Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   1/A egyéni csaták megreformálása 0-hekis ütések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1846)

Ati 03-23-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 166601)
Igen, több számon is gondolkoztam, és nem javítottam át eléggé :)
A 10% pontértékű lakos (amit írtam) 30 nép/ hekivel jön ki :)
De éppen ezért írtam, hogy akármi lehetne, a lényeg, hogy csökken a mozgás, ezáltal a támadó jobban tudja követni a célpontot. Ha 100k pontnyi az össz lehetséges mozgás, akkor a támadó befokozva a sáv közepére biztosra megy, nem 0 hekit foglal. Ha 200k a sáv, akkor fordulhat elő a 0 hekis foglalás, ezt pedig kiütné a nép értékének alacsonyabb maximuma.

Így maximum 120ezer pontot lehet mozogni, a teljes működéshez 30-50ezer pontnyi lakos kell. Ha szélső értéket veszünk, 30ezret, akkor 90ezer pontos mozgásteret ad, akár oda-, akár elfokozásra. 20ezer hektáron. Feljebb többet.

Önmagában ez nem oldja meg a nulla hektáros foglalások kérdését. 20ezer hektáro felett továbbra is lehetőség lesz a 100ezer pontnyi eltávolodásra. A nullás foglalások pedig eddig is csak ott voltak jellemzőek.

Andrew 03-23-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166588)
Észrevehetően belassulna a játék, mivel ahol eddig egy nagyon egyszerű számítás volt, ott komplex számítások sorozata lenne ezentúl: kiszámolni, hogy mennyien férnek, beleszámolva a faji sajátosságokat, tekercseket stb.

Ilyen módosítás kizárva.

Sajnos a programozási részéhez nem értek :(
(bár azokat amúgy is ki kell számolni a lakosság férőhelyéhez nem? :o)

Ati 03-23-2008 15:27

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 166603)
(bár azokat amúgy is ki kell számolni a lakosság férőhelyéhez nem? :o)

Körönként egyszer. Nem minden egyes akciód után egyszer. A(z elvetett :) javaslat szerint viszont az eddigi, népességet befolyásoló akciókon felül a tekercslopásokkor is, tehát nemcsak bonyolultabb, de mégtöbb helyen előfordul. Úgyhogy ez teljesen kilőve.

Andrew 03-23-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166604)
Körönként egyszer. Nem minden egyes akciód után egyszer. A(z elvetett :) javaslat szerint viszont az eddigi, népességet befolyásoló akciókon felül a tekercslopásokkor is, tehát nemcsak bonyolultabb, de mégtöbb helyen előfordul. Úgyhogy ez teljesen kilőve.

Oks, így már világos, köszi szépen :)

Ati 03-28-2008 19:23

Erre egy kicsit több időt hagyok, hogy mindenki hozzászólhasson, de ez a téma is a végéhez közelít, úgyhogy ha bárkinek van új javaslata, észrevétele az eddigi javaslatokkal kapcsolatban, érve, hogy miért X javaslat legyen, vagy miért ne Y, az most írja.

Arwyl szelleme 03-28-2008 20:47

Továbbra is az a véleményem, hogy maradjon minden így ahogy van most. +1 taktikai elem. A mega orik meg fokozgassanak több 100k katit 1-1 ütéshez (vagy elkerüléshez), amíg van miből.

Továbbra is egyet értek Monroval, miszerint:
100k értékkel lejjebb lévő ori odafokozva rámjön 2 körre (95-100% barakkos ork tudós tábornokot valószínűleg nem fog meg semmi még ha 2000 hekivel feljebb van akkor se, ez szvsz nem vita tárgya), és kv után eltávolodik annyira, hogy szinte képtelenség utánnabontani. De ha sikerül is lebontani a fél orit, és visszamenni, mi lesz mikor hazaérnek a seregek? Ott állok az ellen ori mellett 2 körre lebontva a fele orim...

Ha marad ez a "0 hekis" lehetőség, akkor legalább az az esélyem meg van, hogy ugyanannyi kati lefokozásával - amivel ő rám jött - "megússzam" a hekivesztést. És a lehetőség is ott marad az ellennél, hogy fokozzon még 100kn belüre és mégis vigyen hekit.

Kutyuleee 03-29-2008 01:13

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 167294)
Ha marad ez a "0 hekis" lehetőség, akkor legalább az az esélyem meg van, hogy ugyanannyi kati lefokozásával - amivel ő rám jött - "megússzam" a hekivesztést. És a lehetőség is ott marad az ellennél, hogy fokozzon még 100kn belüre és mégis vigyen hekit.

És megint oda lyukadunk ki, ami miatt támogatom az ötletet, miért is kell azon múlnia az ütésnek,hogy:
1. van elég pénzem fokozgatni több száz k katit?
2. miért kell eltalálnom azt hogy mennyire fokoz el, hogy hozzak vmit. azt hittem ez nem szerencse játék...

szvsz, ez nem szerencse játék ez stratégia. ha súlyos veszteségek árán bevállalja vki,hogy ház free legyen,hetekig rákészül esetleg, akkor ne az legyen,hogy vagy eltaláltja a fokozást, vagy nem. a 0hekis ütés lehetősége bennemaradna a játékba, ha ezen változtatnánk, csak jóval drágább lenne. Sztem a játék célja, nem az, hogy kinek van több tartaléka,és tud minél több ütést megúszni, hanem hogy ki a jobb stratéga. De ,ha a játék neve mégse hóditó hanem tévedtem és bankár akkor én kérek elnézést. De addig úgyérzem hogy terület arányosan érdemes gondolkodni...

ugyan elég elrugaszkodott, de létező példa.: anarchban a legnagyobb orinak alig 0,35%-a 100k pont különbség. ez arányaiban olyan mintha egy 200hekis orival nem tudnál ütni egy 201 hekis orit. de még A-ban is kevesebb mint 10% területi különbség a "nagyoknál". miért van az, hogy 220 hekin simán szembeszállsz egy 200hekis orival, de 30k hekin inkább menekülsz??? és mindezt csak azért mert lehetőséged van rá. És a végeredmény mi??? mind2 fél veszit. az egyik azért mert csomo katit elszort 0hekiért. a másik meg inkább lefordul, mert elfogy a pénze és 1 hekit nem adna a másiknak.

(Off sztem a szkarának is más lett volna a sorsa, ha nincs ez a lehetőség a játékban:()

Valezius 03-29-2008 07:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 167306)
És megint oda lyukadunk ki, ami miatt támogatom az ötletet, miért is kell azon múlnia az ütésnek,hogy:
1. van elég pénzem fokozgatni több száz k katit?
2. miért kell eltalálnom azt hogy mennyire fokoz el, hogy hozzak vmit. azt hittem ez nem szerencse játék...

szvsz, ez nem szerencse játék ez stratégia. ha súlyos veszteségek árán bevállalja vki,hogy ház free legyen,hetekig rákészül esetleg, akkor ne az legyen,hogy vagy eltaláltja a fokozást, vagy nem. a 0hekis ütés lehetősége bennemaradna a játékba, ha ezen változtatnánk, csak jóval drágább lenne. Sztem a játék célja, nem az, hogy kinek van több tartaléka,és tud minél több ütést megúszni, hanem hogy ki a jobb stratéga. De ,ha a játék neve mégse hóditó hanem tévedtem és bankár akkor én kérek elnézést. De addig úgyérzem hogy terület arányosan érdemes gondolkodni...

Az utolsó mondat kivételével igazat adok neked.
De inkább pontszámarányosan kellene gondolkodni.
Sokkal logikusabb, mint a terület alapú.

Képlettel egyelőre nem tudok szolgálni.

Ati 03-29-2008 10:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 167313)
Az utolsó mondat kivételével igazat adok neked.
De inkább pontszámarányosan kellene gondolkodni.
Sokkal logikusabb, mint a terület alapú.

Képlettel egyelőre nem tudok szolgálni.

Most pontszám alapján történik a foglalás. Épp ez a felvetés, hogy mivel így extrém távolodásokat lehet csinálni, ne így legyen.

Valezius 03-29-2008 23:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167325)
Most pontszám alapján történik a foglalás. Épp ez a felvetés, hogy mivel így extrém távolodásokat lehet csinálni, ne így legyen.

Én nem így értelmezem.

A felvetés az, hogy egy nagy pontú ország foglalásánál ne 100K pont távolság legyen a maximális ahonnan még foglalni lehet.

Szerintem ezt a fix számot kéne kicserélni a pontszámaránytól függő foglalásra.

Tehát ne különbség, hanem arányalapú legyen! (Nem feltétlenül lineáris)

All times are GMT +1. The time now is 08:45.