Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

-Fegya- 05-27-2006 11:31

Toto ötlete nagyon érdekes és eredeti! Megérdemelte a jópontot! :)

Ati 05-28-2006 11:53

Quote:

Originally Posted by Toto
Mi van akkor, ha az utolsó pillanatok támadását korlátoznátok. Ha a kv előtti utolsó fél perc fel lenne osztva egységekre, és minél közelebb indít valaki támadást a körváltáshoz képest, annál több támadóértékre lenne szüksége. (pl. %-osan csökkenne a támadóértk, minél közelebb indítassz a kv-hoz).

Szóval tudom, hogy hülyeség, csakhát Ati azt írta, mindenki szóljon hozzá, akit érint :D
Számokkal nem tudom alátámasztani, ahhoz nem értek :p

Teljesen kiszámíthatatlanná teszi a támadást.

Mint védő, nézel egy távolt, és látod, hogy mennek feléd. De fogalmad sincs, hogy az a 100k lovas, ami megy, az most milyen támadóerővel bír. Képtelenség így védekezni, és az eddiginél is kockázatosabb visszatámadni, mert semmit nem tudsz számolni, nem tudod, hogy mennyi védelem maradjon otthon, vagy egyáltalán be fog-e ütni.

Láma 05-28-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by Ati

Mint védő, nézel egy távolt, és látod, hogy mennek feléd. De fogalmad sincs, hogy az a 100k lovas, ami megy, az most milyen támadóerővel bír. Képtelenség így védekezni, és az eddiginél is kockázatosabb visszatámadni, mert semmit nem tudsz számolni, nem tudod, hogy mennyi védelem maradjon otthon, vagy egyáltalán be fog-e ütni.

És?:) Ha meg van adva, hogy mikor kb menyi a sereg ereje, és időközönként néznek távolt, akkor azért be tudják lőni. Miért baj az, ha nem tudják pontosan mi menyi? Menjenek annyival hogy biztos beférjenek, vagy ne menjenek sehova, és védjenek ha tudnak:P

Ati 05-28-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by Láma
És?:) Ha meg van adva, hogy mikor kb menyi a sereg ereje, és időközönként néznek távolt, akkor azért be tudják lőni. Miért baj az, ha nem tudják pontosan mi menyi? Menjenek annyival hogy biztos beférjenek, vagy ne menjenek sehova, és védjenek ha tudnak:P

Ja hogy ezentúl már az se legyen mindegy, hogy mikor néz valaki távolt? A távolbalását idejéből számolgassa ki, hogy mennyi a támadóértéke a seregnek?

Felejtős.

Láma 05-28-2006 13:38

Quote:

Originally Posted by Ati
Ja hogy ezentúl már az se legyen mindegy, hogy mikor néz valaki távolt? A távolbalását idejéből számolgassa ki, hogy mennyi a támadóértéke a seregnek?

Felejtős.

Ezt jól megindokoltad.

Láma 05-28-2006 13:45

Megoldja azt, hogy ne érje meg utolsó pillanatban támadni, megoldja azt, hogy a védekező fél támadó serege gyengébb legyen mint a támadó fél serege, így van esély visszatámadni, ugyanabban a körben, de a támadónak is van esélye fogni a támadást, így jóval nagyobb sansza lenne a sikerre mint eddig. Ezen kivül nem mondtál semmi olyasmit amit ne lehetne kiküszöbölni valahogy. Szóval miért felejtős?

Xeper 05-28-2006 15:19

Valószínűleg azért, mert körönként több távolbanézésre volna szükség rendszeresen... különben fogalmad sem lehetne a támadó sereg erejéről...

Toto 05-28-2006 15:37

Quote:

Originally Posted by Xeper
Valószínűleg azért, mert körönként több távolbanézésre volna szükség rendszeresen... különben fogalmad sem lehetne a támadó sereg erejéről...

Én nem az egész körre gondoltam, hogy gyengül a támadóérték, csak az utolsó percekben, percben. :)
Az már sok lenne, ha a távolbanézés megadná a támadóértéket is? Ez eddigis csak egy számolás volt. És 1/A-ban nem hiszem, hogy sokan tévedtek azért, mert nem jól számolták ki a támadóértéket :)

Láma 05-28-2006 16:20

Quote:

Akkor 100% al számolsz, rettentő megeröltető tudom:P

Ati 05-28-2006 16:23

Quote:

Akkor 100% al számolsz, rettentő megeröltető tudom:P

Miért számoljak 100%-kal, ha egyszer nem annyi? De mint mondtam ez felejtős, tehát kár erre több időt fecsérelni ebben a formában.

Ati 05-28-2006 16:28

Azt hiszem ideje összeszedni, hogy milyen javaslatok születtek. Mindegyik előnyeiről és hátrányairól azt hiszem volt szó bőven, azokat most nem részletezem.

1. Maradjon minden, ahogy most van.
2. A klánpontlista rendezése előtt legyen egy kb 10 másodperces szünet.
3. Legyen 2 kör között (mondjuk félkor) mégegy klánpontlista rendezés.
4. Bárki bármikor kérhesse a teljes klánpontlista frissítését rengeteg aranyért cserébe, de X körönként csak egyszer.
5. Bárki bármikor kérhesse a SAJÁT klánjának a pontszám-aktualizálását rengeteg aranyért cserébe, de X körönként csak egyszer.

Mit hagytam ki? :)

Toto 05-28-2006 16:30

No, akkor további jó Vip, és arany fizetést. :)

monro 05-28-2006 19:15

Quote:

Originally Posted by Ati

Sajnos ez teljesen jogos. Bár az 5let valóban nagyon egyedi és jó is sztem, de amit Ati mond az hatalmas hátránya amit nem lehet felvállalni, hacsak nem írja ki a távolbalátás eredménye, hogy a támadás időpontja 20.12 perc :)

Láma 05-28-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by monro
Sajnos ez teljesen jogos. Bár az 5let valóban nagyon egyedi és jó is sztem, de amit Ati mond az hatalmas hátránya amit nem lehet felvállalni, hacsak nem írja ki a távolbalátás eredménye, hogy a támadás időpontja 20.12 perc :)

Erre mondtam azt, hogy borzasztó egyszerű lene megoldani a kiszámithatatlanságot, de ő csak annyit mondott, hogy felejtős, mert csak...kár tovább agyalni rajta, mert neki nem tetszik az ötlet:rolleyes:

Xeper 05-28-2006 19:37

Quote:

Erre mondtam azt, hogy borzasztó egyszerű lene megoldani a kiszámithatatlanságot, de ő csak annyit mondott, hogy felejtős, mert csak...kár tovább agyalni rajta, mert neki nem tetszik az ötlet:rolleyes:

Gondold végig amit én mondtam: pl 55kor kapcsolna be a gyengítés... ha ekkor nézel távolt, akkor láthatod a maxos seregeket jönni... utána ha pl percenként nézel távolt, akkor viszonylag közel lehet a visszatámadó sereg támadóereje a támadóéhoz (a gyengülés szempontjából)... de ez körönkánt akár 5 távolozást is igényelhet, ami eléggé extrém (ha kevesebb is elég lehet, akkor az csak úgy lehetséges, hogy felesleges az egész javaslat, mert alig érezhető gyengítést tenne be ugye...)
Ha meg kivárod az utolsó időpontot távolozásra, hogy még visszamehess, akkor már a lehető leggyengébb a te sereged, tehát gyakorlatilag esélytelen...

Láma 05-28-2006 19:44

Quote:

Gondold végig amit én mondtam: pl 55kor kapcsolna be a gyengítés... ha ekkor nézel távolt, akkor láthatod a maxos seregeket jönni... utána ha pl percenként nézel távolt, akkor viszonylag közel lehet a visszatámadó sereg támadóereje a támadóéhoz (a gyengülés szempontjából)... de ez körönkánt akár 5 távolozást is igényelhet, ami eléggé extrém (ha kevesebb is elég lehet, akkor az csak úgy lehetséges, hogy felesleges az egész javaslat, mert alig érezhetõ gyengítést tenne be ugye...)
Ha meg kivárod az utolsó idõpontot távolozásra, hogy még visszamehess, akkor már a lehetõ leggyengébb a te sereged, tehát gyakorlatilag esélytelen...

most miért esélytelen pl.: 80% os sereggel beverni egy kitámadó klánt? ne mondjátok már, hogy nem lehetne úgy kitalálnia számokat, hogy reális legyen kb a végeredmény? Ez az 5 távol ez meg megint olyan, hogy az aktivak néznek 5 ször távolt a nem aktivak nem. Valamilyen szinten rákényszerülnek majd az orik több vari tartására, de most nehogy már ne legyen mind1, hogy abban az 5 percben egyszer, vagy ötször kell távolbanézni..

Ati 05-28-2006 20:04

Ezen felesleges vitatkozni, ilyen nem lesz. Pont.

Ati 05-29-2006 12:11

Mivel lassan jó volna a dolog végére jutni, ezért este elindítom a szavazást ebben a témában. Akinek tudomása van olyan, eddig el nem vetett javaslatról, amit nem írtam, az még most jelezze. Eddig ezek merültek fel:

4. Bárki bármikor kérhesse a teljes klánpontlista frissítését rengeteg aranyért cserébe, de X körönként csak egyszer.
5. Bárki bármikor kérhesse a SAJÁT klánjának a pontszám-aktualizálását rengeteg aranyért cserébe, de X körönként csak egyszer.

monro 05-29-2006 13:17

Quote:

Originally Posted by Ati

Ebben az esetben nem kell rengeteg arany... sem VIP semmi...
A "rengeteg arany" a "haveri frissítések"(JKSZ) elkerülése végett érdekes. Ha viszont csak a saját pontod frissíted akkor lehet ingyenes. Teljesen érdektelenné válik a játék szempontjából már az, hogy pénzbe kerül e vagy sem.

Ati 05-29-2006 13:20

Quote:

Ebben az esetben nem kell rengeteg arany... sem VIP semmi...
A "rengeteg arany" a "haveri frissítések"(JKSZ) elkerülése végett érdekes. Ha viszont csak a saját pontod frissíted akkor lehet ingyenes. Teljesen érdektelenné válik a játék szempontjából már az, hogy pénzbe kerül e vagy sem.

Ez ebben a formában túl könnyűvé tenné, hogy elmenekülj egy fenyegetés elől. Ha már védekezni nem akarsz, csak odébbmenni pár kört, akkor legalább kerüljön plusz pénzbe.

De azért bővítsük a listát ilyenre, hátha:

6. Bárki bármikor kérhesse a SAJÁT klánjának a pontszám-aktualizálását INGYEN, de X körönként csak egyszer.

Ati 05-29-2006 16:34

Senki többet? :)

Toto 05-29-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Ati
Senki többet? :)

senki .

Ati 05-29-2006 18:57

A szavazás elkezdődött.

Szavazni a következő linken lehet, az ott leírtak szerint:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=542

A szavazás 3 napig tart, csütörtök este zárom.

Ati 05-29-2006 20:41

Ha valakinek kétségei vannak felelől, hogy sikerült-e írnia, az szóljon. :) Egyelőre nem írt senki. :)

monro 05-30-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by Ati
Ha valakinek kétségei vannak felelől, hogy sikerült-e írnia, az szóljon. :) Egyelőre nem írt senki. :)

Hát elvileg már be kellett volna érjen a szavazatom :)

Ati 05-30-2006 12:28

Quote:

Hát elvileg már be kellett volna érjen a szavazatom :)

Igen, beért, azóta már többektől is, úgyhogy működik. ;)

Ati 06-01-2006 21:01

A szavazás lezárult, köszönöm mindenkinek a szavazatokat. Mostantól ne írjon senki, az már nem számít. Eredményhirdetés amint odajutok. Kb hét eleje.

Ati 06-06-2006 16:54

A szavazatokat publikussá tettem.

Összesen talán 4 klán tagjai ha szavaztak, úgyhogy egyelőre érdeklődés hiányában a további módosítások elnapolva.

monro 06-06-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by Ati
A szavazatokat publikussá tettem.

Összesen talán 4 klán tagjai ha szavaztak, úgyhogy egyelőre érdeklődés hiányában a további módosítások elnapolva.

Ez jó :)
Párszor kifejtetted még a viták során, hogy ennek az egésznek a nagyklánok szempontjából van jelentősége. Gondolom ők is szavaztak ezügyben és most hiányolod azokat akiket a viták során tulajdonképpen "kirekesztettél-tünk".
Gondolom nem ők szavaztak ;)
Ettől függetlenül a döntést természetesen elfogadjuk. Remélem egyszer lesz belőle valami ha már nem is játszom akkor :D

Ati 06-06-2006 19:14

Quote:

Ez jó :)
Párszor kifejtetted még a viták során, hogy ennek az egésznek a nagyklánok szempontjából van jelentősége. Gondolom ők is szavaztak ezügyben és most hiányolod azokat akiket a viták során tulajdonképpen "kirekesztettél-tünk".
Gondolom nem ők szavaztak ;)
Ettől függetlenül a döntést természetesen elfogadjuk. Remélem egyszer lesz belőle valami ha már nem is játszom akkor :D

A 4 szavazó klánból 2 aki nagy, ők két teljesen ellentétes szavazatot adtak, ez alapján nem igazán eredményes a szavazás. :)

Még a darabszám se mérvadó, hiszen látszik, hogy nem saját vélemények, hanem meggyőző hadjárat folyt, hogy ki tud minél több klántagot rávenni arra, hogy írjanak valamit. (Azért erre szavazok, mert a főnök mondta, és társai.)

-Fegya- 06-06-2006 19:16

Én nem szavaztam, de nem érdeklődés hiánya miatt. :)
Igazán így egyik javaslat sem tetszett. Nyomógombos varit választottam volna, de a támadóerő növelése nélkül az sem jó...

monro 06-06-2006 20:29

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Én nem szavaztam, de nem érdeklődés hiánya miatt. :)
Igazán így egyik javaslat sem tetszett. Nyomógombos varit választottam volna, de a támadóerő növelése nélkül az sem jó...

Igen, én is emiatt nem vagyok elkeseredve annyira. Talán eccer.

Arwyl szelleme 06-06-2006 20:40

Méghogy értkelhetetlen a szavazás! Úgy látom magasan a 6. verzió nyert, és nem csak a mi klánunkból jövő szavazatok miatt!!
Kíváncsi lettem volna, Heros3, Aesculus, Flangán, Hippo, Alek, és az többi gazdátlan töltelékori véleményére is... :D

Alba 06-07-2006 07:20

Hat igen.
Azt nem lehet mondani hogy nagy volt az erdeklodes.. :(
sajnos

monro 06-07-2006 07:27

Quote:

Originally Posted by Alba
Hat igen.
Azt nem lehet mondani hogy nagy volt az erdeklodes.. :(
sajnos

Hol lehet ezeket megnézni?

-Fegya- 06-07-2006 07:37

Quote:

Hol lehet ezeket megnézni?

Azon a linken, ahol szavaztál!

wand 06-07-2006 07:45

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Méghogy értkelhetetlen a szavazás! Úgy látom magasan a 6. verzió nyert, és nem csak a mi klánunkból jövő szavazatok miatt!!
Kíváncsi lettem volna, Heros3, Aesculus, Flangán, Hippo, Alek, és az többi gazdátlan töltelékori véleményére is... :D

LOL az 500k-1millió pontos töltelék orik...
kapj a fejedhez és ne várd, hogy válaszoljak rá.

monro 06-07-2006 08:13

Quote:

Originally Posted by Ati
A 4 szavazó klánból 2 aki nagy, ők két teljesen ellentétes szavazatot adtak, ez alapján nem igazán eredményes a szavazás. :)

Még a darabszám se mérvadó, hiszen látszik, hogy nem saját vélemények, hanem meggyőző hadjárat folyt, hogy ki tud minél több klántagot rávenni arra, hogy írjanak valamit. (Azért erre szavazok, mert a főnök mondta, és társai.)

Egy pár sort töröltem az eredetileg válaszolt szövegből, mert nem az a célom, hogy veszekedjek vagy kitiltassam magam, de .... na mindegy.

Na elolvastam a véleményeket. Meggyőző hadjárat? Elkerülte a figyelmedet az az 52 oldal ami a szavazás elött született? Kiragadtál valamit egy jópofa társamtól és erre építve megvádolod a többieket, hogy nincs saját véleményük?

A másik klán jobb? 15 ori 3 vélemény? Ráadásul ebből az egyik azt sem érti miről van szó!!!

El lehet napolni egy döntést ezzel nincs semmi baj, sőtmint mondtam igazság szerint az 5let amit támogatnék önmagában nem visz előre ezért nem is bánom az elnapolást, de az ilyen nevetséges indoklás vérig sért!

Bőven elég lett volna annyi, hogy : "Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az eredmény ami született a H további fejlődését szolgálja ezért a döntést elnapolom."

Arwyl szelleme 06-07-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by wand
LOL az 500k-1millió pontos töltelék orik...
kapj a fejedhez és ne várd, hogy válaszoljak rá.

Alekot és Hippot dobáljátok ki és oda-vissza a 2 klánotok között.
A fel nem sorolt kisebb orik hónapokig SZK-n vannak ( ezen embereknek tuti nincs lejjebb orijuk amelyikkel fordulni szeretne B-ből :D ), ha a véleményét kifejtő emberek országának a növekedése ezt diktálja.
Szóval ezen emberek véleményére lettem volna kíváncsi... Na mindegy, tudod te miről beszélek.
Azért bízom benne, hogy a klántalin megismerhetem "koserhej" "a Köztársaság" "macilaci" stb. orik tulajdonosait is.... :p

Ati 06-07-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Alekot és Hippot dobáljátok ki és oda-vissza a 2 klánotok között.
A fel nem sorolt kisebb orik hónapokig SZK-n vannak ( ezen embereknek tuti nincs lejjebb orijuk amelyikkel fordulni szeretne B-ből :D ), ha a véleményét kifejtő emberek országának a növekedése ezt diktálja.
Szóval ezen emberek véleményére lettem volna kíváncsi... Na mindegy, tudod te miről beszélek.
Azért bízom benne, hogy a klántalin megismerhetem "koserhej" "a Köztársaság" "macilaci" stb. orik tulajdonosait is.... :p

Ennek egész pontosan mi köze a klénpontlista rendezéséhez? Ha egy témához nincs érdemi hozzáfűznivalód, akkor ne írj semmit.

All times are GMT +1. The time now is 06:10.