bánya.

egyetértek a %-os olcsóbb fedezéssel. a 15% is stimmel. úgy gondolom ez az a határ, hogyha mellérakunk min. 55-60% barakkot, akkor érdemben vissza tud támadni a törpe a támadójára.
de itt jön megint a gikszer. a támadó bányát is visz, a törpénk pedig várhatóan nem.

nem tudom melyik a legjobb megoldás.

Xeper 11-28-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138185)

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138249)
Én meg nem :)

A törpének a bánya ugyanaz mint egy bankos orinak a bank, vagy tekiírónak a könyvtár, esetleg kaja termelőnek a tanya.
nekik is ugyanannyiba kerül 3000 hektáron mint 30.000 hekin.
ezért a fix katonamennyiséget támogatom. (500 v. 1000 katona)
és 15% max szerintem elég.

Én éppen a kettőtök megoldásának a keverékére gondoltam :)

Fedezési szükséglet/X de maximum Y
Ahol X lehetne 4, Y pedig kb 500

All times are GMT +1. The time now is 13:18.