![]() |
Quote:
Surranóhalál: Már megint sületlenségeket beszélsz. Az, hogy hány félelfet radírozol le, meg honnan, tök irreleváns. A félelfek legnagyobb része kezdő/majdnem kezdő, őket nem nagy kunszt lenyomni. Alkalmazkodni, igen. Nos akkor elárulom, hogy a félelfek közül szerencsére igen kevesen mászkálnak ennyi templommal. Szóval ha te ennyit tartasz, akkor pillanatok alatt elnyomnak, mint egy csikket, a kitalált elméleteiddel együtt. Egy olyan félelf ami nem tudja használni a tolvajait, varázslója alig, seregben pedig nevetséges egy hadishoz képest, mégis mire jó? Dísznek, maximum. Egyszer lopjál be vele egy értelmes szövihez, és addig nem lesz készülid míg nem lépnek szintet. Ha egyáltalán nem vagy képben, akkor mégis minek osztod az észt ilyen pökhendi módon? Főleg, hogy olyan csodálatos dolgokat mondasz a felesről mint pl.:"mf feles ellen egy mf ori (pl akár egy törpe/elf/stb) amúgy meg totál esélytelen." A félelf sosem lesz jó hadis, és mindig is viszonylag gyenge védelme lesz. Legalábbis remélem. Hadis-haditoli fajból már van több is ami játszható, toliból meg egy sincs. Talán ezen kéne változtatni. Nem pedig feltalálni a hadis félelfet. |
Quote:
akkor kérdezem, van fogalmad egy varisnak mekkora energia lent tartani egy feles készülijét profi módon? gondolom nincs. tehát ha egy szövi lent tartja a készülid, akkor a ti varisotok simán rengeti a varisukat. ennyi. nem fogják megcsinálni hobbiból a szint végéig. egy varis óriás meg ha megfeszülsz is befed. ha egy feles fed be és még be is lop, akkor azt az orkotok de akár egy gnóm is 3x veri be 4 körönként. meg amúgy is mit lop egy feles egy jó felestől? pont az a gondotok hogy nincs mit lopni. mf felessel így hogy szerinted nem is értek hozzá bármikor elintézek bármilyen más mf oridat. bármelyik csoportban. mint mondtam mf feles ellen más mf ori esélytelen, kivéve ha fér sereggel, ezt pedig valószínűleg csak egy ork tudja (de 5. szinten az is mind1 ha fér) |
Quote:
Mi lopok egy felestől? Általában pénzt. Meg tekercset. Mivel bankja az nincs , de sok tekit meg muszáj benn tartania. Örülök, hogy erre is megtaníthattalak te félelfek mestere. A tolvajokat mindig is jó biznisz volt lelopni. (Részben ezért is kell figyelni arra .... készülidre.) OFF:Elintézed az MF orimat? Oké. W-ben vagyok. Hadivari óriás. Elküldöm privátban az oriszámom. Te is add meg a tiéd, és szólj ha kiépültél. Várlak mester. |
Quote:
oriszámot felírtam, ha egy csoportban leszünk szólok ^^ inkább hagyom majd a tapasztalat megtanít mi jó és mi nem jó, van egy szint ami után nem érdemes vitázni. szerinted ez jó szerintem meg más. ennyi. hogy kié életképes az helyzetfüggő, enyém tuti az. hogy honnan tudom az az én titkom :) |
Quote:
|
Quote:
majd ha ott leszek melletted észreveszed :) EDIT: amúgy az eredeti hozzászólást amit priviben idézgetsz ha elolvasod rájöhettél hogy alapvetően a nem tekivédő fajokról van szó. mivel 5.en a teki a legnagyobb érték, ezeket a felest elintézi ha nincs rohadt nagy tartalék alattad meg tudás |
Quote:
|
Quote:
mint mondtam kerüljünk egy csoportba és lejátszuk, addig meg jó süllyedést mélyebbre én nem tartok veled :) UI.: nem kéne ennyit offolni talán amúgy |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A saját és Surranóhalál hülyeségét félretéve,
akkor a bankok átlopására már született ötlet. Beszélhetnénk még a védelméről és az akcióiról, illetve a férőhelyekről. Akarjuk-e növelni valamelyiket? A védelmét én nem növelném. Aki mágiában és tolvajlásban erős, fogadja el, hogy hadilag gyenge. Nem kell átesni a ló túloldalára. Az alvilági akciók közül pedig elsősorban a katonagyilokra gondoltam. Ha ez érne valamit, akkor legalább kis hekin tudna revansolni, ahol a gyújtás és rengetés még nem ér semmit. A férőhelyről pedig már kifejtettem a véleményem. Ha 25-30%ról lemenne a kocsmáim aránya 12-15re, azt a morálom bánná, ami nem túl előnyös. |
Valamennyire erősítést jelentene a tolvajoknak, ha a visszaérkező, eladatlan árut valamennyi ideig nem lehetne visszarakni a piacra.
|
Quote:
A tolvaj semmire se megy vele, ha a gnómnak 10000 tekercs helyett 4millió van bent. A tolvaj semmire nem megy vele, ha körváltáskor 600 millió bála gabona elúszik. A csoport többi tagja viszont rosszul jár, mert aznap esetleg nem vesz gabonát a piacról, és éhezés miatt az összes seregük dezertál. |
Quote:
annyi időviszont elég egy felkészült tolvajnak, hogy rámtolja a készülijét. |
Quote:
A tolvaj eddig se lopott katonát, szóval ezt nem is értem, vizsont megszüntetné a piac raktár ügyet. A tolvaj eddig se lopott gnóm tekercset, ha fenn volt a spec varija, viszont így tudna más fajtól több tekercset lopni, mint eddig. A tolvajnak eddig se volt haszna abból, hogy a 600 millió bála a piacon tengődött, viszont így több lenne a raktárakban. Az a gabona csak akkor veszne el, ha nem veszik meg. Ha nem veszik meg akkor meg nem is éheznek az országok... |
Quote:
Katonákat se tudnál venni a piacon. Ez valóban elősegítené a tolvaj játékstílust, de nem a tolvajok erősítésével, hanem a katonai támadások csökkentésével. Nem jó irány! |
Úgy néz ki a bankátlopás nem igazán tetszik a többségnek, úgyhogy összeállítottam pár racionálisnak mondható ötletet a felessel kapcsolatban (is):
1) Katigyilok hatékonyság akár 3szorosára növelése - Ez lehet univerzális az egész hódra vonatkozólag akár 2) Tsobi írta azt hiszem, de nem vagyok biztos benne, szóval előre is bocs, ha nem ő volt. Számítson annyit a feles tekije, amennyi az ellennél van. Így ha kirámolja tekercsre, nem kell bevegyen belőle vagy hazavárja a sajátját és tudja hozni a maxot 3) Valamiféle piacfelmérés. Így a szövinek is hasznára válna, ha látná, hogy a másik szövi kb mekkora tartalékkal rendelkezik. Ezt lehetne a toliértékarányhoz is kötni, ha csekély, akkor egy kb darabszámot/cucc-ot hoz csak, ha hangsúlyosabb, akkor egy hozzavetőleges hazatérési időt. És ha totális a fölény, pl 30-40%al is simán beférne, akkor teljes kép a piaci cuccokról, és azok hazaérkezéséről. Szerintem ezért már etetni is megérné a felest, nem csak tartani. *Szerk: Ja, és a 2es is lehet univerzális, hogy az ember ne szenvedjen hátrányt, gnóm úgysem tud tekit lopni a többi faj ellen meg tessék bevédeni magunk vagy kinttartani piacon a cuccot. |
Quote:
Ezzel mire mész a gyakorlatban? Úgyis 9 körönként TK derítés van, ha nyitsz rá egy kaput, egyből neked esnek, nem várják meg míg lelopod a tartalékát. Eddig még el-el nézem a rajtam lévő kapukat ha csak infószerzésre nyitják őket, de ezentúl kérdés nélkül püfölnék a feleseket. Vagy csak azt az infót akarod megtudni, hogy mennyi tartaléka van? A bank átlopása meg lehet, hogy egyeseknek nem tetszik, de mivel Ati a számtalan off ellenére sem zárta a témát, szerintem lát esélyt arra, hogy meggyőzzük. A felesnek pedig lopnia kéne valamit, nem pedig még inkább csak infószerzésre beskatulyázni. |
Quote:
2, ennek nincs jelentősége... 1 lopás után simán beveszel tekit - ez 1 másodperc - és lopsz tovább, sokat. 3, hogy láthassa más piacát? talán hogy mi van kint, esetleg saccra mennyi.. de kerüljön rengeteg készülibe. és hogy mikor ér vissza cucc? hogy belopjon tekire aktivitás/erőfeszítés/próbálgatás/játéktudás/kockázat nélkül bármely nem-gnómot? ez elvetendő rész |
Quote:
Ha te meglátnál magadon egy térkaput, válaszlépés nélkül hagynád? Nem. Akkor lenne kockázat? Lenne. Ettől függetlenül én sem látom sok értelmét. Esetleg a nyersanyag-gabona tartalékokra lehetne még pályázni ezzel, de kicsit erősnek érzem... Én is sokszor forgattam már nagyon sok gabonát a piacon, és nem kicsit zavaró lett volna ha tudom, bármikor elvihetik a nagyját. Akkor inkább nem is játszom vele, és akkor nem lesz mit lopni. De ezzel inkább a csoport szívja meg. |
Quote:
EDIT.: lehet a feles kezébe adni valamit, infoszerzés, lopás, vagy akár ártók terén (bár az azért elég jól müxik) csak nem szabad elvetni a sulykot, inkább a hasznosság legyen a cél. akiknél tényleg sok pénz van azoktól lophasson vmennyit (figyelembe véve hogy 17x lop akár azonnal, míg egy pár milliárdos tartalékért elgürcölnek a törpék a bányában egy hónapig is) meg nem az a lényeg hogy azt kell egyszerűbben megoldja amit eddig is (piaci tarcsi lopása pl) |
Quote:
Szóval a katonagyilokban egyetértett a nép. A bankokra már van ötlet, majd meglátjuk sikerül-e átvinni. A férőhelyekre senkinek semmi ötlete? |
Quote:
Épp annyi templommal, hogy a szükségeseket feltedd 6-8 körre, nem igazán sasolsz 9 körönként kaput. Egyik lehetőség, megtudod a tartalékot, mikor ér haza, csapolás, ha figyelmetlen az ellen. A másik, egy szöviharc esetén tudod, kb mire számíts az ellenféltől. 3. ha épp visszaéréskor b*szogatod, nehezebb odafigyelni a piacra, a tolira, a kapukra, és az esetleges seregekre, tehát színesítené a játékot. Mellesleg bankátlopás...khm. Ati írt volt egy statisztikát, hogy pár száz millánál átlagba nem igazán van bent több orinként. Persze magát a javaslatot támogatnám, de nem egymagában. Lelopsz 30-40 millát 200ból, másnap pedig már 0 katmorállal nézed ahogy a hadi kirámol tolikkal... És ha egy tartalékmérésre kimennél, ha lenne rajtad kapu, akkor a 30-40 milla veszteséget tuti megakarnád előzni. Ergo még jobban faragnák a feleseket. |
Quote:
Ebből a szemszögből pedig én tápolnám kajával és kimennék sereggel az ellenre egy ilyen értékes infóért. |
Quote:
Még többen tartanék egységben a pénzüket, még többen lennének gnómmal, stb. Abban igazad van, hogy a bankátlopás sem fogja egyenértékűvé tenni egy gnómmal, és még mindig egy selejt faj lesz akire elég sokan vadásznak, de legalább egy picit könnyít az életén. Főleg ha kapna mellé még 1-2 olyan bónuszt is ami segíti a 'közelharcban'. Legyen az védelem, férőhelybónusz, ártó akciók hatásfokának növelése, akármi. Szerintem. |
Quote:
|
Quote:
*Igen, lehet választani. Sőt, el is juthatsz vele G-be, miközben talán össze is lopkodsz pár száz milliót, talán 1-2yardot is. De pénzszerzésre van jobb faj nála, meg úgy mindenre van. Nincs ok amiért őt választaná az ember. Pénzt akarok? Tekit írok, termelek. Infózni kell a szövinek? Gyere ide drága gnómom. Érted mire gondolok na... |
most így belegondolva az infoszerző vonalat érdemes lehetne fejleszteni.
felesről van szó, az alap akciók kiegészítései (példák): 1. épületlista: látná az építés alatt lévőket. látná a fedezést. látná feltárást. esetleg még azt is ezek hány kör múlva érnek be. 2. seregfelmérés: ha van kint sereg látná hány tábornokkal és milyen célra. van-e vérszomj. beteg-e a sereg. hány sereg van (de számszerűleg nem hogy melyikben mennyi illetve odafele vagy hazafele megy) 3. tekercslopás: látná miből nem hozott maxot. esetleg a saját tekercsei 2x annyinak számítanának amikor a hozott mennyiséget kalkulálja 4. gyújtás: mint a többi faj 5. varigyilok: mint a többi faj 6. emberrablás: mint a többi faj, kivéve ha a felesnek néphiánya van, mert akkor 1,5x hatékonyságú 7. szövetségesek felmérése: látná van-e státuszváltozás folyamatban. ha szabis akkor mióta (ill.: 72 kör letelt-e) 8. pénzlopás: 2x-es. bankátlopás: a célpontnak X-el kevesebb bankja üzemel, de minimum 10 (ha van annyi). X az a feles saját bankjainak a 1/3a. tehát minden 3 feles bank felkészíti a tolvajokat a trezorokra, így ha tartok 30 bankot akkor a 20 bankost úgy lopom mintha 10 lenne neki. 9. rúnalopás: 2x 10. raktárlopás: gabonából 2x-es (éhesek a tolvajok) 11. katigyilok: 2-3x-os hatékonyság +1 saját tolvajakció: kémkedés: 10% tolikészüli. random ad egy infot az alábbiakból: - cp katmorálja - cp varikészülije - cp tolikészülije - cp faja - cp személyisége (1 a sokból!) |
Quote:
Főleg, hogy alapjáraton a feles varitoli és nem haditoli, így akár mindkét funkciót is betöltheti, mert tarthat a szövi mellette 3 fullhadit, így tudják védelemmel supportolni. |
Quote:
A feles legnagyobb ellensége a tolvajok felfedése. Gyakorlatilag 5-6 körig bárki leveszi a felest a térképről... Ugyanezt neki is meg kéne adni a kezébe: Ellenség varázslóit, katonáit lázadásra buzdítani. nagyjából 3-6 körig maradna hatásos és a sereg kis arányú részére akciónként. Nagyjából 2%-ra gondoltam, ami reális lehet. Ha a feles elkölti a készülijéből a 30%-ot, akkor nagyjáól az ellen 20%-os serege nem működik 3-6 körig. ugye ez ott lenne jó, hogy egy kiélezett ork nem tudnak 3 sereggel bemenni csak 2-vel adott szituációban. Ez egy fajta védekezési stratégia is lehetne, de támadásra is jó, ha jobban belegondolunk. egy komolyabb szövitámadás előkészületeinek is tökéletes... mindenképpen színesítené a stratégiai palettát, mindamellett kapna valami pluszt a kezébe a feles, ami ugye a felsőbb szinteken számít igazán. a varisok ellen meg ugyanúgy fárasztással kéne bírnia a felesnek... Jelenleg a helyzet az, hogy egy kis odafigyeléssel bármelyik feles kivonható a forgalomból , de fordítva ez egyáltalán nem igaz... |
Quote:
de tény hogy a variölés kellő pénz esetén max zavaró, de nem gátol semmiben |
Quote:
Amúgy azért azzal vitatkoznék, hogy pl A-ban (mint fentebbi csport) ki mire esküszik: gömb, v éplista... mi alapján küldjük a seregeket?? |
Quote:
|
Quote:
1,Ezzel iszonyat megnehezítenéd a tekiírókat. Gondolom kitalálod, hogy miért. 2,Egy óriás hadivari integethetne a varázslóinak, mert kábé mindenki be tudná fedni. A tolikészüli pedig pont annyira fontos egy tolvajnak, mint a varikészüli. Tekintve, hogy ha a tolvajai kidőlnek, akkor visszamehet pompom lánynak, míg nem töltődnek fel. A többi fajnak természetesen a varikészüli a fontosabb. Dobálózhatunk itt a nagy javaslatokkal, de azok úgysem fognak átmenni a rostán. Egyszerűbb lenne ha inkább kapna párat a már megbeszélt, és többek által elfogadott tuningokból, nem? |
Érdekes lesz figyelni a sok kicsontozott orit, akiknek se toli-, se varikészülije nincs.
Külön élmény lesz saját bőrön tapasztalni, amint a beüthetetlen elf valóban megszületik, amikor zéró kocsmával a pengére élezett orkom pattanni fog róla, mert nem tudom feltenni a vérszomjat a 4-5% templomommal. |
Ha már ennyit téptük a szánkat, nem kéne hagyni, hogy kihűljön a téma.
Volt sok jó ötlet, válogassunk. |
szerintem Ati döntse el melyiket hajlandó leprogramozni, és majd választunk belőle egyet :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:09. |