Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Shadowrun és Cyberpunk (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=72)

Bogár 06-15-2007 14:20

lennék még én is. :)

Chris 06-15-2007 14:40

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 103265)
lennék még én is. :)

Emlékeim szerint annak idején kaptál egy e-mail Aúú-tól ebben a témában, de nem válaszltál rá... :(

LordYsolt 06-15-2007 14:58

Én is szeretnék jelentkezni, de teljesen kezdő vaok + zöldfülű ebben a témában. Azt hiszem először el kellene mélyednem a témában :o

Bogár 06-15-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 103269)
Emlékeim szerint annak idején kaptál egy e-mail Aúú-tól ebben a témában, de nem válaszltál rá... :(

már nem emléxek semmilyen emailre sajnos...

LordYsolt 06-17-2007 12:27

Sikerült egy 3. kiadású SR játékkönyvet - a probléma az h angol, így egy kicsit lassab lesz az átolvasása - letölteni a netről. De már érzem h egy jó kis mészárolos karit fogok kihozni belőle. 1 kérdésem lenne. Kell még ehhez vmilyen más könyv is :o? Azért kérdem, mert nézegettem a neten és láttam hozzá kiegészítő könyveket is (fegyverek, kiberdekkek stb). Ezek is kellenek v nem ?

Kössze előre is

aúú 06-17-2007 19:02

Mivel nem igazán van még kész a csapat, ezért megvárunk minden most jelentkezőt, nem kell félni a lemaradástól. :D

Chris 06-18-2007 06:59

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 103519)
Kell még ehhez vmilyen más könyv is :o? Azért kérdem, mert nézegettem a neten és láttam hozzá kiegészítő könyveket is (fegyverek, kiberdekkek stb). Ezek is kellenek v nem ?

Szerintem ha az alapkönyvön át tudod magad rágni, az elég lesz :)

Chris 06-18-2007 08:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103215)
Én is szivesen játszanék, bár én is full kezdő vagyok:D szal 3... (gyülik a nép:D:D)

Neked sikerült könyvet szerezned?

Kutyuleee 06-18-2007 08:21

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 103673)
Neked sikerült könyvet szerezned?

Sajna még nem találtam semmit se:(

Chris 06-18-2007 08:22

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 103307)
már nem emléxek semmilyen emailre sajnos...

Gondolom Aúú majd megismétli a küldést vagy ír egy új levelet, ha ott tart majd a dolog.
Te amúgy hogy állsz az alapkönyvvel? Karakter ötlted van már?

Chris 06-18-2007 08:24

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103674)
Sajna még nem találtam semmit se:(

Ha nem okoz neked problémát, hogy a könyv angolul van, akkor szerintem beszélj LordYsolt-tal ;)

Kutyuleee 06-18-2007 08:33

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 103677)
Ha nem okoz neked problémát, hogy a könyv angolul van, akkor szerintem beszélj LordYsolt-tal ;)

Okés irok, neki, vmennyit csak megértek belöle;)

Bogár 06-18-2007 08:42

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 103675)
Gondolom Aúú majd megismétli a küldést vagy ír egy új levelet, ha ott tart majd a dolog.
Te amúgy hogy állsz az alapkönyvvel? Karakter ötlted van már?

mióta behalt a téma, azóta nem foglalkoztam ezzel...
vagyis nem állok még sehogy. :$

Chris 06-18-2007 08:45

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 103683)
mióta behalt a téma, azóta nem foglalkoztam ezzel...
vagyis nem állok még sehogy. :$

Nem halt be, csak nem kaptad meg/ olvastad el az e-mailt... :rolleyes:
Mindegy, majd beszélek Aúú-val, hogy küldje újra.

naramis 06-18-2007 19:39

juhúú, gyülekezik a csapat :D

Naramis a patkány sámán örül! :D:D:D

Chris 06-18-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by naramis (Post 103848)
Naramis a patkány sámán örül! :D:D:D

Nah, akkor már két sámánunk van... :D

LordYsolt 06-18-2007 20:05

Egy dolgot nem igazán értek a karakter alkotásnál. Ez pedig az osztályozási módszer, hogy milyen "szintű'-t adok neki. A, B, C, D, E . A fajnál teljesen világos. Pl. ember akkor E kategória, Tünde akkor C. De nem tudom h mi alapján kell osztályozni a következőket:
Tulajdonságok, Szakértelem, Erőforrások,
A mágiát nem írom ide mert az világos.
Tehát amikor prioritást rendelek a fő jellemzőkhöz akkor ez a kérdésem lenne a hogyannal kapcsolatban

Lehet e 2x ugyanaz a besorolás ? pl: Tulajdonságok "A" és Szakértelem "A"

Szerintem nem de azért bizos szeretnék lenni magamban

aúú 06-19-2007 16:44

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 103852)
Egy dolgot nem igazán értek a karakter alkotásnál. Ez pedig az osztályozási módszer, hogy milyen "szintű'-t adok neki. A, B, C, D, E . A fajnál teljesen világos. Pl. ember akkor E kategória, Tünde akkor C. De nem tudom h mi alapján kell osztályozni a következőket:
Tulajdonságok, Szakértelem, Erőforrások,
A mágiát nem írom ide mert az világos.
Tehát amikor prioritást rendelek a fő jellemzőkhöz akkor ez a kérdésem lenne a hogyannal kapcsolatban

Lehet e 2x ugyanaz a besorolás ? pl: Tulajdonságok "A" és Szakértelem "A"

Szerintem nem de azért bizos szeretnék lenni magamban

Mint azt gondolom észrevetted, minden betűjelből egy van. :) Ebből kifolyólag ezeket kell elosztanod az összes, dolgod, között, lásd, ha C-t raksz fajra, akkor azt már ki is húzhatod, nem rakhatsz szakértelmekre is C-t. A különböző betűjelek mindig a prioritást mutatják, azaz, egy utcai szamurájnak aki a fizikai képességeiből él, aligha a mágia lesz a legnagyobb (A) prioritású.

Kutyuleee 06-19-2007 16:49

Elvileg holnap én is elkezdem olvasgatni, de nem volt még rá időm:(

Életfa#2 06-20-2007 03:32

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 13139)
Persze lehet, de ennyi erővel nyugodtan előszedhetsz egy arche adeptus-t, aztán olyanra változtatod, amilyenre elképzelnéd a karidat...:)

Én szívesen indítanék egy fizikai adeptust (reflex), csak épp nem ismerem a rendszert. A szabálykönyvet csak a könyvesboltban volt szerencsém látni... Meg tudnál dobni egy ilyen kari leírásával, hogy aztán módosítgathassam?

aúú 06-20-2007 06:12

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 104069)
Én szívesen indítanék egy fizikai adeptust (reflex), csak épp nem ismerem a rendszert. A szabálykönyvet csak a könyvesboltban volt szerencsém látni... Meg tudnál dobni egy ilyen kari leírásával, hogy aztán módosítgathassam?

Persze, csak kell némi idő, míg csinálok egyet :) küldd el üziben az emiledet, aztán amint megvan küldöm. :)

naramis 06-21-2007 22:32

úgy látom a csapatba elférne egy dekás:D

Chris 06-22-2007 07:28

Quote:

Originally Posted by naramis (Post 104588)
úgy látom a csapatba elférne egy dekás:D

Sámánról dekásra váltasz?

aúú 06-22-2007 13:35

Ha valaki dekást szeretne játszani... hát hajrá... bár előre szólok, hogy hosszú távon lesznek problémái. :) Bár egy technikusnak is beillő dekás akár még jól is jöhet (bár Senki az erősen techinkus orientált, hisz rigó :D)

Chris 06-22-2007 14:13

Népszámlálás

Eddig jelentkeztek:

Senki (törpe rigó)
Életfa#2 (fizikai adeptus)
csunyabogar
naramis (sámán, vagy dekás, vagy valami)
LordYsolt (valami ütőgép)
Kutyuleee
Chris (tünde sámán)

Ha valakit kihagytam, szóljon!

ui: alakulnak már a karik/ kariötletek?

Bogár 06-22-2007 14:24

én holnaptól tudok ezzel foglalkozni. angolul kissé nehézkes lesz olvasni a könyvet, de remélem, hogy meg fogom érteni a lényeget...

LordYsolt 06-22-2007 15:24

Kezd már körvonalazódni a dolog.
Szóval egy utcai szamuráj stílusú karakter lesz belőle. Egyébként lehetne tudni h hol fog játszódni a történet, mert a háttérsztorimat annak megfelelően szeretném kigondolni (pontosítok az már alakul csak azt nem tudom h fogom a helyszínhez kapcsolni) Elég ha csak a karakteremhez kapcsolódó részeket veszem át előszőr, aztán a többiekét. Azért kérdem mert nem akarom a dekások, mágusok stb harcrendszerével, meg miegymásának olvasásával tölteni az időmet. Majd azt később

aúú 06-22-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 104697)
Egyébként lehetne tudni h hol fog játszódni a történet, mert a háttérsztorimat annak megfelelően szeretném kigondolni...

Ajánlom figyelmedbe az Online RPG alatt a Shadow Run online téma első bejegyzését (és a többit is... :D).

naramis 06-22-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 104682)
Eddig jelentkeztek:

Senki (törpe rigó)
Életfa#2 (fizikai adeptus)
csunyabogar
naramis (sámán, vagy dekás, vagy valami)
LordYsolt (valami ütőgép)
Kutyuleee
Chris (tünde sámán)

Ha valakit kihagytam, szóljon!

ui: alakulnak már a karik/ kariötletek?

köszi az összefoglalást. mostmár valamivel könnyebb lesza választás. Nem jön az ihlet:(

naramis 06-22-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 104676)
Ha valaki dekást szeretne játszani... hát hajrá... bár előre szólok, hogy hosszú távon lesznek problémái. :) Bár egy technikusnak is beillő dekás akár még jól is jöhet (bár Senki az erősen techinkus orientált, hisz rigó :D)

sejtettem, hogy lesz valami bibi, akárhányszor próbáltam vele jáccani mindig jött az : OK, de ...
Ami érthető is:) :D

LordYsolt 06-23-2007 07:43

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 104713)
Ajánlom figyelmedbe az Online RPG alatt a Shadow Run online téma első bejegyzését (és a többit is... :D).

Kössze, pedig már olvastam, ezek szerint rövid az emlékezetem :o, pont emiatt döntöttem h jó lenne kipróbálni (meg mondjuk tetszik ez a poszt apokaliptikus világ érzet, tiszta Fallout - war, war never changes -)
Na megyek megírom a karim történetét ;)

Életfa#2 06-30-2007 06:29

Fizikai varázsló

Na, megtaláltam az általam választott karakter archetípusát. Ebből szeretnék kiindulni, csak eltolva a Szellemvadász felé. És szeretnék megkérni mindenkit, hogy magyarázza el nekem, hogy mi micsoda, mire jó, és hogyan kell használni?

Utcai Harcos

„Tudom, hogy mindenki azt hiszi róllam, hogy amolyan magányos farkas vagyok, de hát ez nem így van. Persze, szeretek némi időt egyedül tölteni, hogy meditáljak és koncentráljak, de engem igazából a nagyváros ritmusa és lüktetése éltet. Káoszt és végtelen áramlást érzek minden mozdulatban, minden hangban, minden cselekedetben és reakcióban. Mégis, mindebben a káoszban van valamiféle rendszer - valamiféle minta.
Oké, oké. Tudom, hogy jó néhányszor magam is hozzátettem egy kicsit a káoszhoz. Humanitárius küldetésnek tekintem, hogy tegyek rólla, a dolgok ne váljanak túl unalmassá. Azt is kötelességemnek érzem, hogy hogy tegyek rólla, mindenki tisztán játszon. Viselkedjetek szépen, és én is jó fiú leszek.”

Tulajdonságok
Test: 5
Gyorsaság: 6
Erő: 6
Karizma: 3
Intelligencia: 4
Akaraterő: 6
Esszencia: 6
Mágia: 6
Reakció: 5 (6)
Kezdeményezés: 6 + 2d6

Szakértelmek
Pusztakezes harc: 6 (8)
Fegyveres harc: 4
Hajítófegyverek: 6
Lopakodás: 4 (6)
Etikett (utcai): 4

Kockatartalékok
Harci: 8

Kapcsolatok
Válassz két lapcsolatot

Felszerelés
Dodge Scott
Elsősegélycsomag
Hordozható telefon fülhallgatóval
Kés
Műérzetlejátszó (4 chippel)
Páncélkabát (4/2)
Suriken (10)

Adeptusi képességek
Megnövelt képesség (Lopakodás + 2 kocka)
Megnövelt képesség (Pusztakezes harc + 2 kocka)
Megnövelt fizikai érzékelés (Fényerősítő látás, éles hallás)
Megnövelt reakció (+1)
Megnövelt reflexek (1) (+ 1d6 kezdeményezés)
Gyilkos kéz (6S fizikai sebzés, pusztakezes támadás)

Induló pénz
9022 ¥

Életfa#2 06-30-2007 09:17

Ja, és ha már benne vagyok a kérdezősködésben, ezeket is magyarázzátok már el nekem, jó?

Varázslatok:
Alvás: 3
Energialabda: 4
Gondolatok irányítása: 2
Gyógyítás: 6
Káosz: 4
Kezelés: 4
Láthatatlanság: 4
Manalövedék: 3
Maszk: 2
Ostrom: 3
Reflexnövelés (+3): 3
Tűzlabda: 2
Zavarodottság: 5

Szakértelmek:
Lopakodás (városi)
Mágiaelmélet
Motor
Tűzfegyverek
Varázslás
Varázslás (csak asztrális harc)

Kockatartalék: mágikus

Adeptusi képességek:
Astrális érzékelés
Megnövelt fizikai érzékelés (Fényerősítő látás, hőlátás)
Gyilkos kéz (5k fizikai sebzés, pusztakezes harc)
Fájdalomtűrés

aúú 07-02-2007 22:08

Most ez lenne a karid? :)

Életfa#2 07-02-2007 22:20

Á, dehogy!

Inkább nézz be a privát üzeneteid közé! Csak kérdezgetek rakásra...

naramis 07-05-2007 17:28

Életfa:megkaptad a választ a kérdéseidre?

Életfa#2 07-05-2007 17:48

Naramis: nem. :(

A főbb kérdéseim:
Mit takarnak az egyes tulajdonságok? (Vagyis, milyen próba ellen használatosak? És hogyan is működik ez a próbadobás? Varázslatoknál, és szakértelmeknél is!)
Mik a tulajdonságok faji minimum/maximuma?
Hogyan adódik az Esszencia, Mágia, Kezdeményezés?
Hogyan zajlik a harc?

Van még kismillió, de most hirtelen inkább nem teszem fel még azokat is! :o

Chris 07-05-2007 18:58

Ha az angol nyelv nem okoz gondot, szerintem kérd el a többiektől az alapkönyvet, abban benne kell lennie minden válasznak.
Aúú kissé elfoglalt mostanában (mihelyst lesz több ideje, biztosan válaszol).

Életfa#2 07-05-2007 20:16

Egy szabálykönyv méretű dolog esetén azért már okoz némi gondot nekem az angol... Valakinek van elektronikus formában angol nyelvű szabálykönyve? Mert találtam egy magyar nyelű kivonatot. (Aki ajánlotta, az azt írta, azoknak, akik a munkahelyükön krónikus szabálykönyv-hiányban szenvednek. Lényegében csak a karakteralkotás leírását tartalmazza.)

Kaptam egy ajánlatot, de azt törölni voltam kénytelen. Sajnos, fáljcserélős megoldások nem jöhetnek szóba, és nem csak elvi okokból...

Chris 07-06-2007 06:41

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 107736)
Valakinek van elektronikus formában angol nyelvű szabálykönyve?

Ha visszaolvasol láthatod, hogy van akinek van (hogy az hogyan tud eljutni hozzád, stb, azt az illetékestől kérdezd).

All times are GMT +1. The time now is 20:08.