Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Köszönetnyilvánítás, üdvrivalgás, örömmámor. :D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2673)

Andrew 12-04-2010 14:59

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272265)
Ehh :D és akkor nekem, aki most harmadikos, kötelező lesz érettségiznem természettudományos tárgyból?:O

Ebben nem vagyok biztos... Ezeknek általában 2 év az átfutási ideje.
Megjegyzem semmi hátrányod nem származna abból, ha fizikából is érettségiznél - feltéve ha szeretnél egyetemre menni :)

Redback 12-04-2010 15:45

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 272302)
Ebben nem vagyok biztos... Ezeknek általában 2 év az átfutási ideje.
Megjegyzem semmi hátrányod nem származna abból, ha fizikából is érettségiznél - feltéve ha szeretnél egyetemre menni :)

Persze szeretnék egyetemre menni, programtervező informatikusként, és értem is a fizikát. Node ugye ebben az évben, én már nem jelentkezhetek fakultációra, csak majd jövőre. Ez azt jelenti, hogy tavaly tanultam 1 évig fizikát, meg jövőre kevesebb mint egy évig, és abból a tudásból kéne érettségiznem?

BimmBimm 12-04-2010 15:49

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272325)
Persze szeretnék egyetemre menni, programtervező informatikusként, és értem is a fizikát. Node ugye ebben az évben, én már nem jelentkezhetek fakultációra, csak majd jövőre. Ez azt jelenti, hogy tavaly tanultam 1 évig fizikát, meg jövőre kevesebb mint egy évig, és abból a tudásból kéne érettségiznem?

Az informatika is természettudomány nem tudom minek bajlódni fizikával:D

Redback 12-04-2010 15:50

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 272326)

Az info természettudomány?:eek::eek: Akkor nemszóltam :D:D

BimmBimm 12-04-2010 15:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272327)
Az info természettudomány?:eek::eek: Akkor nemszóltam :D:D

Minden egyetemen a természettudomány karon oktatják, meg szerintem mivel tiszta matematika meg fizika az egész, nem is nagyon lehet más:)

Andrew 12-04-2010 16:32

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 272326)

Ebben nem vagyok most biztos :o :

Quote:

Originally Posted by Index...
Érettségi hat tantárgyból: A javaslat szerint nem öt, hanem hat tantárgyból kellene érettségizni, ami jelentősen növeli a diákok terheit. Az eddigi kötelező magyar, történelem, matematika, idegen nyelv és egy kötelezően választandó tantárgy mellett egy természettudományos tantárgyból (biológia, fizika, kémia, vagy a humán tagozatokon választható természettudomány tantárgy) kellene vizsgát tenni. A módosítást a természettudományos képzés színvonalának és presztizsének esése indokolja: ha érettségizni kell belőle, a diákok komolyabban veszik.

Egyelőre ez csak javaslat:
Quote:

Originally Posted by Index még mindig
A dokumentumok tavasszal kerülhetnek az Országgyűlés elé a felsőoktatási törvény koncepciójával együtt, és még a nyár előtt elfogadják azokat. Összefoglaltuk a legfontosabb változtatásokat, az egyes menüpontokra kattintva láthatóvá válnak a részletek.

Tehát Red, ez Téged már valószínűleg nem fog érinteni :)

A teljes cikk pedig itt található meg.

Xeper 12-04-2010 17:09

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 272328)
Minden egyetemen a természettudomány karon oktatják, meg szerintem mivel tiszta matematika meg fizika az egész, nem is nagyon lehet más:)

Nem iiiis :p
Nálunk külön karon van az infó. Van TTK valamint Villamosmérnöki és informatikai kar.
Azért, mert matek és fizika felhasználásával dolgozik, szerintem nem természettudomány. Nézd meg a közgazdaságtant, ott is matekra alapoznak, de közel nem természettudomány :)

BimmBimm 12-04-2010 17:18

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 272349)
Nálunk külön karon van az infó. Van TTK valamint Villamosmérnöki és informatikai kar.
Azért, mert matek és fizika felhasználásával dolgozik, szerintem nem természettudomány. Nézd meg a közgazdaságtant, ott is matekra alapoznak, de közel nem természettudomány :)

Van benne valami:D Nah mind1, akkor nem az. :D

Princ 12-04-2010 18:09

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 272349)

Jaja, és szólnék hogy a számmisztika sem természettudomány, ellentétben a közhiedelemmel. :D

vityu 12-05-2010 04:25

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 272328)

Ezzel én is ellenkezek, nálunk is külön van az infó kar :)

All times are GMT +1. The time now is 20:52.