![]() |
Ezt nagy bonyolításnak érzem, Atinak így is az a kifogása a javaslat ellen hogy túl bonyolult, nem kéne mégjobban megkavarni. A két figyelembe vett értéknek bőven elég, ha barakk és toronyszámot nézünk, az általad említett hadis elfeket nem hiszem hogy nagyon érintené az alvilági malusz, hisz ha eredményes sereget akarnak be kell áldozni a kocsmák nagy részét!
Pontosabban nem a képletet bonyolítaná meg, hanem az ellenfél nem tudná kiszámolni, hogy az elf mekkora malusszal bír, hisz míg az első esetben szükség van a gömbről a hektárszámra, meg az ép.listáról a barakk és toronyszámra, addig a te esetedben max azt tudja kiszámolni, hogy a toronyban mennyi íja van, azt nem hogy összesen mennyi. |
Szerintem a 9. verzióban Kutyuleee javaslata jogos megoldás lehet:
Ahogy Gyula is írta, az elf ha tolis, akkor alig tarthat védelmet, tehát nem a bunkeréből ártózgat, hanem saját túléléséért van szüksége ártásra, amit meg is tud torolni az ellen viszonylag könnyen. Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy vannak sereges elfek is, akiknél a torony+barakk arány elég magas lehet, a védelmük mégsem hasonlítható össze a bunkeresekével, tehát nekik fölösleges hátrány az újítás. Összességében szerintem a 'betont' létrehozó toronybónuszra játszó elfek azok, akik megérdemlik a gyengítést, ezért javaslom, hogy az ártó akciókra kapott gyengítés a torony arány függvénye legyen: annak háromszorosa, megfelelő korlátokkal (min. 20%, maximum 80-90%) Így egy 7% tornyos elf már meghaladná a küszöböt, a 90% eléréséhez pedig 30+30% os beton védelem kell -emögül valóban ne gyújtson senki poénból :) |
Quote:
A különbség kb ennyi (a+b)*malus/föld ill.: (a*0.8+b)*malus/föld mindkét esetben értelemszerüen "a" a barakk és "b" a torony |
Quote:
(persze a tizes javaslattal kombinálva) egy dologgal modositom, legyen felsö korlát(80%), mert, ha valakire 90% jár, akkor tulajdonképpen már mindegy mit csinál, azzal az erövel akár lehetne 100 is |
Quote:
visszatérve azért is vagyok ez a javaslat mellett inkább, mert amelyik bunker Elf unatkozik, az úgyanúgy fog ártozni,ha tud csak most rákell készülnie 10-kört ezt meg könnyebben megcsinálja... viszont ha egyszerre számit a barakk-torony, egy betonnak túlsokat kell bontania ahoz hogy egyáltalán csökkenjen vmit a malusz. |
A 10. kicsit más, azért nem írtam róla, de szerintem is teljesen jogosan kerülne ki mindegyik az 'ártó' kategóriából itt.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:36. |