Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

Remedy 03-10-2011 09:22

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 283063)
Régen volt valami nehezítés, amit a kék számok adtak
erre emlékszik valaki hogy volt?
miért lett megszüntetve?

Szerintem inkabb az a kerdes, hogy miert lett bevezetve. Ha nehezitest adna, szerinted fordulas utan nem mondana le mindig mindenki rola? Akkor megis mi ertelme lenne?

Kubbi 03-10-2011 09:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283064)
Szerintem inkabb az a kerdes, hogy miert lett bevezetve. Ha nehezitest adna, szerinted fordulas utan nem mondana le mindig mindenki rola? Akkor megis mi ertelme lenne?

szerintem nem mondana le róla mindenki
De én csak annyit akarok tudni, hogy mi is volt az a nehezítés.

Tsobi 03-10-2011 09:51

Én a javaslat valódi célját nem értem.
Arra tökéletesen megfelel, hogy az üzemeltetők zsebe degeszre legyen tömve a játékra nagyobb összegeket áldozni tudó/akaró rétegek által, de arra semmiképp nem nyújt megoldást, hogy több játékos legyen.

A személyiségek magas száma ráadásul most sem jelent egyet a játéktudás nagyságával (lásd: 'mindenhol fedezgetek és elvagyok' játékosok), mi lenne ennek bevezetése után? Egyébként sem a kék számtól vagy a több személyiség okozta előnyöktől fog valaki megnyerni egy háborút, de ezt az ötletgazdi is jól leírta: Aki tud, az egy szemmel is rommáver másokat.
Ennek a bevezetése csak arra lenne jó, hogy az eddig megszerzett kékszámok jelentőségét elveszejtse és a régieket távozásra kényszerítse.

Dance 03-10-2011 09:54

hm

Állítom hogy akiknek nem tetszett mindnek van már kettese :)
Anno a VIP lehetőség is "ki***ott" azokkal akik fent vannak hajnalban képzések/piac miatt.A VIP is csak 1 lehetőség hogy pénzért cserébe amivel támogatod az oldalt időt spórolhatsz.Lásd lerengetnek hajnal 2 kor ht kiteszi a piacra vagy ami 2 milliárd értékü katona azt is visszateszi a piacra. " anno erre is azt mondták, hogy ne már én nem azért vagyok fent vagy kelek hajnalba hogy más 250 ft ért vígan aludhasson". Az árát nem én szabnám meg csak pusztán lehetőségként mondtam, hogy ha időt spórolhatnék vele a játék menetébe nem kavarna bele maximum annyira mint a vip tagság a játék egyes részeiben taktikai elemében. Ha azt nézem hogy árához képest melyik nyújtana nagyobb előnyt a +1szem (10.000 ért/csoport) vagy a VIP(jóesélyel sms el ami a legdrágább 750FT/ csoport) akkor egyértelműen a VIP az.
Forogni így is tudnak mint eddig akik forognak de aki új és nem akarja az életét feladni azért hogy jobb esélyei legyenek itt annak én megadnám a lehetőséget. Anarch pont azért nem érdekel Remendy mert több országot visz valaki egyedül ezzel előnyt szerezvén magának.
Az a példa ,hogy 8 általánosod van és vezető pozíciót vásárolsz nem helytálló. Inkább az, hogy te minden reggel kened a szendvicset délutánokon át főzöd a levest én pedig elmegyek egy étterembe vagy pizzát rendelek. Időt spórolva több időm marad a családra barátokra.
"A múltat előbb utóbb el kell hagyni és a jövő felé tekinteni"

Kubbi 03-10-2011 10:06

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283068)
Anno a VIP lehetőség is "ki***ott" azokkal akik fent vannak hajnalban képzések/piac miatt.A VIP is csak 1 lehetőség hogy pénzért cserébe amivel támogatod az oldalt időt spórolhatsz.Lásd lerengetnek hajnal 2 kor ht kiteszi a piacra vagy ami 2 milliárd értékü katona azt is visszateszi a piacra. " anno erre is azt mondták, hogy ne már én nem azért vagyok fent vagy kelek hajnalba hogy más 250 ft ért vígan aludhasson". Az árát nem én szabnám meg csak pusztán lehetőségként mondtam, hogy ha időt spórolhatnék vele a játék menetébe nem kavarna bele maximum annyira mint a vip tagság a játék egyes részeiben taktikai elemében. Ha azt nézem hogy árához képest melyik nyújtana nagyobb előnyt a +1szem (10.000 ért/csoport) vagy a VIP(jóesélyel sms el ami a legdrágább 750FT/ csoport) akkor egyértelműen a VIP az.
Forogni így is tudnak mint eddig akik forognak de aki új és nem akarja az életét feladni azért hogy jobb esélyei legyenek itt annak én megadnám a lehetőséget. Anarch pont azért nem érdekel Remendy mert több országot visz valaki egyedül ezzel előnyt szerezvén magának.
Az a példa ,hogy 8 általánosod van és vezető pozíciót vásárolsz nem helytálló. Inkább az, hogy te minden reggel kened a szendvicset délutánokon át főzöd a levest én pedig elmegyek egy étterembe vagy pizzát rendelek. Időt spórolva több időm marad a családra barátokra.

Én azt nem értem miért akarod letudni a játékot? mármint a vip segít játszani. Az, hogy megveszed a személyiséget és ezzel letudod/megnyered a játékot nem értem miért jó.
Akkor ne is játsz ennyi erővel. :)

Pumi 03-10-2011 10:09

Quote:

A topic címe: a játékosok számának a drasztikus csökkenése. Nem értem, hogy jön ehhez a kék szám???
Mi maradna előtted meg célként, hisz a célt megvetted....

Dance 03-10-2011 10:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 283067)
Én a javaslat valódi célját nem értem.
Arra tökéletesen megfelel, hogy az üzemeltetők zsebe degeszre legyen tömve a játékra nagyobb összegeket áldozni tudó/akaró rétegek által, de arra semmiképp nem nyújt megoldást, hogy több játékos legyen.

A személyiségek magas száma ráadásul most sem jelent egyet a játéktudás nagyságával (lásd: 'mindenhol fedezgetek és elvagyok' játékosok), mi lenne ennek bevezetése után? Egyébként sem a kék számtól vagy a több személyiség okozta előnyöktől fog valaki megnyerni egy háborút, de ezt az ötletgazdi is jól leírta: Aki tud, az egy szemmel is rommáver másokat.
Ennek a bevezetése csak arra lenne jó, hogy az eddig megszerzett kékszámok jelentőségét elveszejtse és a régieket távozásra kényszerítse.

Tsobi veled egyetértek. Van sok sok ellenérv ami butaságnak mondja ezt az ötletet mert igaz. Aki 2 éve forog mint a búgócsiga az "elpocsékolt időnek tarthatja".
Mondjuk ha a játékosok 1/10 ed része használná az csak annyit jelentene hogy a hód vezetősége még többet fordítana a játékra ezzel növelné a benne lévő ingereket/játékélményt. Ami azt szolgálja, hogy többen kezdenek és maradnak hosszú távon és ha jól gondolom ez teljesen kimerítené a Topic. Már csak a látvány miatt is( ami fenntartása megint csak pénzbe kerül). Egyik barátom öccse elkezdett valami Darkorbitot amiben olyan őrült mennyiségű valódi pénzek mozognak, hogy elképesztő. Szeretett volna profin kezdeni 100 euró ba került neki amivel megspórol 1 évi döcögést.Valakinek megéri valakinek nem. Lehetősége lehetne rá.

Dew 03-10-2011 10:16

nem tudom hogy juthat ilyen eszedbe... :eek: amint pénzért lehet venni nyerset, sereget, szintlépést, személyiséget én egyből abbahagyom. pont olyan lenne, mint bármelyik másik profit orientált játék! nem is nagyon tudok mit mondani meglepődésemben... :eek:

Dance 03-10-2011 11:09

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 283073)
nem tudom hogy juthat ilyen eszedbe... :eek: amint pénzért lehet venni nyerset, sereget, szintlépést, személyiséget én egyből abbahagyom. pont olyan lenne, mint bármelyik másik profit orientált játék! nem is nagyon tudok mit mondani meglepődésemben... :eek:

Azt hogy olyan javakat lehessen venni mint: Sereg, Pénz, nyersanyag, szintlépés azt elvből nem támogatnám mert azzal nem lehetne számolni. Kimegyek 1000 elittel tartalék láthatóan nulla 1 perc múlva már +1000 elit+ 10 milla arany. :) Én is abbahagynám ha ilyen lenne szóval a földön állok én is :)
A személyiség ezzel szemben állandó/számolható mind támadásnál mind védekezésnél. Túl lihegitek ezt a lehetőséget.
A célom nem a személyiségek gyűjtése hanem a játék. Időszakos munkáim vannak amiből elég szép bevételekre teszek szert. Itt kijönne az hogy ha éppen van 1-2 hónap szabad időm akkor befizetnék rá 3. szinten hogy darálok és magasabb színvonalon mehetnék előre. Következő szinten már lehet hogy nem mert nem lenne annyi időm.
A meglévő kék számosok még mindig erősek maradnak mert ők ugye minden szinten mehetnek azzal a 4 személyiséggel mert fordulással szerezték.
Ha ez így jobban tetszik akkor szintenként nőhetne az ára.
5. szint 6k/szem
4. szint 8k/szem
3. szint 11k/szem
2. szint 15k/szem
1. szint 20k/szem
Tőlem árverezhető is lenne. 10 szemes ország kitenné 5. szintre 5 személyiséget mert már persze megszerezte de oda mégsem kell-Licit mehetne rá: Pl
1 szem 5 ezer ért. Ebből 80% marad hódítónál 20%-t vagy vip ben(sms áron) vagy utalásban visszakap.

Lehet túlpörgettem a dolgot de a technika megengedné, hogy akinek már vannak szemei profitálhasson belőle ha már más csak úgy pénzért szintekre élvezhetné.

Zoli 03-10-2011 11:33

Szerintem vedd meg a pizzádat máshol...Nem tetszik, hogy a pénzes emberek 0 tudással úgy nézzenek ki, mint a 8-10 éve játszó tapasztalt vén rókák.
Ha meg a tapasztalt, jó játékos egy szemmel is elver minden ilyen kis pénzes khm... emberkét (ami igaz), akkor mi értelme megvenni a sok szemet? Hogy féljenek tőled, az olyan kezdők, akiknek nincs pénzük, majd belátva, hogy minden megvehető, és esélyük sincs, abbahagyják?
A hódító az egyetlen játék, ahol pénzért javakat nem tudsz vásárolni...gyanítom, hogy az eladó személyiségeket eladó javak követnék, mert miért ne?
Borzasztóan elvetemült ötlet és nem segít a problémán se.

Ati 03-10-2011 13:37

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 283067)
Arra tökéletesen megfelel, hogy az üzemeltetők zsebe degeszre legyen tömve a játékra nagyobb összegeket áldozni tudó/akaró rétegek által

Ez a része kifejezetten tetszene :D, de a Hódító szellemiségével ennek ellenére nem összeegyeztethető, hogy pénzért vegyél magadnak személyiségeket.

Dance 03-10-2011 14:05

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 283083)
Szerintem vedd meg a pizzádat máshol...Nem tetszik, hogy a pénzes emberek 0 tudással úgy nézzenek ki, mint a 8-10 éve játszó tapasztalt vén rókák.
Ha meg a tapasztalt, jó játékos egy szemmel is elver minden ilyen kis pénzes khm... emberkét (ami igaz), akkor mi értelme megvenni a sok szemet? Hogy féljenek tőled, az olyan kezdők, akiknek nincs pénzük, majd belátva, hogy minden megvehető, és esélyük sincs, abbahagyják?
A hódító az egyetlen játék, ahol pénzért javakat nem tudsz vásárolni...gyanítom, hogy az eladó személyiségeket eladó javak követnék, mert miért ne?
Borzasztóan elvetemült ötlet és nem segít a problémán se.

Fordítva nézve a dolgot talán a kezdők is nekimernének menni azoknak akiknek több szemű országa van tudván, hogy tudása kétséges. Akinek már 2-3-4 szemes országa van és erre szépen rávilágítottál attól félnek, ezáltal nem támadják. Nos akkor akinek többszemes országa van az már nem játszik annyira keményen, mivel nincs ki támadja mint egy kezdőt( 1 kezdőt van hogy lelopnak napi2-3x egy kék szemest hetente 1x mert minek úgy is lever).Akkor ezt körbejárva azt jelenti számodra Zoli, hogy aki már vén róka több szemmel az megérdemli, hogy ő a tuti, sokszor rizikó nélküli játékot?, de ha megjelennének a vettszemesek akkor lehet ő sem lenne annyira védve attól hogy bekékült? Max. nagyobb eséllyel ütne vissza, kamatoztatva a tudását amit addig megszerzett és jogosan csatát nyerve emelt fővel továbbhaladva. Jelenleg a kék szemesek olyan emocionális előnyben vannak a nem szemesekkel szemben ami szerintem nem jár a forgással, de mégis mellé rendelődik.
Jobban folyna be a pénz lehet, hogy a hétvégi játék nyertese kapna valami vip jutalmat azért mert ilyen ügyes volt. Ezáltal ott is fellendülhetne a játék. Értelmét tekintve van sok csak valaki nem használná mint a VIP tagságot sem használja mert minek? :)

Bárki bármit mond ti most azzal védekeztek ezzel az ötlettel szemben összegyűjtve:
1.(burkoltan közöltétek én kibontottam)
Meg kellene védenetek és megmutatni az adott csoportban hogy ti tényleg profik vagytok? Nem pedig annyival vagytok a kezdők előtt hogy hamarabb kezdtétek ezáltal már az előtt meghátrálnak ellenetek mielőtt nektek mennének?
2.Majd ezt követné hogy más javakat is lehetne venni? Tipikus rossz beidegződésű magyar pesszimista hozzáállás. "Ránéztél a másik srácra? Majd utána beszélsz is vele? Majd megcsalsz? Inkább elhagylak......" A személyiségnek köszönhetően nem vagy nagyobb stratéga max a saját magad hiszed annak. Termelni kell, gyűjteni kell, ha háború van gondolkodni és online kell hogy legyél.
3.Ó mer csak.
Ez egyik sem indok inkább a változás korlátozásának mondanám.

Maximum 10 ember mutatta nem tetszését az ötlettel kapcsolatban akiknek bizonyára szemes országaik vannak. mily meglepő hogy nem tetszik :) bár onnan nézve érthető. Aki hatalmon van nem egy könnyen nézi végig és érti meg, hogy nem róla szól minden.

Arra kérlek benneteket hogy ha nem tetszik akkor ész érveket írjatok hogy milyen hátrányban lenne az akinek van jelenleg mert én nem igazán veszem észre.

Csak hogy a topic címéhez pontosan hozzászóljak. Azért nincsenek újak, mert akik régen itt játszanak és fórumon szavaznak ezzel eldöntve a kérdések nagy részét, nem a játékot hanem saját maguk problémájukat oldják/iktatják, erejüket növelve vagy érdeküket támogatják.
Jó ötlet mind csak ezeknek az ötleteknek 90% a nem az újak/kezdők érdekeit képviselik hanem a régiek minél könnyebb forgását. A tutorialt is jó ötletnek tartom.

Dew 03-10-2011 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 283085)
a Hódító szellemiségével ennek ellenére nem összeegyeztethető, hogy pénzért vegyél magadnak személyiségeket.

Hála Istennek!

Pool 03-10-2011 15:22

Én a 9 és 7 szemes orimat/személyiségét nem adnám oda még 1 millióért sem (de a többit sem), pedig jól jönne minden forint...
De nem azért, mert 9 szeme van...
A 9-es nemsokára 8 éves lesz, azt a sok időt/éjszakázást/másnapi csipás szemet/harcot/"kedves üziket"/"barátokat" stbstb-t nem lehet(ne) számomra megfizetni...
Mintha a gyerekem lenne már :)

Sami 03-10-2011 15:59

Egy kicsit le voltam maradva ezzel a topick-kal. Majdnem vissza is olvastam. Ott tartottam, amikor a különböző nyelvű csoportok összevonásáról volt szó. Míg eszembe van, gyorsan leíróm, hogy nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a nyelvi tudatlanság akadály lenne. Mondok rá példát, 1-2 éve, amikor még Judit és Hege is játszott, velük voltam szövibe és kerestünk egy 4. tagot, egy lengyel srác jelentkezett és fel is vettük. Amikor irt a fórumra, akkor általában lengyelül, azt a google fordítóba betettük és tökéletesen megértettük egymást. De volt, amikor angolul irt. Szintén google volt és meg is volt oldva a probléma. Ez magyar normál csoportokba volt, még mielőtt valaki megkérdezné. :)
Na megyek olvasok tovább.

vityu 03-10-2011 17:17

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283088)
Arra kérlek benneteket hogy ha nem tetszik akkor ész érveket írjatok hogy milyen hátrányban lenne az akinek van jelenleg mert én nem igazán veszem észre.

Ha egy olyan játékban akarok játszani, ahol előnyben van a tehetős játékos, akkor beírom a gugliba, hogy online játék, és választok egyet...
Van pénzed, amit játékra akarsz elkölteni? Tudok ajánlani játékokat...

Aki országot tud venni 60k forintért anarcban, annak nem akadály, hogy vegyen annyi személyiséget az országára, amennyi van a játékban... És itt nem feltétlen kezdőre gondolok. Olyanra, akinek az egyszemes országát sem egyszerű elverni, nemhogy a 10+ személyiség nyújtotta előnyökkel rendelkezőket.

Ez után a következő lépés lenne már tényleg, hogy pénzt lehet venni meg készültséget...

Max abba mennék bele, hogy legyen egy teljesen felépített csoportrendszer azoknak, akik ilyenekért költenének, 1-1csoport szintenként, oszt csókolom. De ne legyen átjárható, csak egyszer, és csak a normálból oda.

Zoli 03-10-2011 17:34

Hú jesszusom, nem is tudom hol kezdjem, de nem írok sokat :)
A vén rókák megérdemelten kapták a személyiségüket, nem a lottón nyerték, mint ahogyan azt Te szeretnéd csinálni.
Igen, szerintem ez egy elvi kérdés is...A sokszemesek igenis büszkék lehetnek a számaikra, mert megdolgoztak értük, átvergődték magukat a csoportokon.
Arról meg nem is beszélve, hogy jön a Majdénmegmutatom Pénzesjani A Travianból, megvesz magának 13 személyiséget, és agyonverik 5-ös szinten, mert nem tud felmenni az első helyre :)
Aztán Majdénmegmutatom Pénzesjani A Travianból idejön a fórumra, mindenkit elmond mindennek, és töröl :)

Szerintem erre sincs semmi szükség ...

De ez egy meddő vita, mert ilyen nem lesz, és semmi köze ahhoz, hogy itt a fórumon ki szavaz, meg ki nem, ez akkor is rossz ötlet.

Rheia 03-10-2011 20:37

Quote:

Csak erre reagálnék..
Nincs többszemélyiséges országom, pedig játszom már egy jó ideje.. nem azért, mert ne tudnék haladni, ez nem igaz, egyszerűen így alakult. Nem emiatt maradtam a játékban és nem hiszem, hogy a játékosok megtartásának ez lenne a módja.
Egyébként is rengeteg konfliktust szülne a dolog és a személyiségekért keményen megdolgozók úgyis kiutálnák a játékból azt, aki így szerezne szemeket. Nem beszélve arról, hogy sokaknak (nagy eséllyel én is közéjük tartoznék) emiatt menne el a kedve a játéktól.
Annak, aki pénzt akar kidobálni ész nélkül játékra, van elég lehetősége más oldalakon.

Kalapácska 03-10-2011 21:34

Dance :

Én jó 5letnek tartom :))))

Többiek : nem értem mi van veletek ? közmondás amit adnak fogad el ha pofont adnak szaladj el :)

Játéküzemeltetés : a snobizmusnak nincs határa , vagyis ha valaki pénzt akar költeni a játékra az hagy tegye , több személyisége lesz és akkor mi van ?
Játszani ha megtanul hagy élveze ha meg nem tud úgy is szétkapják :D

A szemcsik száma talán egy dolgot mutat , hogy adott ország régóta játszik de ez sem biztos szerintem , mert van olyan ori ami régóta játékban van és nincs több sz... mert nem érdekli a gazdáját ő játszani akar háborúzni meg ilyeneket .... van sok sz.. aki csak rohangál 5-2-es csoprtokon keresztül mert érdekli, hogy több legyen neki csak halmoz :)

Ugye a felvetett 5let sokakban ellenszenvet váltott ki .... a világ pedig jelenleg ebbe a tendenciában halad mondok példát :
Régen olyanok vettek komoly sportkocsit akik tudtak is vezetni mert se abs ,esp és egyébb köcsög elektronikák nem voltak ...
Most már anyi vezetés segítő cuc van , hogy bárki vehet aki megengedheti magának mert az elektronika jó eséllyel megvédi őt ...

Szerintem egy új vásárlói réteg kerülne a játékba aki hajlandó komoly pénzeket áldozni bizonyos dolgokra .....
Csinálhatunk nekik külön csopit is én pl megfelelő díjazásért menék oda játszani ellenségnek :D

Dance beszéljünk , keres meg Fürdetlen Malacok 3 (#565268)

Takanohana 03-10-2011 21:37

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283088)

Nyomban leszögezném, hogy nincs több szemcsis országom, bár nagyon szeretnék, de nem olyan áron, hogy pénzért veszek. Ha véletlenül be lenne vezetve az ötleted, akkor meg tutira nem lenne sosem, mert abbahagynám a játékot, mint a pinty.

Észérv kell? Mondok egyet. Ha személyiségeket pénzért vehetne bárki, akkor lehet, hogy lenne több új játékos, akik azonnal vennének is maguknak több szemcsit. Ugyanakkor a régebbi játékosok egy része meg abbahagyná, így játékos-növekedés nem lenne. Kis időn belül a gazdag újoncok rájönnek, hogy amit vettek, az nem csodafegyver, ettől még a közepes játékosok is folyton elverik őket, és abbahagyják. Eredmény: kevesebb játékos, mint a változtatás előtt volt.

Sheldon 03-10-2011 21:39

12 Éve játszom már, és többször, sok sok szemes orim is akadt :) A mostani országomnak nincs, de elvagyok vele. Ha jó a játékos, nem kell. És jó sokszemest ütni, mert sokszor eltunyul :)
De az ötlet, hogy pénzért lehessen venni, az teljesen hód ellenes szerintem. Elveszne az az érték, amit az jelentett, hogy X alkalommal körbefordultál, barátokat gyűjtöttél, ellenségekre és NÉV re tettél szert.. Senkik hinnék azt, hogy valakik lettek - már elnézést. Járják végig a ranglétrát én azt mondom.
A pénzt meg ehelyett igyuk el közösen! :)

Von 03-10-2011 21:42

Miről van szó?

Felvetettem anno, hogy egy lean startuphoz hasonlóan iterációval érdemes szerintem az új regelők bennmaradási arányát növelni. Mindezt azért, mert egyesek marketinget emlegettek már, holott előtte sokminden mást érdemes tenni még.
Majd ezután felvetettem a monetizálást, mint a marketing (röviden ez alatt az új felhasználók szerzését értem) előtti másik lépést. Itt írtam 5 darab ötletet, amiből természetesen kifejezték a javak vásárlásával szembeni ellenérzésüket páran, röviden, tömören. Ez ok. Most pedig előkerült a téma megint, már nem röviden, tömören.

Pénz, pénz, pénz, milyen jól el lehet rágódni rajta, de leírnám, hogy miért is hoztam fel.
Sematikusan:

Iteráció => megfelelő maradási arány => monetizáció => marketing =>új regelők, majd vissza a másodikhoz és végtelen ciklus, ami a fenntarthatóságot jelenti. Lerajzolnám, csak itt nem tudom.

Kicsit hosszabban: Ha iterációval (vagy bármi mással, vagy ezek kombinációjával) eléri a Hódító a megfelelő maradási arányt, az még csak félsiker szvsz. Elérni egy állapotot és meg is tartani azt, nem ugyanazt jelenti.
Épp ezért hoztam fel a monetizálást - elsősorban a bálnák kapcsán -, mivel pénz kell az új regisztrálók szerzéséhez egy ponton túl. De csak akkor érdemes marketinggel foglalkozni, ha már a maradási arány és a monetizáltság eléri azt a szintet, aminél fenntarthatóan lehet költeni is (azaz nem megy tönkre a biznisz, ha nem jön be valami). Ezt viszont érdemes elérni szvsz, mert kell az új regelők szerzéséhez (hisz az Ati írása alapján nem nőtt réghez képest, az igaz, hogy nem is csökkent). És ez így már elméletileg egy lehetséges út a fenntarthatósághoz.

Röviden, a kör minden része szervesen kapcsolódik a játékosok számának csökkenése témakörhöz, és egy lehetséges kiutat jelenthet. A monetizálás is ennek része.

Épp ezért óvatosabban kellene szvsz dobálózni a jelzőkkel. Nem az a cél, hogy másik oldalon költse el a pénzét a delikvens, hanem, hogy itt.

Az, hogy Te, mint JóskaPista szeretnéd havi 500 forintért használni a szolgáltatást, és ebből még azt is szeretnéd, hogy sok sok játszótársad legyen, de azt már nem, hogy akinek több pénze van, az fizethessen többet, az nem terv.

Teljesen korrekt, ha nem tetszik valakinek valami. De önmagában a "nekem ez nem tetszik" még kevés egy megoldáshoz.

Kalapácska 03-10-2011 22:07

Burkoltan a topic címe : játékosok számnak drasztikus csökenése
Magyarul : hogyan szerezük vissza a kiesett bevételt ?

Szerintem a játék készülésekor az elsődleges cél a megélhetés biztosítása volt másodlagos cél érezék jól magukat az emberek :)

Persze megértek én minden játékost aki nem szeretné, hogy pénzért előnyökhöz jussanak mások , mert itt egyenlőnek érzi magát mindenki háttértől függetlenül .

Megértem azokat is akik pénzért előnyökhöz szeretnének jutni :)

Ati ha az eddig leírtakban nincs igazam akkor egy lefelét kérek , köszi.

Javaslatom : legyen "bálnáknak" külön csopi mi meg jelentkezünk minimális díjazásért ellenségnek :))) Csak , hogy játszunk jókat vagy kevésbé jókat :))
Ez a megoldás nagyobb errőforásokat engedne így meg a játéknak is és a tulajnak is :))
Bálnák jól érzik magukat mert fizethetnek , mi jól érezük magunkat mert pénz nélkül is jót bulizunk Ati jól érzi magát mert tömik a zsebét :D

Esély van rá, hogy a bálnának megtetszik a játék és átjön normál játékba is :)
Ha meg 2 hónap múlva töröl , kit érdekel itt hagyott 100k-t és jön a következő :) Biztos marad belőle még :))

Remedy 03-10-2011 22:15

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283145)
Burkoltan a topic címe : játékosok számnak drasztikus csökenése
Magyarul : hogyan szerezük vissza a kiesett bevételt ?

Szerintem a játék készülésekor az elsődleges cél a megélhetés biztosítása volt másodlagos cél érezék jól magukat az emberek :)

Ezekszerint nem tudsz magyarul. A topicot en nyitottam, es engem pl tokre nem erdekel a bevetel. A jatekosok szama erdekel. Ennek persze uzemeltetoi szinten mellektermeke lehet a nagyobb bevetel, igy Ati is erdekelve van benne.

Lehet a cel hosszutavon ez volt, de nagyon sokaig nem is volt helytarto pl...

Pool 03-10-2011 22:17

A mi Totyánk lenne az első, aki felturbózná szemekkel az országát, ha venni lehetne, hiszen így dukál egy több klánt összefogó "multiban járatosnak" :)

Pool 03-10-2011 22:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283154)

Lehet a cel hosszutavon ez volt, de nagyon sokaig nem is volt helytarto pl...

Régi szép idők, amikor még kulcsom volt a teleházhoz is :D
Mennyit mentem felfelé a hóban telente egy beérkezett képzés miatt :)

Ati 03-10-2011 22:18

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 283156)
A mi Totyánk lenne az első, aki felturbózná szemekkel az országát, ha venni lehetne, hiszen így dukál egy több klánt összefogó "multiban járatosnak" :)

Nem is te lennél, ha nem kötnél bele mindenkibe minden adandó alkalommal...

Nagyon unalmas.

Von 03-10-2011 22:19

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283145)
Javaslatom : legyen "bálnáknak" külön csopi mi meg jelentkezünk minimális díjazásért ellenségnek :)))

Én nem ismerem az anarchista csoportok működési mechanizmusait, éppen ezért nem tudok konkrét ötleteket felhozni.

Viszont az a két tény, hogy az anarchista csoportokban nincsenek az alapvető emberi normák betartásán kívül más szabályok, illetve az embereknek már eddig is volt az átlagnál nagyobb költekezési hajlandóságuk, a legmérsékeltebb megfogalmazásban is a téma szempontjából érdekessé teszi a dolgot.

Szerintem. De mondom, nem vágom az anarchos helyzetet.

Pool 03-10-2011 22:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 283159)
Nem is te lennél, ha nem kötnél bele mindenkibe minden adandó alkalommal...

Nagyon unalmas.

Quote:

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283022)
Multis tapasztalatom alapján

Én erre gondoltam, semmi másra...
Miért, Te mire? :)
Nem kötök amúgy bele mindenkibe, csak Ő szimplán ellenszenves, ennyi...

Kalapácska 03-10-2011 22:30

Quote:

Hát én általában a csoport közepéig vagy a topig ki se szoktam választani a személyiséget :D
Az első orim 120k sorszám környékén volt szóval ha érdekelne a személyiség már régen lenne :D

De úgy látom , hogy te konrétan a játék előmenetelét semilyen formában nem segíted itt a fórumon , csak mások lehúzása megy részedről ...
Pozítív vagy építő jelegű kritikát nem láttam még tőled soha ....

Véleményem szerint poll neked csak az felel meg ha 20 ember játszik és az mind cimbid új ember be ne tegye a lábat mert akkor úr isten mi történik ...
Menjél inkább focit közvetíteni :D

Van a játékban üzleti lehetőség és potenciál is csak nem látja mindenki :)

Redback 03-10-2011 22:33

Én sem szeretném hogy pénzért lehessen venni személyiségeket, vagy maximum Vityu-féle külön csoportos cuccban. Akinek van pénze, az menjen oda! Talán ez a legjobb megoldás. Káposzta is marad, a kecske is jól lakik.

Kalapácska 03-10-2011 22:34

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 283161)
Én erre gondoltam, semmi másra...
Miért, Te mire? :)
Nem kötök amúgy bele mindenkibe, csak Ő szimplán ellenszenves, ennyi...

Az adott idézet amit kiragadtál egy munkahelyekkel foglalkozó témában történő beszélgetés volt ... multis tapasztalat = multinacionális cégnél dolgoztam jó pár évet :D muszály voltam elmagyarázni neked most mert úgy tapasztalom akkor nem esett le neked, hogy mit jelent :D
Ezek alapján pedig az akkori beírásom felére úgy válaszoltál , hogy azt sem tudtad miről van szó :D

Pool 03-10-2011 22:42

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283163)
De úgy látom , hogy te konrétan a játék előmenetelét semilyen formában nem segíted itt a fórumon , csak mások lehúzása megy részedről ...
Pozítív vagy építő jelegű kritikát nem láttam még tőled soha ....

Véleményem szerint poll neked csak az felel meg ha 20 ember játszik és az mind cimbid új ember be ne tegye a lábat mert akkor úr isten mi történik ...
Menjél inkább focit közvetíteni :D

Van a játékban üzleti lehetőség és potenciál is csak nem látja mindenki :)

1. Majd böngészd át a megvalósult javaslatokat, hogy hányhoz szóltam hozzá + hány volt az én ötletem (pl. a piaci áru visszajövetelének kijelzése)
Azért, mert pár hete elkezdtél itt irkálni, még nem fogok minden marhaságodra lelkesen bólogatni...

2. Nem húzok le mindenkit, de Neked nem bírom az arcod, szóval Téged igen. Ráadásul rengeteg baromságot írsz

3. Inkább játszon 20 normális ember, mint 500 balfék sztem...

4. Neked miért annyira fontos az üzleti oldala ennek a játéknak? Részvényes lettél?

5. Ha én le tudom írni a neved rendesen, akkor megköszönöm, ha Te is...

Pool 03-10-2011 22:45

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 283165)
Az adott idézet amit kiragadtál egy munkahelyekkel foglalkozó témában történő beszélgetés volt ... multis tapasztalat = multinacionális cégnél dolgoztam jó pár évet :D muszály voltam elmagyarázni neked most mert úgy tapasztalom akkor nem esett le neked, hogy mit jelent :D
Ezek alapján pedig az akkori beírásom felére úgy válaszoltál , hogy azt sem tudtad miről van szó :D

Kösz, de megértettem, nem muszáj elmagyaráznod a Tescos árufeltöltés éveid alatt szerzett tapasztalatokat...

*(Elnézést minden Tescos árufeltöltőtől)*

Von 03-10-2011 22:53

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283164)
Káposzta is marad, a kecske is jól lakik.

Pontosan ez lenne a cél, legalábbis az én értelmezésem szerint.
Annak nyilván semmi értelme, hogy elriaszt az ember régi játékosokat potenciális újakért. Ez egy fogantatásánál megbukott dolog lenne.

Ez viszont nem egy könnyű kompromisszum, lássuk be, ezért ötletek kellenek, azok meg nem potyognak az égből csak úgy, pláne nem jó minőségben.

Az ötletek pedig természetüknél fogva nem szoktak mindig jók és működőképesek lenni. Csak annak nincs rossz ötlete, akinek nincs egy sem.

Épp ezért szvsz teljesen felesleges nagy hévvel egymásnak esni, ez egy ilyen bicikli, ahol sokszor a legnagyobb ellentétek feloldásából lesznek a legműködőképesebb dolgok.

Kutyuleee 03-10-2011 22:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 283139)

Röviden, a kör minden része szervesen kapcsolódik a játékosok számának csökkenése témakörhöz, és egy lehetséges kiutat jelenthet. A monetizálás is ennek része.

Épp ezért óvatosabban kellene szvsz dobálózni a jelzőkkel. Nem az a cél, hogy másik oldalon költse el a pénzét a delikvens, hanem, hogy itt.

Az, hogy Te, mint JóskaPista szeretnéd havi 500 forintért használni a szolgáltatást, és ebből még azt is szeretnéd, hogy sok sok játszótársad legyen, de azt már nem, hogy akinek több pénze van, az fizethessen többet, az nem terv.

Teljesen korrekt, ha nem tetszik valakinek valami. De önmagában a "nekem ez nem tetszik" még kevés egy megoldáshoz.

Nagyon nem tetszik nekem ez a hozzáállás
az online játékok közül ez az egyetlen olyan játék ahol komolyabb célok is elérhetőek nagy anyagi áldozatok nélkül. mert a vip által nyújtott szolgáltotatások 90%-a kiváltható folyamatos aktivitással. És az elmúlt jó pár évben ez a fejlesztés is ebbe az irányba ment el.
Véleményem szerint sokkal több embert vesztene a játék mint amennyit nyerne, Egyszerüen azért, mert sokan azért maradtak meg a hód mellett hosszútávon,mert itt nem követel meg hatalmas pénzeket az hogy sikeres legyél. Lehet hogy Ati-éknak rövid távon megérné az,hogy anyagiasabbá tegye a játékot, de hossszútávon pont emiatt esnének sokan ki...
a játék legnagyobb varázsa veszne el, mert a társaság átalakulna, és a játékosok legnagyobb része nem maradna meg hosszútávon évekig a játékban, mert nem lennének motiváltak híszen tudnák,hogy ha nem költenek havi x ezret a játékra, akkor úgyse kerülhetnek a top klánok közelébe....

Redback 03-10-2011 22:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 283170)
az online játékok közül ez az egyetlen olyan játék ahol komolyabb célok is elérhetőek nagy anyagi áldozatok nélkül. mert a vip által nyújtott szolgáltotatások 90%-a kiváltható folyamatos aktivitással. És az elmúlt jó pár évben ez a fejlesztés is ebbe az irányba ment el.
Véleményem szerint sokkal több embert vesztene a játék mint amennyit nyerne, Egyszerüen azért, mert sokan azért maradtak meg a hód mellett hosszútávon,mert itt nem követel meg hatalmas pénzeket az hogy sikeres legyél. Lehet hogy Ati-éknak rövid távon megérné az,hogy anyagiasabbá tegye a játékot, de hossszútávon pont emiatt esnének sokan ki...
a játék legnagyobb varázsa veszne el, mert a társaság átalakulna, és a játékosok legnagyobb része nem maradna meg hosszútávon évekig a játékban, mert nem lennének motiváltak híszen tudnák,hogy ha nem költenek havi x ezret a játékra, akkor úgyse kerülhetnek a top klánok közelébe....

Szerintem Von olyan "pénzes dolgokra" gondol, amik a játékmenetet nem befolyásolják, azaz a csilli-villi dolgokat, meg még pár dolgot leírt anno, ami jól hangzott.

Von: Oké, hogy annak nincs rossz ötlete, akinek egy sincs. De Neked mekkora hévvel estünk Neked, az egyetlen gázos ötletedért? Csak megjegyeztük, hogy nem igazán jó. Talán mert értelmes dolgokat írtál a hsz 80-90%-ában?

Kutyuleee 03-10-2011 23:01

Amúgy ami lényeges dolog lenne még,hogy sok külső játékos fórumokon húzták le a játékot az elmúlt években csalódott (áttett) játékosok:) érdemes lenne az ilyen helyeket is megkeresni és pozitiv reklámokat tenni. ez inkább ránk vonatkozik fórumozokra. de a pozitiv kritika is vonzhat sok új játékosokat,olyan fórumokon ahol gyüjtik ezeket az online game-eket. független oldalakon egy-két ilyen ember hatalmasat ront a játék megitélésén.

Von 03-10-2011 23:01

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 283170)

Ez a hozzáállás nekem sem tetszik. Már csak azért sem, mert önmagában ez teljes zsákutca lenne, egy olyan szegmenst megcélozni, ahol már elve halálos a verseny :)

A monetizálásnak egyáltalán nem ez az egyetlen járható útja szerintem, és ezt még csak nem is sugalltam sosem.

Szerintem félreérthettél valamit ezügyben.

Kutyuleee 03-10-2011 23:05

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283171)
Szerintem Von olyan "pénzes dolgokra" gondol, amik a játékmenetet nem befolyásolják, azaz a csilli-villi dolgokat, meg még pár dolgot leírt anno, ami jól hangzott.

Von: Oké, hogy annak nincs rossz ötlete, akinek egy sincs. De Neked mekkora hévvel estünk Neked, az egyetlen gázos ötletedért? Csak megjegyeztük, hogy nem igazán jó. Talán mert értelmes dolgokat írtál a hsz 80-90%-ában?

pontosan, alapvetően tetszik a gondolat menete.
Bár asszem,ha annyira anyagi dolgokra szeretné Ati terelni a dolgokat, akkor van egy aduja még amivel egész sok vip kört szedhetne be:) Azért vannak jó páran akik számolják vissza a napokat a 8évből az újabb névátírásig:D:D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 12:46.