![]() |
Felmérések azt mutatják, hogy a kevésbé intelligens emberek a leveleik olvasása közben az egerükön tartják a kezüket.
Ne vedd el róla, már késő... |
Egy nagyvállalat alkalmazottja felveszi a telefont, tárcsázza a recepciót, hogy a küldönccel beszéljen és ezt mondja:
- Hé Bélus, mozgasd a seggedet, hozz fel nekem egy kávét és két szendvicset, de fürgén, egyik lábad ott, a másik itt legyen! A vonal másik végén megszólal egy férfihang: - Idiótsa! Eltévesztetted a melléket, tudod, kivel beszélsz? - Nem... - A vezérigazgatóval beszélsz, te hülye! Mire a mi emberünk: - Ahhh! Hát aztán? És te szarcsimbók, te tudod, hogy kivel beszélsz? A vezér meglepődve feleli: - Nem. Az alkalmazott halkan feleli: - Hűűű... de jó! - és leteszi. |
egy régi vicc
A városi ember sétál a mezőn, találkozik a juhásszal:
- Szép juhai vannak. - Szépek. - Mennyi van? - Próbálja megszámolni! - Nem tudom, nagyon mozognak. - Azért birkák! - Ha megmondom, mennyi van, ad egyet? - Adok. - 149. - A fenébe. Maga nyert viheti! Az ember boldogan felkapja a legközelebbi állatot és indul a kocsijához, de a juhász utána szól: - Ha megmondom, mi a foglalkozása, visszaadja? - Vissza. - Maga rendőr. - Honnan tudja? - Onnan, hogy a pulit viszi. |
Mórickáéknál magyar órára tanfelügyelö fog jönni a következö hétre. A tanárnö biztos akar lenni a diadalban, ezért elöre felkészíti az osztályt.
-Gyerekek, mondjatok példát a katasztrófára. Móricka felpattan: - Medöglött a házmesterék macskája. Tanárnö: - Ez csak baj, a katasztrófa az például, ha mondjuk Gyurcsány úrral, és az egész kormánnyal lezuhan a kormány repülögépe és mindenki szörnyet hal. Ez bizony a klatasztrófa... Következö héten a tanfelügyelö megérkezik, és kezdetét vesz a bemutató óra. Tanárnö - Mondjatok gyerekek példákat a katasztrofára. Pistike feláll, és azt mondja: Kataszrtrófa az, hogy ha például Gyurcsány úrral és az egész kormánnyal lezuhan a kormány repülögépe, és mindenki szörnyet hal. Erre rögtön felugrik Móricka és azt mondja: -De ez még nem baj! A baj az, hogy merdöglött a házmesterék macskája. |
Házaspár beszélget. Így szól a feleség:
- Drágám, ha meghalnék, mit csinálnál? - Azt hiszem, én is utánad halnék! - De aranyos vagy! - Azt hiszem, a szívem nem bírnák ki azt a nagy örömöt... |
Egyszer a románok nagy ásatásba kezdtek, hogy hátha találnak valamit, ami igazolja, hogy ők már a római-korban is ott voltak. A szorgos munka meghozta gyümölcsét, találtak egy régi nagy kőtáblát a következő felírattal "Ave Cezar Vavan" Megörülnek, hiszen kezükben a bizonyíték, már nem érheti szó a ház elejét, csak a "vavan" szót nem értik, de a többi egyértelműen igazolja, hogy római-kori. De a hiányzó részt majd a tudósok kitalálják, addigis a Bukaresti Nemzeti Múzeumban a helye.
Jöttek is a látogatók, ám egyszercsak a sokaság arra figyel fel, hogy egy székely paraszt iszonyatosan röhög. Oda is súgja neki a múzeumőr: - No, te székely! Ne nevess ilyen hangosan, mert elvisz a Szekuritate. De a székely csak nevet, és nem bírja abbahagyni. Be is viszik kihallgatásra és kérdezik, min nevet ennyire. -Hát, csak azon, - mondja a székely - hogy nem az van oda írva "Ave Cezar Vavan", hanem az, hogy "A Véce Zárva Van". A paraszt bácsit letámadja egy biciklikereskedő a vásárban: - Nézze bácsi, milyen jó kis szerkezet ez a kerékpár! Csak felül rá, és már száguldhat is! A bácsi vonakodik: - Jó ez, látom, de én igazából egy tehenet venni jöttem! - De hát gondoljon bele, hogy nézne ki ha felülne a tehénre, és azzal parádézna a faluban? - Gondolom, fele annyira se hülyén, mintha egy biciklit próbálnék megfejni! |
A hadnagy kiáll a bakák elé.
- Katonák, van egy jó hírem és egy rossz. Melyikkel kezdjem? - A jó hírrel. - Egy hónap után engedélyezem, hogy alsónadrágot cseréljetek. - És mi a rossz hír? - Egymás közt. Egy férfi elmegy egy építkezésre munkát keresni. A munkavezető megkérdi tőle: - Tud sörösüveget kinyitni? - Persze. - És tud kezelni egy villástargoncát? - Miért, mekkora az a sörösüveg? A felső tagozatban matekórán ismétlik az egyszerű összeadást-kivonást. A tanár kérdezi az egyik fiútól: - Ha van 20000 forintod, és 6000-et adsz Marikának, 6000-et Zsuzsinak, és 6000-et Zsófinak, akkor mi marad neked? Kiderült, hogy nem az "egy jó kis orgia" a helyes válasz A minap az autónkért mentünk a szervízbe. Odaérkezésünkkor közölték, hogy sajnos bent felejtették a kulcsot a kocsiban, de már dolgoznak rajta, hogy kinyissák az ajtót. Látom, hogy egy szerelő lázasan munkálkodik valami szerszámmal a vezetőoldali ajtó kinyitásán. Gondoltam egyet, és megnyitottam a jobboldali első ajtót. Kinyílt. Odaszóltam a szerelőnek: - Nézze, ez nyitva van! Erre ő fel sem nézett a munkából: - Tudom, azzal már kész vagyok! - Miben hasonlít egymásra a kertész és a szélmalom? - ??? - Abban hogy mind a kettő bepörög ha megfújják a lapátját. |
Az egyik brit napilap kérdést intézett az olvasóihoz, "Mit jelent britnek lenni?" címmel. A legmulatságosabb válasz:
"Britnek lenni: elmenni egy német autóval egy ír pubba belga sört inni, aztán hazafelé indiai vagy török kaját venni vacsorára, beülni a svéd kanapéra és amerikai filmet nézni a japán tévén. És a legbrittebb dolog? Gyanakodni mindenre és mindenkire, ami vagy aki külföldi." |
Tisztelt Szerkesztőség!
Még sohasem írtam Önöknek, de most végső kétségbeesésemben elhatároztam, hogy a segítségüket kérem. Nehéz döntés előtt állok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy a feleségem gyakran furcsán viselkedik, az a gyanúm, hogy félrelép. Amikor csörög otthon a telefon és én veszem fel, előfordul, hogy nem szól bele senki. Néha az asszony késő estig távol marad, ilyenkor állítólag a barátnőivel talákozik, de ha kérdezem a nevüket, azt mondja, úgysem ismerem őket, a kolléganői. Néha ébren maradok, és az ablakból lesem, hogy milyen autóval jön haza, de ő kiszáll egy sarokkal odébb, és gyalog jön végig az utcán. Ki tudja, talán nem is taxival érkezik! A múltkor a kezembe vettem a mobiltelefonját, hogy megnézzem, hány óra, dühösen rámkiabált, hogy ne nyúljak a személyes dolgaihoz. Azzal is megvádolt, hogy kémkedem utána. Tegnapelőtt, amikor ismét elment estére itthonról, úgy döntöttem, hogy kimegyek a házunk elé, és ott várok a sötétben, míg haza nem jön. Olyan helyre állítottam a vadonatúj Harley Davidsonomat, ahonnan jól látható az utcasarok, elrejtőztem mögé és figyeltem az utcát. Ahogy ott térdeltem, észrevettem, hogy valami csöpög a motoromból. Hát, látom, hogy egy egész olajtócsa van már alatta. Most mit tanácsolnak, próbáljam magam megjavítani, vagy vigyem vissza a kereskedőhöz? |
Két liberális nő összetalálkozik az utcán:
- Képzeld, már a hetedik hónapban vagyok. - És mi lesz? Fiú vagy lány? - Elvileg lány, de majd 18 éves korában eldönti. A tömött villamoson mindenki igyekszik hazafelé a munkából. Egy szakadt fazonnak csörög a telefonja. Előkapja, előbb bután nézi a kijelzőt, majd szolíd hangerővel beleszól: - Halló. Halló. Ki vagy? Szólj bele, ki vagy? Mire egy hang a tömegből: - Akitől loptad, b' meg! Egy nő ölében egy palotapincsivel kétségbeesetten állít be az állatorvos rendelőjébe. - Doktor úr, kérem segítsen! A kutyám lenyelt egy darab mágnest! Van esély rá, hogy életben marad? - Ne aggódjon, kérem. - feleli a doki. - A kutya egy-két napon belül ki fogja üríteni, amit megevett. - Jó-jó, de honnan tudjam, hogy kijött-e már belőle? - Ragassza fel a kutyust a hűtőre, és amikor leesik, akkor már kijött. (Sorry ha bant valakit,de ki nem alhatom a pincsiket) Négy pap vitázik egy teológiai kérdésen, hárman próbálják meggyőzni a negyediket, aki teljesen biztos a saját véleményében. Egyszer csak elkezd imádkozni: - Uram, küldj jelet, hogy nekem van igazam! - erre egyszeriben villám csap le a derült égből a mellettük álló fára. A többiek mindig hitetlenkednek: - Ez lehet csupát véletlen is... A negyedik pap újra imádkozik: - Uram, küldj még egy jelet és győzd meg ezeket a hitetleneket! Erre nagy földrengés támad, de a többi pap még mindig nem hisz neki: - Ez is csak véletlen volt... A negyedik pap újra imádkozik: - Uram, kérlek küldj egy félreérthetetlen jelet ezeknek a hitetleneknek! Erre egy mély hang szólal meg fentről: - IGAZA VAN !!! Erre a többi pap: - Oké, akkor három kettő ellen... Dan odalépett az utcán egy szőke bombázóhoz: - Elnézést, hogy így leszólítalak, de nagyon tetszel nekem! Tudom, hogy nem vagyok egy Adonisz, igazából túl szórakoztató sem vagyok, de apám a halálán van, és rám fog hagyni 20 millió dollárt! Feljössz hozzám? A bombázó kis habozás után igent mondott, majd három nap múlva ő lett Dan mostohaanyja. És még azt mondják, hogy a szőke bombázóknak nincs eszük! Móricka egy súlyos ládákkal megrakott talicskát próbál az utcán tolni, de nem megy neki a dolog. Egy jól öltözött úr megsajnálja, átveszi a talicskát és teljes erejéből tolni kezdi. Így mennek egy jó fél órán át, míg végre Móricka egy ház előtt köszönetet mond. A jószívű segítő lihegve méltatlankodik: - Disznóság ilyen nagy terhet egy gyerekre bízni! Hát nem mondtad apádnak, hogy egyedul ezt nem bírod eltolni?! - Há' persze hogy mondtam, de azt felelte, hogy "Indulj el, majd csak akad egy marha, aki segít!..." A főnök odahajol titkárnője füléhez, és súgva kérdezi: - Mondja Gizike, van valami programja ma estére? - Nincs, főnök úr - válaszolja elpirulva Gizike. - Akkor feküdjön le korán, mert már nagyon unom, hogy minden reggel elkésik! - Édes lányom, ha még egyszer részegen találom a férjedet itthon, esküszöm, többet be sem teszem a lábam hozzátok! - Jaj mama, csendesebben, már így is eleget ivott! |
All times are GMT +1. The time now is 12:47. |