Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Több sereggel alulrol - szinte lehetetlen? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1093)

Kisbér 12-04-2006 13:50

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50376)
Továbbra is kérlek hogy tanulj meg olvasni én írni már megtanultam
kösz!

Azon gondolkoztam, hogy Te tényleg nem veszed észre magad?!

Már-már azon gondolkozom, hogy tényleg 1 játékot játszunk?!

Goldy 12-04-2006 13:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50372)
Csak egy kicsit is gondolj bele abba, hogy a szovik igy nem tudnak egyszerre haladni, nem tudjak megvedeni a tolisukat/varisukat/termelojuket, es rajossz, hogy nem jo a mostani rendszer..... De ez le is volt ide irva, azzal nehez vitatkozni....

Miért ne tudnának ettől egyszerre haladni?
A többszörös ütés max 5.-4. csoportban normális haladás része, fent csak full kitámadott, elhagyott, kiárult orira tudsz így kimenni.
A varis ha varist játszik azért gondolom némi védelmet fog tartani. A sereges így is vissza tud menni max nem alázza a támadót a csoport aljára, csak mert az egyszer ütni mert. És azért a varisnak is van némi eszköze arra hogy büntessen ha kell.

Goldy 12-04-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 50381)

Az olvasási képességednek miköze a játékhoz?

"1., Ha már volt bennem akkor bátorság, és itt most NEM a kezdő játékosok dur bele kiküldök mindenkit számolás és minden nélkül, hogy kitámadok és nem tudok meghatározó védelmet hagyni az oriban mert az ellenfél se ma kezdte, akkor már ne 1 ilyen támadás miatt verjenek már le 200 helyet a csopiban.

lacqa 12-04-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 50381)

basszus ne erősködj már... Goldy azt írta, hogy NEM ARRA AZ ESETRE GONDOL AMIKOR VALAKI SZÁMOLÁS NÉLKÜL KÜLDI A SEREGÉT. többször megkért hogy olvasd vissza, mi lett volna ha egyszer tényleg megteszed? valóban lehetne fejleszteni a központozásán, de azért eléggé világosan érthető.

szerintem

Synkel 12-04-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50375)
3-4 körröl lentről is fel fogja tudni tenni, ha jól játszik a közeledbe sem megy.

Goldy, én vittem be 3 pusztit alulról 1100 heki környékén, és nem 3-4 körre esett, hanem 12-re. Onnan már egy 20 körös vihar kb 70% készülibe kerül, és mivel ez egy félelf volt konkrétan, elértem, hogy nem fért be a kitűnően gyújtható gnómomhoz. Szal lehet, hogy hosszú távon ez oda vezet, hogy az óriás még elterjedtebb lesz, mert könnyebben leszedi az ártót mint a többi, és alacsony hatékonysággal tolizható

Goldy 12-04-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 50390)
Goldy, én vittem be 3 pusztit alulról 1100 heki környékén, és nem 3-4 körre esett, hanem 12-re. Onnan már egy 20 körös vihar kb 70% készülibe kerül, és mivel ez egy félelf volt konkrétan, elértem, hogy nem fért be a kitűnően gyújtható gnómomhoz. Szal lehet, hogy hosszú távon ez oda vezet, hogy az óriás még elterjedtebb lesz, mert könnyebben leszedi az ártót mint a többi, és alacsony hatékonysággal tolizható

De ha most belegondolsz a varis és a tolis mekkora kárt okozott neked és te ezért mekkorát tudtál okozni?

Kisbér 12-04-2006 14:03

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50392)
De ha most belegondolsz a varis és a tolis mekkora kárt okozott neked és te ezért mekkorát tudtál okozni?

Azt hiszem tényleg nem 1 játékot játszunk...

Remedy 12-04-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 48361)
Nézzünk egy életszerű példát 900 hektáron egy 4 fős szövivel.
Megtámadja az egyik országot egy 890 hekis MF

Adott 3 hadis, valamint egy tolis ország akit a hadisok védenek.

Egy mf ország kitámad a tolisra, és annyira üres marad, hogy mind3 hadis befér hozzá 1-1-1 sereggel.

RÉGI rendszer
1,Észrevéve 1 körről a sereget a tolis riasztja a 3 hadisát, akik 3*1 sereggel kimennek támadni.

A támadó elfoglal a tolis országtól 900*0,07=63 hektárt, felmegy 963 hekire, és lesz vagy 20 ürese.

Ekkor a 3 sereg 1 körre van tőle.
Alábontani nem sok esélye maradt a foglalás miatt.....

A tolis leesett 837 hekire.

A köv körben a 3 sereg beveri 3*60-66 hekire, azaz veszít kb 180-190 hekit.

Leesik 963-185=778 hekire. a tolis, mivel vitte a 3 hadis kap 10% körül, ami 18 heki.
Azaz felmegy 855 hekire.
A jól működő szövetség MESSZE a tolis alá tudta küldeni a támadót.

UJ rendszerben.
A tolis támadóját semmi változás nem éri az első csatában, felmegy 963 hekire.
Majd beverik 1 szer alulról, 2 szer fentről, és veszít 63+31+30 hekit azaz kb 124 hekit.
Odaesik 839 hekire!!

A tolis 837 ről felmegy 13 hekit a zsákmányból való részesedése miatt azaz 850 hekin lesz!

Míg a hadisai sorra
963-7=956
931-3=928
930-3=927

Végeredmény az Mf püfölheti tovább a tolist, pedig a szövetség sereges országai tökéletes ellencsapást mértek.
A hadisok szerepe innentől a szövihelp küldésére szűkül.
A jól megszervezett ellencsapással annyit értek el, hogy a 3 hadis elkerült egymás, és a tolisuk közeléből.

Tényleg jó ez?
Ez a követendő irány?

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50385)
Miért ne tudnának ettől egyszerre haladni?
A többszörös ütés max 5.-4. csoportban normális haladás része, fent csak full kitámadott, elhagyott, kiárult orira tudsz így kimenni.
A varis ha varist játszik azért gondolom némi védelmet fog tartani. A sereges így is vissza tud menni max nem alázza a támadót a csoport aljára, csak mert az egyszer ütni mert. És azért a varisnak is van némi eszköze arra hogy büntessen ha kell.

Beideztem a kedvedert.... Latod?

Goldy 12-04-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 50395)
Azt hiszem tényleg nem 1 játékot játszunk...

Megkérlek hogy fejezd be a személyeskedést!

Synkel 12-04-2006 14:05

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50392)

Mármint mekkora kárt okoz egy tolis egy gnómnak magas nyersiár mellett ha napi 70 házát felgyújtja? Elég nagyot anyagilag is, meg védelemben is, mert a tornyok és tanyák tuti nem mennek.
Varis? 36 kör szárazvihart 8 körönként leszedni gnómmal, akinek a készülije jobban fogy mint az óriásé szintén szétkapja pár nap alatt az orit.

All times are GMT +1. The time now is 02:22.