![]() |
Quote:
4. szinten 10+25% 3. szinten 20+25% 2. szinten 30+25% 1.szinten 40+25% A százalékok persze finomíthatók de mielőtt azt mondjátok túl erős, nézzétek meg más hadis fajokhoz képest. óriás: 30% lakiteki, 30% haditeki, 15%-al erősebb katonák Gnóm: 50% laki 50 % hadi ork: 30% laki, 40% hadi, +30% faji (és még esetleg tábornok is :D ) Ezekhez képest nem sok. Ha kajával önellátó orikat számolok, óriásnál kb 13-14%, gnómnál 15% tanya kell. Ezt kompenzálja, hogy a hulla vakon megy és lehet mindenhogy lopni, ártózni, kivéve a gyújtást, mert az csak fele olyan eredményes lenne a módosítás szerint. Ez a hulla 1/A-ban is működne, de ott más hadisok sem önellátóak (sőt :D ). 1/A-ra nem végeztem modellszámítást de nem a hulla lenne a legerősebb hadis. Ráadásul a seregkoptatásos taktika hiánya is hátrány lenne. |
Vakon a hulla?
Nos, én mindig ezt olvasom, hogy a hulla vak.
Nem értem, hogy miért írja mindenki ezt. Én sokat játszottam hullával is és más fajjal is de szerintem ez nem igaz, hogy a hulla vak. Csak az a vak aki irányítja a hullákat és nem tud olvasni a pontlistából. Én hullaként is a pontlistában fellelhető adatok alapján és a pontlista mozgását figyelemmel követve nagyon jól láttam az országok miként is állnak seregek szempontjából. Ritka volt amikor hibásan itéltem meg a helyzetet. Az hogy más falyoknál van varizás nem sok előnyt ad szerintem. Sokszor volt, hogy óriás variként leinfóztam egy orit és mire odaértem kétszerannyi sereggel kisért vissza.:D Persze erre is volt magyarázat, de hát ugye elég félrevezető lehet néha ha valaki az infózás után magabiztos.:p:D |
Quote:
Itt a betegség döntő szerintem. Ki az aki megtámad egy hullát sereggel? Nem éri meg mert a kórházak fenntartása, és az a tény, hogy figyelni kell a népességre az már elég problémát okoz a további harcoknál. Véleményem szerint eléggé kiegyensúlyozott a háborúzási lehetőség a fajok között.:) |
Quote:
Nem mindegy hogy a pontlista változás mögött fedezés, vagy ütés van. Vagy bontás építkezés képzés. Számomra azért van különbség aközött, hogy egy elfet próbálok meg beütni, vagy egy embert. :D Esetleg mf-et, vagy szövitagot. Nem mind1 kibe köt bele az ember. Főleg, hogy nem is tud róla. És ezek miatt igenis vakon támad a hulla. Szért egy kristálygömbbe elég sok infót belezsúfoltak. :D |
Bocsánat 4-re gondoltam, de 2-at, írtam szóval jól értettem, kössz. :)
|
Invisible szerintem sok helyütt nincs igazad.
A betegséget is úlértékeled, szeritem. |
Quote:
Nem is számított sosem. Mindegy volt hogy szöviset vagy elfet ütök hullaként. Ha visszaütött akkor megbetegedett és nem sok haszna lett belőle. Ha tolizott nem volt mit vinnie mert még raktáram se volt és semmim.:D Ha varizott nem sokat ért el mert túlélőként futottam és folyamatosan támadtam, ezért mindig volt utánpótlás. A szövi se jelentett gondot mert még nem sok szövit láttam ami összetartóvolt és erős és ezek mellett eggyütt is voltak és fennt is voltak eggy időbe. Szóval igencsak ritka az a szövi aki el tud intézni egy olyan hullát aki sokat csatázik és nem bosszúálló. Mert ha a hulla csak azt támadja aki ellene fordul az bukta a hulla számára. Ez játék és ez szerint is kell itt játszani.:):):) Én soem úgy játszom, hogy a bosszú hajt. Ha beütnek akkor nem azt nézem, hogy mikor üthetek vissza hanem hogy minnél előbb pótoljam a veszteséget. De persze ezzel lehet, hogy nincs igazam de nekem a hulla sem hátrányosabb faj mint bármelyik.:) |
Quote:
Sose támadott meg senki csak varikkak és azt is rögtön tudtam pótolni.:):):) |
ahogy egyre feljebb mész úgy egyre jobb szövikkel találkozhatsz, akik egyre többet is vannak benn. sőt egyre fentebb a föld a legnagyobb érték, ezért akár ha üresen maradsz 10-12 sereggel vernek be földre, kit érdekel az a 10 környi betegség, felhúz 3-4% kórházat és kész is
|
Quote:
Van, aki már azért is gyujtogat 3-4 napot, ha megpróbálod beütni, és pattansz... :( Hát igen... Nincsenek összetartó szövik... Szóval csak 5. szinten próbáltad? :D Ott még működik is, hogy nem szivatnak meg. Ott még gyújtani sincs nagyon mit. Attól függetlenül, a hulla vakon támad továbbra is. Továbbra is hadis faj révén, nem hogy támadni nem tud, de még megvédeni se tudja magát. És a sok kezdő között tényleg jó móka hullával rohangálni. DE fentebb, amikor kitámadsz már megy is a sok varis, az ingyen földedért. |
üdv!
a 25% féröhelybonuszt és 25% haderöbonuszt soknak tartom a meglévö, szintenként növekvö 10%-os többlet mellett. csak 30-35% faji féröhely bónusszt adnék, ami megoldja a további haderö növelést is. az alsobb csoportokban ez elég lenne, az A-ban adnék neki 30% faji védelmet. ez szemléletben, játékstilusban sem okozna változást, és a hulla alapgondját, a haderö gyengeséget eléggé javitaná. A-ban a 40%-os szint hadi és a 30%-os féröhely többlet közel 2-szeres erönövelést jelentene, ami nem érné el a gnom 2,25-os vagy az ork 2,36-os mértékét, de megközelitené azt, az egyéb épületek (kocsma, templom) szükségtelensége miatt pedig még tovább javulhatna. ... ha pedig nagy hekin is több hulla lenne, más fajoknak esetleg eleve tartaniuk kellene tartósan korházat a gyakoribb pestis miatt, tovább javitva a hullák viszonylagos erejét toli, vari védelmet nem erösitenék. maradna a tüzgolyó a pestis ellen. |
bitboss megfogalmazásával nagyjából én id megelégednék mert sokkal játszhatóbb lenne a hulla.
|
Az előttem szólók, mindent kiveséztek, én ellenzem, így jók ahogy vannak. Minden fajnak vannak előnyei, hátrányai. A következő felvetés az lesz, legyen tekije, ami alapból 50% os erőt ad a támadásaihoz. Miért csak előnye legyen a hullának? Aki a hullát vászatja, az vállalja, hogy vak ha magányos, ha szövis, akkor meg kap eseménylistát...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
én is voltam óriás varis 3 hulla szövetségessel, full elittel. full szövisegitséggel (ami nekik meg sem kottyant) elég nagyokat ütöttem, pedig volt hektáronként 45 varázslóm. és ök sem panaszkodtak információhiány miatt, mindig tudták, kit lehet átütni. 5X-ben mind a négyen feljutottunk a 30. helyig. ettöl függetlenül mindegyik azt tervezte, hogyan váltson szintlépéskor fajt! |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pomi, hidd el, hogy a jelenlegi élőhalott nagyon gyenge, hiába jönnek a szintenkénit %-ok, ráadásul dögunalmas vele a játék. Ülök süketen és vakon, aztán időnként kapok egy sor ártózást, vagy egy-két sereget a nyakamba, és így telnek a mindennapjaim. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De mindegy, te masírozz fel az 1A topjába a hulláddal, és hagyjuk meg annak a sok játékosnak ezt a topicot, akik szerint a hulla nagyon gyenge, és valamilyen módon erősíteni szeretnék ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Akkor javaslom: legyenek varázsló és tolvajlási akciói, és ne hulljanak azok se. A morálja soha ne csökkenjen, pénze 1mlrd alatt sose lehessen, ha alá esne, akkor a rendszer automatikusan utaljon, sőt alapból vippesek legyenek. Ennyi elég lesz, vagy még szükséges valami, hogy a 3 évesek is tudjanak játszani vele? |
Én nem akarok hullával lenni, tök gyengék, de nem akarom, hogy megerősödjenek:D:D:D
|
Nem vagyok a magam ellensége, de az óriásommal előszeretettel lopkodok hullákat, mert azt még 10 tolvaj is képes vígan lehúzni. Annyiban módosítanám egy kicsit a jelenlegi szabályokat, hogy a tolvaj akciók során is be lehessen kapni a fertőzést, mert ugyebár ott is megvan a fizikai kontakt. Az, hogy milyen mértékben, ezt a nagyérdemű hozzászolókra bízom, amenyiben méltányolják ezt az ötletet. :)
|
Na jó, hogy én is magam ellen beszéljek, legyen 5 helyett 10 tábija. Max ennyivel tunningolnám fel őket.
|
Quote:
a varázsló és tolvaj lehetöségek alapvetöen változtatnának a hulla jellegén, akkor már nem is hulla lenne. |
Quote:
|
Quote:
Mert a hullák száma felsőbb szinten elenyésző, ennek egyszerűen az az oka, hogy gyenge. És ez az állapot nincs jól, mint mondták az ideális az lenne, ha minden csoportban a fajok 1/8-a lenne hulla, 1/8-a ember stb. Ez nyilván elérhetetlen, de a mosatni állapoton javítani kéne. Mert így van egy tök fölösleges faj. Miért sírunk? Mert a hulla nem tud varázsolni és lopni, tehát vagy termelő lesz vagy hadis, előbbire ott a törpe, a hullából ne csináljunk termelőt, mert elviszik tőle a cuccot. Hadisnak meg szintén nem jó, mert nem tud beütni senkit, akinek normális védelme van. Ha meg mégis beüt, akkor hazakísérik 5-20-24sereggel és... |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:01. |